נעמי לבנון-קשת
צילום: איציק רובין
רוב האנשים בגיל 21 חושבים על הטיול הגדול של אחרי-צבא. נכון שהקורונה בשנתיים האחרונות קצת שינתה את סדרי העולם של הצעירים, אבל עדיין רובם לא לגמרי סגורים על עצמם באשר למה הם רוצים להיות כשיהיו גדולים, והם לוקחים את הזמן.
שרון סורין היא צעירה מזן אחר. כשרואים את ההספק ואת רשימת ההישגים שלה, מגיל צעיר, מבינים שמדובר במישהי מגובשת, רצינית, עם סדר יום ברור, שיודעת בדיוק מה היא רוצה לעשות ולהיות. והאמת? אחרי שמתאוששים מהרשימה הזו – אפשר רק להעריץ אותה.
ילדה-טובה-גבעתיים במלוא מובן המילה. הבת הבכורה של מיכאל סורין, סמנכ"ל כספים בהיי-טק, ופולינה סורין, סנגורית פלילית ובעלת משרד עריכת דין פרטי. ואחות לדנה, (14) – מוכשרת לא פחות.
יכול להיות שבכלל לא הייתם שומעים עליה. עוד ילדה סופר-מוכשרת שהגיעה ל-8200. אחרי הכל: יש עוד כאלה. אבל היא הצליחה לחרוך את הרשת כשלפני שבועות אחדים העלתה קמפיין 'הדסטארט' (גיוס המונים) לרעיון לגמרי צנוע שהיה לה: ספר ילדים 'איך חושבים מחשבים', המכניס ילדים מגיל 5 לעולם התיכנות. החלום, שנולד כשנוכחה בצורך בספר כזה תוך כדי שעורי תיכנות פרטיים לילדים – היה לגייס …12,000 ₪ כשהיא התכוונה להוסיף 6000 ₪ מחסכונותיה ולהפיק…200 ספרים! "וגם זה נראה לי גם הרבה אבל קיויתי שיהיו 200 הורים שיקנו את הספר הזה"- היא מחייכת.
בתוך ימים היא חרכה את הרשת פשוטו כמשמעו כשחצתה את סף ה-358,000 ₪! ממש רגע לפני הדפסת הספר, בהוצאה עצמית, היא עומדת על הדפסת 12,000 עותקים! דבר שאין לו אח ורע. עכשיו, בדיעבד, כולם מחזרים אחריה: שלוש הוצאות ספרים גדולות פנו וקיוו שתעביר את הפרוייקט אליהם, וכן מפיצים גדולים המבקשים להפיץ את הספר המבוקש עוד בטרם ראה אור.
"כיוונתי את עצמי לצמרת"
עד כיתה ו' היא למדה בבית הספר בורוכוב ואז, במקום לסיים כמו כולם את בית הספר היסודי, היא עברה לעירוני ד' בתל אביב, ולמדה בכיתת המחוננים בשלושה מסלולים מקבילים: מחקר ביולוגיה במכון וייצמן במסגרת תכנית 'אלפא', בתכנית 'מ"ח' – מדע חישובי – במסגרתו למדה תכנות ופיזיקה במרכז חמד"ע בתל אביב, ובתיכון עצמו למדה כימיה.
"בשש השנים האלה הספקתי המון אבל לא הרגשתי עמוסה מדי כי אני אוהבת את הלימודים האלה וגם היו לי המון חברים בכל אחת מהתכניות האלה"- אומרת שרון ומוסיפה: "כיוונתי את עצמי לצמרת (עתודת רפואה), וכשזומנתי למיונים למסלול של 8200 ידעתי שזה מה שאני בוחרת."
עם השחרור מצה"ל נרשמה לאוניברסיטת תל אביב ללימודי ביואינפורמטיקה והיום היא סטודנטית עמוסה.
היא מעידה על עצמה בכנות שהיא 'אדם במירוץ'. אומרת שהיא תמיד 'על קוצים' ותמיד לא מרוצה ממה שיש ומחפשת עוד ועוד, כל מה שמעבר למה שכבר יש – מה שכמובן מוביל אותה לעוד ועוד עשייה, שהישגים בצידה.
הספר המצליח ביותר בהדסטארט בכל הזמנים!
בשנתיים האחרונות, החלה לתת שעורים פרטיים לסטודנטים ולילדים צעירים, מה שבדיעבד התגלה כמהלך גאוני שפרץ לה דרך חדשה, בעיקר כשהתברר לה שאין ספר לימוד מחשבים לילדים צעירים. היא סרקה את האינטרנט והמשיכה בכל חנויות הספרים – ונדהמה לגלות שפשוט: אין כלום! המחשבה השניה הייתה: זה לא הגיוני! אבל עובדה.
הדרך לספר של ממש לא הייתה רחוקה. הוא פשוט התבקש להיכתב והיא נענתה ברצון ועשתה זאת. "זהו ספר ילדים לכל דבר. ספר שיתן לילד מושג על הלוגיקה של המחשב. זו הצצה ראשונה כדי לגרות את הילד להיפתח לעולם הזה של מחשב ותיכנות. באתי לספק מענה לילדים סקרנים ששואלים שאלות וממני הם גם מקבלים תשובות והסברים איך זה עובד".
בשלב זה היא עוד לא חשבה שמישהו באמת יהיה מעונין בספר. הלוגיקה הפשוטה שלה אמרה שאם אין ספר כזה בשוק – סימן שאף אחד לא מתעניין ולא מבקש כזה! היא לא העלתה בדעתה שבעצם עלתה על נישה שאיש לא חשב עליה לפניה.
הפרויקט גויס בהצלחה והפך לספר המצליח ביותר בהדסטארט בכל הזמנים!
אחרי חודשיים נאספו כ-358 אלף ₪! 5000 אנשים ביקשו לרכוש 6000 ספרים ועוד 400 ששרון מייעדת לתרומה לילדי הפריפריה, כדי שבכל ספריה בפריפריה יהיה ספר שלה, וכן לילדים בבתי חולים. "צריך להבין שהעולם הולך ומתמחשב ומי שלא ידביק את הקצב ולא יבין או יתמצא – פשוט יהיה בחוץ, יישאר מאחור. וזה מעציב אותי כי הרבה מזה נובע מהניתוק של ההורים מהנושא, ואז גם לילדים יש פחות נגישות. אני רוצה לתת הזדמנות לכל ילד, להגיע לספר ולהבין אם זה תחום שמעניין אותו. לו יכולתי הייתי מוכרת ספרים למשרד החינוך ומחלקת אותם, חינם, לכל ילדי כיתה ב' או ג', וזאת במטרה להכניס אותם לעולם התיכנות. הספר הזה מסביר להם איך המחשב חושב".
מדובר בספר בן 36 עמודים, בכריכה קשה, עם איורים נפלאים של מיכל ברודסקי, שהיא נערה מאוד מוכשרת בת 14. "כשפניתי לחברות הפצה – הסתבר לי שכולם כבר ידעו מי אני ושמעו על הספר, ואני מדפיסה גם עותקים שיופצו בסטימצקי ובצומת ספרים, ובמקביל יימכרו הספרים בחנות דיגיטלית שלי הנמצאת בהקמה. כרגע ניתן לרכוש את הספר בעמוד ההדסטארט – איך חושבים מחשבים."
"עכשיו זה הזמן שלי ללמוד ולעבוד קשה"
לא מכבר עברה להתגורר עם החבר שלה, ירון (23), שלפני כחודש השתחרר משירותו הצבאי. זהו סיפור אהבה שנולד לפני שנתיים, כשעבדו, בצבא, באותו בנין.
"אני לא מתחרה איתו כי אין סיכוי" – היא אומרת בהערכה – "הוא ליגה אחרת לגמרי! הוא מתמטיקאי עם מדליית כסף מהאולימפיאדה הבינלאומית למתימטיקה. בגיל 13 הוא למד לתואר ראשון. עכשיו מסיים תואר שני ואלמלא השירות הצבאי כבר היה בעל תואר דוקטור."
כששואלים אותה על בילויים היא קצת נבוכה. גם ברגיל היא לא מרבה לבלות אבל מאז הקורונה – פשוט כלום! היא לא שותה אלכוהול, לא מעשנת, לא הלכה ולא הולכת למסיבות או מועדונים. זה פשוט לא מעניין אותה. בסופי שבוע היא בעיקר עושה שעורי בית.
"העבודה שלי ממלאת אותי. אני חוזרת מהלימודים ומהעבודה – עם חיוך על הפנים כי אני נהנית מזה"- היא אומרת ומסבירה: "זה בסדר. כי עכשיו זה הזמן שלי ללמוד ולעבוד קשה. הקדמתי הכל אבל אחר כך אנוח".
שחר טביב (45) מנכ"ל קניון עזריאלי גבעתיים, מביא איתו לכל תפקיד "שחר של יום חדש", מגדיר יעדים ומשיג אותם ● מתגורר ברמת גן, נשוי לאנה ואב לשלושה
נהיגה בקורבט היא חוויה של שילוב מושלם בין עוצמה לפינוק. כל סיבוב, כל תאוצה, כל בריזה מרגישה כאילו כל פרט במכונית נבנה רק בשבילי, מה שמביא לרגש עז של שליטה חופשית וכח בלתי נגמר. לא מדובר רק במכונית, אלא ביכולת לחוות את הדרך בכל נים בגוף וליהנות מכל רגע
שבוע החינוך העירוני בגבעתיים יפתח ב-19 בינואר 2025 ויתקיים בסימן חדשנות, יזמות וחוסן
החורף כבר כאן. קר, חשוך וגשום וזה הזמן להתאים את התפריט המשפחתי למזג האויר. כששמעתי שרשת קצביות הבוטיק 'מרינדו' יצאה בסדרה של קדירות בשר החלטתי שאני חייבת לנסות והזמנתי סיר משפחתי.
לבנת פורן אשת עסקים, מייסדת ויו"ר חברת 'לבנת פורן – זכויות רפואיות' ● נבחרה לפרוייקט 'מאה שנים, מאה נשים'
תקופת משבר מדיני-כלכלי ברור שגם שוק הנדל"ן מושפע והקושי לבצע עסקאות עולה. בצל אי-הוודאות, התועלות של המתווך בולטות
כמעט בכל עיר ובכל בית קפה מתכנס מעין פרלמנט המורכב אנשים שיש להם דעה על כל מה שקורה כאן
עיריית גבעתיים השיקה קמפיין להעלאת המודעות לאלרגיות מסכנות חיים ולמחלת הצליאק, מתוך רצון לשמור על בריאות ילדי וילדות העיר
10 המקומות המומלצים ביותר בניו יורק שאסור לפספס:
פרופ' רוני גמזוּ מונה ליו"ר התזמורת הפילהרמונית הישראלית לאחר שכיהן כמנהל בית החולים איכילוב משנת 2015
ב- PASITO בית של פלמנקו, מיכל ברט מלמדת פלמנקו עם כל הלב והנשמה – ילדות, נשים וגברים מביעים ויוצרים ומתנועעים לא רק דרך הצעדים והקצב"
מה עושים ואיך מתנהלים עם התנגדויות לפרוייקט?
ההתנגדויות עשויות להעלות בכל שלב משלבי הפרויקט
בגבעת קוזלובסקי, ברחוב המרי, נמצאת
הנקודה היפה ביותר של העיר גבעתיים –
תצפית מרהיבה הפונה למערב, המאפשרת
צפייה פנורמית מרשימה של העיר תל
אביב
סיום שנת 2024, שנה קשה, עתירת אתגרים. מי ייתן שהיא תיקח איתה את כל החושך והשנה החדשה תתחיל באור גדול. חג החנוכה מזכיר לנו כי גם בתקופות מורכבות, נס קטן יכול להאיר את החושך ובימים אלו ממש נפתח פתח לתקווה. הלוואי ונזכה להחזיר את כל החטופות והחטופים, ושכל חיילות וחיילי צה"ל ישובו בשלום.
המגזין שלנו ממשיך להיות במה לסיפורים מקומיים, לקולות מגוונים ולרוח הקהילתית המיוחדת שלנו וכך נוספה עוד שנה לביוגרפיה של העיר. תודה לכל התורמים למלאכה, לכותבים, לצלמים ולכם הקוראים שממשיכים ללוות אותנו בדרך.
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!