


העבודות למיגון בתי הספר היסודיים והתיכוניים בגבעתיים בעיצומם וזאת כחלק מפרויקט המיגון העירוני אותו מובילה 'יעד' בכל מוסדות החינוך בעיר. בשלב הראשון מוגנו גני הילדים בעיר וכעת עם השלמת שלב התכנון והרישוי המואץ החלו העבודות ב-12 בתי הספר העירוניים. הפרויקט מהמורכבים שידעה העיר, שעלותו הכספית מוערכת בכ-60 מיליוני שקלים, החל כחודש לאחר פרוץ מלחמת חרבות ברזל, והוא מבוצע על ידי החברה העירונית לפיתוח גבעתיים 'יעד' ובליווי האדריכל רועי יצחקי, וזאת בזמן שיא. מתחמי המיגון בבתי הספר (שנבנים בנוסף למקלטים הוותיקים הקיימים) יהיו במתווה של ממ"ק (מרחב מוגן קומתי), מה שיאפשר הגעה מהירה מאוד למתחם ממוגן עם מינימום סרבול או בלבול העלול לנבוע מפינוי בית ספר שלם באופן מסודר למקלט מרכזי בחצר. בפועל הפרויקט יאפשר מספר פתרונות מיגון הן במבנה בית הספר והן בחצר ויתן מענה לכל סכנה העלולה להתרחש כתוצאה משינוי אופי האיומים על מדינת ישראל. יו"ר דירקטוריון יעד המשנה לראש העירייה מושיק גולדשטיין מציין כי צפי סיום הפרויקט הוא לפני תום שנת 2024 . "אנו משלימים פערי מיגון של עשרות רבות של שנים. מה שלא נעשה שנים, מבוצע כעת בזמן שיא. כל הצוות המקצועי ביעד ובעירייה גוייס לטובת הפרויקט, שבסופו כל בתי הספר והגנים יצוידו במרחב מוגן תקני ויאפשרו שגרת לימודים מלאה לכלל התלמידים גם בשעת חירום. אזור הבנייה בשטח בתי הספר מגודר ומופרד כאמור, הבנייה החלה בימים אלה, בעת שהתלמידים בחופשת הקיץ, ולא תהווה הפרעה לקייטנות העירוניות. במהלך העבודות יהיה אזור הבנייה בשטח בתי הספר מגודר ומופרד. גולדשטיין מוסיף ומציין: "מרבית מבני הציבור והחינוך בגבעתיים נבנו לפני עשרות רבות של שנים, בתקופה בה לא היו כלל ממ"דים ולכל היותר לחלקם נבנה מקלט מוגבל בחצר. כמובן שבכל המבנים החדשים נבנו ונבנים מרחבים מוגנים וגם באגפים החדשים של שמעוני, בורוכוב, שב״צ שבבניה, אשכולות הגנים ברחובות גונן ופטאי, שבט הצופים החדש, אולם הספורט החדש בשמעוני ועוד.
אם עד ל-7 באוקטובר, ניסיונות לבנייה כלשהי בשטחים הפתוחים במוסדות החינוך נתקלו בהתנגדויות הורים, בצדק, כי מבחינתם לא רצו לקחת מחצר המשחקים של הילדים, כעת הצורך הביטחוני גבר על כל שיקול וכל הגורמים בעיר, הורים, מינהל החינוך, צוותי החינוך, מנהל ההנדסה בעירייה ויעד שילבו ידיים להאצת הבנייה ומיגון בתי הספר והגנים".
'יעד' החברה לפיתוח גבעתיים מובילה את מיגון הגנים ובתי הספר בגבעתיים בעלות של יותר מ-60 מיליון ₪ "העיר זוכה בשטחים חדשים ונרחבים לטובת מוסדות ציבור לצד בתי המגורים החדשים – כאשר כל מוסדות הציבור שיוקמו במתחם ההסתדרות למשל, גני הילדים, בתי הספר, מתנ"ס חוגים, חניונים תת קרקעיים, יהיו ממוגנים" "בכל המבנים החדשים נבנו ונבנים מרחבים מוגנים וגם באגפים החדשים של שמעוני, בורוכוב, שב״צ שבבניה, אשכולות הגנים ברחובות גונן ופטאי, שבט הצופים החדש, אולם הספורט החדש בשמעוני


אז מה באמת עומד מאחורי דירוגי הבטיחות, ואיך תדעו איזה רכב מתאים לכם ביותר?

אדם גרינברג, מי שהפך לאחד מצלמי הקולנוע המשפיעים ביותר בהיסטוריה של הוליווד, התחיל כאן, באולפני גבע בגבעתיים.

ברוב המקרים, חברי הנציגות אינם אנשי מקצוע. הם שכנים נחמדים הפעילים בבניין

דמיינו עולם עתידני שבו הטכנולוגיה המוכרת לנו מעולם לא נוצרה: מה היה קורה אילו לא היו ממציאים את האינטרנט?

ברוב המקרים, חברי הנציגות אינם אנשי מקצוע. הם שכנים נחמדים הפעילים בבניין

העתיד של ההתחדשות העירונית: בין ביורוקרטיה לצורך ביטחוני וחברתי.
2026 היא השנה שעשויה להפוך לנקודת מפנה

בוקר אחד, הגעתי ליום נוסף בקמפוס של אונ' בר-אילן ובגלל עבודות הרק״ל נסגר השער הראשי. לא ידעתי אז, שדווקא העיקוף הזה יוביל אותי לגילוי אחר. ד"ר סוס טבע את הביטוי: "אם יוצאים, מגיעים למקומות נפלאים". נכנסתי משער דרומי ובכיכר הראשונה עמד מולי בניין עם מבנה אבן המזכיר אוניברסיטאות בני מאות שנים – עיצוב כה שונה

המנטליות השתנתה, אחרי הקורונה והמלחמה, יותר ויותר אנשים שואלים את עצמם מה באמת חשוב להם

בעיריה משדרגים את התשתיות בגבעתיים. "יעד החברת לפיתוח גבעתיים" עם בשורה לתושבים

גיל ברק מספר על הדרך מהמגרשים בגבעתיים ורמת גן לאולמות באירופה

החג הכי משמין בשנה הגיע וזה הזמן לסקר הסופגניות ששוות את הקלוריות! שיהיה חג טעים!

בטיחות הרכב: הטוב, הרע והלא נודע
שוק הרכב הוא לא שוק פשפשים: כללי האצבע שימנעו מכם לקנות "מציאה" בלי ציון בטיחות רשמי

נוער, ספורט ומה שביניהם: מבנה חדיש לפעילות ספורט והעצמה בבית הספר שמעוני

שדרוג תשתיות החינוך בגבעתיים באמצעות הזרוע הביצועית, חברת יעד, עם בשורה לתושבי מתחם "גבעתיים סיטי" והשכונות הסמוכות לו

שיר במתנה לשנה החדשה
משוררי גבעתיים ורמת גן מעניקים את הדבר היקר ביותר שיש להם

האמנית עדנה שגב מחברת בין עבר, הווה ויצירה בסטודיו בגבעתיים
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!


