21/12/2024
21/12/2024
שבת, 21 בדצמבר 2024

"היו הרבה מתחרים אבל אתה בעיניי הטוב מכולם"

אורי אהרונוביץ' בנבחרת מאסטר-שף עונה 11

אורי אהרונוביץ' פתח עסק עצמאי לבניית אתרים כשהיה בן 13 ומכאן הדרך להייטק כבר הייתה סלולה. כעת, חזר לאהבה האמיתית שלו - למטבח. לאחרונה, בוודאי צפיתם בו על המסך ברשת 12 כשהתמודד על הסינר המיוחל והצליח להצטרף לנבחרת מאסטר-שף בעונתה ה-11. אחרי מנת דג עם לימון גראס שהעיפה את השופטים ופסטת פיצ'י נפלאה עם עגבניות, שמע מרותי ברודו: "היו הרבה מתחרים אבל אתה בעיניי הטוב מכולם"

ד"ר נגה רוזנפרב

16/04/2024

אורי נולד וגדל בנהריה, ובגלל שהוריו עבדו רוב שעות היום, סבתא קורינה ז"ל (רומניה) וסבתא קלריטה ז"ל (אורגוואי) היו עוזרות להורים ודואגות לבישולים. "אני לא אשכח איך כל שבוע הייתי מחכה לסטייק עם הצ'ימיצ'ורי אצל סבתא קלריטה, ואיך היינו מאוכזבים שזה היה רק חזה עוף" מספר אורי בחיוך.

את העסק שלו לבניית אתרים פתח בגיל 13. "אני זוכר שפקידי השומה במס הכנסה בעכו לא ידעו איך לאכול את זה, וכקטין, הייתי צריך להביא את אבא שלי לחתום יחד איתי" הוא נזכר. "אני אוטודידאקט, אז למדתי את עולמות התוכן שהתעסקתי בהם תוך כדי תנועה, שעות ולילות של קריאה באינטרנט (אז לא היה יוטיוב)."
בצבא שירת במחוז הצפוני של פיקוד העורף ולאחר השחרור לא המשיך למסלול של לימודים אחרי הצבא, אומנם רצה ללמוד ראיית חשבון או משפטים, אך זה לא יצא לפועל. "תוך כדי השרות הצבאי ולאחריו ניהלתי פרויקטים לעסקים וחברות טק וצברתי עוד ידע וניסיון. אולי יום אחד עוד אבלה באולמות הלימוד באוניברסיטה, אבל זה לא היה חלק מהמסלול לקריירה המקצועית שלי."

בגיל 24 עבר להתגורר בתל אביב עם עדן בת הזוג. "אנחנו בזוגיות הרבה מאוד שנים, כמו זוג נשוי רק בלי הרבנות. אז התחלתי לעבוד כיועץ לסטארטאפ בתחילת דרכו ותוך כדי עבדתי בערבים כברמן במסעדת 'טאפאס אחד העם' של יונתן רושפלד, עד שהיא נסגרה בשנת 2016."

היום אני מנהל מוצר בכיר ב-comeet, קומיט היא מערכת SaaS בעולמות הגיוס, אנו מספקים את מערכת הגיוס שלנו לחברות גדולות במשק הישראלי וחברות טק גלובאליות מסביב לעולם.

נבחרת מאסטר-שף עונה 11, קשת 12

"אין ספק שההצלחה המרשימה ביותר היא התגובות של השופטים על מנת הכניסה לאודישן, מנת הדג. אני לא אדם רגיש במיוחד ואני מזיל דמעה לעיתים נדירות, אבל למחרת היו לי דמעות קטנות של התרגשות כאשר שחזרתי בראש את חווית האודישן שעברתי. זאת הייתה חוויה של פעם בחיים"

מתי גילית את האהבה שלך למטבח, לבישול?

"הזיכרון הראשון שלי מהמטבח הוא בתור ילד שמכין חביתה לבד בערך בגיל 7. היות ואני בן הזקונים במשפחה, הייתי די עצמאי בתור ילד. עם השנים הטעם הקולינרי שלי התפתח, והתעצם כאשר עומר, אחי האמצעי, עבד כמנהל רכש בקבוצת 'עדיס לייף סטייל' שהחזיקה במסעדות בתל אביב: 'יבנה מונטיפיורי', 'הרברט סמואל', 'טאפאס אחד העם' ומסעדת מלון 'עלמה'. וכך מצאתי את עצמי אוכל שם לעיתים קרובות.

לאחר שעברנו להתגורר בתל אביב, עדן התחילה לעבוד כדיילת קרקע באל-על, וכחלק מהטבות בכרטיסי הטיסה לעובדי אל-על, היינו טסים הרבה, בעיקר סביב נושא האוכל. אני חושב שהחשיפה למטבחים שונים מסביב לעולם פתחה אותי למטבחים נוספים שלא הכרתי וגרמה לי לרכוש חומרי גלם מיוחדים ולנסות ולבשל את אותם מטבחים אצלי בבית. החוויה שהכי זכורה לי היא ביקור במסעדת 'נומה' בקופנהגן. אני חושב שהביקור שם חיזק את הקשר שלי לעולמות הקולינריה והאוכל – חווית האירוח שכללה 16 מנות וגם האלכוהול שהוגש לצד המנות והותאם אליהם הטריפו לי את המוח. יש אנשים שטסים ומשלמים כ-500 אירו על מנת לצפות במשחק כדורגל של הסופר-קלאסיקו מבחינתי אני עושה את אותו הדבר רק סביב אהבה אחרת שהיא אוכל."

"חוויה של פעם בחיים. רמות מתח והתרגשות שלא חוויתי מעולם. לילות ללא שינה לפני כל יום צילום ובילוי של שעות על גבי שעות במטבח. אני פשוט נהניתי מכל רגע... זכיתי להכיר 14 אנשים טובים ובשלנים נהדרים שעברו את אותה החוויה שאני עברתי והם נכנסו לי ללב"

מי רשם אותך למאסטר שף ואיך בחרת מה תהיינה המנות שלך – ידעת מיד? התלבטת?

"הרשמה למאסטר שף הייתה מאוד ספונטנית. זה היה בחורף 2022, אני ועדן ישבנו בבית קפה בתל אביב, כאשר קפצה לי מודעה בפייסבוק שההרשמה לעונה הבאה של מאסטר שף נפתחה. עדן כבר רצתה לרשום אותי בעונה הקודמת, אבל שאלון ההרשמה היה ארוך ומתיש ולכן ויתרה. הפעם אמרתי לה – 'את יודעת מה? בואי ננסה למה לא?' בכלל לא האמנתי שיחזרו אליי, ובכלל לא האמנתי שאעבור את האודישן או אכנס לנבחרת של מאסטר שף 11.

בבחירת חומרי הגלם רציתי לבחור בקישוא, אך הוא נתפס שניה לפני. משם המשכתי לסקור את חומרי הגלם האחרים, והלמון גראס משך אותי אליו. את מנת הדג שהדהימה את השופטים אני מכין כבר שנים, הכרתי אותה בתאילנד באחד הביקורים שם, כך שידעתי מיד שזה מה שאני עומד להכין."

מה האתגר הכי גדול שהתמודדת איתו עד כה? ומה ההצלחה הכי מרשימה שלך עד כה?

"לבשל מנה שקובעת אם אתה נכנס לנבחרת או לא ב-75 דקות, זה אתגר מורכב! בחרתי להכין קריספי צ'יקן טיוואני בבאן, כאשר גם בבלילת הקריספי צ'יקן וגם ברוטב יש הרבה מאוד מרכיבים. אני זוכר שהגשתי את הבאנים בשניה האחרונה וזה היה באמת אתגר גדול.

אין ספק שההצלחה המרשימה ביותר היא התגובות של השופטים על מנת הכניסה לאודישן, מנת הדג. אני לא אדם רגיש במיוחד ואני מזיל דמעה לעיתים נדירות, אבל למחרת היו לי דמעות קטנות של התרגשות כאשר שחזרתי בראש את חווית האודישן שעברתי. זאת הייתה חוויה של פעם בחיים."

איך הרגשת כשנכנסת לנבחרת של מאסטר שף?

"אלו היו רגעים של אושר עילאי. אפשר לראות בפרק האודישן שאמרתי 'מבחינתי אני נכנס לנבחרת ועשיתי את שלי בחיים, אפשר לקבור אותי' כמובן שזה היה בצחוק, אבל בשבילי הכניסה לנבחרת זה יעד שסימנתי והצלחתי לעמוד בו. אין כמו לחגוג הצלחות. כמובן שכל השמחה הזאת הייתה מהולה בהמון עצב, כי עדיין ישנם 133 חטופים ישראלים ברצועת עזה, ושום שמחה לא יכולה להיות שלמה עד שכולם יחזרו לביתם בשלום."

אורי ועדן מטיילים בעולם בעקבות האוכל

האם הרגשת פספוס כשהודחת?

"כמובן שמדובר בתחושת פספוס. בשבוע שלאחר מכן חשבתי מה יכולתי לעשות טוב יותר או מה הייתי עושה אחרת, או מה היה קורה אם הקבוצה שלנו הייתה זוכה בחסינות במשימת הפיצוחים. התחושות האלה חזרו עם עליית התוכנית, כמובן במחשבה שזה היה מוקדם מדי ומהר מדי. אבל משימת ההדחה הייתה בלחץ מטורף ואני מניח שבסביבה פחות לחוצה הייתי מציג תוצאות יותר טובות – אבל זה כל העניין בתחרות הזאת, ולכן אני שמח ושלם עם התוצאה שהגעתי אליה ונכנסתי לנבחרת של מאסטר שף עונה 11, כשמסביבי בשלנים מקצוענים מאוד שהעלו את המתמודדים לרמה מאוד גבוהה השנה."

איך אתה מסכם את החוויה?

"חוויה של פעם בחיים. רמות מתח והתרגשות שלא חוויתי מעולם. לילות ללא שינה לפני כל יום צילום ובילוי של שעות על גבי שעות במטבח. אני פשוט נהניתי מכל רגע. זכיתי להכיר עוד עשרות בשלנים מכל קצוות הארץ בשלבים הראשוניים וזכיתי להכיר 14 אנשים טובים ובשלנים נהדרים שעברו את אותה החוויה שאני עברתי והם נכנסו לי ללב."

תכניות לעתיד?

"כרגע אין תוכניות הנוגעות לעולמות האוכל והקולינריה. אני מתכנן את הטיול הבא שלנו, כמובן שאוכל לא יהיה חסר שם. יש גם מחשבות על למסד את הקשר ולהקים משפחה קטנה בקרוב. ומי יודע, אולי אחזור לעולם היזמות בתחומי הטק, אבל זה כבר נושא לכתבה אחרת."

התמונות מתוך התוכנית – באדיבות קשת 12

 הטופ פייב של אורי

 1. שיר שאתה הכי אוהב?

אין לי שיר ספציפי בשלוף. אני איש של מיינסטרים, אני לוקח את כל מה שהפלייליסט שלי באפל מיוזיק מציע לי.

 2. איזה מאכל אתה הכי אוהב לאכול?

סינטה על העצם. אי אפשר לנתק ממני את השורשים הדרום אמריקאים שלי.

 3. עם מי היית רוצה לאכול ארוחה של פעם בחיים?

כמובן שעם עדן זוגתי.

 4. מוטו לחיים/ציטוט שבא לך לשים עליו את הספוט?

"חיים רק פעם אחת, ולא לוקחים את הכסף איתנו לקבר"

 5. מקום בעולם שהיית רוצה לנסוע/לטוס אליו לחופשה?

 נורא רוצה לחזור לארגנטינה. היינו שם פעמיים בתקופה של לפני הקורונה לתקופה של שבועיים כל פעם. הפעם אני רוצה לתכנן משהו יותר ארוך שכולל עוד מדינות נוספות בדרום אמריקה.

הכתבה התפרסמה גם במגזינים 'גבעתיים פלוס' ו'רמת גן פלוס'

המגזינים

עשו מנוי למגזין 'גבעתיים פלוס',

בכל גיליון כתבות וטורים מעניינים ומעמיקים
אל תחמיצו, עכשיו ללא תשלום!

עשו מנוי למגזין 'רמת גן פלוס',

הישארו מעודכנים
אל תחמיצו, עכשיו ללא תשלום!
אל תפספסו הכתבות האהובות
החיים הטובים

חנוכה 2024 חגיגת סופגניות

אז החורף כבר כאן ואיתו מתקרב בצעדי ענק חג החנוכה – החג הכי משמין בשנה. בדקנו ומצאנו עבורכם את הסופגניות ששוות את הקלוריות ואת הספורט שצריך לעשות אחרי… שיהיה חג טעים!

קראו עוד»
כתבות השער

זהו עצם העניין

ד"ר ערגה הלר היא חוקרת תרבות, מרצה בכירה במכללה האקדמית לחינוך ע"ש קיי בבאר שבע ● מתמחה בעיצוב הזהויות העברית והישראלית בספרות ילדים, ספרות שואה וספרות פנטזיה

קראו עוד»
כתבות השער

כפר עזה שלי

"היום זה נראה רחוק אבל התקווה היא כי בתום הלחימה ועם השבת הביטחון לעוטף עזה/עוטף ישראל, ניתן יהיה לשקם את קיבוץ כפר עזה ולחזור ולגור בו ולחדש את חיי הקהילה לצד הזיכרון של אלו שאינם עוד"

קראו עוד»
Shape
Shape

נשמח לשמוע מה שיש לך להגיד לנו

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!

דילוג לתוכן