


פּוֹדקׇאסְט באנגלית או הֶסְכֵּת בעברית הוא סדרה של קטעי שמע מוקלטים המועלים לרשת האינטרנט וניתנים להאזנה. מהפכת הפודקאסטים משנה בשנים האחרונות את העולם בקצב מסחרר, ופודקאסטים מאפשרים גישה בלתי מוגבלת למידע בכל זמן ובכל נושא.
בקורס 'עולים לשידור' במרכז המחוננים והמצטיינים סחל"ב בגבעתיים למדו תלמידי כיתה ז' כל מה שצריך לדעת על פודקאסט – תרגלו סיקור של סיפור אובייקטיבי מכמה זוויות ראייה שונות, עסקו בדרכי איסוף המידע ועריכתו, תרגלו פיתוח קול, למדו על מלאכת שאלת השאלות והתנסו בראיונות. לפרוייקט הסיום הם בחרו במרכז יום לקשיש בגבעתיים, יצרו קשר עם שרית רון – מנהלת המרכז ששמחה לשתף פעולה והייתה קשובה לפרוייקט, נפגשו עם הקשישות והקשישים, שוחחו איתם, שאלו שאלות, הקשיבו קשב רב, הקליטו, ערכו ויצרו תוצר מוגמר נפלא.


סיפורים מהחיים
אליס פולק סיפרה לליהי ולרוני שהיא נולדה בתוניסיה והודיעה להורים שלה שהיא מתכוונת לעלות לארץ אחרי שקראה את הספר 'אקסודוס' המתאר את מאבק העלייה של היהודים לישראל. היא נישאה לבן דודה שהתגורר בקיבוץ, נולדו להם 3 ילדים והיא מאושרת בחייה.
רחל גולד נולדה בארץ ושיתפה בזיכרונותיה מיום הכרזת המדינה ומהריקודים בכיכר דיזינגוף בתל אביב. היא סיפרה כי בדירתם בגבעתיים הם המתינו שבע שנים עד שקיבלו קו טלפון. בצבא שירתה כצפ"טית (תקשורת נתונים והצפנה) ושם הכירה את בעלה. נולדו להם 2 ילדים, 5 נכדים ו-2 נינים.
רבקה ברן בת ה-93 נולדה בליטא וחיה חיים רגילים בקובנו עד גיל 12. ברגע שהגרמנים נכנסו לעיר חייה התהפכו. היא שרדה את מחנה הריכוז בצפון גרמניה ועלתה לארץ ב-1948 אחרי מלחמת העולם השנייה.
לאה אבישר מגבעתיים הגיעה לארץ מסוריה עם משפחתה. אביה שהיה סוחר טקסטיל לא התערה כאן והם חזרו לסוריה ועלו לארץ בשנות ה-40 בפעם השנייה. כשהייתה בת 20 הכירה את בעלה בזמן שעבדה כתופרת אצל אחיו.


קלר פלג סיפרה לגילי, רוני ואביגיל שהיא נולדה ברומניה וכתוצאה מהרדיפות אחרי היהודים המשפחה התפזרה והיא נלקחה לבית יתומים. כשהייתה בת 14 עלתה לארץ, כאן התאחדה עם אמא שלה ועם אחיותיה בקיבוץ רמת הכובש. את בעלה הכירה בנחשולים, נישאה בגיל 18 וחיה חיים מאושרים. יש לה 2 ילדים, 5 נכדים ונינה.
אווה (אסתר) גלט נולדה בהונגריה בשנת 1926 ושרדה את מחנה ההשמדה אושוויץ-בירקנאו. אחרי המלחמה ב-1949 עלתה לארץ וכאן הקימה את משפחתה.
את הקורס מנחה יותם זיו בעל ניסיון רב בחינוך ובהפקה, ליווי טכני ושידור של פודקאסטים. "המפגשים בין התלמידים והקשישים היו נהדרים. זה היה הרבה מעבר לכל הציפיות!" מספר יותם בחיוך "התלמידים של סחל"ב היו קשובים ונעימים. הקשישים שיתפו אותם בסיפורי החיים שלהם ושמחו לאוזן קשבת. היו שם רגעים מרגשים במיוחד כמו למשל כאשר טליה רוקח בת ה-12 מקשיבה במלוא תשומת הלב ובסקרנות לרבקה ברן בת ה-93. אני שמח ממש על הזכות שנפלה בחלקי ליזום את הקסם הזה שהתרחש שם! אני מודה למנהל סחל"ב עזי לוי שאיפשר לזה לקרות ואני בטוח שכולם ממש מחכים כבר להמשך."
מוזמנים להאזין לפודקאסט 'סיפורי סבתא וסבא' בספוטיפיי,


האירועים המרכזיים בשבוע הקרוב בגבעתיים, ימים ראשון עד שבת
האירוע, שמתקיים מדי שנה והפך למסורת עירונית, נועד להביע הוקרה והערכה לשורדות ולשורדי השואה על גבורתם, תעצומות הנפש שלהם ותרומתם לחברה ולמדינת ישראל

האירוע, שמתקיים מדי שנה והפך למסורת עירונית, נועד להביע הוקרה והערכה לשורדות ולשורדי השואה על גבורתם, תעצומות הנפש שלהם ותרומתם לחברה ולמדינת ישראל

תל אביב: בית המשפט: אי אפשר להפוך כל מרתף לדירה – גם אם יש בו חלונות ואור טבע

עדי גבאי-לב: הקהל הגיאורגי קיבל אותנו בחום והעניק ללהקה פירגון עצום לאורך כל ימי הפסטיבל

"הדילמה הכי רגישה של ההתחדשות העירונית היא איך משמרים את ה-Genius Loci (בלטינית: רוח המקום) זהו מושג המתאר את האווירה, האופי הייחודי, והזהות התרבותית או ההיסטורית של מיקום מסוים"

פרידה מיאיר גרבוז – האמן, הסופר, הסאטיריקן והפובליציסט

האירועים המרכזיים בשבוע הקרוב בגבעתיים, ימים ראשון עד שבת

בין המלחמה בשטח לתרבות באולפן
הכירו את הצעירים מגבעתיים ומרמת גן – הדור הבא של התקשורת, ורדי שפר ועמרי לזרוב

"ברואנדה יש רוב מוחלט לנשים בממשלה, למעלה מ-80% הן נשים-שרות המקדמות אג'נדה נשית מובהקת שבראשה קידום הביטחון הנשי במדינה […] הצלחתן של הנשים בתחומים הפוליטיים, הכלכליים והחברתיים נתפסת ברואנדה כאסטרטגיה התורמת לקידומה הלאומי, החברתי והכלכלי של המדינה"

הדירה החדשה היא רק חלק מהסיפור: האותיות הקטנות בהסכם עלולות להגביל אתכם במשך שנים, לייקר את העסקה ואף למנוע מכם למכור את הדירה כשתזדקקו לכך

האם הייתם מסכנים מיליון שקלים רק כדי להימנע משיחה מביכה עם בן או בת הזוג?

"השירה במקהלה ממלאת את ליבי ומאירה לי את הבוקר" מקהלת נשים גמלאיות של תושבות גבעתיים.

לאחר כשנה וחצי של עבודות, הושלם פרויקט ההתחדשות המקיף באחד מצירי התנועה המרכזיים בעיר, שכלל שדרוג תשתיות, חידוש המרחב הציבורי והסדרת התנועה

רוב רוכשי הדירות נפגשים עם בנקאי משכנתאות, אך לא תמיד מכירים את תפקידו, את גבולות האחריות שלו ואת השאלות שכדאי לשאול לפני שחותמים על אחת העסקאות הכלכליות הגדולות בחיים
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!


