זה היום להביט למעלה אל הירח, ללמוד עליו ולהעריך אותו ואת האנושות שעשתה צעדים כל כך משמעותיים מאז שנוצרה ולקוות שנצליח להתקדם עוד ולשמור על כדור הארץ, כי מה לעשות, גם אם נמשיך להגיע לירח, אי אפשר לחיות עליו.
ב-20 ביולי 1969 האנושות הגיעה בפעם הראשונה לירח, ההישג המדהים ביותר שלה עד אז. מאז, היו למין האנושי עוד הישגים מדהימים, וב-20 ביולי מדי שנה חוגגים את יום הירח כדי לזכור לאן אנחנו מסוגלים להגיע אם רק נרצה.
החללית אפולו 11 נחתה על הירח ב-20 ביולי 1969 בשעה 16:18, שעון מזרח ארה"ב. בשעה 22:56 ירד מהחללית האסטרונאוט ניל ארמסטרונג והכריז: "זהו צעד קטן לאדם, קפיצה גדולה לאנושות". אחריו ירד אל הירח מהחללית האסטרונאוט באז אולדרין.
הפעם האחרונה שבה אדם הלך על הירח היתה בדצמבר 1972, כשהחללית אפולו 17 נחתה על הירח והאסטרונאוט יוג'ין סרנן ירד ממנה ופסע עליו כמה צעדים.
ב־22 בפברואר 2019 שיגרה ישראל חללית גשושית לירח בפעם הראשונה בתולדותיה. "בראשית" פותחה על ידי עמותת SpaceIL ונבנתה על ידי התעשייה האווירית לישראל במטרה להיות הנחתת הישראלית הראשונה על הירח, והנחתת הקטנה ביותר שנחת על הירח.
השיגור לירח בוצע מנמל החלל קייפ קנוורל שבפלורידה, באמצעות משגר פלקון 9 של חברת SpaceX. במהלך נחיתתה ב-11 באפריל 2019 בסביבות השעה 22:24 (שעון ישראל), עקב כשל באחד ממדי התאוצה של החללית נשלחה פקודה מתחנת הקרקע שגרמה לשרשרת אירועים שהובילה לכיבוי המנוע ולכישלון הנחיתה. למרות הכשל בנחיתה, ישראל היא המדינה השביעית מבין מדינות העולם וסוכנויות החלל, אשר ביצעה נחיתה קשה (נחיתה לא מבוקרת) על פני השטח של הירח.
ב-11 ביולי 2021 הודיעה SpaceIL כי גויסו 70 מיליון דולר לטובת שליחת גשושית נוספת לירח, כשהמטרה היא הנחתת הגשושית "בראשית 2" בצד הרחוק של הירח.

חמש עובדות מעניינות על הירח:

קיה מרחיבה את היצע הדגמים ההיברידיים בישראל:
ספורטאז' הייבריד בגרסת Long Urban חדשה, ונירו Premium חדשה

חוגגים אהבה: מחוות קטנות של תשומת לב. כך תהפכו את הלנטיין דיי לחגיגה של טעמים ורגשות

שיאומי הסינית מוכרת בעיקר כיצרנית סמארטפונים, ומוצרי אלקטרוניקה חכמים, ולאחרונה הרחיבה את פעילותה גם לתחום הרכב החשמלי

חדשות העיר גבעתיים פלוס עיר קוראת: הספריות העירוניות של גבעתיים בקדמת הבמה הנתונים משקפים קהילה השומרת אמונים לקריאה, על אף הגירויים הרבים והבלתי פוסקים המתחרים על זמנה הפנוי מערכת Gplus 10/2/2026 שתפו בעולם של גירויים

סקר חדש לקראת יום הפיצה הבינלאומי החל ב-9/2: פיצה – המאכל האהוב והמשתלם ביותר בהזמנת אוכל הביתה

MG4 החדשה תשווק בשתי גרסאות: Luxury ו-XRange עם מנוע חשמלי בהספקים של 190 כ"ס ו-245 כ"ס

NIO קוראת לתיקון של כ-246 אלף רכבים בעקבות בעיית תוכנה. בנוסף לריקול של NIO, הודיעה רשות השוק הסינית כי גם ב-Zeekr, יזמו ריקול של כ-38,277 רכבים

פרארי לוצ'ה החשמלית: עיצוב שמחבר בין מסורת לחדשנות, חומרה ותוכנה בהרמוניה אחת

רטוריקה חדה, חשיבה ביקורתית ועמידה מעוררת השראה: התלמידים הרשימו בגמר העירוני של תחרות “הנואם הצעיר – הנואמת הצעירה”

מרכז סחל״ב למחוננים בגבעתיים קיים האקתון ייחודי לפיתוח משחקי קופסה

MG4 החדשה תשווק בשתי גרסאות: Luxury ו-XRange עם מנוע חשמלי בהספקים של 190 כ"ס ו-245 כ"ס

דו"חות נרשמים לרוכבים שמסכנים את הולכי הרגל. בעירייה מדגישים: האכיפה וההסברה יימשכו

פיצה עבה ואוורירית מבפנים, פריכה מבחוץ עם קראסט עשיר בחמאת שום ופרמז'ן
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!


