לצערנו הרב החוק במדינתנו לא מכיר בנישואי זוגות חד מיניים. אולם, אין הדבר קובע מסמרות לגבי יכולתם של זוגות חד מיניים להתמסד באמצעות הסכם הכולל בתוכו הן היבטים רכושיים בין בני זוג והן היבטים של מזונות ומשמורת ילדים ובכלל זה להכיל עליהם באמצעות הסכם את חוק יחסי הממון.
המשמעות היא כי זוגות חד מיניים יכולים למסד את הקשר הזוגי לא רק ביניהם אלא לקבוע היבטים רכושיים ו/או אחרים שיכובדו גם על ידי הציבור כולו.
ובמילים פשוטות- אם יקבעו הצדדים בהסכם חיים משותפים כי על בן זוג א' לשלם לבן זוג ב' כספים וזאת לאחר פרידתם, יוכל צד ב' לפעול בכל הכלים העומדים לרשותו של בן זוג סטרייטי בערכאות השונות, על מנת לממש את האמור באותו ההסכם.
כך גם ההוראות הקשורות לילדים של בני הזוג החד מיניים
כיום האפשרות היחידה במדינתנו לאפשר לאב/אם לא ביולוגיים לקבל זכות אפוטרופסות על קטין שנולד לבן זוגם הביולוגי הוא רק באמצעות קבלת צו אימוץ על הקטין. בהיעדר הסכמה של ההורה הביולוגי לכך, לא יינתן צו זה.
באופן פרקטי כדי שזוג גברים יוכלו להביא ילד, הרי שעליהם למצוא תורמת ביצית ואם פונדקאית, התורמת והפונדקאית יכולה להיות אותה אישה או 2 נשים נפרדות. הליך זה אינו חוקי בארץ ועל כן יש להסדיר הליך זה בחו"ל. עובדה זו מייקרת את ההליכים והופכת אותם לבלתי זמינים לזוגות חד מיניים שאין להם תקציב לכך.
באופן פרקטי גם לזוג נשים החיים לא קלים. גם כאן יש למצוא תורם זרע ואילו על בת הזוג לקבל צו אימוץ.
בטרם פועלים להבאת ילד לעולם, על בני הזוג החד מיניים לקבל יעוץ משפטי מקיף על מנת למנוע מצב בו תורמת הביצית והאם הפונדקאית לא תדרוש זכויות על הקטין ו/או תורם הזרע גם כן.
לסיכום 'הנני ממליצה לזוגות חד מיניים לערוך תחילה הסכם חיים משותפים וכן לקבל יעוץ משפטי מקיף על אודות מצבם המשפטי הן כלפי בן זוגם/בנות זוגן והן כלפי הצדדים המצטרפים להבאת הקטין לעולם.
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!