
מתחילת המלחמה חל גידול של 23% בשתיית מים
רונה וייס
21/3/2025
שתפו:
יום המים הבינלאומי, שנקבע על ידי האו"ם בשנת 1992, מציין 33 שנים להעלאת המודעות לחשיבות המים. מטרתו היא לעודד פעולות לשיפור איכות המים והבטחת אספקתם, תוך התמקדות באתגרים גלובליים כמו שינויי האקלים.
מעבר להיותם חיוניים לבריאות הגוף ולשמירה על מאזן הנוזלים, מים ממלאים גם תפקיד משמעותי בהתמודדות עם מתח וחרדה. שתיית מים מספקת דרך פשוטה וזמינה להשגת תחושת רוגע, במיוחד בתקופות של חוסר ודאות כמו בזמן מלחמה, וטבעי שצריכת המים תגדל.
במסגרת הסקר שנערך בימי המלחמה, נמצא כי 2 מכל 3 ישראלים דיווחו כי הם חווים מתח וחרדה שמשפיעים על שגרת יומם, ו-1 מכל 2 ישראלים ציין כי שתיית מים מסייעת לו להירגע ולהפחית לחץ.
עוד התברר כי צעירים שותים מים יותר ממבוגרים; הישראלים שותים יותר מים מקפה, אך מעדיפים להתחיל את היום עם קפה; אזור ירושלים מוביל בצריכת מים עם ממוצע של 7.1 כוסות ביום; עלייה של 22% בצריכת הקפה בהשוואה לתקופה שלפני המלחמה; גידול של 16% בשתיית סודה מאז תחילת המלחמה, ובקרב משרתי המילואים אף נרשמה עלייה חדה של 27%.
2 מכל 3 ישראלים מתמודדים עם תחושות לחץ וחרדה שמשפיעות על התפקוד היומיומי. עבור רבים מהם, שתיית מים היא לא רק צורך פיזי, אלא גם כלי להפגת מתח – 1 מכל 2 ישראלים מדווח כי שתיית מים עוזרת לו להרגיש טוב יותר. השנה, נרשמה עלייה של 23% בצריכת המים בהשוואה לתקופה שלפני המלחמה – נתון שנשאר גבוה גם שנה אחרי ה-7 באוקטובר וצריכת הקפה עלתה ב22%.
מים הוא המשקה הנפוץ ביותר
90% מהישראלים שותים מים על בסיס יומי, עם ממוצע של 6.8 כוסות מים ביום. צריכת המים משתנה בין קבוצות גיל – צעירים בגילאי 18-29 שותים בממוצע 7.1 כוסות מים ביום, לעומת 5.8 כוסות בקרב מבוגרים. בנוסף צריכת המים אינה אחידה לאורך כל השנה – בקיץ שותים כמעט פי 1.5 יותר מים מאשר בחורף, בהתאם לעלייה בטמפרטורות ולצורך המוגבר בשתייה.
הסקר מצא כי אין הבדל משמעותי בצריכת המים בין צמחונים, טבעונים ושאר האוכלוסייה. עם זאת, נמצא כי טבעונים שותים יותר מים מצמחונים, ונוטים גם לצרוך יותר תה ומשקאות מתוקים לא מוגזים בהשוואה לקבוצות אחרות.
זינוק בצריכת הקפה
לצד העלייה בצריכת המים, הסקר מצביע על עלייה של 22% בצריכת הקפה בהשוואה לתקופה שלפני המלחמה. השינוי משקף את החיפוש אחר אלמנטים מנחמים בשגרה המשתנה, כאשר רבים מוצאים בקפה מקור להרגל מוכר שמסייע בהתמודדות עם מצבי לחץ.
קפה הוא המשקה השני בפופולריות אחרי מים, כאשר 81% מהישראלים שותים קפה, עם ממוצע של 2.5 כוסות ביום. מבוגרים נוטים לשתות יותר קפה מצעירים, עם ממוצע של 2.7 כוסות ביום בקרב מבוגרים, לעומת 1.9 כוסות ביום בקרב צעירים.
מתחילים את היום עם מים או קפה?
הרגלי הבוקר של הישראלים משתנים – הקפה תופס את המקום הראשון, בעוד שהמים נסוגו למקום השני. השנה, 43% מהישראלים פותחים את הבוקר עם קפה, עלייה לעומת 38% בשנה שעברה. מנגד, 40% מהאוכלוסייה מתחילה את היום עם כוס מים, ירידה לעומת 46% אשתקד. רק אחוז אחד מהמשיבים העידו כי הם פותחים את הבוקר עם מיץ פרי סחוט טרי/ שתייה מתוקה מוגזת/ שתייה מתוקה לא מוגזת.
הרגלי האירוח בישראל ושתייה מתוקה
לא נצפים שינויים משמעותיים בכמות השתייה של משקאות מתוקים, אך בהקשר של הגשתם לאורחים, ניכר פער בין מה שהמארחים מציעים לבין העדפת האורחים עצמם. בעוד ש-59% מהמארחים מגישים שתייה מתוקה מוגזת כאשר הם מארחים, רק 34% מהאורחים מעדיפים לקבל משקה זה. גם לגבי שתייה מתוקה לא מוגזת נרשם פער של 21% בין מה שהמארחים מציעים לבין העדפות האורחים. מה שמצביע על כך שהרגלי האירוח לעיתים מונעים מתפיסות מקובלות יותר מאשר מהעדפותיהם של האורחים בפועל. לעומת זאת, קפה ומים ממשיכים להיות הבחירה המובילה הן מצד המארחים והן מצד האורחים,
סודה כתחליף לשתייה מתוקה ומים
צריכת הסודה ממשיכה לעלות, עם גידול של 16% מאז תחילת המלחמה, ובקרב משרתי המילואים אף נרשמה עלייה חדה של 27%. אף על פי שתפיסת הסודה משתנה בהדרגה, היא עדיין מזוהה כמשקה של מבוגרים – 62% מבני הנוער סבורים כי סודה מיועדת למבוגרים. השנה, מעט יותר ישראלים מאמצים את הסודה כתחליף לשתייה מתוקה, ורבים בוחרים בה לשם גיוון והנאה. מחצית מהאוכלוסייה אף רואה בסודה תחליף למים, מגמה שהתחזקה השנה.
את הסקר הייעודי ערכה חברת "שטראוס מים"- תמי4, באמצעות שולמית טופ ומכון המחקר KANTAR, בקרב מדגם מייצג של 2,460 משיבים (בוגרים 18+ כולל מגזרים ערבי וחרדי, נוער גילאי 13-17).
מנער חילוני מגבעתיים לנער חרדי על המסך
אדם חתוכה פלד – כוכב נולד. גיבור הסרט המדובר 'לא יום ולא לילה'
המלחמה המתמשכת חושפת פערים משמעותיים בהסכמי התחדשות עירונית
שחר טביב (45) מנכ"ל קניון עזריאלי גבעתיים, מביא איתו לכל תפקיד "שחר של יום חדש", מגדיר יעדים ומשיג אותם ● מתגורר ברמת גן, נשוי לאנה ואב לשלושה
פרופ' רוני גמזוּ מונה ליו"ר התזמורת הפילהרמונית הישראלית לאחר שכיהן כמנהל בית החולים איכילוב משנת 2015
החורף כבר כאן. קר, חשוך וגשום וזה הזמן להתאים את התפריט המשפחתי למזג האויר. כששמעתי שרשת קצביות הבוטיק 'מרינדו' יצאה בסדרה של קדירות בשר החלטתי שאני חייבת לנסות והזמנתי סיר משפחתי.
דירות קטנות הפכו לנכס המבוקש ביותר בגבעתיים ובתל אביב
10 המקומות המומלצים ביותר בניו יורק שאסור לפספס:
ישראל טייבר, נפטר באופן מפתיע בשנת 1950 ועטרה רעייתו, המשיכה לחיות בביתם עד לשנת 1975 לפני בדיוק חמישים שנה
מיכל איתן היא יזמית ומחנכת בתחומי הקיימות, הטכנולוגיה, ניהול השינויים ותהליכי חשיבה שיטתיים פורצי דרך
העוגיות שעינב אלקיים לוי ז"ל, אשתו של אור לוי ששב משבי חמאס, נהגה להכין לבנם אלמוג, שמסמלות בית, אהבה וזיכרון – הפכו למיזם הנצחה קהילתי בגבעתיים
כיצד הפך בית צנוע ברחוב גולומב 39 לסמל של תקומה ותקווה
הספר 'מרשעת' (Wicked) מאת גרגורי מגווייר, הוא מעין עיבוד פוסט-מודרני לסיפור המקורי
ב- PASITO בית של פלמנקו, מיכל ברט מלמדת פלמנקו עם כל הלב והנשמה – ילדות, נשים וגברים מביעים ויוצרים ומתנועעים לא רק דרך הצעדים והקצב"
מאור יבלושניק בראיון ראשון מאז שמונה למנכ"ל חברת 'יעד', על התוכניות השאפתניות לשנת 2025 יחד עם מושיק גולדשטיין יו"ר החברה הכלכלית
"הורים צריכים לאפשר לילדיהם להיחשף לתכנים מתקדמים, ולהתעניין יחד איתם. האהבה למדע היא מדבקת
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!