
שבוע החינוך 2026 בגבעתיים בדגש על חוסן ו-AI
גבעתיים נחשבת לעיר מובילה בתחום החינוך ובקיץ האחרון זכתה בפרס החינוך המחוזי מטעם משרד החינוך
שתפו:
כמדי שנה לאחר הגשמים המרבדים בטבע מתמלאים בפריחה צבעונית. להלן מספר טיולים לנוף הפריחות הישראלי המיועדים לכל המשפחה.
חשוב לזכור ולהקפיד: אין לקטוף את הפרחים, ומומלץ להקפיד שלא לרמוס אותם במהלך הטיול.
תנו כתף ויד ואספו את הפסולת שהשארתם אחריכם מבלי שהתכוונתם, בכך כולנו נוודא שהשטח נקי!
הטיולים, המאורגנים ע"י קק"ל, יימשכו שעתיים עד שלוש שעות וכוללים הליכה בשבילי היער ולעיתים גם שילוב נסיעה במכוניות פרטיות.
אל עצים מיוחדים ושביל האירוסים ביער אילנות
נטייל ביער מיוחד במינו, שאין שני לו בישראל, בו צומחים 350 מיני עצים זה בצד זה, נכיר ונשמע את סיפורם של אותם עצים ייחודיים.
לסיום נקנח בטיול אל שביל האירוסים, שביער אילנות העובר בחורשת אקליפטוס ובשטח פתוח של קרקעות חמרה. בסיור נפגוש פריחות מרהיבות של אירוס הארגמן, אזובין דגול, שום תל אביבי, צבעונים, שפתנים ועוד (משתנה לאורך הזמן). נכיר את הצמחים ונשמע על מנגנוני התאמה לבית הגידול, תחרות על מאביקים, הפצת זרעים ועוד.
מתי? יום שישי, ח' אדר ב תשפ"ב, 11 במרץ 2022 בשעה 9:30 למבוגרים ו 13:00 למשפחות עם ילדים
היכן: יער אילנות
בתשלום: 10 ₪ למשתתף.
מותנה בהרשמה מראש ב"קו ליער" בטלפון: 1-800-350-550, או באתר האינטרנט www.salkkl.org.il


שירת האילנות ביער אילנות
נצא לסיור בלב השרון ביער מיוחד במינו, שאין שני לו בישראל, בו צומחים 350 מיני עצים אשר מייצגים מבחר של בתי גידול מכל רחבי העולם.
נשמע ונכיר בסיפור ובשירה את אותם עצים ייחודיים, מוזרים ומופלאים שחלקם בעלי מראה אקזוטי מרתק.
נפגוש ב"אילנאי" מ"עמותת אילנאי ישראל" שיספר על טיפול בעצים וידגים כיצד נכון לטפס על עץ.
הטיול מיועד למבוגרים בלבד.
מתי? יום שישי, י"ז אדר א תשפ"ב, 18 בפברואר 2022 בשעות 9:30 ו 12:30
היכן: יער אילנות
בתשלום: 10 ₪ למשתתף.
מותנה בהרשמה מראש ב"קו ליער" בטלפון: 1-800-350-550, או באתר האינטרנט www.salkkl.org.il
"מתחת לסלע.." – אל גבעת הרקפות ביער גלעד
טיול קסום אל גבעת הרקפות באזור פארק רמת מנשה שהוכר בשנים האחרונות כמרחב ביוספרי. בחורף ובאביב הופכת רמת מנשה לאזור עשיר במרבדי פריחה ו"יער הרקפות" שליד קיבוץ גלעד שבר את כל השיאים בעושר הפריחה שבו.
הציבור מוזמן לטייל איתנו בעונה זו של השנה בשביל קסום מעגלי בין חורשת אורנים, וליהנות ממרבדי פריחה ורודה של רקפות המציצות מכל פינה. השביל מטפס במדרגות עץ, בשולי היער הנטוע, וחודר אל תוככי החורשה חוצה אותה ויורד מן הגבעה בצדה השני. נשמע על פרח הרקפת ומדוע צומחת במקום זה. נבין מהו פארק ביוספרי וחשיבותו. לסיום נבקר במפלי רז ונהנה מיופיו של הטבע.
הטיול מיועד למבוגרים ולמשפחות עם ילדים מגיל 7.
מתי? יום שישי, א' אדר ב תשפ"ב, 4 במרץ 2022 בשעה 9:30
היכן: יער גלעד-פארק רמת מנשה
בתשלום: 10 ₪ למשתתף.
מותנה בהרשמה מראש ב"קו ליער" בטלפון: 1-800-350-550, או באתר האינטרנט www.salkkl.org.il


פסלים ורקפות ביער הנשיא – יער צרעה
נצא לטיול ברכבים פרטיים ביער הנשיא שנמצא בגבעות שפלת יהודה, המפרידה בין הרי יהודה למישור החוף. חלק מהיער מוקדש לזכרו של חיים ויצמן, הנשיא הראשון של מדינת ישראל, ומכאן כינויו של היער – יער הנשיא.
קק"ל הכשירה ביער את דרך הפסלים, דרך עבירה לכל כלי רכב החוצה את היער לכל אורכו. בדרך נזכה לראות את יצירותיהם של אמנים שונים שהפכו למכלול יוצא דופן של פיסול סביבתי, השואב את השראתו מנופי האזור ומזכרונות העבר המלווים אותו. יצירות אחדות מדגישות את השתלבותן בנוף ואחרות את עברו של האזור. נשמע בטיול את סיפורם של הפסלים, נהנה ממרבדי פריחה של רקפות ותצפיות נוף על האזור. נבקר בקבר של שמשון הגיבור ואביו מנוח ובמצפה צרעה.
הטיול מיועד למבוגרים ולמשפחות עם ילדים מגיל 6.
מתי? יום שישי, כ"ד אדר א תשפ"ב, 18 בפברואר 2022 בשעה 9:00
היכן: יער הנשיא-יער צרעה.
בתשלום: 10 ₪ למשתתף.
מותנה בהרשמה מראש ב"קו ליער" בטלפון: 1-800-350-550, או באתר האינטרנט www.salkkl.org.il
צילומים: חני קהלני אגף קשרי ציבור קק"ל

גבעתיים נחשבת לעיר מובילה בתחום החינוך ובקיץ האחרון זכתה בפרס החינוך המחוזי מטעם משרד החינוך

פערים בפרשנות גודל הדירות משליכים על היקף התמורה ועלולים לעכב את קידום הפרויקט

כשחברותיה של צאלה, שטיפלו בהוריהן המבוגרים, אמרו לה עד כמה היא בת-מזל, צאלה התמלאה בגאווה והזכירה להן את המוטו שאמה נהגה לשנן באוזניה בכל הזדמנות, עוד מאז שהייתה ילדה קטנה: "לעולם אל תהיי תלויה באף אחד"

חודש מאי 1948, בגבעת החלמה, נחתמה הפקודה שהפכה את ההגנה ממחתרת לצבא ריבוני

עשר המשואות של גבעתיים ורמת גן
לרגל יום העצמאות, בחרנו להעניק עשר משואות לנשים וגברים מעוררי השראה שמדליקים אור בלב הערים שלנו.
בין אם הם תושבי האזור ובין אם עשייתם היומיומית היא שהופכת את גבעתיים ורמת גן למקום טוב יותר – הם הפנים היפות של הקהילה שלנו, ומזכירים לנו שיש לנו על מי לסמוך.

פרויקט החגיגי "פסיפס של גאווה: 10 המשואות של הבעתיים ורמת גן", עשרה נבחרים מעשרה תחומים שונים. כל אחד ואחת מהם מייצגים פלח אחר בפסיפס הישראלי ולכולם מכנה משותף אחד: הם בוחרים בכל יום מחדש להצטיין, להוביל ולהדליק אור בסביבה שלהם.

ב-6 באוגוסט 1945 הוטלה הפצצה הגרעינית על הירושימה ביפן על ידי מטוס חיל האוויר האמריקאי

השנה, יותר מתמיד, נתכנס יחד כדי להוקיר את שורדי השואה החיים בעירנו בעצרת העירונית

השנה, יותר מתמיד, נתכנס יחד כדי להוקיר את שורדי השואה החיים בעירנו בעצרת העירונית

רן קוניק, ראש העיריה: "החגיגות הגדולות ליום העצמאות ה-78 יידחו, אנו נקיים אירוע גדול דומה כשיתאפשר"
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!


