01/06/2025
01/06/2025
יום ראשון, 01 ביוני 2025
בא לשכונה בר אנטריקוט חדש, ביפרנה – ביף אנד ברד Beefrena – Beef & Bread, באנו שניים ובחרנו שני כריכים. התיישבנו על הבר וחיכינו לאוכל. רעבים….שורה תחתונה: אל תישארו רעבים, בואו להתפנק!
הפסקת אוכל

לאכול בתל אביב ולהרגיש בניו-יורק

ספייריבס מושחת לצד פיצה ביאנקה-ורדה – הדיינר של גוצ'ה לובש אדרת איטלקית-אמריקאית שנדמה שנועדה עבורו מאז ומעולם

בר פנזור

26/06/2024

ביום שישי בשעות הצהריים, לאחר קבלת השבת ב"צוותא" הגענו ארבעה רעבים אל הדיינר בלב רחוב אבן גבירול. כבר בכניסה, הספיק לנו מבט אחד מסביב כדי לשכוח שאנחנו בתל אביב ולדמיין חופשה בניו-יורק. חוויה אמריקאית קלאסית של חלל רחב בן קומותיים, ישיבה על ספות מרווחות ובוטים, עיצוב וינטג'י שכולל שלטי נאון, מראות גדולות ותאורה באור חום ורך. ועכשיו כל מה שצריך זו הנאה מאוכל אמריקאי מנחם.

הדיינר עבר מתיחת פנים קולינארית ועיצובית, ופתח את שעריו מחדש בפורמט איטלו-אמריקנו.

המטבח האיטלקי-אמריקאי התפתח בזכות שינויים והתאמות של מנות איטלקיות שהגיעו לארצות הברית עם גלי ההגירה מאיטליה של שלהי המאה ה-19 ותחילת המאה ה-20. מחסור בחומרי גלם רבים לצד ייבוא לא רציף מארץ המגף הביאו ליצירתן של מנות היברידיות שמשלבות בין מאכלים מסורתיים כמו פיצות ופסטות לרעיונות, רכיבים וטכניקות מהמטבח האמריקאי.

הבשר הרך והנימוך פשוט התפרק מהעצם, והגלייז אוך הגלייז העניק לכל ביס טעם של גן עדן וברביקיו מעושן גם יחד

טעם של גן עדן וברביקיו מעושן גם יחד

פתחנו בג'בטה אפויה עם חמאת שום, קערה גדולה של סלט קיסר נפלא שהכיל מיקס חסות ואנדיב ובירת תרצה צוננת והמתנו בסבלנות לבאות.

או אז הונחו על שולחננו שתי פיצות שנאפו בתנור האבן שממוקם בקדמת המטבח. פיצת קרייזי מאשרום עם פטריות פורטובלו ושימג'י, קרם מסקרפונה, פיסות תפוחי אדמה, פרמז'ן ומוצרלה ופיצת ביאנקה ורדה עם נגיעות פסטו תרד, גבינת פקורינו ושום קונפי. ללא ספק מהטובות שאכלנו!

אבל כשהגיעה לשולחן מנת הספייריבס של הדיינר, שנצלתה על הפלנצ'ה אחרי בישול ארוך, הבנו שבחרנו טוב. הבשר הרך והנימוך פשוט התפרק מהעצם, והגלייז אוך הגלייז העניק לכל ביס טעם של גן עדן וברביקיו מעושן גם יחד. המנה הוגשה בליווית קוביות תפוחי אדמה רכות ונפלאות.

כמו בכל דיינר טוב, אגף הקינוחים כאן משובב נפש בזכות מנות כמו סאנדיי שוקולד, בראוניז ווופל חם עם גלידת וניל ובננות מקורמלות. למרות שניסינו לחמוק ממנת הקינוח, זה לא הצליח לנו ויחד חיסלנו מנת טירמיסו משובחת.

השף איתן ששון הצליח לבנות כאן תפריט שמציג את המיטב משני העולמות – האמריקאי, האיטלקי ומה שביניהם. בשפה קולינארית קלילה, מושחתת ובלתי פורמאלית מנגישים במסעדה את שני המטבחים האהובים כל כך על הקהל הישראלי, בגרסה אורבנית, משפחתית ונעימה תוך שמירה על תמחור נגיש בגובה העיניים ונדיבות.

אנחנו נחזור, ממש בקרוב, בעיקר כדי לטעום ולספר לכם על הפסטות וההמבורגרים – השמועה מספרת שהם הטובים ביותר בעיר.

דיינר איטלו-אמריקנו

אבן גבירול 14, תל-אביב 

המגזינים

עשו מנוי למגזין 'גבעתיים פלוס', והישארו מעודכנים

אל תחמיצו, עכשיו ללא תשלום!

עשו מנוי למגזין 'רמת גן פלוס', והישארו מעודכנים

אל תחמיצו, עכשיו ללא תשלום!

אל תפספסו הכתבות האהובות
חדשות העיר גבעתיים פלוס

שנה שלישית ברציפות: גבעתיים במקום הראשון במדד הגאווה הארצי

חדשות העיר גבעתיים פלוס צוות עיריית גבעתיים מקבל את אות הנשיא שנה שלישית ברציפות: גבעתיים במקום הראשון במדד הגאווה הארצי מדד הגאווה מפורסם מדי שנה על ידי האגודה למען הלהט"ב מערכת Gplus שתפו עיריית גבעתיים

קראו עוד»
מגזין רמת גן פלוס

מגזין רמת גן פלוס 132

רמת גן פלוס 132, גיליון עם יענקלה רוזן ואריק איינשטיין, אבי זילברמן שהיה חבר אמיתי ומנטור לכל מי שהכירו ה'הסחלבטיס' -הספר של תלמידי סחל"ב

קראו עוד»
מגזין גבעתיים פלוס

מגזין גבעתיים פלוס 132

גיליון שבועות מציג שני פרופילים
מרגשים מעולם הספורט המקומי.
יענקלה רוזן, שממשיך
לחיות ולנשום כדורסל בכל רגע.
במקביל, אנו מתאבלים על אבי
זילברמן שנפטר בטרם עת. אבי
היה יותר מאיש מקצוע מוערך –
הוא היה חבר אמיתי ומנטור לכל
מי שהכיר אותו, ותרומתו לקהילת
הספורט תיזכר לעד.
אני שמחה
במיוחד להציג את 'הסחלבטיס' –
ספר הביכורים של תלמידי קורס
הכתיבה במרכז המחוננים סחל"ב
שיוצא לאור לכבוד חודש הקריאה.
בתקווה להחזרת כל החטופים
עכשיו!

קראו עוד»
Shape
Shape
אולי יעניין אותך
המומחים
Shape
Shape

נשמח לשמוע מה שיש לך להגיד לנו

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!

דילוג לתוכן