
"אות המציל היהודי" יוענק לחברי המחתרת הציונית בהונגריה בטקס בבית ווהלין בגבעתיים
בטקס בבית ווהלין בגבעתיים יוענקו אותות הוקרה לפעילי המחתרת של תנועות הנוער הציוניות בהונגריה, שהצילו יהודים במהלך השואה

יום הזיכרון תמיד היה יום קשה אבל השנה יהיה יום זיכרון עצוב וקשה במיוחד, ועוד יותר המעבר הד ליום העצמאות הפך לבלתי אפשרי. לקראת יום הזיכרון התקיים ב-8.5.2024 טקס לזכר בוגרי ביה"ס בורוכוב, אשר נפלו במלחמת "חרבות ברזל" ונרצחו בפסטיבל נובה בשבעה באוקטובר.
באירוע השתתפו המשפחות השכולות, רן קוניק, ראש העירייה, אור-לי ניב, מ"מ וסגנית ראש העירייה, יהודית קורוטקי, כיום מחזיקת תיק החינוך ובעבר מנהלת ביה"ס בורוכוב.
ארבעה עצים ניטעו על-ידי בני המשפחות בחורשת בית הספר. תלמידי כיתות ז' הופיעו בטקס מרגש, וסיפרו על הנופלים ועל הנרצחות:
סמ"ר עומרי ניב פיירשטין ז"ל, בן 20 במותו, שירת כלוחם חילוץ והצלה בחטיבת החילוץ של פיקוד העורף, ונפל בקרב על הגנת בסיס זיקים ב-7.10.23. גבורתם של עומרי וחבריו לצוות מנעה את כיבוש הבסיס והצילה את חייהם של 90 טירונים ו-30 אזרחים. עומרי, בוגר בתי הספר בורוכוב וקלעי, שיחק כדורסל והדריך בתנועת הנוער העובד והלומד. בטקס תיארו אותו התלמידים כ"חבר הכי טוב של כל אחד שהכיר, שהיה מאיר כל חדר שאליו נכנס עם חיוך שאי אפשר לשכוח".
רס"ל רום הכט ז"ל, בן 20 במותו, שירת כלוחם ביחידה הטקטית לחילוץ מיוחד 669, ונפל בקרב בצפון רצועת עזה ב-12.12.23. רום, בוגר בתי הספר בורוכוב וקלעי, הדריך לפני גיוסו בתנועת הנוער העובד והלומד. התלמידים תיארו אותו כמי שהיה חבר טוב, כריזמטי, אהוב על כולם, משקיען וצנוע, שהתנדב לכל משימה ובחר לסכן את עצמו רק בשביל הסיכוי להציל אחרים.
ליבי כהן – מגורי ז"ל, בת 22 במותה, נרצחה לאחר שניסתה להימלט מהמסיבה ברעים ב-7.10.23. בילדותה למדה בביה"ס בורוכוב במשך 4 שנים, לפני שמשפחתה עברה לתל אביב. ליבי שירתה כקצינת חי"ר מצטיינת והייתה אלופת ישראל בקפיצות על סוסים. תוארה כ"קרן שמש", ילדה מלאה באושר ושמחה, שהייתה אהובה על כולם.
רוני שטרית ז"ל, בת 24 במותה, נרצחה בפסטיבל נובה ב-7.10.23. רוני התחנכה בבית יצחק, ואחיה הצעירים לומדים כיום בביה"ס בורוכוב. היא שירתה במג״ב במשך 3 שנים ואהבה לשיר. תוארה כלוחמת צדק וכמי שהפיצה אור בכל מקום שאליו הגיעה.
אורית כוכבי, מנהלת ביה"ס בורוכוב: " אנו בביה"ס בורוכוב בחרנו ביחד עם נציגות ההורים להנציח את זכרם של הנופלים בנטיעת עצים אשר יהוו סמל להמשך צמיחתה של המורשת, של הערכים של הילדים שהיו ואינם. העצים אשר ימשיכו לצמוח לאורך השנים ילבלבו, יפרחו ויעידו כי דמותם תמשיך להיות חלק בלתי נפרד מבית הספר בקרב תלמידיו וצוותי החינוך. נמשיך ללוות את משפחות הנופלים ולקיים יחד איתם את צוואת בניהם ובנותיהם. תודה למירב הראלי על הובלת הטקס, לסגניתי טלי בן שאול על הסיוע, למחנכים אהוד בר ולירון נתן ולתלמידי שכבת ז'."
רן קוניק, ראש עיריית גבעתיים: "נטיעת העצים והטקס לזכר ארבעת הנופלים והנרצחים מקהילת בית הספר בורוכוב היה מרגש. מדובר במעמד קשה עבור כל הנוכחים ובוודאי שעבור המשפחות השכולות. המלחמה עדיין לא הסתיימה, הפצעים עדיין טריים, אבל ההנצחה הזאת היא חשובה ומרגשת עבור כולנו. אין לי מילים שיכולות לנחם את משפחות הנופלים וככל שהזמן עובר, הגעגוע ליקירים שאיבדו את חייהם רק גובר. אני מבטיח שנמשיך לעשות הכל כדי לחבק את משפחות הנופלים והנרצחים וכמובן שנמשיך לזכור ולהנציח".

בטקס בבית ווהלין בגבעתיים יוענקו אותות הוקרה לפעילי המחתרת של תנועות הנוער הציוניות בהונגריה, שהצילו יהודים במהלך השואה

מדובר על שמרטפיות לילדי עובדים חיוניים במספר מוקדים ברחבי הארץ, ובראשם קן בורכוב גבעתיים

האלוף שי קלפר, מפקד פיקוד העורף, ביקר במרכז ההפעלה העירוני של גבעתיים

האלוף שי קלפר, מפקד פיקוד העורף, ביקר במרכז ההפעלה העירוני של גבעתיים

בכל בתי הספר בעיר עומדים לרשותכם מרחבים מוגנים ממוזגים, מרווחים ובטוחים, ממ״ד לכל דבר ועניין

מסיבת פורים במקלט הבניין. עמית, תמר ומיה החליטו שגם אזעקות ומלחמה לא מבטלים את שמחת פורים

המלונית בגבעתיים לחולי סרטן: גם בזמן מלחמה, חולי סרטן רבים מהצפון והדרום נאלצים לנסוע שעות בפקקים לטיפולי בבתי חולים במרכז הארץ

רגע לפני פרוץ מלחמת "שאגת הארי" באיראן, התקיים בפארק גבעתיים אירוע ה"פורידוג" לפורים

סיכום פעילות 'יעד' בשנת 2025: עשייה, פיתוח ושיפור איכות החיים

אימוץ חטיבת השיריון 188 ע"י גבעתיים החל ביוזמתו של רוני שטרן ז"ל, ומתקיים מזה מספר שנים

מה אם הדירה שחיפשתם חודשים נמצאת בעיר שאפילו לא חשבתם עליה?

"הפיכת בסיס השלישות לשכונה אזרחית היא במידה רבה סגירת מעגל עבורי. 'בית זה לא רק מקום, זו תחושה', ואני מאמינה שהתחושה בשכונה ובסביבתה תהפוך מעתה ממגוננת וסגורה למזמינה וצומחת"

אלדד לבני (49) אחד המייסדים של 'טורק' התחיל את דרכו בתכנות בסיסי בילדותו, המשיך דרך שירות טכני בחיל האוויר והיום הוא ה-CINO של החברה ● מתגורר ברמת גן, נשוי לנטע-לי ואב לעומר (11) ועידו (9)

נורית ואורי חשבו שהם מכוסים מכל כיוון, אבל אחרי עשור של זוגיות מאושרת התגלה החור השחור: למה הסכם ממון לא באמת קובע מי יירש אתכם

אחרי כמעט שמונה עשורים מאז הוקמה, אחרי שהוכרזה כמבנה לשימור ואחרי שלפני כשמונה שנים ננעלה וננטשה – הבריכה המיתולוגית מתעוררת לחיים

30 מצטיינים בפעילות התנדבותית קיבלו תעודות הוקרה בטקס מרגש

30 מצטיינים בפעילות התנדבותית קיבלו תעודות הוקרה בטקס מרגש

קבלו את נבחרת החלומות של אזני ההמן, מהקלאסיקה ועד לחידושים המפתיעים. הצטרפו למסע בין בצקים פריכים ומילויים טרנדיים כי משנכנס אדר מרבין באכילת אוזני המן
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!


