
תלמידי שכבת ה' בסחלב משיקים ספר פנטזיה ימי עוצר נשימה
31/5/2025
שנת הלימודים תשפ"ה בתוכנית הלימודים למחוננים סחל"ב הייתה גדושה ביצירתיות וחדשנות, והפעם הגאווה מגיעה היישר ממעמקי הדמיון. לאחר מסע כתיבה מרתק ומשותף, תלמידי קורס הכתיבה בשכבת ה' מציגים את ספרם החדש והמסקרן: 'הסחלבטיס – המסע לעומק המצולות'
'הסחלבטיס' הוא סיפור פנטזיה עוצר נשימה, המפגיש אותנו עם שישה ילדים אמיצים שמוצאים את עצמם בממלכה תת ימית אבודה וקדומה. כשהם פוגשים שם את הפרופסור המסתורי, הוא מגייס אותם למשימה חשובה מאין כמוה: להציל את היקום כולו. בשליחותו, הם צוללים אל מעמקי האוקיינוס, אל עולם קסום ומרתק מלא יצורים ימיים מופלאים, אתגרים מסתוריים ומשימות לא פשוטות.
"התהליך של כתיבת הספר היה מדהים", משתף עידו בהתרגשות. "עבדנו יחד כצוות, כל אחד הביא את הרעיונות שלו, וראינו איך הסיפור מתחיל להתגבש ולקרום עור וגידים". "למדנו המון על עבודת צוות, על תכנון עלילה ועל איך לבנות דמויות מעניינות" הוסיפה סהר.
"עבדנו יחד כצוות, כל אחד הביא את הרעיונות שלו, וראינו איך הסיפור מתחיל להתגבש ולקרום עור וגידים. למדנו המון על עבודת צוות, על תכנון עלילה ועל איך לבנות דמויות מעניינות"
קורס הכתיבה הייחודי של שכבת ה' בסחלב, בהנחיית ד"ר נגה רוזנפרב כבר הפך למותג מוכר בעיר – הוא מעניק לתלמידים כלים חשובים ליצירה עצמאית ולביטוי אישי. דרך תהליך הכתיבה המשותף, הם לומדים על חשיבות התכנון, העריכה והעבודה הקשה, ובעיקר מגלים את הכוח הטמון במילים.
"הספר הוא הוכחה שאסור לוותר לתלמידים ושצריך לדרוש מהם את המיטב." אומר גיא אריקסון מנהל סחל"ב. "בעניין זה, חשוב גם להגיד שהספר הזה והפרויקט השנתי של כתיבתו, לא היה נולד ללא ההנחיה והעבודה המסורה של נגה. אגב, זאת גם הזדמנות מעולה להודות לה, על עבודה אינטנסיבית מסביב לשעון, להפיק ספר, שנה אחרי שנה, זה הישג אדיר וזה לחלוטין הוכחה ליכולתה הגבוהה, הן בכתיבה, והן בחינוך.
עבורי, זו זכות גדולה להיות חלק מפרויקט שכזה, בעיקר היום, כשהקריאה והכתיבה הם בסימן שאלה, יצירת ספר מאפס זה בכלל לא ברור מאליו. הכישרון של הילדים מורגש מדף לדף וכמו בכל ספר טוב, ההנחיה של נגה עוטפת את כישרונותיהם של התלמידים ממש כמו הכריכה של הספר." מוסיף ואומר גיא.
איך נוצר הספר?
"המסע שלנו החל בשלב מרתק של סיעור מוחות. כל תלמיד הביא את הרעיונות שלו, את הפנטזיות והחלומות שלו, וביחד העלינו המון רעיונות שהיוו את הבסיס לעלילה." מסבירה גלי. "חלק מאיתנו חיכו לכתוב את הספר הזה מאז שהגיעו לסחל"ב בכיתה ג'!"
"שילבנו גם את צוות המורים של סחלב בעלילה עצמה" מוסיפה עלמה בחיוך. "הוספנו מאפיינים ייחודיים שלהם וגם חוויות משותפות ובכך יצרנו חיבור אישי ומרתק בין הספר לקהילה הקוראת של סחל"ב." מספרת נינה.
משם, החלו הדמויות לקרום עור וגידים בתהליך יצירתי של המצאת דמויות. כל גיבור צעיר קיבל מראה, אופי ייחודי, כוחות-על, חיית מחמד, חלומות, פחדים ומניעים משלו. מעניין לציין כי התלמידים שילבו פרטים אישיים מחייהם שלהם בדמויות, מה שהוסיף עומק, אמינות ונגיעה אישית לכל אחת מהן.
כדי להחיות את העולם התת-ימי העשיר שיצרו, התלמידים פיתחו מילון ייחודי של 'חייזרים ימיים'.
"כל יצור קיבל שם מקורי, תכונות אופייניות ושפה משלו, ותמונה שנוצרה באמצעות בינה מלאכותית" מסביר הלל. "זה מה שבעצם יאפשר לקוראים לערוך היכרות מעמיקה ומרתקת עם כל דמות לאורך המסע."
"כדי להחיות את העלילה, נכנסנו ממש לנעליהן של הדמויות, חשבנו ודיברנו כמוהן, המצאנו משחק שהן משחקות בו – משחק האדילוג." מתאר כפיר.
"כדי להחיות את העלילה, נכנסנו ממש לנעליהן של הדמויות, חשבנו ודיברנו כמוהן, המצאנו משחק שהן משחקות בו – משחק האדילוג"
איך 19 ילדים כותבים ספר ביחד?
"את הספר כתבנו לבד, בזוגות, בקבוצות, בתוכנת גוגל דוקס שמאפשרת שיתוף וכתיבה אונליין כשהכתיבה עצמה מתבצעת בשיעור אבל גם בבית. בכל שבוע, נגה הייתה קוראת את מה שכתבנו ומנחה אותנו כיצד להמשיך.
"היו לנו חילוקי דעות לגבי כל מיני פרטים (ולפעמים גם התווכחנו…) אבל הבנו שאין ברירה וכדי לכתוב ספר משותף, כל אחד מאיתנו צריך קצת לוותר ולהתגמש" מסבירה רוני. "השתדלנו שכל דמות תהיה שונה מהשנייה והוספנו להן פרטים מהחיים שלנו. היו גם דמויות שעידו קול הוסיף לספר במהלך הכתיבה והיינו צריכים לערוך התאמות ולסגור חורים בעלילה."
נעזרתם בבינה מלאכותית?
"השתמשנו הרבה בכלי הבינה המלאכותית – את עטיפת הספר ואת כל האיורים שבו יצרנו בהדרכה של נגה באמצעות כלי הבינה המלאכותית של קנבה, ליאונרדו ורפאל" אומרת ירדן. ועמוס מוסיף "את כללי משחק האדילוג ערכנו באמצעות קלוד וצ'אט ג'יפיטי".
"במהלך השנה גם יצרנו 2 סרטוני פרומו שיצרו ציפייה אצל כל תלמידי סחל"ב" מסביר אלעד. "סביב עלילת הספר יצרנו חדר בריחה דיגיטלי בתוכנת ג'יניאלי, כרזות לדוכן הספרים שלנו וספר דיגיטלי." מוסיף עומר שהיה עסוק גם בצד הטכנולוגי.
"פרט לכך, רוב הילדים בקורס לא הכירו כמעט לפני כתיבת הספר, ועכשיו יצרנו קשרים חברתיים ממש טובים" מוסיפה רונה בחיוך.
האם הספר עונה על הציפיות שלכם?
"הספר אפילו יותר טוב ממה שציפיתי! אני בטוחה שהעלילה של הספר שלנו נהדרת ושכולם יהנו לקרוא אותו." אומרת כרמל.
"ממש!" מוסיף איתמר "מדובר ב-300 עמודים של עלילה מותחת ומפתיעה ביותר! עכשיו כבר אפשר להודות לכל מי שתרם להוצאת הספר לאור – לנגה שהייתה מנחה מעולה וסבלנית ולגיא אריקסון מנהל סחל"ב שהאמין בנו."
איך אפשר לקנות את הספר?
בקרוב תוכלו לצלול אל מעמקי הדמיון עם גיבורי 'הסחלבטיס' ולצאת איתם למסע הרפתקני ובלתי נשכח. אין ספק כי הספר החדש הזה יעסיק את התלמידים וישאיר חותם משמעותי על קהילת סחלב כולה.
"בסוף שנת הלימודים בסחל"ב, ב-10.6, יהיה לנו דוכן ואנחנו מזמינים את תושבי העיר לקנות את הספר במחיר סמלי של 15 ש"ח" אומרת מיכאלה.
"הספר הוא הוכחה שאסור לוותר לתלמידים ושצריך לדרוש מהם את המיטב." אומר גיא אריקסון מנהל סחל"ב .. הכישרון של הילדים מורגש מדף לדף וכמו בכל ספר טוב, ההנחיה של נגה עוטפת את כישרונותיהם של התלמידים ממש כמו הכריכה של הספר." מוסיף ואומר גיא."
אירועי השבעה באוקטובר, הותירו צלקת עמוקה בחברה הישראלית ובעיר גבעתיים בפרט
אפל הציגה בסדרה 17 ארבעה דגמים: iPhone 17 Air בעל העיצוב החדש, iPhone 17, iPhone 17 Pro, iPhone 17 Pro Max
מאחורי משרת מילואים משפחה שמתמודדת לבדה: סקר חדש חושף את המחיר הכבד שמשלמות בנות הזוג והילדים בבית
איך הפכו חן ומוטי ריכטר את האהבה שלהם לפיצה לעסק משגשג – החל מהקמת הרשת בישראל וכעת גם בהולנד
איך משפיע הערת אזהרה על מיזמי התחדשות עירונית? מה שלא מגלים לכם בין השורות
יש מקומות שלא משנה כמה שנים יעברו הם שומרים על הקסם שלהם. מוזיאון האדם והחי, השוכן בלב הפארק הלאומי ברמת גן, הוא בדיוק כזה.
ראש העירייה רן קוניק על הפיכת גבעתיים לעיר חכמה, השקעה במצוינות ושיקום תשתיות ועל האתגרים הכלכליים והביטחוניים שנותרו לעיר
חייו של איציק רובין דרך עדשת ההתנדבות, שיקבל את המתנה הגדולה מכולן – אות "יקיר העיר" גבעתיים
הטעות היקרה ביותר של מוכרי דירות: ההתמכרות למחיר הגבוה כולם רוצים למכור במחיר הכי גבוה – אבל לפעמים דווקא המחיר הוא מה שמפיל את העסקה אדם גורל יועץ נדלן 18/8/2025 שתפו אִילוּסְטְרַצְיָה להמחשה בלבד: Gemini
מגזין רמת גן פלוס 135
עם בוא ראש השנה, אני מחפשת את האור ואת היופי בקהילה. הנושאים שמחברים את כל הכתבות במגזין זה הם עשייה, התמדה ותרומה. אנשים שהפכו את החלומות והרצונות
שלהם למציאות. ראש העיר רן קוניק – בחר במנהיגות ועשייה למען הציבור, איציק רובין בחר בנתינה אינסופית למען הקהילה, חן ומוטי ריכטר בחרו בהתחדשות ויזמות. שתהיה לכולנו שנה טובה, מלאה בעשייה, נתינה, ושגשוג.
יש מקומות שלא משנה כמה שנים יעברו הם שומרים על הקסם שלהם. מוזיאון האדם והחי, השוכן בלב הפארק הלאומי ברמת גן, הוא בדיוק כזה.
העורף הישראלי השתנה, אך לא לגמרי. המציאות דורשת הכרעות מהירות בבינוי ותכנון
הטעות היקרה ביותר של מוכרי דירות: ההתמכרות למחיר הגבוה כולם רוצים למכור במחיר הכי גבוה – אבל לפעמים דווקא המחיר הוא מה שמפיל את העסקה אדם גורל יועץ נדלן 18/8/2025 שתפו אִילוּסְטְרַצְיָה להמחשה בלבד: Gemini
מה לא מגלים לכם שאתם חותמים על הסכם?
הסכם התקשרות של עו"ד דיירים
הוא רקח תרופות וגם השתמש בנענע, בסרפד, בבבונג, שהפכו לחומרי גלם של רפואה, אשר הקדימה את זמנה
כאשר בעלי דירות בוחרים לוותר על ליווי מקצועי – הם לא תמיד מבינים את המחיר האמיתי של ההחלטה
איך משפיע הערת אזהרה על מיזמי התחדשות עירונית? מה שלא מגלים לכם בין השורות
יש מקומות שלא משנה כמה שנים יעברו הם שומרים על הקסם שלהם. מוזיאון האדם והחי, השוכן בלב הפארק הלאומי ברמת גן, הוא בדיוק כזה.
הטעות היקרה ביותר של מוכרי דירות: ההתמכרות למחיר הגבוה כולם רוצים למכור במחיר הכי גבוה – אבל לפעמים דווקא המחיר הוא מה שמפיל את העסקה אדם גורל יועץ נדלן 18/8/2025 שתפו אִילוּסְטְרַצְיָה להמחשה בלבד: Gemini
הוא רקח תרופות וגם השתמש בנענע, בסרפד, בבבונג, שהפכו לחומרי גלם של רפואה, אשר הקדימה את זמנה
מה לא מגלים לכם שאתם חותמים על הסכם?
הסכמי התחדשות עירונית: מה שלא מגלים לכם בין השורות
כאשר בעלי דירות בוחרים לוותר על ליווי מקצועי – הם לא תמיד מבינים את המחיר האמיתי של ההחלטה
העורף הישראלי השתנה, אך לא לגמרי. המציאות דורשת הכרעות מהירות בבינוי ותכנון
מה לא מגלים לכם שאתם חותמים על הסכם?
הסכם התקשרות של עו"ד דיירים
הרשתות החברתיות משנות את מחירי הנדל"ן.
האם דירות 'פוטוגניות' נמכרות מהר יותר ומדוע יזמים משקיעים בלובי מעוצב?
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!