בית הספר שמעוני בגבעתיים השיק מיזם חינוכי חדש "רוכבים על הגלים עם שרון המנהלת", במסגרתו 16 תלמידי כיתות ח' יוצאים אחת לשבוע לגלישת גלים בים, במקום יום לימודים רגיל. המיזם מתקיים בשיתוף עם עמותת "הגל שלי” בחוף בת ים.
מטרת התוכנית היא לחזק כישורי חיים, חוסן אישי והתמודדות עם אתגרים, כחלק מההכנה למעבר לתיכון.
"בים יש רוחות, סופות, זרמים ותנאים משתנים, ובכל שיעור התלמידים מקבלים מתודה להתמודדות. מעבר לטכניקה של גלישת גלים הם מתגבשים כקבוצה, לומדים לדבר רגשות, להציב לעצמם ולקבוצה יעדים, להתגבר על פחדים ולהתגבש כקבוצה. עוד מטרה חשובה היא לפתח חוסן ועצמאות", מסבירה שרון בכור-לוינהר, מנהלת בית הספר. כמי שעוסקת בספורט ימי בעצמה וכמדריכה ב"גל שלי" בהתנדבות, לוינהר היא חלק מצוות ההדרכה בתוך המים ומחוצה להם.
התלמידים שיצאו למחזור הראשון הומלצו על ידי מחנכות ח', במטרה לחזק אותם רגשית, חברתית ולימודית. אחרים מצטיינים בלימודים אך מתקשים מבחינה חברתית. לאף אחד מהם אין ניסיון קודם בגלישה. התלמידים התבקשו להגיש מועמדות ולכתוב מדוע חשוב להם להיות חלק מהקבוצה, והיעדים שהוזכרו כללו חיזוק ביטחון עצמי, הרחבת המעגל החברתי, וגם מימוש חלומות ילדות.
כל מפגש כולל שיח קצר, גלישה בים בתנאים בטיחותיים ומפגש סיכום. המשתתפים מתחייבים להשלים את חומר הלימודים ומקבלים ליווי חינוכי לאורך התהליך.
.
























