
"כמו הרבה מאוד אנשים, גם אני מודאג מאוד מהמצב במדינה. קשה שלא. ברמה האישית אני בסדר, אבל מסתובב עם מועקה בחזה, תחושה שדברים כבר לא יחזור להיות אותו הדבר."
כמי שעומד בראש גבעתיים, אחת הערים הליברליות בישראל, המחויב לשמור על העיר ולוודא שדור העתיד שגדל בה יחונך על בסיס תכנים המעודדים חופש ושיוויון איך אתה מתמודד עם אלו המנסים לייצר מציאות חדשה?"אמרתי לא פעם וזו גם סיסמת הבחירות שלי, כרגע משימתי העיקרית היא לשמור על גבעתיים. זו לא סתם סיסמה, אנו רואים שכמעט מידי שבוע יש ניסיון כזה או אחר לשנות את המציאות שלנו, אם זה במערכת החינוך, ואם זה בצביון העיר שלנו והערים הליברליות בכלל. אני לא אתן לאף אחד להחליט כיצד אנחנו נחיה פה בעיר שלנו, את זה ייקבעו רק תושבי העיר באמצעות נבחריהם במועצת העיר. שמרתי על העיר כשאבי מעוז רצה להכניס תכנים לבתי הספר שלנו, תכנים שלא מקובלים עלינו, שמרתי על העיר בחוק המרכולים ואצלנו בתי הקפה והמרכולים פתוחים בסופי שבוע, וגם כעת בעניין קרן הארנונה, לא ויתרנו והנושא הולך להכרעת בג"צ. יש לנו המון כוח כראשי ערים לשמור על הצביון של העיר שלנו, על חינוך ילדינו, על הקהילה ועל המרחב הציבורי, ואני כאן בשביל זה."
"חד וחלק כן. זו הדרך היחידה לחיות כאן ביחד במדינה, עם כל ההבדלים והשוני בין התרבויות והמגזרים השונים. ברגע שהעיריות, שמנוהלות ע"י שליחי הציבור המקומיים, שנבחרים בבחירה ישירה ואישית, יקבלו את הסמכויות לקבוע החלטות הקשורות לחיי היום יום, לצביון העיר, לתחבורה ציבורית בסופ"ש, לקביעת תכנים במערכת החינוך שלהן וכו', נקבל מדינה שתושביה יכולים באמת לבחור היכן לגור על פי אופי היישוב וכך באמת יתקיים המשפט חיה ותן לחיות. אין דרך אחרת לחיות פה יחד, אנחנו רואים כיום כיצד הכל מתפוצץ לנו בפנים כי הכפייה והניסיון להצר ציבורים מסוימים לחיות את חייהם לפי רצונם, כבר לא עובד ולא יעבוד יותר." האם שר האוצר סמוטריץ' כבר חתם על המינוי שלך כנציג השלטון המקומי ומשרד הספורט במועצה הלאומית לספורט? "עדיין לא, אבל זה יקרה בסוף. זה לא כזה משנה אם אהיה שם או לא, זה יותר ענין עקרוני ודוגמא כיצד אנשים מנצלים את הכוח והשררה שלהם לרעה, במקרה הזה מדובר בעיכוב מינוי למועצה הארצית לספורט, כנציג השלטון המקומי, של אדם החושב אחרת ממנו, שמתנגד לו. יש בצעד הזה משמעות רבה של שכרון כוח ודורסניות."
"השנים הקרובות תהיינה שנים של פרויקטים גדולים שמעולם לא נעשו בעיר ושחיכינו להם שנים רבות: בניית שני בתי ספר חדשים, לראשונה אחרי 60 שנה, שיפוץ רחוב כצנלסון כולל הטמנת תשתית החשמל באדמה, תאורה חדשה, מדרכות חדשות, צמחיה, ריהוט רחוב וכמובן שביל אופניים לכל אורכו של הרחוב. אנו נראה את פרוייקט הפינוי-בינוי של רחוב ההסתדרות יוצא לדרך, חיכו לזה 40 שנה, אישרנו כבר 4 מתחמים מתוך 12 ובחודשים הקרובים הבניינים בחלקם כבר ייהרסו. אני גם צופה ומצפה שתכנית כורזין – העתיד הכלכלי של גבעתיים עם מגדלי משרדים ותעסוקה תצא לדרך, מדובר באיזור תעסוקה עם פוטנציאל אדיר שלצידו יעבור הקו הסגול של הרכבת הקלה. גם גבעת קוזלובסקי תעבור בקרוב לבעלות העיר שלנו, אחרי 80 שנה שהייתה בבעלות עיריית ת"א, נשמור על השטח הזה כשטח פתוח ללא בניה למגורים. מעבר לזה יש לא מעט מתחמים של פינוי בינוי שמייצרים לנו מבני ציבור וחינוך חדשים, למשל מתחם גולומב 2-24 שמייצר לעיר אשכול גני ילדים, מעונות יום שיקומיים, אולם ספורט ומרכז קהילתי חדש לשכונה"
ממה היית פחות מרוצה? "הייתי מאוד מרוצה מאירועי 100 השנה לעיר שכללו גם אירועים גדולים וגם הרבה פעילויות חנוכיות ערכיות בבתי הספר ובגני הילדים. אני מרוצה שהוצאנו לפועל בנייתם של מספר מבני חינוך וציבור חשובים לעיר כגון: היכל הספורט החדש בשמעוני, שבט הצופים החדש, אשכול פטאי עם מרכז 'פלא' לילדים עם צרכים מיוחדים והאגפים החדשים בבתי הספר שמעון בן צבי וברנר. אני שמח וגאה על ההישגים של העיר ברמה הארצית, נבחרנו כעיר הכי חופשית וליברלית במדינה, אנו במקום הראשון בזכאות לבגרות, במיחזור אריזות ובמדד הקהילה הגאה, וחיי הקהילה בעיר, בפרט לאחר שהוספנו את 4 עגלות הקפה המדהימות בגינות הציבוריות, שודרגו והפכו לשם דבר, יחד עם הרבה אירועי גינות שכונתיים שהוספנו, פשוט כייף לרדת אחה"צ לגינות ולראות את חיי הקהילה של העיר גבעתיים. זה פשוט תענוג. רשימת הדברים שאני פחות מרוצה מהם תמיד תישאר גדולה, אני תמיד לוחץ את עובדי אגף שפ"ע לשפר את הניקיון ואת חזות העיר, אני תמיד מצפה לרמת השירות המקסימלית במוקד ובמרכז השירות לתושב, אני שואף לשפר את רמת האכיפה שלנו, חסרים לנו פקחים וברגע שנצליח להוסיף, נראה גם יותר סדר ומשמעת במרחב הציבורי."
"אני תמיד אומר שהמפגשים הבין דוריים נותנים לי את הכוח והדלק להמשיך בעבודה שלי, שהיא באמת לא קלה. כשאני פוגש את ילדי העיר, ואני פוגש בהם הרבה פעמים, אני מתרגש כל פעם מהאהבה שלהם, אין מפגש כזה שלא נגמר בכמה עשרות תמונות איתם, ועל המפגשים עם גימלאי העיר ושורדי השואה אין צורך להרחיב, ההערכה שלהם וההוקרה מחממת תמיד את ליבי ומחזקת אותי מאוד. אני יכול להגיד שהמפגשים עם בני ה-100 מעוררי השראה, זו זכות גדולה שזכיתי בה בזכות התפקיד שלי. יש בגבעתיים אוכלוסייה מדהימה. זה הקסם של העיר."
מה אתה אוהב לעשות כשיש לך זמן פנוי?"אין הרבה… אבל במעט שיש אני אוהב לנגן באקורדיון, ללכת לים, לשחות (אני שוחה פעמיים בשבוע), לראות סדרות בנטפליקס ובעיקר ביס דוקו
בפרוס השנה החדשה במה תברך את תושבי גבעתיים? "הבריאות היא הכל. כל השאר מישני. אני מאחל לכל תושבי גבעתיים בריאות מלאה וחיים של משמעות ואושר. אני מאחל לכולנו שמערכת הבחירות המקומית תעבור בצורה טובה ונקיה וברמה הארצית אני באמת מקווה שנגיע לתקופה של שיקום והתחלה מחודשת, אני אופטימי, אני מסרב לקבל את העובדה שמדינת ישראל, המפעל המיוחד שהוא סוג של נס, ייגמר או ישתנה למשהו לא טוב. אסור לתת לזה לקרות. שנה של שינוי חיובי והחזרת השפיות והאחדות בעם."
אירועי השבעה באוקטובר, הותירו צלקת עמוקה בחברה הישראלית ובעיר גבעתיים בפרט
אפל הציגה בסדרה 17 ארבעה דגמים: iPhone 17 Air בעל העיצוב החדש, iPhone 17, iPhone 17 Pro, iPhone 17 Pro Max
מאחורי משרת מילואים משפחה שמתמודדת לבדה: סקר חדש חושף את המחיר הכבד שמשלמות בנות הזוג והילדים בבית
איך הפכו חן ומוטי ריכטר את האהבה שלהם לפיצה לעסק משגשג – החל מהקמת הרשת בישראל וכעת גם בהולנד
איך משפיע הערת אזהרה על מיזמי התחדשות עירונית? מה שלא מגלים לכם בין השורות
יש מקומות שלא משנה כמה שנים יעברו הם שומרים על הקסם שלהם. מוזיאון האדם והחי, השוכן בלב הפארק הלאומי ברמת גן, הוא בדיוק כזה.
ראש העירייה רן קוניק על הפיכת גבעתיים לעיר חכמה, השקעה במצוינות ושיקום תשתיות ועל האתגרים הכלכליים והביטחוניים שנותרו לעיר
חייו של איציק רובין דרך עדשת ההתנדבות, שיקבל את המתנה הגדולה מכולן – אות "יקיר העיר" גבעתיים
הטעות היקרה ביותר של מוכרי דירות: ההתמכרות למחיר הגבוה כולם רוצים למכור במחיר הכי גבוה – אבל לפעמים דווקא המחיר הוא מה שמפיל את העסקה אדם גורל יועץ נדלן 18/8/2025 שתפו אִילוּסְטְרַצְיָה להמחשה בלבד: Gemini
מגזין רמת גן פלוס 135
עם בוא ראש השנה, אני מחפשת את האור ואת היופי בקהילה. הנושאים שמחברים את כל הכתבות במגזין זה הם עשייה, התמדה ותרומה. אנשים שהפכו את החלומות והרצונות
שלהם למציאות. ראש העיר רן קוניק – בחר במנהיגות ועשייה למען הציבור, איציק רובין בחר בנתינה אינסופית למען הקהילה, חן ומוטי ריכטר בחרו בהתחדשות ויזמות. שתהיה לכולנו שנה טובה, מלאה בעשייה, נתינה, ושגשוג.
עם בוא ראש השנה, אני מחפשת את האור ואת היופי בקהילה. ראש העיר רן קוניק בחר במנהיגות ועשייה למען הציבור, איציק רובין בחר בנתינה אינסופית למען הקהילה, חן ומוטי ריכטר – בחרו
בהתחדשות ויזמות. שתהיה לכולנו שנה טובה, מלאה בעשייה, נתינה, ושגשוג.
איתן ראובני,
יו"ר המועצה הדתית גבעתיים
לראש השנה עוגת הדבש האהובה לצד עוגות בשילובים מפתיעים ומרעננים, עוגיות, מאפים ברוח החג ועוגות מוס עשירות שימתיקו את החג ויעשירו השולחן החגיגי
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!