
האם תשפ״ז תהיה שנת המפנה בשוק הנדל״ן בתל אביב, גבעתיים ורמת גן?
הריבית מתחילה לרדת, הרוכשים חוזרים בזהירות, ובשוק מורגשת ציפייה לשינוי פוליטי. השאלה הגדולה: האם הביקושים העצורים יפגשו מספיק דירות באזורי הביקוש?

גם השנה, גבעתיים ממשיכה להוביל בזכאות לתעודת בגרות, עם 98% זכאות לבגרות בקרב תלמידי י"ב שלמדו בעיר (ללא החינוך המיוחד). בשקלול תלמידי החנ"מ, אחוז הזכאות לבגרות של התלמידים שלמדו במסגרות החינוך בעיר עומד על 96.6%. נתון אשר ממקם את העיר במקום הראשון מבין עשר הערים הבינוניות. נתונים אלה מרשימים במיוחד ביחס לנתון הארצי אשר עומד על 76.6% זכאות לבגרות.
הנתונים פורסמו היום (28.10) בדו"ח "התמונה החינוכית הארצית" לשנת הלימודים תשפ"ד (2023-2024) שפרסם משרד החינוך ומציג מידע לגבי נתוני החינוך בכל הרשויות המקומיות בארץ. בנוסף לנתוני אחוז הזכאות לבגרות, הדו"ח מתייחס לנתוני הבגרות המצטיינת, וכן למדדים הקשורים לאקלים החינוכי-חברתי בבתי הספר התיכונים, נתוני הגיוס לצה"ל, מידת שביעות הרצון של התלמידים והמורים מבית הספר, שותפות הורים בבתי הספר ועוד.
מפרסום משרד החינוך עולה כי 35.6% מהתלמידים והתלמידות בשכבת י"ב בגבעתיים זכאים לתעודות בגרות מצטיינת (34.4% כולל החינוך המיוחד), וזאת בהשוואה ל-13.6% ברמה הארצית. מדובר בעלייה של כארבעה אחוזים מהנתון השנתי הקודם. נתון מרשים נוסף הינו בבגרות באנגלית – ל-90.2% מהתלמידים תעודת בגרות ובה 5 יחידות לימוד באנגלית (87.5% בשקלול החנ"מ), נתון הבולט ביחס לממוצע הארצי העומד על 46.8%. במתמטיקה, ל-65.8% מהתלמידים תעודות בגרות עם 4 או 5 יחידות מתמטיקה (62.9% בשקלול חנ"מ), זאת לעומת ממוצע ארצי של 38.4.
עוד עולה כי מעל 90% זכאים להסמכה טכנולוגית המאפשרת קבלה ללימודי הנדסאים/טכנאים, זינוק של מעל 30% לעומת הנתון השנתי הקודם. כמו כן, 19.8% מהתלמידים זכאים לבגרות טק, מדד אשר בוחן את שיעור הזכאות לבגרות בחמש יחידות לימוד במקצועות המתמטיקה, הפיסיקה, מדעי המחשב ואנגלית. גם בנתוני ההתמדה בלימודים גבעתיים ממוקמת מעל הממוצע הארצי, 91.7% מהתלמידים/ות סיימו את לימודיהם בבית הספר התיכון, לעומת נתון ארצי של 81% בלבד.
86.7% מהבוגרים ו-89.4% מהבוגרות של בתי הספר בעיר התגייסו לצה"ל בשנה החולפת. לצידם, 3.9% מהבנים ו-4.7% מהבנות התנדבו לשירות לאומי/אזרחי/צבאי.
רן קוניק, ראש עיריית גבעתיים: "הנתונים מדברים בעד עצמם. מערכת החינוך בגבעתיים ממשיכה להוביל ולהיות מהמצטיינות בישראל. אני גאה מאוד בדרך שאנחנו עושים, בעקביות ובחזון החינוכי הרחב שמוביל אותנו, גם ברמת ההישגים וגם ברמת החינוך הערכי. זו תוצאה של עבודה יומיומית, מסורה, עמוקה וערכית מצד מינהל החינוך העירוני, צוותי ההוראה, ההורים וכמובן – התלמידים והתלמידות הנהדרים שלנו. ההישגים המרשימים האלה הם בראש ובראשונה שלהם. העתיד שלנו בידיים טובות – והם ההוכחה."
אורית גור כהן, ראש מינהל החינוך, הנוער וההשכלה הגבוהה: "מערכת החינוך בגבעתיים הוכיחה שוב כי העבודה המסורה של צוות מינהל החינוך, של המנהלים והצוותים, ההורים והתלמידים/ות משתלמת. לצד מצוינות לימודית, נמשיך להצטיין גם ברמה החברתית והערכית. תודה רבה וכל הכבוד לעוסקים במלאכה החשובה מכל, הדאגה לעתיד ילדינו".


הריבית מתחילה לרדת, הרוכשים חוזרים בזהירות, ובשוק מורגשת ציפייה לשינוי פוליטי. השאלה הגדולה: האם הביקושים העצורים יפגשו מספיק דירות באזורי הביקוש?

התכנית להתחדשות המתחם, המשתרע על כ־120 דונם, מתעכבת בין היתר בשל המלחמה. העירייה חוששת שבנייה נקודתית תפגע ביכולת לממש את התכנית הכוללת

התכנית שאושרה למתחם בין רחובות כצנלסון לבלוך עשויה להתבטל, בעקבות קידום תכנית להקמת בית ספר חדש באזור

תגבור מערכי הניקיון והתחזוקה, היערכות מיוחדת בסביבת בתי הכנסת, הגברת מערכי הביטחון והסיור וסעודת ראש השנה העירונית המסורתית

הוועדה המקומית אישרה היתר להריסת בניין בן 4 קומות בשכונת ראשונים. במקומו ייבנה בניין חדש בן 8 קומות

מצומת שבו כמעט איבדה את חייה ועד למוקד העתידי של המטרו וההתחדשות העירונית: הסיפור האישי שמחבר בין זיכרונות, בטיחות והעתיד של אחד הצירים המרכזיים בגבעתיים

הריבית השתנתה, החיים השתנו וגם המשכנתה שלכם אולי כבר לא מתאימה. לפני שממשיכים לשלם כרגיל, כדאי לעצור ולבדוק כמה באמת עולה לכם המשכנתה לאורך השנים.

כ-400 יחידות דיור, מגדל בן 35 קומות ומבנה בן 10 קומות: עיריית רמת גן מקדמת מתחם חדש שיחליף את בתי האבות בשדרות הילד ואת "גן בעיר"

השופטת נועה גרוסמן קבעה כי העיכוב המשמעותי במסירת הדירות מצדיק את שחרור הרוכשים מהעסקה

מגזין רמת גן פלוס 147 גרסת הדפדוף האינטראקטיבית הקליקו על המודעות שבמגזין למידע רלבנטי נוסף המגזינים ספריית המגזינים עשו מנוי למגזין 'גבעתיים פלוס', בכל גיליון כתבות וטורים מעניינים ומעמיקים אל תחמיצו, עכשיו ללא תשלום! עשו

חברת "י.ע.ז יזמות ובניה" דיווחה לאחרונה לרשות ניירות ערך על קבלת היתרי בנייה לשני פרויקטים בתל אביב

פסטיבל היין השנתי "בציר בעיר" יעמוד גם השנה בסימן תמיכה ביקבים וביצרנים מהצפון ומהדרום

האירועים המרכזיים בשבוע הקרוב בגבעתיים, ימים ראשון עד שבת

נתנאל גרופ השיגה את הרוב הדרוש לקידום פרויקט פינוי-בינוי במתחם אשרמןהממוקם סמוך לגבול עם רמת גן וגבעתיים

טקסי חתונה אינטימיים במצפה הכוכבים, בבית טייבר, בגלריה העירונית ובאתרים ייחודיים נוספים ברחבי העיר. גבעתיים משיקה רשמית את מיזם "חתונה בעירייה"

בית משפט השלום בתל אביב דחה תביעה נגד דיירים ברח עולי הגרדום בתל אביב שסירבו לחתום על הסכם תמ”א 38 עם יזם, וחייב את החברה התובעת בהוצאות מוגדלות
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!


