![](https://givatayimplus.co.il/wp-content/uploads/2024/07/אירוע-מילואימנקים-בעזריאלי-גבעתיים-שחר-טביב-מנכל-עזריאל-גבעתיים-טל-גזית-ראש-מנהלת-קהילתיים-סיגל-שפיץ-טולדנו-סגנית-ראש-העירייה-קרדיט-יחצ.jpg)
הקרנות פרטיות למילואימנקים בקולנוע רב חן בקניון עזריאלי גבעתיים
הקרנות פרטיות למילואימנקים בקולנוע רב חן בקניון עזריאלי גבעתיים לסרטים "מזל חתולה" והסרט " תיבת נוח". האירוע היה בשיתוף פעולה של הקניון ועיריית גבעתיים
כולנו בגבעתיים מכירים את הסביח של עובד שהוקם בגבעתיים בשנות ה-80 על ידי עובד דניאל. המזנון התפרסם בעיקר בשל אישיותו הצבעונית של בעליו והעגה יוצאת הדופן שבה הוא משוחח עם לקוחותיו תוך כדי שהוא מכין להם את המנה כמו למשל: סבי"ח זה בכלל סלט-ביצה-יותר-חציל, לבצל (להוסיף בצל), לבצבץ (להוסיף ביצה קשה), לפטר (להוסיף פטרוזיליה) וכדומה. כשהוא שואל "כמה כמה בדרבי?" הוא מתכוון בעצם למה הכמות הרצויה של עמבה ו/או סחוג במנה? ההקשר לקוח מצבע מדיהן של קבוצות מכבי תל אביב (צהוב=עמבה) והפועל תל אביב (אדום=חריף).
סביח הוא מאכל עממי יהודי-עיראקי המהווה את ארוחת הבוקר המסורתית של יהודי עיראק בבוקר שבת ומנת הסביח בפיתה כבר הפכה מזמן לאייקון קולינרי ישראלי. קוראים לזה פשוט לאפה ביד ובטינג'אן, לאפה של ביצה וחציל. לתוך הפיתה נדחסות ביצה חומה ותפוח-אדמה, פטרוזיליה, סלט קצוץ דק, קצת חריף, טחינה, עמבה וכמובן, פרוסות חציל מטוגנות.
במשך השנים קמו אינספור דוכני סביח ברחבי הארץ, וגם במקומות נוספים בעולם אבל מתברר שעם כל הכבוד לסביח של עובד (ויש כבוד) המנה בכלל הומצאה לפני 60 שנה ברמת גן.
צבי (סביח) חלבי ויעקב ששון עלו לארץ מבגדד בתחילת שנות החמישים של המאה העשרים ונפגשו במעברה. לימים (1961) קנה צבי בדמי מפתח קיוסק קטן בגינת בר־אילן ברחוב עוזיאל 60 ברמת גן, יעקב הצטרף אליו כשותף והם הפעילו אותו יחד. הם מכרו בורקסים, וופלים, סיגריות, כריכים וגזוז לנהגי האוטובוס של קו 63 שזו הייתה תחנתו הסופית ובשעות הערב לכל מי שהגיע לבלות באיזור מרכז רמת-גן.
כשצבי ויעקב פתחו את הקיוסק במוצ"ש, בעיקר עבור צופי קולנוע לילי, הם נהגו להביא עבור עצמם פיתה עם ביצה וחציל שנשארה מתבשילי השבת. הלקוחות שפקדו את הקיוסק ביקשו לקנות גם לעצמם ולאט לאט התגבשה הפיתה שהכילה ביצים קשות חומות שבושלו על פתיליה, חצילים מטוגנים, סלט ירקות, עמבה וחמוצים. הבקשה "תעשה לי גם, סביח" נתנה למנה את שמה – מנת סביח. לאורך כל השנים, רינה אשתו של צבי ואהובה אשתו של יעקב היו העזר כנגדם ובראשית הדרך קילפו את הביצים וטיגנו את החצילים בבית.
בין צבי ויעקב הייתה דינאמיקה מצויינת והמחשבה העיקרית הייתה "העיקר שתהיה פרנסה" מסביר לי גיא ששון בנו של יעקב שעובד במקום למעלה מ-30 שנה.
"כשהייתי בן 15 הצעתי לאבי שנוסיף עוד פריטים לתפריט. 'לכאן לא מוסיפים כלום! רק סביח וסמבוסק עיראקיים' אמר לי בכעס, נתן לי מטבע ושלח אותי הביתה על שהעזתי להציע את זה".
לאט לאט יצא שמו של הסביח המצוין למרחוק ושפע של מפורסמים פקדו את הדוכן הקטן ביניהם אף משה דיין שהיה יושב באוטו ושולח את הנהגת להביא לו מנה. גם ראשי עיריית רמת-גן היו באים לאכול במקום.
בתחילת שנות ה-80, ובעקבות סכסוך עם העירייה, שהתנגדה לבישול בקיוסק הקטן בצומת מרכזית ולא חידשה להם את הרישיון, העתיקו בני משפחת חלבי וששון את מקומו של הדוכן לצומת דרך נגבה 16 פינת הרא"ה ברמת גן, שם הוא שוכן עד היום. לאחר שהאבות נפטרו מתוחזק הסביח בשותפות על ידי שרון בנו של סביח והתאומים גיא וכפיר בניו של יעקב.
בשנות ה–90 ניסו להגן על המנה שזכתה לשמו של סביח ורשמו אותה כסימן רשום אבל כתוצאה מכך ששכחו לשלם את האגרה הדרושה לרשם החברות איבדו את הבלעדיות עליה, וכך החלה מנת הסביח להופיע במקומות נוספים.
יצאנו לעסק המשפחתי לטעום את הסביח המפורסם ועל הדרך פגשנו את גיא וכפיר ששון שסיפרו לנו את סיפור המצאתו של הסביח האורגינלי. הפיתה הייתה גדושה ומלאה וכל ביס היה מענג יותר מקודמו. חצילים רכים זהובים וחמימים שזה עתה יצאו מטיגון, ביצה חומה נהדרת, סלט טרי קצוץ דק, טחינה בסמיכות הרצויה, עמבה ופטרוזיליה קצוצה מעל וחיוך גדול שמתפשט בין ביס לביס. כל כך פשוט וכל כך טעים. לא פלא שהם הצליחו להפוך את הסביח למנה מנצחת.
"אנחנו הדור האחרון שמכין סביח" אומר גיא ומסביר "יש לי 3 ילדים, בן בכור ו-2 בנות, אבל לא נראה שהם יעבדו בדוכן, גם לא בנו של כפיר או בנותיו של שרון".
בקרוב תוקם בקרבת מקום, בכיכר בר-אילן המקורית, כיכר הסביח על מנת להנציח את מפעלם של ההורים. יהיה בה איזשהו מונומנט סימבולי, ספסל עץ עם שתי דמויות או משהו דומה. כרגע נטעו עץ עם גזע עבה המתפצל לשניים על מנת להנציח את 2 המייסדים של הסביח
הקרנות פרטיות למילואימנקים בקולנוע רב חן בקניון עזריאלי גבעתיים לסרטים "מזל חתולה" והסרט " תיבת נוח". האירוע היה בשיתוף פעולה של הקניון ועיריית גבעתיים
למידה חוץ כיתתית, חשיפה לענפי ספורט מגוונים וחינוך לאורח חיים בריא
מגזין 121 גרסת דפדוף אינטראקטיבית הקליקו על המודעות שבמגזין למידע רלבנטי נוסף חזרה לאתר המגזינים ספריית המגזינים עשו מנוי למגזין 'גבעתיים פלוס', בכל גיליון כתבות וטורים מעניינים ומעמיקים אל תחמיצו, עכשיו ללא תשלום! עשו מנוי
דרור דבאח הוא מנכ"ל 'יעד' החברה לפיתוח גבעתיים המסכם בימים אלו חמש שנות כהונה ● מהנדס אזרחי ובעל תואר שני במנהל עסקים הרואה בעשייה הציבורית שליחות ● נשוי ואב לשלושה, מתגורר ביבנה
למידה חוץ כיתתית, חשיפה לענפי ספורט מגוונים וחינוך לאורח חיים בריא
פרימיום במידות אקסטרה לארג'. נהיגת מבחן במאזדה CX90
מה הסבירות לביצוע התחדשות עירונית בבניין שלכם, ואיך תבטיחו את חזרתכם לדירה החדשה עם סיום העבודות? כך תוכלו לדעת
ביוגרפיה של עיר מרכזית, תוססת ומעניינת כמו תל אביב, היא בהחלט משימה מורכבת. "תל־אביב היא באמת עיר הפלאות של ארץ ישראל" הכריז הרברט סמואל, בנאום הפרידה שלו מהעיר במחצית 1925.
שתי נקודות מרכזיות עולות לאחרונה בכל שיחת סלון – האם זה הזמן לבצע עסקת נדל"ן? והאם הריבית צפויה לעלות?
הגיע הקיץ, חם כל כך בחוץ ומצב הרוח ירוד. אספתי עבורכם מספר מנות חדשות שיספקו לכם רגעים טעימים במיוחד,
בר פנזור
ליאור רותם-גורדון מאמינה בחוכמת הקהילה ● היזמת של הקמת ארגון 'היברידיות' יחד עם שותפתה לי-אור סלע ושותפה ל"בונות אלטרנטיבה" בעיר ● נבחרה כאחת מחמש נשות השנה של גבעתיים
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!