23/02/2025
23/02/2025
יום ראשון, 23 בפברואר 2025

כל מה שרצית לדעת על:פסטה טרייה

היא נחשבת לבין המאכלים האהובים ביותר בעולם כולו והיא מגיעה במגוון רחב של תצורות ונפלאה עם רטבים שונים. לצד הפסטה היבשה נמצאת גם הפסטה הטרייה המככבת במקררים של רשתות השיווק והופכת לנפוצה ואהובה בבתים יותר ויותר. מה ההבדלים בין הפסטות ומהן היתרונות שבצריכת פסטה טרייה? על כך במאמר שלפניכם

שתפו:

לפסטה יש מקום של כבוד ברשימת המאכלים הפופולאריים ונדמה שהיא הייתה אתנו מאז ומתמיד, רק שבכל פעם היא מחליפה צורות, צבעים וגם טעמים. אם רבים מאתנו הכירו את הפסטה כמקרוני עם רוטב עגבניות קליל, כמבוגרים אנו מכירים אותה כמאכל אלגנטי ומהודק יותר, מתוחכם וגם ססגוני יותר, תודות לאינספור המתכונים, הכוללים את הפסטה, שנדמה שמתאימים לכל ארוחה.

כוכבת חדשה – פסטה טרייה

לצד הפסטה היבשה שנמצאת בסופר ובחנויות השונות על המדפים, זו שעברה תהליכי עיבוד, שימור, ייבוש ועוד, נמצאת לה גם הפסטה הטרייה המככבת במקררים של רשתות השיווק, שהופכת לנפוצה ואהובה בבתים יותר ויותר. את הפסטה הטרייה נמצא במקרר כל רשת כיום ואם בעבר כדי ליהנות מכל היתרונות שהיא מציעה היינו צריכים להכין אותה בעצמנו או לשבת במסעדה איטלקית יקרה, הרי שכיום הסיפור הוא פשוט בהרבה יותר, ואנו יכולים ליהנות ממנה גם בבית, בארוחה עם הילדים או עם שאר בני המשפחה והחברים. הפסטה הטריה נגישה לנו וחוסכת לנו זמן עבודה יקר, זאת משום שזמן הבישול שלה קצר בהרבה מהפסטה היבשה, היא נגיסה יותר וכן עשויה מקמח בעל אחוז חלבון גבוה שמעניק לנו גם יתרונות תזונתיים.

ההבדלים בין פסטה יבשה לפסטה טרייה

אם ביקרתם באיטליה בעבר, בין אם במסעדות הגורמה הנחשבות ובין אם בטרטוריות הפרוסות ברחבי הערים, סביר שיצא לכם גם לטעום במדינת המגף, פסטה טרייה. האיטלקים נוהגים להכין ולהגיש, ולא רק במסעדות, אלא גם בבתים, פסטה טרייה שהוכנה בו במקום, פסטה העשויה חומרי גלם איכותיים ותהליך הכנתה מתבסס על מתכונים שעוברים מדור לדור מזה לא מעט שנים. לאחרונה, כבשה הפסטה הטרייה גם אותנו, הישראלים, ונכון שהיא שונה במעט מזו שמכינים בבית לבד, אך היא בהחלט עדיפה, טעימה ואיכותית מזו היבשה.

פסטה טרייה ופסטה יבשה הן למעשה שני סוגים שונים לחלוטין של פסטה. פסטה יבשה עשויה בדרך כלל מקמחמים ולפעמים גם ביצים, יש להכין אותה זמן ממושך יחסית במים. פסטה יבשה מיוצרת בדרך כלל באופן מסחרי ועוברת תהליך עיבוד וייבוש ארוך (מה שבדרך כלל מפחית מאיכותה ופוגע בטעמה) על מנת להקנות לה חיי מדף ארוכים.

היתרונות התזונתיים של הפסטה הטרייה

לדברי שף רן מיכאלי, שף ראשי של חברת "פסטה ריקו", לפסטה הטרייה יתרונות רבים. היא עשויה 100% קמח דורום איטלקי איכותי ועשיר בחלבון – 13 גר' חלבון ב-100 גר' קמח, מים ובחלק מהסוגים יש גם ביצים (הפסטות שאינן מכילות ביצים עשויות מקמח ומים ולכן הן גם טבעוניות). הפסטה הטרייה רכה יותר מהפסטה היבשה וזמן הבישול שלה אורך פחות ממחצית מזמן בישולה של הפסטה היבשה. לפסטה הטרייה יש מרקם מושלם בזכות אופן הייצור שלה – בשיטה המסורתית הייצור של הפסטות נעשה על ידי מעבר בתוך ראשי ברונזה ייחודיים מה שמעניק לפסטה הטרייה את המראה המעט מחוספס שלה, שתורם לכך שהרוטב נתפס עליה בצורה מושלמת הפסטה הטרייה נהדרת עם רטבים מבוססי שמנת וכן עם רוטבי עגבניות עשירים ושמן זית איכותי. הפסטה הטרייה חייבת להישמר בקירור, שכן היא אוהבת טמפרטורות נמוכות יותר ופחות את היובש ולכן תוכלו למצוא אותה במקררים של רשתות השיווק השונות. הפסטה הטרייה נמכרת בתצורות שונות: פסטה במגוון רחב של צורות, פסטה ממולאת במילויים שונים: רביולי, פלין ועוד.

פסטה טרייה איכותית היא פסטה שאינה מכילה חומרים משמרים, אבקות וצבעי מאכל ושומרת על שיטות הכנה מסורתיות אשר מקנות לפסטה הטרייה את הטעם והמרקם הייחודי שמאפיינים אותה. פסטה טרייה לרוב לא עוברת תהליכי עיבוד, ולא עוברת תהליכי ייבוש כלל. כיום ניתן למצוא בחנויות, פסטה טרייה באריזות מסחריות, פסטה טרייה זו הוכנה בתשומת לב רבה ובהשקעה ומכיוון שהיא איננה מעובדת, נשמרים בה כל הערכים התזונתיים כהלכה וגם טעמה נפלא והמרקם שלה נגיס ובשרני. אין כמו ארוחת ערב מהירה ומזינה עם אנשים שאוהבים, הכוללת פסטה טרייה במגוון רטבים משובחים, מבושלת, או אפויה, פסטה ש"זורקת" אותנו לאיטליה ומשאירה לנו טעם של עוד.

המאמר באדיבות חברת פסטה ריקו, החברה המתמחה בייצור פסטה טרייה בשיטה איטלקית מסורתית. https://pastaricco.com

צילום אסף אמברם

תוכן שיווקי

שף רן מיכאלי

אולי יעניין אותך
02/24/2022

הכירו את מיי באנדלס, מיזם ישראלי חדש המחבר באופן ישיר בין היצרנים לצרכנים

הכירו את מיי באנדלס מיזם ישראלי חדש המחבר באופן ישיר בין היצרנים לצרכנים שיתוף ב whatsapp שיתוף ב email שיתוף ב facebook שיתוף ב twitter   פלטפורמה דיגיטלית ישראלית פשוטה לתפעול מציעה למשתמשים לרכוש חבילות […]
06/23/2024

איפה אוכלים בגבעתיים ובאזור, הכירו את המקומות ששווה להגיע אליהם לאכול

אפר מרקט במגדל השחר איפה אוכלים באזור גבעתיים? הכירו את המקומות ששווה להגיע אליהם לאכול בר פנזור עודכן: 7/12/2022 אם גם לכם נמאס להתווכח על שולחן פנוי באמצע השבוע או בסופ"ש בתל אביב, אתם מוזמנים […]
המגזינים

עשו מנוי למגזין 'גבעתיים פלוס',

בכל גיליון כתבות וטורים מעניינים ומעמיקים
אל תחמיצו, עכשיו ללא תשלום!

עשו מנוי למגזין 'רמת גן פלוס',

הישארו מעודכנים
אל תחמיצו, עכשיו ללא תשלום!
אל תפספסו
זרקאור

מיזם של בית, אהבה וזיכרון

העוגיות שעינב אלקיים לוי ז"ל, אשתו של אור לוי ששב משבי חמאס, נהגה להכין לבנם אלמוג, שמסמלות בית, אהבה וזיכרון – הפכו למיזם הנצחה קהילתי בגבעתיים

קראו עוד»
Shape
Shape
הכתבות האהובות
12/25/2022

מי בכלל צריך את תאגידי המים?

אלה אותם מים ורק המחיר שאנחנו משלמים מאמיר בעשרות אחוזים הקמת התאגידים נבעה מכשל בהתנהלות הרשויות המקומיות ומאז הקמת תאגידי המים אנו משלמים הרבה יותר על אותם המיםהצרכנים?
Shape
Shape

המדריך להזמנות

02/22/2021

קרם ברולה ומלבי נפגשים בקומבינציה

קרם ברולה ומלבי נפגשים בקומבינציה גלידוניות הסושי הנהדרות של מיה העולם מתחלק לשניים – אלה שאוהבים סושי ואלה שלא. אבל גם אם אתם שייכים לקבוצה השנייה, אני ממש ממליצה לכם לשכוח את כל מה שאתם […]
09/06/2020

פרלינים בעבודת יד – טעמים מעולם אחר

אמיליה שוקולד – האקדמיה הישראלית לשוקולד רונן אפללו הוא שוקולטייר ישראלי עטור זכיות בינלאומיות שהפרלינים שלו הם הדבר הכי קרוב לשלמות שאפשר לתאר. כל פרלין טעמו כטעם גן עדן, נימוח, מתמוסס בפה ומשאיר טעם של […]
11/27/2020

חגיגה מתוחכמת

חגיגה מתוחכמת שגיב מלול הוא שף קונדיטור שפתח פטיסרי וקרא לה על שם בתו ליאן. הסופגניות שלו מעולות וזכו אצלינו לצל"ש, כאלה שענו על כל הציפיות! גודל אידיאלי, בצק אוורירי כמו ענן, מפוצצות במילוי מתוחכם […]
11/18/2020

"טומי רול בר" במרכז רמת גן

מסע בין טורטיות מהודקות להמבורגרים עסיסיים באנו בגלל הטורטיות נחזור בשביל ההמבורגר אני תמיד מחפשת מנות חדשות ומעניינות למשפחה או לאירוח חברים לארוחה מקורית וכמה שמחתי לגלות את "טומי רול בר" – בעיקר כעת כשהקורונה […]
04/08/2021

סושי 'סואשי' – יצירות אמנות

סושי. זה לא מה שחשבתם! ב'סואשי' כל מגש הוא מיוחד, יצירת אמנות לשמה איך אני אוהבת סושי! הדגים הנאים הטריים, האורז המתקתק, המליחות של האצה, הירקות החתוכים דק – ארוחה טעימה, קלילה ומתוחכמת. מה יכול […]
12/24/2020

אריק מכין חומוס טוב באהבה ותשוקה גדולה

האהבה של אריק להכנת חומוס היא כמו האהבה למוזיקה ונגינה. הרכיבים שונים אבל היעד זהה: טעם טוב, תשוקה ואהבה אריק מכין חומוס טוב באהבה ותשוקה גדולה אריק לבנת הוא מוזיקאי, אמן ויוצר. לצד המוזיקה, הוא […]
08/06/2020

מאיה בארץ הפלאות – אוכל אמריקאי מושחת

השפית מאיה בלום תשלח אליכם אוכל אמריקאי מושחת השנה האחרונה הכניסה לחיינו את הקורונה ואיתה את הפחמימות המושחתות, והפעם שפית רמת-גנית שתשלח לכם אוכל אמריקאי מושחת עד הבית כמו רבים מאיתנו גם מאיה בלום (30) […]
08/10/2021

חגיגה מתוקה במיוחד אצל תהילה

תהילה היא קונדיטורית נפלאה שכל קינוח יפהפה מעשה ידיה טעמו כטעם גן עדן, הבצקים פריכים, המילויים נימוחים, מתמוססים בפה ומשאירים טעם של עוד.

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

נשמח לשמוע מה שיש לך להגיד לנו

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!