fbpx

‘תום תום ראמן’

געגועים ליפן

בר פנזור

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp

שני ביקורים ממושכים ביפן הפכו גם אותי למעריצה וחובבת אוכל ותרבות יפנית. אז דמיינו לכם כמה שמחתי לגלות, שממש כאן ליד הבית, נמצא המקום לו ייחלתי.

תום שמיר, תושב גבעתיים, עבד כשף במלון הבוטיק וויט וילה בתל אביב עד שהקורונה טרפה את הקלפים, אבל עבורנו זה רווח נקי כי עכשיו הוא מבשל ראמן משובח לאלו שמתגעגעים ליפן או לאלו שהיו רוצים לטייל ביפן כרגע.

הראמן התחיל כמנת אוכל רחוב לפועלים ביפן, ומטרתו הראשונית הייתה לכלול בקערה את כל מרכיבי הארוחה כדי להשיג שובע מהיר ויעיל. משם הוא התפרס לרחבי העולם ועבר אינסוף אינטרפרטציות, וכך בערב יום רביעי הגיעו שתי מנות הראמן שהזמנו – צוקמן טורי פייטן וצוקמן טונקוטסו גיוקאי, ארוזות לעילא ולעילא. לא התעצלנו וסידרנו את המרק, האטריות והתוספות בקעריות מתאימות, פיזרנו את אבקת הקסמים לפי הסרטון שקיבלנו מתום והתיישבנו לאכול.

האטריות העבות הבשרניות, הציר הארומטי הסמיך ופרוסות חזה העוף העסיסי במיוחד השתלבו בהרמוניה מושלמת יחד עם לבבות הדקל ותלתלי הבצל הירוק. הביצה הרכה הכבושה, שהייתה חומה מבחוץ, לבנה מבפנים עם חלמון בצהוב עז – הייתה חוויה קולינארית בפני עצמה, אין לתאר את העונג, פשוט שלמות.

הראמן שתום מכין נקרא צוקמן – Dipping Ramen ובו האטריות והתוספות מוגשות בנפרד מהציר, כשהמטרה היא לקחת את האטריות ולטבול אותן בציר ולא לערבב את כל הכל ביחד. את כל מרכיבי הראמן הוא מכין בעבודת יד – מהציר ועד האטריות ועבודת ההכנה לוקחת לו בין 3 ימים לשבוע בהתאם לכמות.

תום מציע 3 סוגי צירים (חזיר, עוף וטבעוני); אטריות עבות ונגיסות מכמה סוגי קמחים כולל כוסמין וסובין; ביצה רכה שעוברת כבישה בתערובת סויה, סאקה, מירין וקומבו; צ’אשו – בטן חזיר מגולגלת כבושה במלח ודגים מיובשים, מבושלת בסו ויד, פרוסה וצרובה; שמן ארומטי שמורכב משומן חזיר מזוקק מתוצרת בית מתובל בשום, ג’ינג’ר, צ’ילי ואבקת אצות; ולבבות דקל במקום נצרי במבוק שאינם מספיק איכותיים בארץ.

צילומים: גל קלדרון

TomTom Ramen
הראמן של תום שמיר

הזמנות מראש

Takeaway and Delivery

משלוחים לאזור ת"א-רמת גן-גבעתיים (בתוספת תשלום) או איסוף מגבעתיים.

 

»» »» »» »» »» »» »»

מאי 3, 2021

שיר, ליטל וקארין משחזרות את צמות השמרים של סבתא

לא רק בניו-יורק, עכשיו גם לנו יש לוין בייקרי שיר, ליטל וקארין משחזרות את צמות השמרים של סבתא המדריך המתעדכן להזמנות עוגות שמרים זה הדבר הכי טוב בעולם! שיתוף ב facebook שיתוף ב whatsapp שיתוף […]
אפריל 21, 2021

מירב והדר מזמינות אתכם לחוויה שכולה אושר

מירב והדר מזמינות אתכם לחוויה שכולה אושר “בייקאיט” – YOU CAN FAKE IT UNTIL YOU MAKE IT המדריך המתעדכן להזמנות קחו אוויר, תלבשו חיוך, תזמינו לכם או למי שאתם אוהבים שיתוף ב facebook שיתוף ב […]
אפריל 8, 2021

סושי ‘סואשי’ – יצירות אמנות

סושי. זה לא מה שחשבתם! ב’סואשי’ כל מגש הוא מיוחד, יצירת אמנות לשמה איך אני אוהבת סושי! הדגים הנאים הטריים, האורז המתקתק, המליחות של האצה, הירקות החתוכים דק – ארוחה טעימה, קלילה ומתוחכמת. מה יכול […]
מרץ 24, 2021

טירמיסו נפלא א-לה מאמתוק

טירמיסו נפלא א-לה מאמתוק חגיגת קינוחים שמיישרים… ומיישרים! מי לא אוהב טירמיסו? הקינוח האיטלקי המפורסם המורכב משכבות של בישקוטים טבולים באספרסו ומרסלה, קרם מסקרפונה עשיר ושכבה דקיקה של קקאו מעל. קינוח מושלם מתוק ומפנק. וכאן […]
מרץ 7, 2021

חוויה עוצמתית של טעמים כפי שבשר אמיתי אמור להיות

הגיע הזמן שהצרכן הישראלי יוכל ליהנות מחוויית בשר גם בארץ חוויה עוצמתית של טעמים כפי שבשר אמיתי אמור להיות אם אתם צמחונים או טבעונים, תעצרו כאן. הכתבה הזו מיועדת לקרניבורים – אוהבי בשר בלבד, ולא […]
פברואר 28, 2021

עוגיית “קוקייה” – הטעם המופלא של אמסטרדם מבלי לצאת מהארץ

עוגיית “קוקייה”  הטעם המופלא של אמסטרדם מבלי לצאת מהארץ הטעם המפורסם של עוגיות אמסטרדם – כעת גם אתם יכולים להזמין לכם משלוח של עוגיות “קוקייה” וליהנות! רותם וסער מתיתיהו, אחים מקריית אונו התמכרו לטעם המופלא […]
פברואר 26, 2021

העוגיות האורבניות של קופרמן

העוגיות האורבניות של קופרמן איך אפשר שלא לאהוב עוגיות נימוחות, רכות ועשירות? אם יש מישהו בקהל שלא אוהב עוגיות נימוחות, רכות ועשירות, זה הזמן לעזוב את החדר. איך אפשר לא לאהוב דבר שכזה? אני כבר […]
פברואר 22, 2021

קרם ברולה ומלבי נפגשים בקומבינציה

קרם ברולה ומלבי נפגשים בקומבינציה גלידוניות הסושי הנהדרות של מיה העולם מתחלק לשניים – אלה שאוהבים סושי ואלה שלא. אבל גם אם אתם שייכים לקבוצה השנייה, אני ממש ממליצה לכם לשכוח את כל מה שאתם […]
פברואר 16, 2021

הסטארט אפ של העוגיות

הסטארט אפ של העוגיות נייטקוקי, night cookie, היא חברה משפחתית של ארבעה אחים שהוקמה ב-2017 ומנוהלת כסטארט אפ. הם היו הראשונים שהשכילו להבין שיש ביקוש למשלוחים מתוקים של עוגיות חמות והיום הם חולשים על אימפריה. […]
פברואר 13, 2021

הקראק פאי של רון ועדן הוא מושחת וטעים בטירוף

הולי קראק פאי ממכר כמו סם, מושחת וטעים בטירוף גילוי נאות: אני מכורה לעוגה האמריקאית הזו וזה לא מפתיע כי מדובר באחת העוגות הכי שוות שיש. קראק פאי כשמה כן היא – עוגה ממכרת שהפכה […]


למעבר למגזינים:

ל‘גבעתיים פלוס’הקליקו כאן

ל‘רמת גן פלוס’, הקליקו כאן 

 

Wisite

בניית אתרים לעסקים
Wisite - Wise Site. Wise Choice.

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!


רחוב ז'בוטינסקי 7 (מגדל משה אביב) קומה 53.

טלפון : 03-5188886 |  פקס : 03-5188887 | מייל : office@dineymishpaha.co.il

 www.dineymishpaha.co.il/


 

דילוג לתוכן