גם פרויקט ההתחדשות העירונית שלכם מתעכב?
גם פרויקט ההתחדשות העירונית שלכם מתעכב?
זה מה שתוכלו לעשות
מתחם רובע בתי הכהנים (הרובע ההרודיאני) שבעיר העתיקה בירושלים נחנך לאחר שנתיים של עבודות פיתוח ושדרוג.
האתר הכולל שכונת מגורים מימי בית שני המשתרעת על שטח של 2600 מ"ר ובו בתים מפוארים, פסיפסים ייחודיים, רחובות ומקוואות רבים, נחשף לראשונה בחפירות ארכיאולוגיות שבוצעו לאחר שחרור ירושלים והעיר העתיקה במלחמת ששת הימים בחפירות מחקר שביצעו חוקרים מהאוניברסיטה העברית בהובלת הפרופסור נחמן אביגד.
על פי הערכות הארכיאולוגים השכונה שימשה למגורי כוהנים עשירים שעבדו בבית המקדש ונבנתה בתקופת הורדוס, ההערכות מתבססות על מיקום השכונה- סמוך לבית המקדש ומריבוי המקוואות וכלי האבן שנמצאו בחפירות ומעידים על ההקפדה הרבה על דיני טהרה שמאפיינת בתי כוהנים. העושר הגדול של תושבי השכונה ניכר מגודלם של הבתים שחלקם בגודל עצום של 800 מ"ר ומהעיטורים והפסיפסים המפוארים שמקשטים אותם.
בשנתיים האחרונות נסגר האתר לצורך ביצוע פיתוח תשתיות ושדרוג חווית המבקרים בהשקעה של 18 מיליון ש"ח. האתר נחנך בטקס בהשתתפות יו"ר קרן סאמיס ומנכ"לית קרן וואהל שתרמו לפרוייקט.
במסגרת השיפוץ נבנו מחדש שרידי בתים תוך שמירה על העתקים מדויקים, הפסיפסים שנמצאו הושלמו על ידי אומנים ונבנתה מערכת תאורה ושמע מיוחדת שתנוע יחד עם המבקר ככל שיתקדם באתר, תאיר על מוצגים שונים, כשברקע קולות שמשחזרים את חוויית החיים בירושלים בתקופת בית המקדש.
בנוסף, במסגרת שדרוג החוויה יצרו בחברה לפיתוח הרובע מיצגים אור-קוליים ש"מחזירים את ההיסטוריה לחיים" ומדמים את חווית ההליכה בשכונה עד לבית המקדש בתקופת בית שני מנקודת המבט של עולי הרגל באמצעות הולוגרמות, אנימציות וסרטונים שמוקרנים על העתיקות.
בחברה לפיתוח הרובע ציינו כי על מנת לאפשר למבקרים לחוות מקרוב את העתיקות נבנו במקום שבילי זכוכית תלויים שמאפשרים לצעוד ממש בתוך בתי השכונה מבלי לפגוע בעתיקות והפסיפסים המיוחדים שנחשפו באתר.
גם פרויקט ההתחדשות העירונית שלכם מתעכב?
זה מה שתוכלו לעשות
מה עושים ואיך מתנהלים עם התנגדויות לפרוייקט?
ההתנגדויות עשויות להעלות בכל שלב משלבי הפרויקט
מהן הסיבות הנפוצות לביטול פרויקטים בהתחדשות עירונית וכיצד ניתן להימנע מכך?
זו השנה השביעית בה עמותת "ישראל חופשית" מפרסמת את מדד החופש העירוני והראשונה בקדנציה המוניציפלית הנוכחית
מהאדמה שידעה את הזוועות של ה-7 באוקטובר לתקומה ולתקווה לרגל חזרת החטופים: שדה תפוחי אדמה הפך מחווה מרגשת בהובלתם של חקלאי משקי הנגב
רגע לפני שעסקת החטופים יצאה לדרך, מאות תלמידי ותלמידות שכבות י"א- י"ב מבתי הספר העל יסודיים, השתתפו במרוץ לזכרם של בוגרי ובוגרות מערכת החינוך בגבעתיים שנפלו ונרצחו במלחמת חרבות ברזל:
פאפא ג'ונס,השיקה את ה- Papadias – פיצה העשויה באופן ייחודי מבצק דק ואיכותי של פאפא ג'ונס קריספי ומוגשת מקופלת עם מילויים עשירים של גבינות, בשרים וירקות.
המלחמה הארוכה הותירה חותם משמעותי על שוק הנדל"ן באזור, אז איך מתקדמים?
כתבות השער הטבה "הכתיבה האישית לא פסקה מעולם וחיכתה בסבלנות" אלה החיים של נעמי לבנון-קשת ד"ר נגה רוזנפרב צילום: איציק רובין 17/1/2025 שתפו: נעמי לבנון-קשת (74) היא משוררת וסופרת, מראיינת וכותבת עבור מגזין זה. היא
נהיגה בקורבט היא חוויה של שילוב מושלם בין עוצמה לפינוק. כל סיבוב, כל תאוצה, כל בריזה מרגישה כאילו כל פרט במכונית נבנה רק בשבילי, מה שמביא לרגש עז של שליטה חופשית וכח בלתי נגמר. לא מדובר רק במכונית, אלא ביכולת לחוות את הדרך בכל נים בגוף וליהנות מכל רגע
"השכונה החדשה, הסמוכה לצומת מסובים, תקרא בשם: רמת צדק. כל רחובות השכונה ישאו שמות של נשות ואנשי משפט"
שחר טביב (45) מנכ"ל קניון עזריאלי גבעתיים, מביא איתו לכל תפקיד "שחר של יום חדש", מגדיר יעדים ומשיג אותם ● מתגורר ברמת גן, נשוי לאנה ואב לשלושה
שבוע החינוך העירוני בגבעתיים יפתח ב-19 בינואר 2025 ויתקיים בסימן חדשנות, יזמות וחוסן
החורף כבר כאן. קר, חשוך וגשום וזה הזמן להתאים את התפריט המשפחתי למזג האויר. כששמעתי שרשת קצביות הבוטיק 'מרינדו' יצאה בסדרה של קדירות בשר החלטתי שאני חייבת לנסות והזמנתי סיר משפחתי.
לבנת פורן אשת עסקים, מייסדת ויו"ר חברת 'לבנת פורן – זכויות רפואיות' ● נבחרה לפרוייקט 'מאה שנים, מאה נשים'
תקופת משבר מדיני-כלכלי ברור שגם שוק הנדל"ן מושפע והקושי לבצע עסקאות עולה. בצל אי-הוודאות, התועלות של המתווך בולטות
כמעט בכל עיר ובכל בית קפה מתכנס מעין פרלמנט המורכב אנשים שיש להם דעה על כל מה שקורה כאן
עיריית גבעתיים השיקה קמפיין להעלאת המודעות לאלרגיות מסכנות חיים ולמחלת הצליאק, מתוך רצון לשמור על בריאות ילדי וילדות העיר
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!