17/10/2025
17/10/2025
יום שישי, 17 באוקטובר 2025
תרבות

היומנים של אמא - חומר למחשבה

הצגה. מאת ובביצוע: אמיתי קדר, בתיאטרון תמונע

נעמי לבנון קשת

שתפו


השחקן אמיתי קדר מגדיר את ההצגה  שלו 'היומנים של אמא'- מופע תיאטרלי אינטימי של שחקן. ויש בזה משהו. זהו סיפורו האישי של קדר,  (53) יליד קנדה, המובא בפני הקהל בתיאטרון 'תמונע', באינטנסיביות שמצליחה לגעת בו, תוך שהוא נע במיומנות בין סיפורי ילדותו  כבן יחיד, בצל אם חולת נפש לבין הביוגרפיה שלו כשחקן, שגרף אי אילו פרסים, ולקח חלק בכמה וכמה הפקות במה בארץ ובעולם וכן שיחק בטלוויזיה ובקולנוע.

לב לבו של המופע האינטימי הזה היא העובדה שמאז היותו ילד צעיר מאד הוא גדל רק עם אמו, חולת הנפש, ששבה לארץ מקנדה והאב נשאר מאחור וכל זה נפרש כשהוא פותח ומספר כי ביום הלווייתה, לפני כ-25 שנה,  מצא בקופסת נעלים יומנים שכתבה האם לאורך השנים ומכתב. כשהלכה האם לעולמה היה בנה סטודנט צעיר למשחק ותיאטרון, והיומנים הללו העלו אבק במהלך השנים שחלפו מאז, כשלדבריו הם 'מבקשים ממני, מתחננים, שאתן בהם חיים'. היומנים הללו שופכים אור על ילדותו ועל יחסיו עם אמו שנעה כל חייה בין עולם המציאות לעולם הפנטזיה.

הקורונה על כל הסגרים ואי הודאות שצפנה בחובה לעתיד לבוא, החזירה אותו לעיון ביומנים הללו ולמכתב והביאה אותו להרהורים וחיבוטי נפש על הבחירות שהוא עצמו עשה בחייו, והוא אומר: 'אולי הבחירות שאני עשיתי בחיי הן בעצם חלק מהמסע שלי לקיים את הצוואה – החלום שהשאירה לי אמא?'.

בהופכו את היומנים הללו למופע תיאטרלי, חזק ונוגע ללב, הוא נותן חיים לא רק ליומנים אלא בעיקר נותן חיים לאמו, דרכו ובו. בהחלט שווה להקדיש לזה ערב.

============

הצגה "היומנים של אמא" תיאטרון תמונע

מאת ובביצוע: אמיתי קדר // עיצוב תאורה: מתן פרמינגר // מוסיקה: בועז שחורי

המחזה פותח בסדנת מונודרמה עם איה קפלן 

עשו מנוי למגזין, ועכשיו בחינם!

היו מעודכנים וקבלו אם הכתבות והטורים הכי מעניינים

הכתבות הפופולריות
המגזינים

עשו מנוי למגזין 'גבעתיים פלוס',

בכל גיליון כתבות וטורים מעניינים ומעמיקים
אל תחמיצו, עכשיו ללא תשלום!

עשו מנוי למגזין 'רמת גן פלוס',

הישארו מעודכנים
אל תחמיצו, עכשיו ללא תשלום!
אולי יעניין אותך
אל תפספסו הכתבות האהובות
אדם גורל יועץ נדל"ן

הטעות היקרה ביותר של מוכרי דירות: ההתמכרות למחיר הגבוה

הטעות היקרה ביותר של מוכרי דירות: ההתמכרות למחיר הגבוה כולם רוצים למכור במחיר הכי גבוה – אבל לפעמים דווקא המחיר הוא מה שמפיל את העסקה אדם גורל יועץ נדלן 18/8/2025 שתפו אִילוּסְטְרַצְיָה להמחשה בלבד: Gemini

קראו עוד»
מגזין רמת גן פלוס

מגזין רמת גן פלוס 135

מגזין רמת גן פלוס 135
עם בוא ראש השנה, אני מחפשת את האור ואת היופי בקהילה. הנושאים שמחברים את כל הכתבות במגזין זה הם עשייה, התמדה ותרומה. אנשים שהפכו את החלומות והרצונות
שלהם למציאות. ראש העיר רן קוניק – בחר במנהיגות ועשייה למען הציבור, איציק רובין בחר בנתינה אינסופית למען הקהילה, חן ומוטי ריכטר בחרו בהתחדשות ויזמות. שתהיה לכולנו שנה טובה, מלאה בעשייה, נתינה, ושגשוג.

קראו עוד»
מגזין גבעתיים פלוס

מגזין גבעתיים פלוס 135

עם בוא ראש השנה, אני מחפשת את האור ואת היופי בקהילה. ראש העיר רן קוניק בחר במנהיגות ועשייה למען הציבור, איציק רובין בחר בנתינה אינסופית למען הקהילה, חן ומוטי ריכטר – בחרו
בהתחדשות ויזמות. שתהיה לכולנו שנה טובה, מלאה בעשייה, נתינה, ושגשוג.

קראו עוד»
Shape
Shape

נשמח לשמוע מה שיש לך להגיד לנו

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!

דילוג לתוכן