

פּוֹדקׇאסְט באנגלית או הֶסְכֵּת בעברית הוא סדרה של קטעי שמע מוקלטים המועלים לרשת האינטרנט וניתנים להאזנה. מהפכת הפודקאסטים משנה בשנים האחרונות את העולם בקצב מסחרר, ופודקאסטים מאפשרים גישה בלתי מוגבלת למידע בכל זמן ובכל נושא.
בקורס 'עולים לשידור' במרכז המחוננים והמצטיינים סחל"ב בגבעתיים למדו תלמידי כיתה ז' כל מה שצריך לדעת על פודקאסט – תרגלו סיקור של סיפור אובייקטיבי מכמה זוויות ראייה שונות, עסקו בדרכי איסוף המידע ועריכתו, תרגלו פיתוח קול, למדו על מלאכת שאלת השאלות והתנסו בראיונות. לפרוייקט הסיום הם בחרו במרכז יום לקשיש בגבעתיים, יצרו קשר עם שרית רון – מנהלת המרכז ששמחה לשתף פעולה והייתה קשובה לפרוייקט, נפגשו עם הקשישות והקשישים, שוחחו איתם, שאלו שאלות, הקשיבו קשב רב, הקליטו, ערכו ויצרו תוצר מוגמר נפלא.
סיפורים מהחיים
אליס פולק סיפרה לליהי ולרוני שהיא נולדה בתוניסיה והודיעה להורים שלה שהיא מתכוונת לעלות לארץ אחרי שקראה את הספר 'אקסודוס' המתאר את מאבק העלייה של היהודים לישראל. היא נישאה לבן דודה שהתגורר בקיבוץ, נולדו להם 3 ילדים והיא מאושרת בחייה.
רחל גולד נולדה בארץ ושיתפה בזיכרונותיה מיום הכרזת המדינה ומהריקודים בכיכר דיזינגוף בתל אביב. היא סיפרה כי בדירתם בגבעתיים הם המתינו שבע שנים עד שקיבלו קו טלפון. בצבא שירתה כצפ"טית (תקשורת נתונים והצפנה) ושם הכירה את בעלה. נולדו להם 2 ילדים, 5 נכדים ו-2 נינים.
רבקה ברן בת ה-93 נולדה בליטא וחיה חיים רגילים בקובנו עד גיל 12. ברגע שהגרמנים נכנסו לעיר חייה התהפכו. היא שרדה את מחנה הריכוז בצפון גרמניה ועלתה לארץ ב-1948 אחרי מלחמת העולם השנייה.
לאה אבישר מגבעתיים הגיעה לארץ מסוריה עם משפחתה. אביה שהיה סוחר טקסטיל לא התערה כאן והם חזרו לסוריה ועלו לארץ בשנות ה-40 בפעם השנייה. כשהייתה בת 20 הכירה את בעלה בזמן שעבדה כתופרת אצל אחיו.
קלר פלג סיפרה לגילי, רוני ואביגיל שהיא נולדה ברומניה וכתוצאה מהרדיפות אחרי היהודים המשפחה התפזרה והיא נלקחה לבית יתומים. כשהייתה בת 14 עלתה לארץ, כאן התאחדה עם אמא שלה ועם אחיותיה בקיבוץ רמת הכובש. את בעלה הכירה בנחשולים, נישאה בגיל 18 וחיה חיים מאושרים. יש לה 2 ילדים, 5 נכדים ונינה.
אווה (אסתר) גלט נולדה בהונגריה בשנת 1926 ושרדה את מחנה ההשמדה אושוויץ-בירקנאו. אחרי המלחמה ב-1949 עלתה לארץ וכאן הקימה את משפחתה.
את הקורס מנחה יותם זיו בעל ניסיון רב בחינוך ובהפקה, ליווי טכני ושידור של פודקאסטים. "המפגשים בין התלמידים והקשישים היו נהדרים. זה היה הרבה מעבר לכל הציפיות!" מספר יותם בחיוך "התלמידים של סחל"ב היו קשובים ונעימים. הקשישים שיתפו אותם בסיפורי החיים שלהם ושמחו לאוזן קשבת. היו שם רגעים מרגשים במיוחד כמו למשל כאשר טליה רוקח בת ה-12 מקשיבה במלוא תשומת הלב ובסקרנות לרבקה ברן בת ה-93. אני שמח ממש על הזכות שנפלה בחלקי ליזום את הקסם הזה שהתרחש שם! אני מודה למנהל סחל"ב עזי לוי שאיפשר לזה לקרות ואני בטוח שכולם ממש מחכים כבר להמשך."
מוזמנים להאזין לפודקאסט 'סיפורי סבתא וסבא' בספוטיפיי,
בינה מלאכותית – ובעיקר התחום שנקרא למידת מכונה נטמע בשגרת היום-יום שלנו
הרשתות החברתיות משנות את מחירי הנדל"ן.
האם דירות 'פוטוגניות' נמכרות מהר יותר ומדוע יזמים משקיעים בלובי מעוצב?
שיחה עם טפסר משנה אבי קורדובה, מפקד כבאות והצלה בגבעתיים ורמת גן, החושף את האתגרים, ההכנות והמחויבות של לוחמי האש
בעקבות המצב שמביא לדחיות במועדי הבחינות קוראים מנהלי בתי הספר והמורים לבטל כליל את בחינות הבגרות שנותרו, ולהמיר אותן בציוני ההגשה הפנימיים, שיחשבו כציון הסופי.
הלינה במקלטים הציבוריים אפשרית
כחלק מההיערכות לשעות הלילה, ולרווחת התושבים המתקשים להתנייד אל המקלט הקרוב
עיריית גבעתיים פותחת שמרטפיה לילדי וילדות העובדים החיוניים על מנת למצוא פתרונות להורים שבשירות הביטחון והרפואה
במקום שהרכבת תהיה תת קרקעית ותוכל ליסוע מהר ובאין מפריע, חופרים בשביל שהרכבים יסעו בתת קרקע
המופע התקיים השנה במסגרת שבוע הוקרה ייעודי למשרתי ומשרתות המילואים ובני משפחותיהם – תושבי העיר.
הקמת התחנה החדשה תשפר את יציבות ואמינות מערכת החשמל באזור גבעתיים, דרום רמת גן ומזרח תל אביב
KGM (סאנגיונג לשעבר) מחדש את השיווק בישראל של דגם ה-Torres. מנוע 1.5 טורבו עם מומנט של 28.5 קג"מ והספק מרבי של 163 כ"ס
המסגרות בהן ישתלבו בני הנוער ממוקמות בכל רחבי הארץ וביניהן ניתן למצוא את 'בני המושבים', 'הנוער העובד והלומד', 'אחריי', 'מעשה' ועוד
בוחרים ב'דאונסייזינג: למכור את הבית הגדול ולעבור לדירה קומפקטית, נגישה ומעוצבת
רק כ-60% מוסדות החינוך בישראל מוגנים באופן מלא כיום. גבעתיים הפכה לעיר הראשונה והיחידה בישראל שהשלימה הגנה מלאה ותקנית על כלל מוסדות החינוך
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!