17/03/2024
17/03/2024
יום ראשון, 17 במרץ 2024

'תום תום ראמן'

געגועים ליפן

בר פנזור

שני ביקורים ממושכים ביפן הפכו גם אותי למעריצה וחובבת אוכל ותרבות יפנית. אז דמיינו לכם כמה שמחתי לגלות, שממש כאן ליד הבית, נמצא המקום לו ייחלתי.

תום שמיר, תושב גבעתיים, עבד כשף במלון הבוטיק וויט וילה בתל אביב עד שהקורונה טרפה את הקלפים, אבל עבורנו זה רווח נקי כי עכשיו הוא מבשל ראמן משובח לאלו שמתגעגעים ליפן או לאלו שהיו רוצים לטייל ביפן כרגע.

הראמן התחיל כמנת אוכל רחוב לפועלים ביפן, ומטרתו הראשונית הייתה לכלול בקערה את כל מרכיבי הארוחה כדי להשיג שובע מהיר ויעיל. משם הוא התפרס לרחבי העולם ועבר אינסוף אינטרפרטציות, וכך בערב יום רביעי הגיעו שתי מנות הראמן שהזמנו – צוקמן טורי פייטן וצוקמן טונקוטסו גיוקאי, ארוזות לעילא ולעילא. לא התעצלנו וסידרנו את המרק, האטריות והתוספות בקעריות מתאימות, פיזרנו את אבקת הקסמים לפי הסרטון שקיבלנו מתום והתיישבנו לאכול.

האטריות העבות הבשרניות, הציר הארומטי הסמיך ופרוסות חזה העוף העסיסי במיוחד השתלבו בהרמוניה מושלמת יחד עם לבבות הדקל ותלתלי הבצל הירוק. הביצה הרכה הכבושה, שהייתה חומה מבחוץ, לבנה מבפנים עם חלמון בצהוב עז – הייתה חוויה קולינארית בפני עצמה, אין לתאר את העונג, פשוט שלמות.

הראמן שתום מכין נקרא צוקמן – Dipping Ramen ובו האטריות והתוספות מוגשות בנפרד מהציר, כשהמטרה היא לקחת את האטריות ולטבול אותן בציר ולא לערבב את כל הכל ביחד. את כל מרכיבי הראמן הוא מכין בעבודת יד – מהציר ועד האטריות ועבודת ההכנה לוקחת לו בין 3 ימים לשבוע בהתאם לכמות.

תום מציע 3 סוגי צירים (חזיר, עוף וטבעוני); אטריות עבות ונגיסות מכמה סוגי קמחים כולל כוסמין וסובין; ביצה רכה שעוברת כבישה בתערובת סויה, סאקה, מירין וקומבו; צ'אשו – בטן חזיר מגולגלת כבושה במלח ודגים מיובשים, מבושלת בסו ויד, פרוסה וצרובה; שמן ארומטי שמורכב משומן חזיר מזוקק מתוצרת בית מתובל בשום, ג'ינג'ר, צ'ילי ואבקת אצות; ולבבות דקל במקום נצרי במבוק שאינם מספיק איכותיים בארץ.

צילומים: גל קלדרון

TomTom Ramen
הראמן של תום שמיר

הזמנות מראש

Takeaway and Delivery

משלוחים לאזור ת"א-רמת גן-גבעתיים (בתוספת תשלום) או איסוף מגבעתיים.

 

»» »» »» »» »» »» »»

12/25/2023

ממלכת המאפים של ליטל

ליטל אזולאי היא קונדיטורית שהחליטה להתחיל לאפות בביתה חלות משגעות, עוגיות ועוגות טעימות. היא עושה רק דברים שהיא אוהבת ושטעימים לה
10/22/2022

פייסטרי בוקס עם נבחרת מתוקים מפחידים במיוחד

הקונדיטורית נורית ציטאט בעלת קונדיטוריה הצרפתית בניחוח יפן – לוקחת את “טריט או טריק” כמה צעדים קדימה עם נבחרת מתוקים מפחידה וייחודית
10/19/2022

המקרונים של התאומות הם קפיצה לפריז

המקרונים של התאומות הם קפיצה לפריז קארן ודבורה הן אחיות תאומות שהגיעו לכאן היישר מפריז (צרפת). הן אוטודידקטיות, מקרונים הם התשוקה שלהן. הן פתחו את החנות שלהן "טווינסקייקס" לפני 6 שנים, הן מציעות מקרונים פרווה […]
09/13/2022

הכירו את ה-Upper Market חווית אוכל רחוב אורבנית

הכירו את ה- Upper Marketחווית אוכל רחוב אורבנית בר פנזור ביום חמישי בצהרי היום, לאחר שהרעב הכריע אותנו, החלטנו לצאת לאכול במתחם האוכל החדש של גבעתיים במגדל השחר. אין לתאר את ההפתעה שחווינו – חלל […]
01/07/2022

המתנה המושלמת בעיצוב אישי – להיט שמשגע את הרשתות החברתיות!

המתנה המושלמת בעיצוב אישי – להיט שמשגע את הרשתות החברתיות! אם אתם צריכים מתנה מיוחדת או רוצים להנציח את הכלב האהוב שלכם הגעתם למקום הנכון! בסטודיו נורמן יעצבו עבורכם מגוון רחב של מוצרים בהתאמה אישית […]
01/04/2022

מוצ'ה עושים אוכל איטלקי באהבה

במוצ'ה עושים אוכל איטלקי באהבה בר פנזור האהבה שלנו לאוכל איטלקי הביאה אותנו ביום חורפי מעונן להזמין את מנות הרחוב החדשות של מוצ'ה. אחרי הצצה בתפריט, המשימה הושלמה, ההזמנה בוצעה ומהר מאוד הגיע השליח עם […]
01/01/2022

הקינוח עם הטוויסט שעלה מאוסטרליה

שרית ענוים לקחה את הקינוח האוסטרלי הקלאסי – ה'למינגטון' והפכה אותו לישראלי למהדרין
01/01/2022

השוקולד הוא אמנות, ביטוי ויצירה

השוקולד הוא אמנות, ביטוי ויצירה בר פנזור מלי פרשקר היא הבעלים של "קרייבס" והיא מייצרת שוקולדים משמחים ומרגשים. היא הגיעה לעולם השוקולד מעולם הקונדיטוריה ועיצוב העוגות. לאחר שעשתה קורס שוקולד ב"אסטלה", החלה בייצור פרליני אספרסו […]
12/26/2021

קולקציית המתוקים של בית המאפה "עומר בייקרי"

חג החנוכה כבר מעבר לפינה והשנה בחרנו עבורכם את כל הקולקצייה – סופגניות יצירתיות ודונטאס שמנמנות, עוגת בריושים עשירה וטארט סנט הונורה עם סופגניות קטנטנות, קרואסונים מלאי כל טוב ושוקולדים עשירים… בקיצור, תהיו מוכנים כי החג הכי משמין בשנה הגיע! חג טעים ושמח!
12/05/2021

Gallato Patisserie – חגיגה פריזאית

חג החנוכה כבר מעבר לפינה והשנה בחרנו עבורכם את כל הקולקצייה – סופגניות יצירתיות ודונטאס שמנמנות, עוגת בריושים עשירה וטארט סנט הונורה עם סופגניות קטנטנות, קרואסונים מלאי כל טוב ושוקולדים עשירים… בקיצור, תהיו מוכנים כי החג הכי משמין בשנה הגיע! חג טעים ושמח!


למעבר למגזינים:

ל‘גבעתיים פלוס’הקליקו כאן

ל‘רמת גן פלוס’, הקליקו כאן 

 

נשמח לשמוע מה שיש לך להגיד לנו

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!

דילוג לתוכן