
להקות "נעורי גבעתיים" במחווה מרגשת לשיריו של עילי בוטנר
"נעורי גבעתיים", להקות הזמר הייצוגיות של העיר, העלו את המופע "כל מה שלא הספקתי לומר"

שנתיים חלפו מאז אירועי השבעה באוקטובר, שהותירו צלקת עמוקה בחברה הישראלית. שנתיים בהן אנו ממשיכים לשאת את הזיכרון, לחבק את המשפחות השכולות ולהזכיר לעצמנו כי אחינו ואחיותינו עדיין שם, בשבי החמאס.
במהלך בימים הקרובים יוצבו בעיר שילוטים עם המסר – "לא שוכחים", מערכת החינוך בעיר תקדיש לנושא שיעורי חינוך ייעודים, טקסים עבור השכבות הגבוהות, תערוכות ופעילויות ערכיות נוספות. בתוך כך עיריית גבעתיים אף הצטרפה ליוזמת מטה משפחות החטופים והחליפה את לוגו העיר לצבע הצהוב.
לצד אלה יקיימו עיריית גבעתיים בשיתוף עמותת קהילתיים שורת אירועים ופעילויות קהילתיות לציון שנתיים לשבת הארורה.
במוצאי סוכות, יום שלישי, ה-7.10, ובמסגרת פסטיבל מספרי הסיפורים, יתקיים בתיאטרון גבעתיים אירוע "איפה היינו? – סיפורים מהעוטף ומהצפון". באירוע ישתתפו ראשי מועצות ורשויות מהעוטף ומהצפון, נציגי קק"ל, אנשי תרבות ורוח, לוחמים ואזרחים, ביניהם אור לי ניב, מ"מ וסגנית ראש העירייה, ששכלה את בנה עמרי בשבעה באוקטובר. האירוע פתוח לקהל הרחב ללא עלות, בהרשמה מראש באתר תיאטרון גבעתיים.
האירוע המרכזי יתקיים ברחבת בניין העירייה ברחוב שינקין 6 בתאריך 16.10, החל מהשעה 17:30. תושבי ותושבות העיר מוזמנים להגיע לרחבה ולהדליק נר לזכר הנופלים והנופלות. בהמשך הערב, בשעה 19:00, מר רן קוניק, ראש עיריית גבעתיים, יישא דברים. ביום זה בניין העירייה יואר בצבע צהוב.
בין התאריכים 15-16.10.25 יחולקו ערכות חברתיות במרכזים הקהילתיים בעיר. הערכות נועדו לאפשר לתושבים לעצור, לזכור, לשתף ולהתחבר, להשתתף בזיכרון ובהנצחה וליצור חוויה אישית וקהילתית. ערכות מוגדלות יוצבו במרכזים הקהילתיים ובנוסף תינתן אפשרות לקשט אבן זיכרון אישית – בצבע, מילה או ציור. האבנים יוצגו לאחר מכן במרכזים הקהילתיים כסמל משותף של זיכרון וחיבור.
רשימת המרכזים:
לצד אלה, תחום הצעירים יקיים אירוע במסגרתו יוקרן הסרט "מקועקעים לכל החיים" ביום חמישי, 16.10, בשעה 20:00, במרכז הקהילתי שדה בוקר. הסרט מנציח את הקורבנות, את סיפוריהם של אנשים שנפגעו מהטרגדיה ואת תרומתה של האמנות לריפוי ולחיבור הניצולים. לאחר ההקרנה יתקיימו מעגלי שיח ודיון עם היוצרת כנרת חי-גילאור.
אור-לי ניב, מ"מ וסגנית ראש העירייה: "שנה שנייה לציון השבעה באוקטובר, היום ששינה את חיינו לעד, היום ששמט את הקרקע תחת רגלינו ותחת רגליי גם ברמה האישית, עם נפילתו של בני עומרי בקרב על בא״ח זיקים. מאז אני נושאת את התגית הכה כואבת – משפחה שכולה. הזיכרון מהימים הקשים עדיין חקוק בלב הקהילה שלנו ובקרב עם ישראל כולו, כאב עם מועקה קבועה, כאב של דאגה לחטופים, דאגה ללוחמים והלוחמות בחזית, כאב משתק. ולצידו חייבים להמשיך לייצר, לפעול, לחיות.
האירועים הקהילתיים השנה נותנים מקום לזיכרון ולכאב, לצד התמיכה והחיבור בין התושבות והתושבים. אני מזמינה את כולם וכולן לקחת חלק באירועים, להגיע למרכזים הקהילתיים ופשוט לעבור את הימים האלה ביחד, זה כל מה שחשוב."
רן קוניק, ראש עיריית גבעתיים: "שנתיים חלפו מאז אותו יום נורא ששינה את מציאות חיינו. הכאב עודנו נוכח בכל בית בישראל, ואיתו המועקה הקשה אותה אנו סוחבים בכל יום מאז. בשנתיים האחרונות, לצד הדאגה הבלתי נתפסת ל-48 החטופים שעדיין בשבי, ליבנו עם המשפחות השכולות, אלה ששילמו את המחיר הכבד ביותר של המלחמה, משפחות שבעל כורחן יישאו את כאב האבדן לנצח.
האירועים לציון שנתיים לשבעה באוקטובר יאפשרו לתושבות ותושבי העיר לחלוק כבוד, לזכור ולשתף את תחושותיהם מאותו היום ומהחודשים הארוכים שחלפו מאז. אנו כאן כדי לומר בקול ברור – לא שוכחים! לא שוכחים את החטופים, לא שוכחים את האובדן וגם לא שוכחים את הגבורה הגדולה. כולנו תקווה שהימים הקרובים יביאו עמם בשורה טובה, כזו שתשים קץ לציפייה הארוכה שלנו לראות אחינו החטופים שוב בבית, החיים לשיקום והמתים לקבורה, ואת החיילים והחיילות בחיק משפחתם בבטחה."
תמונה: עירית גבעתיים

"נעורי גבעתיים", להקות הזמר הייצוגיות של העיר, העלו את המופע "כל מה שלא הספקתי לומר"

פרויקטי ההתחדשות עירונית בצפון מערב גבעתיים על הגבול עם ת"א: מגדלים של 45 ו-32 קומות, מטרו וצירים ירוקים

תלמידי ותלמידות התיכונים בעיר רשמו שורת הישגים מרשימה, מהצטיינות בהתנדבות ובמעורבות חברתית ועד פיתוח מיזמים חדשניים והובלת פרויקטים קהילתיים

מדובר על מתחם שבין אנצו סירני לרח' אילת בשטח של 1.317 דונם בסמוך לכיכר רמב"ם

"הר הדירות" של גוש דן: האם שוק הנדל"ן מתעורר או נערם במחסן?

התוכנית כוללת הריסת 48 דירות, ובניית 150 דירות לצד שטחי מסחר בהיקף של כ־2,200 מ"ר. וחמש קומות חניה תת-קרקעיות

עוגות גבינה אפויות וקרות, שילובים מקוריים, מאפים מפתיעים, פיצות ופסטות טריות שיהפכו כל שולחן חג לקרנבל של טעם, ניחוח ויופי

ועדת השימור אישרה תוכנית המשלבת בין שימור המבנה ההיסטורי משנות ה-30 לבין הקמת מגדל מגורים מודרני

גן ניצן, ברח' ההגנה 27 בגבעת רמב"ם, הוא היחיד במחוז ת"א שנבחר במסגרת "שורשי עמ"י"
תוכנית מסובסדת וייחודית, עם מורות מבתי הספר ובכיתות אמיתיות, שמעניקה לילדים כניסה רגועה, מחזקת ומלאת ביטחון לעולם בית הספר

תיקון מס' 163, מאפשר הרחבה של שטח הממ"ד בדירות קיימות, במטרה להתאים את המיגון למציאות הביטחונית המשתנה.

תוכנית מסובסדת וייחודית, עם מורות מבתי הספר ובכיתות אמיתיות, שמעניקה לילדים כניסה רגועה, מחזקת ומלאת ביטחון לעולם בית הספר
תוכנית מסובסדת וייחודית, עם מורות מבתי הספר ובכיתות אמיתיות, שמעניקה לילדים כניסה רגועה, מחזקת ומלאת ביטחון לעולם בית הספר

הליך מואץ, הקלות מס ואפשרות לבחירה לדיירים, כך מתכוונת המדינה לקדם שיקום של אזורים שנפגעו

פערי מיגון בערי המרכז: התחדשות עירונית מול צפיפות גוברת ומחסור בתשתיות עירוניות

אייל בלכר-כהן, מנכ״ל קבוצת יסודות: אני רואה בעיה בגוש דן והיא תתעצם בעוד שנה-שנתיים

מפגשים ופעילויות קהילתיות, והפעם עם דגש מיוחד על יצירה משותפת שמחברת בין אנשים

הנתונים מראים: פחות משקיעים – פחות דירות להשכרה ועלייה במחירים

השופטת יעל וילנר דחתה בקשת רשות ערעור בסכסוך ירושה על נכס נדל"ן בין אחים והבהירה: לא כל הפיכת פסק דין מצדיקה דיון נוסף

רן קוניק: "שנה אחר שנה, בטקס המצטיינים המסורתי, יש לנו את הזכות להוקיר את תרומתם של צוותי ההוראה, הסיוע והמנהלה, על רקע המשבר העמוק במערכת החינוך ברמה הארצית"
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!


