26/07/2024
26/07/2024
יום שישי, 26 ביולי 2024

"תחיו ותזכרו - יום טוב הוא יום שלא קרה בו שום דבר רע"

לזכרו של גל אפל הסטייליסט ואיש האופנה שהלך לעולמו אחרי מאבק ממושך במחלת הסרטן

ד"ר נגה רוזנפרב

את גולי הכרתי לפני למעלה מ-30 שנים אז עוד היה נער אופטימי ושחקן כדורסל מחונן. הבן של הניה (ז"ל) ומשה, אח של טל וליאת, משפחה יקרה. לאורך השנים נפגשנו מדי פעם בגבעתיים, כשהוא רכוב על אופניו ולצידו רץ הכלב אדגר, מטייל עם בנו אוליבר או שותה קפה מאחד מבתי הקפה בעיר. בכל פעם שנפגשנו, סיפר לי על עיסוקיו החדשים וניסה להיות אופטימי. בכל פעם שנפגשנו, קבענו ראיון לגבעתיים פלוס – כי הוא רצה מאוד לספר על הדרך שלו אבל תמיד משהו השתבש. הוא לא הרגיש טוב והכתבה איתו נדחתה ונדחתה.

כל שנותר לי הוא להביא את דבריו כפי שהוא רצה שתקראו אותם:

גל וכלבו האהוב אתגר

גל אצל נשיא המדינה רובי ריבלין

אני הייתי גל אפל ואני רוצה שיזכרו אותי.

אובחנתי בינואר 2020 עם גידול בראש, הספירה לאחור החלה ואם אתם קוראים את הדברים שלי, זה אומר שאיפשהו הספירה הסתיימה.

21 שנים אני מתמודד עם הסרטן והשלכותיו

20 חודשים קיבלתי כימותרפיה

9 שנים שלא ישנתי בלילה.

4 שנים אכלתי דרך וריד ביד

4 פעמים התבשרתי שאני חולה בסרטן

3 פעמים נותחתי להסרת גידול

אין לי מעי גס.

בגדול, חייתי עם תקלות של ״חמור אפגני״.

אני לא מי שהייתי ולקח לי הרבה זמן להבין שאף פעם לא אחזור להיות. הרבה זמן לקח לי להבין שההוא שהיה, כבר איננו.

אני מי שאני – מי שהפכתי להיות.

זה מה שיש ועם זה ניסיתי כל יום, להיות הכי טוב שיכולתי להיות.

אין פרסים ואין מדליות על קושי או על התמודדות למרות שממש חשבתי שמגיע לי איזה פרס, אף אחד לא הגיע ונתן לי אותו ואולי בעצם הפרס שלי הם החיים עצמם וזה שאני עדיין מתהלך על פני הכדור.

יש קשיים, ולעיתים הם קשים מנשוא. אבל אחים ואחיות שלי, אפשר. אפשר לצאת ממצבים קשים, אפשר לצאת מהבורות שהחיים הפילו אותנו אליהם, אפשר לעלות חזרה מתחתית התהום.

צריך לרצות, צריך לעשות, צריך להתעקש. צריך לחפש את הטוב.

לאט לאט דברים משתנים, תחושות מתחלפות. רע הופך לטוב, עצב הופך לאושר והחיים? החיים קורים כל הזמן אבל הם לא לתמיד.

כולם מפחדים מהלבד. לא להישאר לבד. לא להיות לבד. שלא יעזבו אותנו. שלא יינטשו אותנו. שלא ידברו עלינו רע, שלא יכעסו עלינו. מפחדים להיות מנותקים, מנודים… אנחנו מחפשים חיזוקים מהסביבה, מהקרובים אלינו או מאנשים שהם זרים מוחלטים. מחפשים מילים טובות, עידוד, חיזוקים. שיגידו לנו כמה אנחנו מוצלחים וכמה אנחנו נחמדים.

הוא אמר, היא אמרה, הם יגידו, וכולם מפספסים. כולם שוכחים שבסוף היום, הראש על הכרית הוא רק הראש שלנו. את הדין והחשבון אנחנו חייבים קודם כל ולפני הכל לעצמנו. אנחנו חיים בעידן שיותר קל לחיות חיים של אחרים מאשר את החיים שלך. בעיות של אחרים מחזקות את מי שאנחנו. כולם אוהבים ״לתקן״. כולם מחפשים לתת עצות ״איך לחיות את החיים״, אבל מעטים אלה שבאמת ובתמים מסתכלים פנימה, בוחנים את ההתנהלות של עצמם ומחפשים את הטוב שבא מתוכם, החוצה.

המסר שלי הוא לחפש את הטוב. אנשים מפספסים את הדבר הזה והוא הכי חשוב בחיים שלנו.

טוב לא ״נהיה״. טוב מיוצר. הכל שאלה של בחירות כי צריך לייצר אותו כל זמן שאתה חי כאן על הפלנטה וזה בכלל לא משנה אם חלית או אם אתה בריא. אנחנו מפספסים את הדבר הזה, והוא הכי חשוב בעיני בחיים האלה.

הכוח החזק ביקום הוא החיים. תחיו ותזכרו – יום טוב, הוא יום שלא קרה בו שום דבר רע! תזכרו את זה בכל דקה ביום ותהיו טובים.

 גל אפל הלך לעולמו ב-17.10.2020 בגיל 46 אחרי מאבק ממושך במחלת הסרטן

אל תפספסו הכתבות האהובות
מגזין גבעתיים פלוס

מגזין גבעתיים פלוס 121

מגזין 121 גרסת דפדוף אינטראקטיבית הקליקו על המודעות שבמגזין למידע רלבנטי נוסף חזרה לאתר המגזינים ספריית המגזינים עשו מנוי למגזין 'גבעתיים פלוס', בכל גיליון כתבות וטורים מעניינים ומעמיקים אל תחמיצו, עכשיו ללא תשלום! עשו מנוי

קראו עוד»
כתבות השער

"גבעתיים כובשת את לבבות הישראלים"

דרור דבאח הוא מנכ"ל 'יעד' החברה לפיתוח גבעתיים המסכם בימים אלו חמש שנות כהונה ● מהנדס אזרחי ובעל תואר שני במנהל עסקים הרואה בעשייה הציבורית שליחות ● נשוי ואב לשלושה, מתגורר ביבנה

קראו עוד»
החיים הטובים

איזה קיץ לוהט

הגיע הקיץ, חם כל כך בחוץ ומצב הרוח ירוד. אספתי עבורכם מספר מנות חדשות שיספקו לכם רגעים טעימים במיוחד,
בר פנזור

קראו עוד»
כתבות השער

איך סיפור נולד?

איך הפכו כל הרעיונות של 22 תלמידי כתה ה' במרכז המחוננים והמצטיינים סחל"ב בגבעתיים לספר אחד משותף ומרתק 'אסקייפ – התעלומה במבנה הקסום'

קראו עוד»
כתבות השער

סיפור מהסרטים בשלושה ימים

איה כהן אבישר קשרה את הסיפור שכתבה בעשיה של אור-לי, במשפחה המיוחדת שלהם, בנסיבות נפילתו של עומרי וזכתה בפרס הראשון בתחרות, ארבעה כרטיסים לפסטיבל הסרטים בקאן, 'הכל כלול'.

קראו עוד»
Shape
Shape
המגזינים

עשו מנוי למגזין 'גבעתיים פלוס',

בכל גיליון כתבות וטורים מעניינים ומעמיקים
אל תחמיצו, עכשיו ללא תשלום!

עשו מנוי למגזין 'רמת גן פלוס',

הישארו מעודכנים
אל תחמיצו, עכשיו ללא תשלום!

המדריך להזמנות

11/23/2021

חגיגה בין כוכבים – טורי שוקולד

חג החנוכה כבר מעבר לפינה והשנה בחרנו עבורכם את כל הקולקצייה – סופגניות יצירתיות ודונטאס שמנמנות, עוגת בריושים עשירה וטארט סנט הונורה עם סופגניות קטנטנות, קרואסונים מלאי כל טוב ושוקולדים עשירים… בקיצור, תהיו מוכנים כי החג הכי משמין בשנה הגיע! חג טעים ושמח!
02/16/2021

הסטארט אפ של העוגיות

הסטארט אפ של העוגיות נייטקוקי, night cookie, היא חברה משפחתית של ארבעה אחים שהוקמה ב-2017 ומנוהלת כסטארט אפ. הם היו הראשונים שהשכילו להבין שיש ביקוש למשלוחים מתוקים של עוגיות חמות והיום הם חולשים על אימפריה. […]
11/09/2020

טרנד חדש כבר כאן: חלה עם שניצל דק ותוספות

הסנדוויץ׳ של ABBA שמשגע את הרשת מאמה מיה! חלה טרייה עם שניצל, חצילים ומטבוחה כולנו מכורים לטרנדים של אינסטגרם וכל כמה שבועות מגיע איזה מאכל פוטוגני תורן וכובש לנו את הפיד. דמיינו לכם חלה מתוקה […]
01/04/2022

מוצ'ה עושים אוכל איטלקי באהבה

במוצ'ה עושים אוכל איטלקי באהבה בר פנזור האהבה שלנו לאוכל איטלקי הביאה אותנו ביום חורפי מעונן להזמין את מנות הרחוב החדשות של מוצ'ה. אחרי הצצה בתפריט, המשימה הושלמה, ההזמנה בוצעה ומהר מאוד הגיע השליח עם […]
10/14/2020

הקוסקוס הנפלא והמפרום המושלם שמכינה סיון הפנר

'סודות מהמטבח של סיון' הקוסקוס הנפלא והמפרום המושלם חשק עז למאכלים ביתיים עשירים ועסיסיים הביאו אותי להזמין את הקוסקוס והמפרום של סיון שכבר שמעתי עליו טובות וסוף סוף טעמתי את הדבר האמיתי. מפרום הוא אחד […]
07/21/2021

המרענן הרשמי של הקיץ בגלסרי האוסטרי "שטפן"

חשבתי שבקיץ החם שלנו שום דבר כבר לא יכול להפתיע אותי עד שגיליתי שרשת גולדה ובמבה אסם שילבו את הטעמים האייקונים והאהובים במוצר אחד קייצי במיוחד
08/01/2020

סיריאל קילר! lulu & Co

למעבר למגזינים: ל‘גבעתיים פלוס’, הקליקו כאן ל‘רמת גן פלוס’, הקליקו כאן   
12/12/2020

מהודו באהבה! נוּלה מבשלת אוכל הודי נועז, צבעוני ושמח

מהודו באהבה נוּלה מבשלת אוכל הודי נועז, צבעוני ושמח מור מילר או נוּלה בשבילכם אוהבת את המטבח כבר מילדות ומבשלת מגיל 8. לאורך השנים היא למדה טכניקות בישול מסורתיות ועכשוויות מטיולים וחוויות בארץ ובעולם וצברה […]

נשמח לשמוע מה שיש לך להגיד לנו

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!

דילוג לתוכן