01/07/2026
01/07/2026
יום רביעי, 01 ביולי 2026
מתגלגלים

שש פעמים "כיפאק היי" לאיוניק 6

מבחן דרכים עם איוניק 6, החשמלית החדשה של יונדאי

כתב וצילם: ירון הולנדר

ינואר 2024

הפעם אחרוג ממנהגי ואתחיל את הכתבה מהסוף. ביום בו אנחנו מתלוננים כי רכב חשמלי עובר "רק" 500 ק"מ, ולא 614 ק"מ, כפי שמצהיר היצרן, כנראה אנחנו כבר במקום טוב. ולמה טוב? כי 500 ק"מ טווח אמיתי מכסים כל נסיעה בישראל, ונותנים שקט נפשי לרוכשים.
ביקשתי לבדוק את האיוניק 6, גרסת סלון חשמלית של יונדאיי, הגרסה שהיצרן מצהיר עליה כי ביכולתה לנסוע עד 614 ק"מ ארוכים בין טעינות בזכות סוללה גדולה בנפח 77.4 קווט"ש. נתון זה, ראוי שיבחן לעומק שכן טווח משמעותי שכזה מסיר את העוקץ לחלוטין מכל אלו שחוששים להיתקע בדרכים.
ומדוע יצרנים אוהבים להדגיש את המילה "עד"?
ראשית, בשביל לא להתחייב, כי אם לא תעמוד במילה בטוח שיהיה מי שיגרור את היצרן לערכאות משפטיות לא נחוצות. שנית, הטווח משתנה בהתאם לאופי הנהיגה, מצב הדרכים והשפעות מזג האוויר, ומניסיון )ברכבים אחרים), הפערים בין נסיעה ללא מזגן במצב חסכוני לבין מצב ספורט עם מזגן במלוא העוצמה יכולים להגיע אף ל 70- עד 80 ק"מ הפרש. וזה לא מעט ברכבים חשמליים.

"היצרן מצהיר כי ביכולתה לנסוע עד 614 ק"מ ארוכים בין טעינות בזכות סוללה גדולה בנפח 77.4 קווט"ש. נתון זה, ראוי שיבחן לעומק שכן טווח משמעותי שכזה מסיר את העוקץ לחלוטין מכל אלו שחוששים להיתקע בדרכים"

רכב חדש באבולוציה של יונדאיי
האיוניק 6 הינו רכב חדש באבולוציה של יונדאיי. הדגם ממשיך מסורת של יונדאיי, שממצבת עצמה בצמרת תעשיית הרכב. עד שנת 2030 בכוונת הקונצרן למכור מעל 3 מיליון רכבים חשמליים. חזון סביבה ירוקה בפיתוח כלי הרכב, עמד לנגד עיני המתכננים, כמו למשל שימוש בחומרים אקולוגיים להקטנת טביעת רגל פחמנית. וכך ניתן למצוא ברכב דשבורד העשוי מקני סוכר, הדלתות מכילות רכיבי שמן צמחיים, ריפוד המושבים מבקבוקי פלסטיק ממוחזרים, ושימוש בצמיגים ממוחזרים לפגושים. צריכת האנרגיה של הרכב משתמשת במינימום אנרגיה, ובעזרת תכנון נבון משיגים שיפורים נוספים כגון ספויילר אחורי כפול לשיפור נצילות, חישוקי הצמיגים בקוטר 18 אינצ' מאפשרים הגדלת טווח ב-70 ק"מ.
הרכב מאפשר מהירות טעינה גבוהה מאד – עד 350 קווט"ש DC . מי שכבר נחשף לדגמים אחרים של יונדאיי ימצא כאן קווי עיצוב דומים, חלל פנימי מעוצב ופונקציונלי, סביבת נהג נוחה, קונסולה צפה, דלת חלקה עם תא אחסון שקוף. ארבעה פיקסלים צבעוניים על ההגה משמשים פונקציות כמו, סטטוס טעינה,
נסיעה אחורנית, וסוג נהיגה. האיוניק 6 נאה מאד בחיצוניותה, ומושכת מבטים. זהו סוג עיצוב הבא עם אמירה דינמית, חדשנית ומודרנית, וברור מאד לזה שעתיד לרכוש אותה מה מביא אותו לשם.
בונוס אחר שבא עם הרכב הוא באפשרות
לספק חשמל החוצה עם שקע ביתי. פנימי או חיצוני, כלומר, הרכב יכול לשמש כסוללה ניידת גדולה, אם צריך. 

ואם בחשמל עסקינן, בדק הבוחן המודאג תדיר, מה עומד לרשות הנוסעים ולהלן ממצאיו:
משטח טעינה אלחוטי ועוד 2 נקודות יו אס בי ( C-TYPE ) ויו אס בי "רגיל" לצורך חיבור טלפון למערכת המולטימדיה מקדימה, ושתיים מאחור יספקו כל נוסע, ובנוסף שקע 12 וולט מסורתי, נמצא מתחת לקונסולה הצפה.

נראה לאן נגיע עם טווח מוצהר של 525 ק"מ
האיוניק מרווחת מאד הודות לבסיס גלגלים נדיב של 295 ס"מ שעושה נפלאות ומעניק נוחות רבה בעיקר ליושבי השורה השנייה. המושבים הבהירים מכניסים אור לחלל הנוסעים, גם כאשר אין גג שמש פנורמי מעל. בהירות הריפוד גם נותנת תחושת מרחב גדול. רשימת רמות הגימור היא ארוכה ומפורטת כמו המחירים המתחילים ב-214,458  ש"ח, ומגיעים עד 295,458 .₪
יש לדעת כי מפתחי הסוללות ממליצים על טעינות בין 20%-80% , ומקובל לראות כי סוללה שמגיעה ל 80% , קצב הטעינה שלה יורד עד לטעינה מלאה. אלו שיש להם עמדה ביתית יכולים כמובן לשלוט ברמת הטעינה ומן הסתם עומד לרשותם בד"כ זמן רב יותר.

על המסך הגדול בבוקר, עומד לרשותנו טווח מוצהר של 525 ק"מ, נראה לאן נגיע אתו. העלייה המתונה (יחסית) אל הבירה גובה את מחירה בק"מ מהירים היורדים מטווח הנסיעה, ואין קשר בינה לבין המרחק האמיתי. על כביש 90 אין כמעט תנועה, כך שניתן לקבע את מהירות הרכב בבקרת השיוט ולהנות מתנועה חלקה וחרישית. כביש 31 העולה מים המלח לערד הוא כביש לבחינת יכולות ספורטיביות עם הרכבים המתאימים. כאן מעבירים למצב ספורט, ושום נהימה פראית לא בוקעת מאיזה אגזוז, אלא רק מומנט מתפרץ המעיף את ה-6 בקלילות וללא מאמץ.
אנשים הזקוקים להמחשה כיצד מרגישים כאשר מאתיים עשרים ושמונה סוסים עצבניים, בועטים במומנט של 35.6 קג"מ, מוזמנים לניסויי עקיפה בכביש 31 .

במצב ספורט התאוצות של ה-6 מרשימות וחלקות, אבל העברה למצב הזה מורידה מיידית 10% מטווח הנסיעה. הפעלת מזגן, ודילוגים בין הטמפרטורות יורידו בהתאמה קילומטרים ניכרים מהטווח

שורות סיכום
כ-500 ק"מ נסעתי עם האיוניק 6 במהלך סוף השבוע. הרכב מבטיח נראות ואלגנטיות, חדשנות וטכנולוגיות. הנסיעה חלקה ונעימה. אין הפתעות ואין חרדות, ואם היצרן מבטיח טווח שנשמע דמיוני, ובפועל נוסעים "רק" 500 ק"מ (פלוס מינוס), ואנחנו עדיין מתלוננים, כנראה שהגענו לנקודה ממנה ניתן להתלונן כשטוב מידי. אגב, מי בדיוק נוסע מידי יום 500 ק"מ?
במצב ספורט התאוצות של ה-6 מרשימות וחלקות, אבל העברה למצב הזה מורידה מיידית 10% מטווח הנסיעה. הפעלת מזגן, ודילוגים בין הטמפרטורות יורידו בהתאמה קילומטרים ניכרים מהטווח הגדול, מאידך, נסיעה רגועה ושקולה בשילוב כמובן עם בקרת השיוט יניבו נתונים קרובים לאלו של היצרן, ויתכן שבטווח הארוך אפילו יאפילו עליהן.(לחיוב).
מחירי הכניסה לדגם 6 מתחילים ב-214,000 ₪ ומגיעים במבחר אפשרויות אבזור להגיע עד 295,000 ₪. האיוניק 6 מאפשרת התניידות מנותקת בתוך בועה נעימה, העוצמה של הרכב מגיעה מתוך השקט והביטחון שנגיע לכל מקום שנרצה.

מבחן דרך

יונדאיי איוניק 6


רמת אבזור LIMITED
מנוע חשמלי הספק 228 כ"ס. מומנט 35.6 קג"מ
צריכת חשמל (במבחן) 16.9 קווט"ש/ל 100- ק"מ. (נתון מצויין).
אחריות לרכב 5 שנים, ולמערכת החשמלית 7 שנים.
מחיר (רכב מבחן) 260,458 ₪

רמת האבזור הבטיחותי: 7

לאתר היצרן, הקליקו כאן

……………………………………

יש לכם שאלות או הבהרות לכותב ירון הולנדר? הקליקו כאן לשליחת דואר אלקטרוני

הכותב, ירון הולנדר, הוא בעל הבלוג ‘החיים שלך דבש’

הכתבה התפרסמה במגזינים
'גבעתיים פלוס' ו'רמת גן פלוס' 114
מבחני דרך

הכי מעניין !

כתבות וטורים מלאי עניין ורלבנטיות

המגזינים

עשו מנוי למגזין 'גבעתיים פלוס',

בכל גיליון כתבות וטורים מעניינים ומעמיקים
אל תחמיצו, עכשיו ללא תשלום!

עשו מנוי למגזין 'רמת גן פלוס',

הישארו מעודכנים
אל תחמיצו, עכשיו ללא תשלום!
אל תפספסו הכתבות האהובות
חדשות העיר גבעתיים פלוס

חגיגות קיץ 2026 בגבעתיים

נס וסטילה, הדג נחש, "קהילילה", מופעי "שמח על הדשא", ימי זמר עברי, "קיץ על המים", שידורים חיים של המונדיאל, פסטיבל הבירה והאוכל, ועוד…מוזיקה ופעילויות לכל הגילים

קראו עוד»
מגזין רמת גן פלוס

מגזין רמת גן פלוס 144

נפרדים מאיש הרוח, האמנות והספרות יאיר גרבוז. חוגגים עם ספר הפנטזיה המרתק "המטאור – שישה בעקבות אחת" ונחשפים לספרו של מוטי אקסמיט 'מפלג תשאול' ונכיר את עמרי בן ארי מהטניס השולחן

קראו עוד»
מגזין גבעתיים פלוס

מגזין גבעתיים פלוס 144

חגיגות חודש הספר העברי ואת חודש הגאווה והגיליון שלפניכם צובע את העיר בצבעים עזים של מילים, סיפורים ויצירה מקומית.
אנו נפרדים מאיש הרוח, האמנות והספרות יאיר גרבוז שהותיר חותם בלתי נשכח. אנו חוגגים את הדור הבא של הספרות המקומית עם ספר הפנטזיה המרתק "המטאור – שישה בעקבות אחת" ונחשפים אל מאחורי הקלעים של חדרי החקירות בספרו החדש והדוקומנטרי של מוטי אקסמיט, 'מפלג תשאול'.
לצד החגיגה הספרותית, נתמלא גאווה בתלמידי סחל"ב הבוגרים שהורידו את חזון הבינה המלאכותית אל השטח ופיתחו אפליקציות חכמות עבור קניון גבעתיים, ונכיר את עמרי בן ארי, שבונה בהתמדה את דור העתיד של טניס השולחן.

קראו עוד»
כתבות השער

שישה בעקבות אחת

לאחר מסע כתיבה ארוך, מרתק ומשותף, עשרים תלמידי קורס הכתיבה "כאן מגשימים חלומות!" בשכבת ה' מציגים את ספרם החדש והמסקרן שנכתב בהנחיית ד"ר נגה רוזנפרב. הפעם, העלילה עוברת בין יקומים: 'המטאור – שישה בעקבות אחת'

קראו עוד»
חדשות הנדל"ן דן

רמת גן: שלושה מתחמי פינוי-בינוי יהפכו למגדלים עם כ-950 דירות חדשות

שלוש תוכניות פינוי-בינוי בשכונות הראשונים, נחלת גנים והבילויים הופקדו בוועדה המחוזית. התוכניות כוללות כ-950 דירות חדשות, שטחי ציבור ומסחר, וממוקמות בסמוך לקווי הרכבת הקלה וצירי תחבורה מרכזיים

קראו עוד»
חדשות העיר גבעתיים פלוס

דור של מצוינות: בני ובנות הנוער של גבעתיים ממשיכים לקטוף הישגים

עיריית גבעתיים השלימה השנה את פרסום שיבוצי הילדים לגני הילדים העירוניים בשלב מוקדם. העיר מציגה מדיניות שיבוצים חדשה ופורצת דרך, שמציבה במרכז את היציבות הרגשית של הילדים ואת החוסן המשפחתי והקהילתי

קראו עוד»
Shape
Shape

ריח של תקווה מהגליל

כפר "כישורית" בצפון ממשיך לייצר סבונים, נרות ושמנים טבעיים בעבודת יד של בוגרים עם צרכים מיוחדים, גם בתוך תקופה כלכלית מאתגרת

קראו עוד»

נשמח לשמוע מה שיש לך להגיד לנו

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!

דילוג לתוכן