אִילוּסְטְרַצְיָה
זוגות רבים חוששים לפרק את התא המשפחתי, למרות הרצון העז לסיים את חיי הנישואין ולהיפרד, לעיתים קרובות מהפחד והדאגה לעתידם הכלכלי וזאת משום שאין בידם הידע והכלים להבין מהם זכויותיהם וחובותיהם בעת הליך הפירוד וכיצד תתבצע הלכה למעשה, הפרידה הרכושית ביניהם.
החוק המתייחס לחלוקת רכוש בין בני הזוג, הוא "חוק יחסי ממון", שהינו חוק החל על כלל הזוגות אשר נישאו מיום ה-1.1.1974 ואילך, באופן המסדיר את חלוקת הרכוש המשותף בין בני זוג במקרה של פקיעת הנישואין עקב גירושין או עקב מותו של בן הזוג. על פי החוק, כאשר לא נערך בין בני הזוג הסכם ממון, חלוקת הרכוש המשותף תעשה באופן שווה וזאת במסגרת הסדר איזון משאבים הקבוע בחוק.
המשמעות היא כי כל הרכוש המשותף ו/או החובות והזכויות אשר נצברו החל ממועד הנישואין ועד למועד הפירוד של הצדדים ("מועד הקרע" כפי שמוגדר ע"י בית המשפט או בית הדין) הינו מחולק באופן שווה בין הצדדים, זאת ללא קשר לרישום הבעלות על הזכות כמו במקרים של רכב או דירה.
סך הנכסים המשותפים אינה כוללת זכויות, חובות או נכסים אשר היו לאחד מבני הזוג בטרם הנישואין או שהתקבלו בירושה לאחד מבני הזוג במהלך חיי הנישואין, כך הדין גם לגבי פיצויי נזקי גוף וקצבאות.
יודגש כי, ישנם מקרים בהם בית המשפט יכול להורות כי החובות של בני הזוג לא יחולקו ביניהם שווה בשווה, אלא באופן אחר, אם קיימות נסיבות מיוחדות המצדיקות חלוקה לא שוויונית. כך למשל בית המשפט/בית הדין יכול להורות כי אחד הצדדים יישא בכלל החובות שנוצרו במהלך הנישואין ובמקרים הבאים: חובות שנוצרו עקב הימורים, מעשים בלתי חוקיים, בגידות וכן במקרים מסויימים אף חובות שנוצרו עקב ניהול עסקים כושלים אם אחד מהצדדים עומד במבחנים הדוקים: לא היתה לו כל יכולת לדעת על המתרחש בעסק, חובות עסקיים שנוצרו עקב רשלנות כו'.
כמו כן, בית המשפט יכול להורות כי הזכויות של בני הזוג שנצברו במהלך חיי הנישואין לא יחולקו שווה בשווה. מדובר לדוגמא במקרים בהם לאחד מבני הזוג כושר השתכרות גבוה במיוחד או בשל מוניטין אישי, רישיון מקצועי וכו'. כמו כן בפס"ד נקבע כי אף במקרים של נקיטת אלימות פיזית ונפשית, לאורך זמן, כלפי בן הזוג, יכול בית המשפט להורות על איזון משאבים לא שוויוני.
מקרים רבים מעין אלו מגיעים לבית המשפט לענייני משפחה/ לבית הדין הרבני שלהם הסמכות לדון בהליכים אלו ובסופו של דבר מכריעים בסוגיה שלפניהם, כל מקרה עפ"י נסיבותיו.
החורף כבר כאן. קר, חשוך וגשום וזה הזמן להתאים את התפריט המשפחתי למזג האויר. כששמעתי שרשת קצביות הבוטיק 'מרינדו' יצאה בסדרה של קדירות בשר החלטתי שאני חייבת לנסות והזמנתי סיר משפחתי.
נהיגה בקורבט היא חוויה של שילוב מושלם בין עוצמה לפינוק. כל סיבוב, כל תאוצה, כל בריזה מרגישה כאילו כל פרט במכונית נבנה רק בשבילי, מה שמביא לרגש עז של שליטה חופשית וכח בלתי נגמר. לא מדובר רק במכונית, אלא ביכולת לחוות את הדרך בכל נים בגוף וליהנות מכל רגע
לבנת פורן אשת עסקים, מייסדת ויו"ר חברת 'לבנת פורן – זכויות רפואיות' ● נבחרה לפרוייקט 'מאה שנים, מאה נשים'
תקופת משבר מדיני-כלכלי ברור שגם שוק הנדל"ן מושפע והקושי לבצע עסקאות עולה. בצל אי-הוודאות, התועלות של המתווך בולטות
כמעט בכל עיר ובכל בית קפה מתכנס מעין פרלמנט המורכב אנשים שיש להם דעה על כל מה שקורה כאן
עיריית גבעתיים השיקה קמפיין להעלאת המודעות לאלרגיות מסכנות חיים ולמחלת הצליאק, מתוך רצון לשמור על בריאות ילדי וילדות העיר
10 המקומות המומלצים ביותר בניו יורק שאסור לפספס:
פרופ' רוני גמזוּ מונה ליו"ר התזמורת הפילהרמונית הישראלית לאחר שכיהן כמנהל בית החולים איכילוב משנת 2015
ב- PASITO בית של פלמנקו, מיכל ברט מלמדת פלמנקו עם כל הלב והנשמה – ילדות, נשים וגברים מביעים ויוצרים ומתנועעים לא רק דרך הצעדים והקצב"
מה עושים ואיך מתנהלים עם התנגדויות לפרוייקט?
ההתנגדויות עשויות להעלות בכל שלב משלבי הפרויקט
בגבעת קוזלובסקי, ברחוב המרי, נמצאת
הנקודה היפה ביותר של העיר גבעתיים –
תצפית מרהיבה הפונה למערב, המאפשרת
צפייה פנורמית מרשימה של העיר תל
אביב
ראיון עם האדריכלית רחל יונגמן-פללר, שותפה בכירה ומנהלת התכנון של חברת יסקי-מור-סיון אדריכלים, ממשרדי האדריכלות המובילים בארץ
הפרק השלישי בתערוכת האוסף הישראלי של מוזיאון תל אביב לאמנות דמיון חומרי, עולה לתצוגה
הרב גליקסברג, שימש כרב הראשי של העיר גבעתיים במשך 48 שנים חבר מועצת הרבנות הראשית, נפטר בגיל 91
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!