09/10/2025

שֶׁהֶחֱיָנו! סוכות שמח

סמל החטופים
09/10/2025
יום חמישי, 09 באוקטובר 2025

שֶׁהֶחֱיָנוּ . חג סוכות שמח

סמל החטופים

בהרטוורשה חוגגת היום 75 שנים לעצמאותה

לפני 75 שנים, ב-15 באוגוסט 1947, קיבלה הודו עצמאות מהשלטון הבריטי

לפני 75 שנים, ב-15 באוגוסט 1947, קיבלה הודו עצמאות מהשלטון הבריטי, וכך בשאגות של ניצחון ואושר, נגמרו להן 200 שנות מנדט, והודו סימנה את תחילתו של שלטון עצמאי וחופשי.

פטריוטים חסרי פחד הובילו את מאבק החירות של הודו שהלך והתעצם, שבדומה לסיפור של מדינתנו, גבה חיים רבים והורכב מקבוצות שונות של אידיאולוגיות שלא תמיד הלכו יד ביד. לרגל היום הפטריוטי הזה, נדע יותר על ההיסטוריה, המשמעות, העובדות וכיצד נחגג יום זה בהודו ובעולם.

ג'ווהארלל נהרו הכריז על עצמאותה של הודו ב- 15 באוגוסט 1947, והושבע לראש הממשלה ההודי הראשון. בית הנבחרים הבריטי העביר את חוק העצמאות ההודי ב- 4 ביולי 1947, והוא עבר תוך שבועיים. זה היה חלק מרכזי מהתהליך שהוביל את הודו לניצחון. לוחמי חופש ופטריוטים כמו מוהנדאס קאראמאצ'נד גנדי, נטאג'י סובאש צ'נדרה בוס, בהגאט סינג, רני לקשמי באי ועוד רבים מובילים את האנשים הפשוטים באמונתם ובנחישותם לזכות בעצמאות.

היום הזה הוא זיכרון והתמסרות לכל אותם אנשים שנתנו את נפשם למאבק. אינספור חיים אבדו ורבים עונו אך בנחישות ובאמונה עצומה, הודו קמה כמדינה חופשית. ביום זה הונף דגל הטריקולור של הודו מעל שער לאהורי במבצר האדום בדלהי ב -15 באוגוסט 1947. עד היום, בכל שנה ראש הממשלה מניף את הדגל ומנציח את האירוע בטקס מסורתי בדלהי, בירת הודו. לאחר שראש הממשלה פונה לאומה, מתקיים מצעד צבאי המשודר בכל רחבי הארץ.

אם קראתם עד כאן כבר הבנתם שהשם ההיסטורי "בהרטוורשה" (Bharatavarsha), הוא שמה הילידי של הודו ששימש במקור לתיאור אזור בעמק הגנגס וצבא פופולריות במאה ה-19.

אהבתם את הידען? שתפו...

המגזינים

עשו מנוי למגזין 'גבעתיים פלוס', הישארו מעודכנים

אל תחמיצו, עכשיו ללא תשלום!

עשו מנוי למגזין 'רמת גן פלוס', הישארו מעודכנים

אל תחמיצו, עכשיו ללא תשלום!
הכי מעניין
אדם גורל יועץ נדל"ן

הטעות היקרה ביותר של מוכרי דירות: ההתמכרות למחיר הגבוה

הטעות היקרה ביותר של מוכרי דירות: ההתמכרות למחיר הגבוה כולם רוצים למכור במחיר הכי גבוה – אבל לפעמים דווקא המחיר הוא מה שמפיל את העסקה אדם גורל יועץ נדלן 18/8/2025 שתפו אִילוּסְטְרַצְיָה להמחשה בלבד: Gemini

קראו עוד»
מגזין רמת גן פלוס

מגזין רמת גן פלוס 135

מגזין רמת גן פלוס 135
עם בוא ראש השנה, אני מחפשת את האור ואת היופי בקהילה. הנושאים שמחברים את כל הכתבות במגזין זה הם עשייה, התמדה ותרומה. אנשים שהפכו את החלומות והרצונות
שלהם למציאות. ראש העיר רן קוניק – בחר במנהיגות ועשייה למען הציבור, איציק רובין בחר בנתינה אינסופית למען הקהילה, חן ומוטי ריכטר בחרו בהתחדשות ויזמות. שתהיה לכולנו שנה טובה, מלאה בעשייה, נתינה, ושגשוג.

קראו עוד»
מגזין גבעתיים פלוס

מגזין גבעתיים פלוס 135

עם בוא ראש השנה, אני מחפשת את האור ואת היופי בקהילה. ראש העיר רן קוניק בחר במנהיגות ועשייה למען הציבור, איציק רובין בחר בנתינה אינסופית למען הקהילה, חן ומוטי ריכטר – בחרו
בהתחדשות ויזמות. שתהיה לכולנו שנה טובה, מלאה בעשייה, נתינה, ושגשוג.

קראו עוד»
Shape
Shape

נשמח לשמוע מה שיש לך להגיד לנו

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!

דילוג לתוכן