עם סיום שנת הלימודים התקיימה בתיכון שמעון צבי בגבעתיים, תערוכת צילום של תלמידי כיתה י"א במגמת צילום סטילס, כבגרות על פרויקט גמר.
נושא התערוכה – דיוקן. כלומר, צילומי פורטרט. פורטרטים מציגים לרוב את פלג הגוף העליון ובדרך כלל אינם מקושטים מאוד. מטרתם היא להציג את החזות הכללית של האדם, ולעיתים להוסיף לו תובנה אמנותית לגבי אישיותו.
בתחילת התהליך התלמידים קיבלו משימה – לחפש אדם או קבוצת אוכלוסייה כלשהי – שיש לתלמידים נקודת מבט ייחודית עליה. התלמידים הביאו את הרעיונות לכיתה, ועל מנת לבסס את נקודת המבט הייחודית – התפתח דיון של כיצד הם מסתכלים באופן מיוחד על האדם/התופעה המיוצגת דרך אדם זה. נקודת המבט הייחודית, הייתה הבסיס לכתיבת הטקסט המלווה של התערוכה, ושל הפיצוח של מה הם מחפשים בהתבוננות על הדמויות, כשייגשו לצלם את התמונות עצמן.
לאחר מכן ביצעו התלמידים תחקיר מקיף על התופעה ועל הדמויות, ככל שהתאפשר – ואז – יצאו לצילומים.
התמונות שילבו נושאים של צילום חברתי וצילום תרבותי, והתערוכה אשר הוצגה ברחבת חצר ביה"ס, עוררה התפעלות רבה. כל תלמיד עמד ליד הפרויקט שלו – כאשר סגל הוראה, תלמידים רבים ונוספים הגיעו והסתובבו בין הפרויקטים – מתבוננים בתמונות, קוראים את הטקסטים ושואלים שאלות.
התלמידים נדרשו לשלוט היטב בנושא ובמסר של התערוכה, ובמיוחד בנקודת המבט הייחודית על האוכלוסיה המצולמת. ההגעה למעמד זה, הייתה לאחר כשנה וחצי של לימודי צילום סטילס – בהם למדו התלמידים לתפעל מצלמה מקצועית באופן ידני מלא, שלטו בטכניקות של עיצוב פריים ותרגלו כיצד לספר סיפור דרך תמונות.
בשנה הבאה, יצטרך כל תלמיד לבחור נושא לתערוכה עבור עצמו ועל כך ייגשו לבגרות. פרטים בנוגע למקום התערוכה ניתן לקראת האירוע.
מורה מעשי ומנחה הפרויקטים: שי דואני
רכזת מגמת תקשורת: שרית דרוקמן
מחנכת הכיתה ורכזת מב"ר: שרון קורלנד
בינה מלאכותית – ובעיקר התחום שנקרא למידת מכונה נטמע בשגרת היום-יום שלנו
הרשתות החברתיות משנות את מחירי הנדל"ן.
האם דירות 'פוטוגניות' נמכרות מהר יותר ומדוע יזמים משקיעים בלובי מעוצב?
שיחה עם טפסר משנה אבי קורדובה, מפקד כבאות והצלה בגבעתיים ורמת גן, החושף את האתגרים, ההכנות והמחויבות של לוחמי האש
בעקבות המצב שמביא לדחיות במועדי הבחינות קוראים מנהלי בתי הספר והמורים לבטל כליל את בחינות הבגרות שנותרו, ולהמיר אותן בציוני ההגשה הפנימיים, שיחשבו כציון הסופי.
הלינה במקלטים הציבוריים אפשרית
כחלק מההיערכות לשעות הלילה, ולרווחת התושבים המתקשים להתנייד אל המקלט הקרוב
עיריית גבעתיים פותחת שמרטפיה לילדי וילדות העובדים החיוניים על מנת למצוא פתרונות להורים שבשירות הביטחון והרפואה
במקום שהרכבת תהיה תת קרקעית ותוכל ליסוע מהר ובאין מפריע, חופרים בשביל שהרכבים יסעו בתת קרקע
המופע התקיים השנה במסגרת שבוע הוקרה ייעודי למשרתי ומשרתות המילואים ובני משפחותיהם – תושבי העיר.
הקמת התחנה החדשה תשפר את יציבות ואמינות מערכת החשמל באזור גבעתיים, דרום רמת גן ומזרח תל אביב
KGM (סאנגיונג לשעבר) מחדש את השיווק בישראל של דגם ה-Torres. מנוע 1.5 טורבו עם מומנט של 28.5 קג"מ והספק מרבי של 163 כ"ס
המסגרות בהן ישתלבו בני הנוער ממוקמות בכל רחבי הארץ וביניהן ניתן למצוא את 'בני המושבים', 'הנוער העובד והלומד', 'אחריי', 'מעשה' ועוד
בוחרים ב'דאונסייזינג: למכור את הבית הגדול ולעבור לדירה קומפקטית, נגישה ומעוצבת
רק כ-60% מוסדות החינוך בישראל מוגנים באופן מלא כיום. גבעתיים הפכה לעיר הראשונה והיחידה בישראל שהשלימה הגנה מלאה ותקנית על כלל מוסדות החינוך
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!