שטרודל תפוחים הוא פינוק טעים ופירותי המורכב מבצק טעים המקיף תפוחים מתוקים באופן טבעי. זו מנה מענגת שלרוב אוכלים אותה כקינוח אבל יש אנשים שבוודאי מועלים במוסכמה וגם נהנים ממנה כמאפה לארוחת בוקר.
לדברי אנשים מסוימים, כל יום צריך להיות יום 'Apfelstrudel' – בשמו האוסטרי הראוי, אך לא משנה איך תקראו לקינוח האהוב, הגיע הזמן ללמוד על ולחגוג את יום שטרודל התפוחים!
מנה שכנראה מתוארכת לתקופת ימי הביניים, שטרודל תפוחים מורכב מפרוסות תפוחים, קינמון, סוכר וצימוקים (לפעמים, אבל לא תמיד). מרכיבים אלה עטופים בשכבות פריכות של מאפה שמתנפחות כשנאפות בתנור. שטרודל התפוחים מוגש לעיתים קרובות עם קורטוב אבקת סוכר וכמות נאה של קרם, והוא תצוגה טעימה של אוכל נחמה במיטבו.
פירוש המילה "שטרודל" בגרמנית היא "מערבולת", שם המתאר באופן הולם את הדרך בה שכבות המאפה נוטות להקיף את המילוי.
אף על פי שאנשים רבים חושבים שהמנה המתוקה הזו היא ממוצא גרמני, שטרודל תפוחים היא למעשה מנה אוסטרית, שמקורה בוינה. למעשה, המתכון המקורי לשטרודל תפוחים, משנת 1697, נכתב בכתב יד בספר בישול וינאי ונותר עד היום בספריית העירייה של וינה.
גרסאות רבות של מאכל מסורתי זה החלו להופיע לאורך השנים. למעשה, כמעט לכל משפחה באוסטריה יש מתכון משלה לשטרודל תפוחים! כיום אוכלים סוגים שונים של שטרודל, כולל: שטרודל גבינה, שטרודל משמש, שטרודל פרג או אפילו שטרודל תרד מלוח!
ככל הנראה כל הגרסאות הללו הן מהנות וטעימות, אך כל אלו תמיד מצביעים על הקלאסיקה האייקונית שנחגגת ביום זה: Apple Strudel Day.
שטרודל תפוחים
מלית תפוחים
20 גרם חמאה
1/2 כוס סוכר
5 תפוחי עץ (רצוי גרני סמיט) גדולים
1 כפית גדושה קינמון טחון
1 כף קורנפלור
2 כפות מיץ לימון
בצק
6 עלי בצק פילו קפוא
100 גרם חמאה
4-5 עוגיות חמאה או ביסקויטים
אופן ההכנה
מפשירים את בצק הפילו ובינתיים מכינים את מלית התפוחים: ממיסים את החמאה במחבת, מוסיפים את הסוכר, הקינמון ואת התפוחים החתוכים לקוביות ומערבבים. מבשלים על אש בינונית כ-5 דקות או עד שהתפוחים מתרככים. ממיסים את הקורנפלור במיץ לימון, מוסיפים לתערובת ומבשלים עד שהנוזלים במחבת מסמיכים. שמים את התערובת בצד על מנת שתתקרר.
מניחים עלה פילו אחד על נייר אפייה ומברישים אותו בחמאה מומסת (אפשר גם לרסס בספריי שמן) מפזרים עליו מעט פירורי עוגיות/ביסקויטים ומכסים בעלה נוסף. חוזרים על הפעולה עד העלה האחרון ומברישים שוב בחמאה מלמעלה. מפזרים על החמאה המומסת את יתרת פירורי העוגיות.
מניחים את מלית התפוחים (לאחר שהתקררה) על השליש התחתון של הבצק ומגלגלים לקבלת רולדה. מעבירים את הרולדה יחד עם נייר האפייה לתבנית התנור.
אופים בחום של 200 מעלות, 20-25 דקות.
בוזקים אבקת סוכר ומגישים, טפשר כמובן עם גלידת וניל או קצפת.

נוער, ספורט ומה שביניהם: מבנה חדיש לפעילות ספורט והעצמה בבית הספר שמעוני

שלל פעילויות חגיגיות לכל המשפחה: מופעי תרבות, סדנאות יצירה לילדים, הדלקות נרות קהילתיות ועוד

על הגג בוצעו עבודות זיפות בשעות הבוקר. השריפה התפתחה לגג אסבסט שעלה כולו באש
הסדרה הקאמרית האהובה "שבת קלאסית" שבה זו העונה השנייה לבית יד לבנים, ביוזמת הקונסרבטוריון העירוני גבעתיים

המנטליות השתנתה, אחרי הקורונה והמלחמה, יותר ויותר אנשים שואלים את עצמם מה באמת חשוב להם

הצדעה לכוח, לאופטימיות ולכישרון של האזרחים הוותיקים

אופטיקה בריל קידס מציעים חוויית ראייה צבעונית, מקצועית ומותאמת במיוחד לילדים ובני נוער

מהדלפק לשותפות – הסיפור של אריאל הר-ציון מפאפא ג'ונס גבעתיים

אז מה באמת עומד מאחורי דירוגי הבטיחות, ואיך תדעו איזה רכב מתאים לכם ביותר?

מגזין רמת גן פלוס 135
עם בוא ראש השנה, אני מחפשת את האור ואת היופי בקהילה. הנושאים שמחברים את כל הכתבות במגזין זה הם עשייה, התמדה ותרומה. אנשים שהפכו את החלומות והרצונות
שלהם למציאות. ראש העיר רן קוניק – בחר במנהיגות ועשייה למען הציבור, איציק רובין בחר בנתינה אינסופית למען הקהילה, חן ומוטי ריכטר בחרו בהתחדשות ויזמות. שתהיה לכולנו שנה טובה, מלאה בעשייה, נתינה, ושגשוג.

מגזין 137 גרסת דפדוף אינטראקטיבית הקליקו על המודעות שבמגזין למידע רלבנטי נוסף חזרה לאתר המגזינים ספריית המגזינים עשו מנוי למגזין 'גבעתיים פלוס', בכל גיליון כתבות וטורים מעניינים ומעמיקים אל תחמיצו, עכשיו ללא תשלום! עשו מנוי

תוכנית באזז היא תוכנית חדשנית ללמידה רוחבית לתלמידי שכבת ז' בגבעתיים

אופל מוקה, הקרוסאובר האופנתי של אופל עבר עדכון טכנולוגי, קיבל מנוע היברידי מתון חדש ומציע עיצוב רענן

עיריית גבעתיים הפקידה את פיתוח ובניית האגף החדש, המותאם לצרכי החינוך העתידיים, בידי חברת "יעד" – החברה העירונית לפיתוח העירי
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!


