
עיריית גבעתיים מסכמת שבוע שלישי למבצע "שאגת הארי"
בימים אלו כלל הפעילות מתרכזת במתחם ה״בייס״

במהלך החודש האחרון קיים מרכז הגישור של עמותת קהילתיים מספר אירועים בסימן "שבוע הדיבור החדש", וזאת במטרה לחשוף את השירותים הניתנים בו לציבור ולתת ביטוי לשיתופי הפעולה שלו עם השותפים בעיר.
כחלק מאירועי יום המשפחה והרצאתה של עו"ד מיכל עדן על המשפחה הגאה, הציגו מנהלת מרכז הגישור, עו"ד דורית קראוס שחר ועו"ד ענת ורן כהן, את השירות "גאים לגשר" ואת יתרונות האלטרנטיבה הגישורית בבניית הסכמות במשפחה הלהט"בית במקרים של קושי וסכסוך. כאשר חוקי מדינת ישראל אינם חלים על זוגיות להט"בית, בני המשפחה יכולים "להיות המחוקקים של עצמם", ולדייק את חזונם הזוגי, ההורי והמשפחתי ולהגיע להסכמות על הסדרי הזוגיות וההורות, לפרט תכניות וציפיות הדדיות ולערוך הסכמי מזונות וממון ובכך למנוע או למזער קונפליקטים בזוגיות. צוות מגשרי המרכז, אשר עבר הכשרה מקצועית בגישור משפחתי תוך התמחות בקהילה הלהט"בית עם האגודה למען הלהט"ב, עומד לרשות הקהילה הגאה בגבעתיים בכל עת.
האירוע התקיים בשיתוף מועצת הנשים העירונית "אחת אחת", בהובלת אור-לי ניב, סגנית ראש עיריית גבעתיים ומחזיקת תיק הנשים והלהט"ב בעיר.

אחת ממטרות המרכז בשבוע הדיבור החדש ובכלל, הינה הקניית השפה הגישורית והעברת סדנאות בקהילה. מנהלת מרכז הגישור, דורית קראוס שחר בשיתוף פעולה עם האגף לשירותים חברתיים, העבירו הרצאה לסטודנטים בתכנית "אוניברסיטה לעם". ההרצאה עסקה בשאלות כמו מה הוא קונפליקט, אלו קונפליקטים מגיעים לגישור במרכז הגישור, ולמדו שגישור הוא דרך אלטרנטיבית ליישוב סכסוכים בסיוע מגשר ניטרלי, בדרך של הידברות ישירה ומכבדת על מנת להגיע להסכמה בין הצדדים.
מרכז הגישור מעביר בכל שנה, סדנאות של "טעימות מעולם הגישור" והתמודדות עם קונפליקטים בעבודה לעובדי אגפים ומחלקות בעירייה. החודש התקיימה סדנא לצוותי מרכזי התוכן במחלקת קהילה וסדנה נוספת לעובדי הספריות העירוניות גבעתיים תתקיים בקרוב. בסדנה מקבלים המשתתפים כלים גישוריים כמו איך לנהל משא ומתן משתף במסגרת תפקידם, מול מקבלי השירותים, אגפים שונים ואף במסגרת יחסי עבודה פנימיים. את הסדנה העבירה עו"ד גלי פילובסקי ובמפגש הבא, אותו תעביר מנהלת מרכז הגישור, דורית קראוס שחר, יתרגלו המשתתפים סימולציות המדגימות סיטואציות וקונפליקטים אשר מהווים חלק מחיי היום יום בכלל, ובעבודה בפרט.
מרכז הגישור לקח חלק גם בשבוע הגלישה הבטוחה ברשת, באמצעות ד"ר רחלי אשוול, אשר העבירה סדנה לשכבת ט' בבית הספר קלעי – "העוצמה שלנו ברשתות החברתיות – חוכמת הנוער נלחמת בבריונות ברשת". בסדנה, התנסו התלמידים בפתרונות מעולם הגישור על מנת לעצור מקרים של שיימינג, חסימות והעלבות כדי להפוך את הרשת למרחב בטוח יותר.
עוד במסגרת "דיבור חדש", התקיים שיתוף פעולה בין 2 ערים מגשרות שכנות: גבעתיים ורמת-גן. ד"ר רויטל חמי זינימן, מגשרת מתנדבת במרכז הגישור בגבעתיים, העבירה סדנת ניהול מו"מ משותפת למתנדבי מרכז הגישור בגבעתיים וברמת-גן. הסדנה היא ביטוי לשיתוף פעולה בין מרכזי הגישור בקהילה בכלל, במסגרת "תכנית גישורים", אשר נותנת מעטפת מקצועית למרכזי הגישור בארץ. הסדנה הדגימה משא ומתן בין 2 ערים, אשר מתחרות על מכירת משאב טבע לעיר דמיונית אשר קמה בינהן. הסדנה התקיימה במעמד אור-לי ניב, סגנית ראש העירייה ויו"ר קהילתיים.
מרכז הגישור מתמחה, בין היתר, בסכסוכי שכנים, ועדי בתים ובהתחדשות עירונית.
המרכז עובד בשיתופי פעולה עם השותפים בקהילה, ובמיוחד עם מנהלת התחדשות עירונית. כידוע, פרויקטים של התחדשות עירונית מזמנים לבעלי הדירות צורך בקבלת החלטות רבות ומשך הזמן של הפרויקטים מהווה כר נרחב לקונפליקטים. מרכז הגישור קיים החודש מספר אספות דיירים והליכי בניית הסכמות בבניינים שנמצאים בהליכים שונים של התחדשות עירונית.
בחודש הבא ימשיך בעבודתו הרבה, בין היתר במסגרת שבוע המעשים הטובים, מפגש גומלין בכפר קאסם, איתור צרכי המוגנות בעיר, המשך הליכי בניית הסכמות וסיום קורס נאמני גישור בבית הספר בן גוריון.
מרכז הגישור בגבעתיים מעניק שירותי יישוב סכסוכים ובניית הסכמות, נוחים, יעילים, מקצועיים וזולים.

בימים אלו כלל הפעילות מתרכזת במתחם ה״בייס״

בימים אלו כלל הפעילות מתרכזת במתחם ה״בייס״

סדרת תוכניות בשם "שאגת האריה" לחיזוק העולם הרגשי של ילדי הגן.

ההתחדשות מציבה במרכז את רווחת בעלי החיים, את בטיחותם ואת בטיחות המבקרים, לצד מפגש חווייתי ומכבד בין האדם לעולם החי

הנהלת רשות מקרקעי ישראל אישרה עדכון להסכם העקרונות להעתקת הספארי מרמת גן לפארק אריאל שרון. המהלך יוביל להקמת רובע עירוני חדש – אבל למי זה באמת טוב?

המדבר נצבע בשלל צבעים בעקבות הגשם המשמעותי שירד באזור

ה-AI ) משביח את הגבולות של שוק הנדל"ן ומספק כלים חדשניים המייעלים ומשדרגים את התהליך.

הספר 'מרשעת' (Wicked) מאת גרגורי מגווייר, הוא מעין עיבוד פוסט-מודרני לסיפור המקורי

לביא מור הוא רק בן 12, עולה לכיתה ז' בבית ספר כצנלסון והוא כבר המדבב בתפקיד הראשי בסרט 'אליאו' של דיסני ופיקסאר. דור שני לדיבוב

לבנת פורן אשת עסקים, מייסדת ויו"ר חברת 'לבנת פורן – זכויות רפואיות' ● נבחרה לפרוייקט 'מאה שנים, מאה נשים'

דמיינו עולם עתידני שבו הטכנולוגיה המוכרת לנו מעולם לא נוצרה: מה היה קורה אילו לא היו ממציאים את האינטרנט?

איציק רובין עוסק בהתנדבות בכל שעות היממה, בקרוב הוא ימונה בפעם השנייה לנשיא "ליונס גור אריה", הוא מוכר בגבעתיים בזכות המצלמה איתה הוא מקפיד לתעד ארועים ובזכות המעורבות הקהילתית המופלאה שלו

אלדד לבני (49) אחד המייסדים של 'טורק' התחיל את דרכו בתכנות בסיסי בילדותו, המשיך דרך שירות טכני בחיל האוויר והיום הוא ה-CINO של החברה ● מתגורר ברמת גן, נשוי לנטע-לי ואב לעומר (11) ועידו (9)

"הפיכת בסיס השלישות לשכונה אזרחית היא במידה רבה סגירת מעגל עבורי. 'בית זה לא רק מקום, זו תחושה', ואני מאמינה שהתחושה בשכונה ובסביבתה תהפוך מעתה ממגוננת וסגורה למזמינה וצומחת"

ב- PASITO בית של פלמנקו, מיכל ברט מלמדת פלמנקו עם כל הלב והנשמה – ילדות, נשים וגברים מביעים ויוצרים ומתנועעים לא רק דרך הצעדים והקצב"

שיכון 'קופת חולים' בגבעתיים הוא אחת השכונות הייחודיות בגבעתיים, המספרת את סיפורה של 'עיר הפועלים'. שכונה היא 'קיבוץ בעיר'

האם יצרניות רכב סיניות יכולות להפוך לשחקן משמעותי בשוק רכבי היוקרה? למרות תדמית שלילית, חוסר מורשת היסטורית ורגולציות מחמירות

"זוהי האחריות שלנו – לבנות קהילות המאפשרות לכל יחיד לצמוח, מתוך ידיעה שכולנו רקמה אנושית המרכיבה מגוון זהויות"

"הכתיבה האישית לא פסקה מעולם גם אם היו שנים שנדחקה הצידה, וחיכתה בסבלנות…זה חלק בלתי נפרד וחשוב מאד בחיי" נעמי לבנון-קשת

ראיון עם עו"ד התחדשות עירונית רוית סיני

בחצי השנה האחרונה שוק הרכב העולמי מתנתק מהבנזין – ולאט לאט גם מהמוכר. רום אלוף
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!


