פרופ' רוני גמזו (58) הוא רופא בכיר ומנהל בית החולים איכילוב משנת 2015. במהלך הקריירה שלו הוביל יוזמות מרכזיות לשיפור מערכת הבריאות בישראל, והתמקד במיוחד בקידום האיכות והבטיחות בטיפול רפואי, תוך דגש על דיגיטליזציה וחדשנות.
פרופ' גמזו כיהן בעבר כמנכ"ל משרד הבריאות וכפרויקטור הלאומי של משבר הקורונה, ובתפקידים אלו היה אחראי על קביעת מדיניות ותוכניות פעולה ברמה הארצית במצבי משבר. בניהולו הוביל גמזו שינויים מערכתיים משמעותיים ושיפר את שיתוף הפעולה בין מוסדות בריאותיים שונים במטרה להתמודד עם אתגרים לאומיים.
גמזו נולד, גדל והתחנך בחולון. להורים יוצאי איראן. אביו עלה לארץ לבדו בשנות ה-50' כנער ונקלט בקיבוץ מעגן מיכאל ואחרי שהשתחרר מהצבא, עבר לתל אביב, למד צורפות, והתמחה בעיצוב וייצור תכשיטים תימניים. סבו מצד אמו, עסק ברוקחות בשיראז וכשעלו ארצה ממניעים ציוניים, עבד בדפוס בעיתון. ההורים נפגשו דרך מכרים בקהילה והתחתנו. שם משפחתו המקורי בילדותו היה גם זו לטובה. הוא שירת בצה"ל, בהתחלה בחיל ההנדסה הקרבית, ולאחר מכן נשלח לקורס חובשים. שם, לדבריו, נפתח בפניו תחום הרפואה. בהמשך התקדם לתפקיד מפקד הקורס, והשתחרר בתור קצין בדרגת סגן.
הוא למד רפואה באוניברסיטת בן-גוריון בנגב ובאוניברסיטת תל אביב ( 1988–1994 ) וקיבל תואר דוקטור לרפואה. את הסטאז' עבר בבית החולים איכילוב. יש לו תואר Ph.D על מחקר בתחום הפוריות (1996), תואר MHA במנהל מערכות בריאות (1998), תואר שני במנהל עסקים (2002) ותואר ראשון במשפטים (2008) כולם מאוניברסיטת תל אביב.
משנת 2015 הוא מנהל איכילוב, המרכז הרפואי בתל אביב ע״ש סוראסקי, מכהן גם כפרופסור חבר בפקולטה לרפואה ובבית הספר לבריאות הציבור, וכפרופסור מן המניין בפקולטה לניהול,
גמזו וזוגתו קארן ברונר, מנהלת המחלקה לקידום בריאות ובריאות דיגיטלית באסותא, הורים לאנוק בת השמונה ועד לאחרונה התגוררו בגבעתיים.
פרויקטור הקורונה
עם התפרצות נגיף הקורונה בישראל, באפריל 2020 מונה גמזו לאחראי לטיפול בבתי האבות בישראל והקים את פרויקט 'מגן אבות ואמהות' להגנה על אנשי גיל הזהב. בהמשך מונה לפרויקטור הלאומי לנגיף הקורונה לתקופה של שלושה וחצי חודשים ולצורך כך הוא עזב זמנית את תפקידו באיכילוב.
גמזו היה זה שבנה את מודל הרמזור על מנת להוריד את התחלואה במדינה באופן דיפרנציאלי, על פי אזורים, ויצר כללי התנהגות והגבלות אחידים שהותאמו למצב התחלואה בכל עיר. התוכנית העבירה חלק נרחב מהטיפול בתחלואה מידי המדינה לרשויות המקומיות.
בצוות המטה הרפואי של גמזו היו חברים ראש מטה הקורונה באיכילוב פרופ' עידית מטות, מנהל המחלקה לטיפול נמרץ בבית החולים בילינסון פרופ' פייר זינגר ומנהל בית החולים לילדים בשיבא ד"ר איתי פסח. לצידם כיהן גם מנכ״ל הדסה פרופ' זאב רוטשטיין, מנכ"ל משרד הבריאות לשעבר גבי ברבש, המשנה למנכ"ל שיבא פרופ' ארנון אפק, מנכ"ל אסותא פרופ' שוקי שמר וסגן מנכ"ל משרד הבריאות בעז לב.
לאחר עלייה מחודשת בתחלואה היה זה גמזו שהמליץ על סגר בתקופת חגי תשרי וההחלטה התקבלה על ידי הממשלה. עם סיום כהונתו כפרויקטור ארצי למאבק בקורונה חזר לנהל את בית החולים איכילוב ובחודש יולי 2024 הודיע להנהלת בית החולים איכילוב שהוא מתכוון לסיים את תפקידו.
יוצא לדרך חדשה
לאחרונה, מונה פרופ' גמזו ליו"ר יו"ר חברת מגדל אחזקות ששולטת בחברת הביטוח מגדל, במקומו של שופט העליון בדימוס חנן מלצר, וליו"ר דירקטוריון התזמורת הפילהרמונית הישראלית שם יחליף בתפקידו את אהרון פוגל.
תפקידו של דירקטוריון הפילהרמונית הישראלית הוא להתוות את הדרך האסטרטגית של התזמורת, תוך שמירה על רמתה המוזיקלית הגבוהה, לדאוג לגיוס משאבים, לנהל את תקציב, לקבוע את מדיניות כוח האדם, ולקדם שיתופי פעולה עם גורמים שונים בארץ ובעולם. בנוסף, הדירקטוריון פועל לשמירה על מורשתה של התזמורת ופיתוח פעילות חינוכית וקהילתית.
פרופ' גמזו מביא עימו לתפקיד את הניסיון הניהולי והראייה המערכתית, את יכולת העבודה מול גורמים ממשלתיים ובינלאומיים וכן את ההיכרות המעמיקה עם עשיית התזמורת.
"דווקא בימי מלחמה, עולם התרבות מהווה עוגן של תקווה וריפוי עבור החברה הישראלית, ומזכיר לנו את הכוח של המוזיקה לחבר בין אנשים, להעניק נחמה ולהאיר ברגעים הקשים ביותר. זוהי זכות גדולה להוביל תזמורת עם היסטוריה עשירה וכישרון יוצא דופן, ואני מחויב להמשיך למצב את מעמדה כתזמורת המובילה בישראל ואחת מהמובילות בעולם" אומר גמזו. "יחד עם הנגנים המוכשרים והצוות המקצועי, נעבוד על פיתוח תוכניות אמנותיות חדשות, הרחבת שיתופי פעולה בינלאומיים וחיזוק הקשר עם הקהילה וגורמים ממשלתיים. אני נרגש לצאת לדרך חדשה ולעשות את המיטב כדי להעניק לקהל שלנו חוויות מוזיקליות מרגשות ומשמעותיות."
רגע לפני שעסקת החטופים יצאה לדרך, מאות תלמידי ותלמידות שכבות י"א- י"ב מבתי הספר העל יסודיים, השתתפו במרוץ לזכרם של בוגרי ובוגרות מערכת החינוך בגבעתיים שנפלו ונרצחו במלחמת חרבות ברזל:
פאפא ג'ונס,השיקה את ה- Papadias – פיצה העשויה באופן ייחודי מבצק דק ואיכותי של פאפא ג'ונס קריספי ומוגשת מקופלת עם מילויים עשירים של גבינות, בשרים וירקות.
המלחמה הארוכה הותירה חותם משמעותי על שוק הנדל"ן באזור, אז איך מתקדמים?
כתבות השער הטבה "הכתיבה האישית לא פסקה מעולם וחיכתה בסבלנות" אלה החיים של נעמי לבנון-קשת ד"ר נגה רוזנפרב צילום: איציק רובין 17/1/2025 שתפו: נעמי לבנון-קשת (74) היא משוררת וסופרת, מראיינת וכותבת עבור מגזין זה. היא
נהיגה בקורבט היא חוויה של שילוב מושלם בין עוצמה לפינוק. כל סיבוב, כל תאוצה, כל בריזה מרגישה כאילו כל פרט במכונית נבנה רק בשבילי, מה שמביא לרגש עז של שליטה חופשית וכח בלתי נגמר. לא מדובר רק במכונית, אלא ביכולת לחוות את הדרך בכל נים בגוף וליהנות מכל רגע
"השכונה החדשה, הסמוכה לצומת מסובים, תקרא בשם: רמת צדק. כל רחובות השכונה ישאו שמות של נשות ואנשי משפט"
גם פרויקט ההתחדשות העירונית שלכם מתעכב?
זה מה שתוכלו לעשות
שחר טביב (45) מנכ"ל קניון עזריאלי גבעתיים, מביא איתו לכל תפקיד "שחר של יום חדש", מגדיר יעדים ומשיג אותם ● מתגורר ברמת גן, נשוי לאנה ואב לשלושה
שבוע החינוך העירוני בגבעתיים יפתח ב-19 בינואר 2025 ויתקיים בסימן חדשנות, יזמות וחוסן
החורף כבר כאן. קר, חשוך וגשום וזה הזמן להתאים את התפריט המשפחתי למזג האויר. כששמעתי שרשת קצביות הבוטיק 'מרינדו' יצאה בסדרה של קדירות בשר החלטתי שאני חייבת לנסות והזמנתי סיר משפחתי.
לבנת פורן אשת עסקים, מייסדת ויו"ר חברת 'לבנת פורן – זכויות רפואיות' ● נבחרה לפרוייקט 'מאה שנים, מאה נשים'
תקופת משבר מדיני-כלכלי ברור שגם שוק הנדל"ן מושפע והקושי לבצע עסקאות עולה. בצל אי-הוודאות, התועלות של המתווך בולטות
כמעט בכל עיר ובכל בית קפה מתכנס מעין פרלמנט המורכב אנשים שיש להם דעה על כל מה שקורה כאן
עיריית גבעתיים השיקה קמפיין להעלאת המודעות לאלרגיות מסכנות חיים ולמחלת הצליאק, מתוך רצון לשמור על בריאות ילדי וילדות העיר
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!