סיורי סליחות במגדל דוד מוזיאון ירושלים
הציבור מוזמן לסיורי סליחות ייחודיים ביערות ובערים העתיקות בסימן הידברות
אורין ויינברג-יצהר – עיתונאית, עורכת וכותבת
נעמי לבנון-קשת
"אתם מבינים,/ מילוליתא אינה ככל הילדים./ יש ילדה שאוהבת לרקוד,/ אחרת חובבת משחקי מחשב,/ אחד מעדיף לספור כוכבים, /ומילוליתא אוהבת מילים."
זהו קטע מספר הילדים: 'מילוליתא ואוצר המילים האבודות'. סיפור הרפתקאות שעניינו: מילים שהולכות ונעלמות מן השפה ואיך לשמור עליהן כדי שלא ילכו לאיבוד. הגיבורה' מילוליתא, יוצאת להרפתקת עשייה כדי להציל את אוצר המילים המופלא.
את הספר היפה הזה כתבה אישה של מילים שניכר בה כי הן יקרות ללבה: אורין ויינברג-יצהר, (33), שהיא עצמה עיתונאית, עורכת וכותבת. ועל כריכתו האחורית של ספרה היא מציינת שהמילים האהובות עליה הן: עוגיה, גחלילית ועננים.
'ילדה של מילים'
היא נולדה וגדלה בגבעתיים. את שמה נתנו לה הוריה לאחר שנתקלו בו בעתון ואהבו את הצליל שהיה בו גם אור וגם רינה. "ולימים גיליתי שהאורין הוא שמו של קמע רב עוצמה, בו שני נחשים כרוכים זה בזה, מהספר 'הסיפור שאינו נגמר'" – מסבירה אורין. היא למדה בבית הספר 'גורדון' ובתיכון 'שב"ץ' – כמובן שבמגמת ספרות ותקשורת. לאחר נישואיה לשי יצהר, הוא אימץ גם את שם המשפחה שלה. הוא במאי קולנוע ומפיק, ועד כה עשה כמה וכמה סרטים קצרים.
היא מספרת על עצמה כי מאז ומתמיד הייתה 'ילדה של מילים', ממש כמו גיבורת ספרה 'מילוליתא'. "כל שנות נעורי כתבתי שירים על אדן החלון – נורא דרמטי! לאחר רצח רבין נכתב השיר הראשון שלי"- היא מספרת – "הייתי בכיתה י"ב והשיר נתלה על בריסטול שחור בבית הספר".
ההורים, לדבריה, לא קשורים ישירות למילים, "אבל לאמא יש יכולת ורבלית גבוהה מאד"- היא מציינת ומוסיפה: "ביתי השני היה ספרית 'יד לבנים', בה נהגתי לשבת במשך שעות, ואמא היתה קוראת לי שם, בשקט, ספורים שהציתו את דמיוני. אמא נהגה לקרוא בנימה מתנגנת ומאז אני חושבת שלילדים צריך לקרוא 'בקול של אמא'. אני לא בטוחה שאי פעם אצליח להגיע לטונציות המדוייקות האלה – אבל בהחלט אנסה. אני מאמינה שצריך לקרוא לילדים. זו חוייה רב-חושית. חשוב שהילד יסתכל על הטקסט עצמו, לצד ההקשבה, וכך הדמיון יהיה חזק יותר".
לא מכבר, בין לבין סגרי הקורונה ופתיחתם, היא הביאה לאותה ספריה עצמה, את ספר הביכורים שלה וחשה כי סגרה מעגל עם המקום האהוב והחשוב הזה.
ממילים למשפטים
כמי שכל חייה רצת 'להיות כותבת' – כהגדרתה, היא הגיעה בתום השירות הצבאי כמאבחנת פסיכומטרית, לאודישן לתוכנית מגזינית אינטרנטית, עם מגישה וכתבת שטח.
אבל ההתרגשות והעניין התפוגגו כעבור חודשים והיא קמה ונסעה למרכז אמריקה למשך 4 חודשים, שגם במהלכם כתבה בקדחתנות, "גם שירה וגם פרוזה, שמבחינתי זה געגוע למשהו"- היא אומרת.
עם שובה מהמסע נרשמה לאוניברסיטת תל אביב ועשתה תואר ראשון בפסיכולוגיה ותקשורת. במקביל למדה עיתונות ב'כותרת' ועבדה לפרנסתה, כדיילת באל-על.
"ובמהלך כל הזמן הזה, תמיד היה לי זמן לשירה. כתבתי ופרסמתי שירה וקראתי שירה. רק אחרי כמה שנים הבנתי שהחומרים שלי אז – היו בוסריים ורגשיים מידי".
ואז, עם סיום הלימודים באוניברסיטה, היא יצאה לחיים האמיתיים. ההתחלה הייתה דווקא די מבטיחה: היא קבלה תפקיד כמפיקת מדורי במה ואמנות ב'עכבר העיר', ובהמשך גם עורכת של המדורים האלה. "ואז החלטתי ללכת ללמוד… משפטים! "
והיה לה 'תירוץ' די טוב לתפנית המקצועית הזו: סבה, מצד אמה, ציון מנע – היה עורך דין ידוע, גם דודתה היא עורכת דין, וגם בן-דוד מוכר: עו"ד דוד מנע, שגם נשוי לעורכת דין, חיה מנע. "מגיל צעיר די פמפמו לי להיות עורכת דין, ללמוד משפטים. זה היה קטע לא פתור אצלי"- מספרת אורין – "ואז החלטתי ונרשמתי ללימודי משפטים באוניברסיטת תל אביב ונתקלתי בחומר שהיה 'יבש' לי מידי. התחלתי לערוך את עיתון הפקולטה 'הבוכמניסט', ובהמשך ערכתי את מגזין 'תזה' – עיתון הסטודנטים, ופה, לראשונה, הגעתי ממש לעיתונות ולעריכה בפועל".
צליל, קצב, משמעות
שנה וחצי של לימודי משפטים הספיקו לה כדי להבין שזה לא בשבילה ושיסלחו לה בני המשפחה המשפטנים. היא עזבה את הלימודים והגיעה ל-Y-NET והתקבלה כעורכת מדור במה ואמנות. "מצאתי את עצמי בעבודה שבה מעדכנים סביב השעון, 24 שעות. זה כל הזמן להיות ב'היכון' ליד הטלפון. זה עבודה עם אדרנלין גבוה מאד כל הזמן. אני זוכרת שכאשר נטע ברזילי זכתה באירוויזיון רעדו לי האצבעות וידעתי שאני חייבת להתעשת כי צריכה לעדכן מיד, ב'לייב'! וכל רגע צצו זוויות חדשות, ואני מעדכנת כשבעלי, שי, מגיש לי מים, בזהירות, כדי לא להפריע. עבדתי מהבית עד 4 בבוקר!"- משחזרת אורין.
ארבע שנים היא התמידה באותו תחום באותו מקום ועם אותו אדרנלין גבוה ועבודה סביב השעון. ובכל זאת היו לה נקודות אור: "עשיתי כתבה על התעללות בילדים על ידי ילדים – רעיון שעלה בראשי בעקבות ההצגה 'שחמט', שעסקה בילד שחווה זאת והתאבד כתוצאה מכך. חיפשתי זוויות עם ערך חברתי, עם ערך מוסף. רציתי לתת במה למה שנראה לי חשוב ואני מקווה שהצלחתי".
כיום היא עורכת את המגזין הדיגיטלי 'הגיע זמן חינוך', של קרן טראמפ ושקועה בעיצומם בלימודי תואר שני באוניברסיטת תל אביב בספרות וכתיבה יוצרת.
ספר הילדים שלה, 'מילוליתא', נכתב במהלך נסיעותיה ברכבת מתל אביב לראשון לציון. "תוך כדי הנסיעות היומיות התחלתי לחשוב על מקומן של המילים בחיי ומהן עבורי, והיה ברור שזה הרבה מעבר לצירופי אותיות. בעיני מילים זה צליל, קצב, משמעות כשכל זה ביחד נותן חיים. זו משוואה פשוטה. גם תהיתי לעצמי אם כיום יש ילדים שיושבים בספריות ושומעים סיפורים, כמו שאני בילדותי. וכך המצאתי ילדה שקראתי לה 'מילוליתא', שאוהבת מילים. זו ילדה שהחדר שלה מאד מבולגן וכשאמא שלה דורשת ממנה לעשות סדר היא מתחילה לאסוף ספרים וניירות ומהר מאד מוצאת את עצמה מפליגה לעולמות אחרים. עולמות של מילים. המילים שהיא אוספת הן העוגן, ואיתן היא נודדת בדמיון ובדרך מוצאת מילים שהולכות ונעלמות כי לא משתמשים בהן".
בתקופה שבה ילדים קוראים פחות מבעבר ועיקר עניינים הוא בטיקטוק וברשתות למיניהן, מנסה אורין, באמצעות הספר שלה, לגרום להם להתאהב מחדש בשפת האם שלהם: העברית.
הציבור מוזמן לסיורי סליחות ייחודיים ביערות ובערים העתיקות בסימן הידברות
דרור דבאח הוא מנכ"ל 'יעד' החברה לפיתוח גבעתיים המסכם בימים אלו חמש שנות כהונה ● מהנדס אזרחי ובעל תואר שני במנהל עסקים הרואה בעשייה הציבורית שליחות ● נשוי ואב לשלושה, מתגורר ביבנה
אמנם אלה הימים האחרונים של החופש הגדול כך שכדאי לנצל את העובדה שיש כמה וכמה תערוכות שוות שכדאי לבקר בהן,
ביוגרפיה של עיר מרכזית, תוססת ומעניינת כמו תל אביב, היא בהחלט משימה מורכבת. "תל־אביב היא באמת עיר הפלאות של ארץ ישראל" הכריז הרברט סמואל, בנאום הפרידה שלו מהעיר במחצית 1925.
למרות המצב, הרוכשים אופטימיים!
המציאות בשטח מלמדת כי רוכשי הנדל"ן מוכנים לביצוע רכישת נכסים ולכן התהליך של מציאת הנכס המושלם יכול להיות מורכב
התחדשות עירונית היא צו השעה – במציאות הביטחונית הנוכחית כולנו מבינים היטב את הצורך הקריטי שבקידום פרויקטים המספקים לתושבי ישראל הגנה מפני טילים
הפסטיבל יתקיים ביום חמישי, ה-12 בספטמבר 2024, בין השעות 23:00-18:00 בגן הפסלים שמאחורי תיאטרון גבעתיים.
איה כהן אבישר קשרה את הסיפור שכתבה בעשיה של אור-לי, במשפחה המיוחדת שלהם, בנסיבות נפילתו של עומרי וזכתה בפרס הראשון בתחרות, ארבעה כרטיסים לפסטיבל הסרטים בקאן, 'הכל כלול'.
בחלל הגלריה של מרכז עמיעד ביפו מוצגות יצירות שנושאות את המבקר לעולמות של אסתטיקה מרהיבה ותכנים במנעד רחב
בגבעת קוזלובסקי, בשטח של גן העליה השנייה, ניצב מצפה הכוכבים של גבעתיים, שנחנך בשנת 1967, לאחר מלחמת ששת הימים
אחד עשר אוטובוסים מלאים בתלמידי התיכונים של גבעתיים הגיעו הבוקר לכיכר החטופים להזדהות עם המשפחות
"גן אמאבא": מסגרת חינוכית לגיל הרך בשיתוף ההורים. הגן יפעל במרכז הקהילתי שז"ר ובבית ראשונים.
רומי פרנקל: "ריקוד זה משהו שאני מאוד אוהבת ומתחברת אליו. תצביעו לי בבקשה!"
ד"ר נגה רוזנפרב
איך הפכו כל הרעיונות של 22 תלמידי כתה ה' במרכז המחוננים והמצטיינים סחל"ב בגבעתיים לספר אחד משותף ומרתק 'אסקייפ – התעלומה במבנה הקסום'
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!