בר פנזור
שני ביקורים ממושכים ביפן הפכו גם אותי למעריצה וחובבת אוכל ותרבות יפנית. אז דמיינו לכם כמה שמחתי לגלות, שממש כאן ליד הבית, נמצא המקום לו ייחלתי.
תום שמיר, תושב גבעתיים, עבד כשף במלון הבוטיק וויט וילה בתל אביב עד שהקורונה טרפה את הקלפים, אבל עבורנו זה רווח נקי כי עכשיו הוא מבשל ראמן משובח לאלו שמתגעגעים ליפן או לאלו שהיו רוצים לטייל ביפן כרגע.
הראמן התחיל כמנת אוכל רחוב לפועלים ביפן, ומטרתו הראשונית הייתה לכלול בקערה את כל מרכיבי הארוחה כדי להשיג שובע מהיר ויעיל. משם הוא התפרס לרחבי העולם ועבר אינסוף אינטרפרטציות, וכך בערב יום רביעי הגיעו שתי מנות הראמן שהזמנו – צוקמן טורי פייטן וצוקמן טונקוטסו גיוקאי, ארוזות לעילא ולעילא. לא התעצלנו וסידרנו את המרק, האטריות והתוספות בקעריות מתאימות, פיזרנו את אבקת הקסמים לפי הסרטון שקיבלנו מתום והתיישבנו לאכול.
האטריות העבות הבשרניות, הציר הארומטי הסמיך ופרוסות חזה העוף העסיסי במיוחד השתלבו בהרמוניה מושלמת יחד עם לבבות הדקל ותלתלי הבצל הירוק. הביצה הרכה הכבושה, שהייתה חומה מבחוץ, לבנה מבפנים עם חלמון בצהוב עז – הייתה חוויה קולינארית בפני עצמה, אין לתאר את העונג, פשוט שלמות.
הראמן שתום מכין נקרא צוקמן – Dipping Ramen ובו האטריות והתוספות מוגשות בנפרד מהציר, כשהמטרה היא לקחת את האטריות ולטבול אותן בציר ולא לערבב את כל הכל ביחד. את כל מרכיבי הראמן הוא מכין בעבודת יד – מהציר ועד האטריות ועבודת ההכנה לוקחת לו בין 3 ימים לשבוע בהתאם לכמות.
תום מציע 3 סוגי צירים (חזיר, עוף וטבעוני); אטריות עבות ונגיסות מכמה סוגי קמחים כולל כוסמין וסובין; ביצה רכה שעוברת כבישה בתערובת סויה, סאקה, מירין וקומבו; צ'אשו – בטן חזיר מגולגלת כבושה במלח ודגים מיובשים, מבושלת בסו ויד, פרוסה וצרובה; שמן ארומטי שמורכב משומן חזיר מזוקק מתוצרת בית מתובל בשום, ג'ינג'ר, צ'ילי ואבקת אצות; ולבבות דקל במקום נצרי במבוק שאינם מספיק איכותיים בארץ.
צילומים: גל קלדרון
למעבר למגזינים:
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!