21/12/2024
21/12/2024
שבת, 21 בדצמבר 2024

כל מה שרצית לדעת על:פסטה טרייה

היא נחשבת לבין המאכלים האהובים ביותר בעולם כולו והיא מגיעה במגוון רחב של תצורות ונפלאה עם רטבים שונים. לצד הפסטה היבשה נמצאת גם הפסטה הטרייה המככבת במקררים של רשתות השיווק והופכת לנפוצה ואהובה בבתים יותר ויותר. מה ההבדלים בין הפסטות ומהן היתרונות שבצריכת פסטה טרייה? על כך במאמר שלפניכם

שתפו:

לפסטה יש מקום של כבוד ברשימת המאכלים הפופולאריים ונדמה שהיא הייתה אתנו מאז ומתמיד, רק שבכל פעם היא מחליפה צורות, צבעים וגם טעמים. אם רבים מאתנו הכירו את הפסטה כמקרוני עם רוטב עגבניות קליל, כמבוגרים אנו מכירים אותה כמאכל אלגנטי ומהודק יותר, מתוחכם וגם ססגוני יותר, תודות לאינספור המתכונים, הכוללים את הפסטה, שנדמה שמתאימים לכל ארוחה.

כוכבת חדשה – פסטה טרייה

לצד הפסטה היבשה שנמצאת בסופר ובחנויות השונות על המדפים, זו שעברה תהליכי עיבוד, שימור, ייבוש ועוד, נמצאת לה גם הפסטה הטרייה המככבת במקררים של רשתות השיווק, שהופכת לנפוצה ואהובה בבתים יותר ויותר. את הפסטה הטרייה נמצא במקרר כל רשת כיום ואם בעבר כדי ליהנות מכל היתרונות שהיא מציעה היינו צריכים להכין אותה בעצמנו או לשבת במסעדה איטלקית יקרה, הרי שכיום הסיפור הוא פשוט בהרבה יותר, ואנו יכולים ליהנות ממנה גם בבית, בארוחה עם הילדים או עם שאר בני המשפחה והחברים. הפסטה הטריה נגישה לנו וחוסכת לנו זמן עבודה יקר, זאת משום שזמן הבישול שלה קצר בהרבה מהפסטה היבשה, היא נגיסה יותר וכן עשויה מקמח בעל אחוז חלבון גבוה שמעניק לנו גם יתרונות תזונתיים.

ההבדלים בין פסטה יבשה לפסטה טרייה

אם ביקרתם באיטליה בעבר, בין אם במסעדות הגורמה הנחשבות ובין אם בטרטוריות הפרוסות ברחבי הערים, סביר שיצא לכם גם לטעום במדינת המגף, פסטה טרייה. האיטלקים נוהגים להכין ולהגיש, ולא רק במסעדות, אלא גם בבתים, פסטה טרייה שהוכנה בו במקום, פסטה העשויה חומרי גלם איכותיים ותהליך הכנתה מתבסס על מתכונים שעוברים מדור לדור מזה לא מעט שנים. לאחרונה, כבשה הפסטה הטרייה גם אותנו, הישראלים, ונכון שהיא שונה במעט מזו שמכינים בבית לבד, אך היא בהחלט עדיפה, טעימה ואיכותית מזו היבשה.

פסטה טרייה ופסטה יבשה הן למעשה שני סוגים שונים לחלוטין של פסטה. פסטה יבשה עשויה בדרך כלל מקמחמים ולפעמים גם ביצים, יש להכין אותה זמן ממושך יחסית במים. פסטה יבשה מיוצרת בדרך כלל באופן מסחרי ועוברת תהליך עיבוד וייבוש ארוך (מה שבדרך כלל מפחית מאיכותה ופוגע בטעמה) על מנת להקנות לה חיי מדף ארוכים.

היתרונות התזונתיים של הפסטה הטרייה

לדברי שף רן מיכאלי, שף ראשי של חברת "פסטה ריקו", לפסטה הטרייה יתרונות רבים. היא עשויה 100% קמח דורום איטלקי איכותי ועשיר בחלבון – 13 גר' חלבון ב-100 גר' קמח, מים ובחלק מהסוגים יש גם ביצים (הפסטות שאינן מכילות ביצים עשויות מקמח ומים ולכן הן גם טבעוניות). הפסטה הטרייה רכה יותר מהפסטה היבשה וזמן הבישול שלה אורך פחות ממחצית מזמן בישולה של הפסטה היבשה. לפסטה הטרייה יש מרקם מושלם בזכות אופן הייצור שלה – בשיטה המסורתית הייצור של הפסטות נעשה על ידי מעבר בתוך ראשי ברונזה ייחודיים מה שמעניק לפסטה הטרייה את המראה המעט מחוספס שלה, שתורם לכך שהרוטב נתפס עליה בצורה מושלמת הפסטה הטרייה נהדרת עם רטבים מבוססי שמנת וכן עם רוטבי עגבניות עשירים ושמן זית איכותי. הפסטה הטרייה חייבת להישמר בקירור, שכן היא אוהבת טמפרטורות נמוכות יותר ופחות את היובש ולכן תוכלו למצוא אותה במקררים של רשתות השיווק השונות. הפסטה הטרייה נמכרת בתצורות שונות: פסטה במגוון רחב של צורות, פסטה ממולאת במילויים שונים: רביולי, פלין ועוד.

פסטה טרייה איכותית היא פסטה שאינה מכילה חומרים משמרים, אבקות וצבעי מאכל ושומרת על שיטות הכנה מסורתיות אשר מקנות לפסטה הטרייה את הטעם והמרקם הייחודי שמאפיינים אותה. פסטה טרייה לרוב לא עוברת תהליכי עיבוד, ולא עוברת תהליכי ייבוש כלל. כיום ניתן למצוא בחנויות, פסטה טרייה באריזות מסחריות, פסטה טרייה זו הוכנה בתשומת לב רבה ובהשקעה ומכיוון שהיא איננה מעובדת, נשמרים בה כל הערכים התזונתיים כהלכה וגם טעמה נפלא והמרקם שלה נגיס ובשרני. אין כמו ארוחת ערב מהירה ומזינה עם אנשים שאוהבים, הכוללת פסטה טרייה במגוון רטבים משובחים, מבושלת, או אפויה, פסטה ש"זורקת" אותנו לאיטליה ומשאירה לנו טעם של עוד.

המאמר באדיבות חברת פסטה ריקו, החברה המתמחה בייצור פסטה טרייה בשיטה איטלקית מסורתית. https://pastaricco.com

צילום אסף אמברם

תוכן שיווקי

שף רן מיכאלי

אולי יעניין אותך
02/02/2024

"אני חשוף לפיתויים בפיצוציה כל היום, אבל למזלי יש את אברהמסון"

שולי ליניאדו מרמת גן עבר שני ניתוחים לטיפול בהשמנת יתר ללא הועיל:  "ירדתי במשקל מהר יותר בשלושת חודשים הראשונים שלאחר הגמילה מסוכרים ופחמימות ממכרות במכון אברהמסון. 15 אנשים עם דחף בלתי נשלט לפחמימות נגמלו בעקבותיי וכולם מצליחים לרדת יפה במשקל"
06/23/2024

איפה אוכלים בגבעתיים ובאזור, הכירו את המקומות ששווה להגיע אליהם לאכול

אפר מרקט במגדל השחר איפה אוכלים באזור גבעתיים? הכירו את המקומות ששווה להגיע אליהם לאכול בר פנזור עודכן: 7/12/2022 אם גם לכם נמאס להתווכח על שולחן פנוי באמצע השבוע או בסופ"ש בתל אביב, אתם מוזמנים […]
המגזינים

עשו מנוי למגזין 'גבעתיים פלוס',

בכל גיליון כתבות וטורים מעניינים ומעמיקים
אל תחמיצו, עכשיו ללא תשלום!

עשו מנוי למגזין 'רמת גן פלוס',

הישארו מעודכנים
אל תחמיצו, עכשיו ללא תשלום!
אל תפספסו
Shape
Shape
הכתבות האהובות
08/29/2024

אלופת העולם במבחן – מבחן דרכים לטסלה מודל Y

השילוב של יצרן אמין עם מוניטין של מובילים טכנולוגים, יחד עם הפופולריות של הרכב חשמלי, בנוסף למיתוג הנכון, סייעו לטסלה להגדיל את הביקוש הגבוה ממילא, והתוצאה: מודל Y היה דגם הרכב הנמכר ביותר בעולם בשנת 2023
10/09/2023

אנחנו נטפלים לדמות ומפצחים אותה, נטלי מרכוס

אנחנו נטפלים לדמות ומפצחים אותה ראיון עם נטלי מרכוס התסריטאית של היהודים באים, צפוף, זהו זה, ועוד רבים ומצחיקים נעמי לבנון-קשת צילום: איציק רובין נטלי מרכוס, בת 38, בשיא הצלחתה המקצועית והכל עוד פתוח. הרזומה […]
06/08/2024

איש אשכולות

“לא מן האדמה באתי! כי באתי ממשפחה ציונית” סיפורו של דב רוזנפרב, איש האשכולות, השזור במהלך הקמתה של מדינת ישראל
Shape
Shape

המדריך להזמנות

01/01/2022

השוקולד הוא אמנות, ביטוי ויצירה

השוקולד הוא אמנות, ביטוי ויצירה בר פנזור מלי פרשקר היא הבעלים של "קרייבס" והיא מייצרת שוקולדים משמחים ומרגשים. היא הגיעה לעולם השוקולד מעולם הקונדיטוריה ועיצוב העוגות. לאחר שעשתה קורס שוקולד ב"אסטלה", החלה בייצור פרליני אספרסו […]
09/11/2020

העוגה המפתיעה של אורטל

עוגות הסושי של אורטל כשפתחנו את הקופסא של אורטל, נצצו לנו העיניים עוגת הסושי שלה הייתה אחד הדברים המיוחדים, היפים והטעימים שראינו לאחרונה – שכבות שכבות של אורז, סלמון נא, אבוקדו, סלמון אפוי, דג טונה, […]
08/31/2020

אם אין לחם תאכלו פיצה

  אם אין לחם תאכלו פיצה רומאית, נפוליטנית או אמריקאית, פיצות חדשות צצות באיזור כמו פטריות לאחר הגשם וכעת עם מגבלות הקורונה, הכי נוח זה להזמין פיצה חמה לארוחת הערב המשפחתית טעמנו עבורכם את שש […]
09/30/2020

מארזים לאפייה ביתית

קונדיטוריה פוּני‏ אפיה בטעם של פעם הכל התחיל בשנת 1922, כאשר אברהם פוּני‏, בן למשפחת אופים פולנית, עלה ארצה יחד עם אשתו פרומה. השניים התיישבו ביפו, ולא חשבו פעמיים לפני הגשמת החזון הציוני האישי שלהם […]
11/09/2020

טרנד חדש כבר כאן: חלה עם שניצל דק ותוספות

הסנדוויץ׳ של ABBA שמשגע את הרשת מאמה מיה! חלה טרייה עם שניצל, חצילים ומטבוחה כולנו מכורים לטרנדים של אינסטגרם וכל כמה שבועות מגיע איזה מאכל פוטוגני תורן וכובש לנו את הפיד. דמיינו לכם חלה מתוקה […]

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

נשמח לשמוע מה שיש לך להגיד לנו

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!

דילוג לתוכן