fbpx

גם אתם התאהבתם בשטרודל תפוחים?

היום, 17/6, חוגגים את יום השטרודל תפוחים
פינוק טעים ופירותי המורכב מבצק טעים המקיף תפוחים מתוקים וטבעיים

שטרודל תפוחים הוא פינוק טעים ופירותי המורכב מבצק טעים המקיף תפוחים מתוקים באופן טבעי. זו מנה מענגת שלרוב אוכלים אותה כקינוח אבל יש אנשים שבוודאי מועלים במוסכמה וגם נהנים ממנה כמאפה לארוחת בוקר.

לדברי אנשים מסוימים, כל יום צריך להיות יום ‘Apfelstrudel’ – בשמו האוסטרי הראוי, אך לא משנה איך תקראו לקינוח האהוב, הגיע הזמן ללמוד על ולחגוג את יום שטרודל התפוחים!

מנה שכנראה מתוארכת לתקופת ימי הביניים, שטרודל תפוחים מורכב מפרוסות תפוחים, קינמון, סוכר וצימוקים (לפעמים, אבל לא תמיד). מרכיבים אלה עטופים בשכבות פריכות של מאפה שמתנפחות כשנאפות בתנור. שטרודל התפוחים מוגש לעיתים קרובות עם קורטוב אבקת סוכר וכמות נאה של קרם, והוא תצוגה טעימה של אוכל נחמה במיטבו.

פירוש המילה “שטרודל” בגרמנית היא “מערבולת”, שם המתאר באופן הולם את הדרך בה שכבות המאפה נוטות להקיף את המילוי.

אף על פי שאנשים רבים חושבים שהמנה המתוקה הזו היא ממוצא גרמני, שטרודל תפוחים היא למעשה מנה אוסטרית, שמקורה בוינה. למעשה, המתכון המקורי לשטרודל תפוחים, משנת 1697, נכתב בכתב יד בספר בישול וינאי ונותר עד היום בספריית העירייה של וינה.

גרסאות רבות של מאכל מסורתי זה החלו להופיע לאורך השנים. למעשה, כמעט לכל משפחה באוסטריה יש מתכון משלה לשטרודל תפוחים! כיום אוכלים סוגים שונים של שטרודל, כולל: שטרודל גבינה, שטרודל משמש, שטרודל פרג או אפילו שטרודל תרד מלוח!

ככל הנראה כל הגרסאות הללו הן מהנות וטעימות, אך כל אלו תמיד מצביעים על הקלאסיקה האייקונית שנחגגת ביום זה: Apple Strudel Day.

שטרודל תפוחים

מלית תפוחים

20 גרם חמאה

1/2 כוס סוכר

5 תפוחי עץ (רצוי גרני סמיט) גדולים

1 כפית גדושה קינמון טחון

1 כף קורנפלור

2 כפות מיץ לימון

בצק

6 עלי בצק פילו קפוא

100 גרם חמאה

4-5 עוגיות חמאה או ביסקויטים

אופן ההכנה

מפשירים את בצק הפילו ובינתיים מכינים את מלית התפוחים: ממיסים את החמאה במחבת, מוסיפים את הסוכר, הקינמון ואת התפוחים החתוכים לקוביות ומערבבים. מבשלים על אש בינונית כ-5 דקות או עד שהתפוחים מתרככים. ממיסים את הקורנפלור במיץ לימון, מוסיפים לתערובת ומבשלים עד שהנוזלים במחבת מסמיכים. שמים את התערובת בצד על מנת שתתקרר.

מניחים עלה פילו אחד על נייר אפייה ומברישים אותו בחמאה מומסת (אפשר גם לרסס בספריי שמן) מפזרים עליו מעט פירורי עוגיות/ביסקויטים ומכסים בעלה נוסף. חוזרים על הפעולה עד העלה האחרון ומברישים שוב בחמאה מלמעלה. מפזרים על החמאה המומסת את יתרת פירורי העוגיות.

מניחים את מלית התפוחים (לאחר שהתקררה) על השליש התחתון של הבצק ומגלגלים לקבלת רולדה. מעבירים את הרולדה יחד עם נייר האפייה לתבנית התנור.

אופים בחום של 200 מעלות, 20-25 דקות.

בוזקים אבקת סוכר ומגישים, טפשר כמובן עם גלידת וניל או קצפת.

אהבתם את הידען? שתפו...

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב twitter

עוד ב"הידען"

אוגוסט 26, 2021

החבר הכי טוב של כולנו

לפני 75 שנים, ב-15 באוגוסט 1947, קיבלה הודו עצמאות מהשלטון הבריטי, וכך בשאגות של ניצחון ואושר, נגמרו להן 200 שנות מנדט, והודו סימנה את תחילתו של שלטון עצמאי וחופשי.
אוגוסט 15, 2021

בהרטוורשה חוגגת היום 75 שנים לעצמאותה

לפני 75 שנים, ב-15 באוגוסט 1947, קיבלה הודו עצמאות מהשלטון הבריטי, וכך בשאגות של ניצחון ואושר, נגמרו להן 200 שנות מנדט, והודו סימנה את תחילתו של שלטון עצמאי וחופשי.
אוגוסט 12, 2021

איך הפיל זוכר כל כך טוב?

אין ספק שהפיל היה ועודנו נחשב לאחד היצורים המרשימים ביותר בעולם. ולכן, היום אנו מכבדים את אחד היצורים המפוארים ביותר בכדור הארץ עם יום הפילים העולמי
אוגוסט 6, 2021

ילד קטן ואיש שמן

ב-6 באוגוסט 1945 הוטלה הפצצה הגרעינית על הירושימה ביפן על ידי מטוס חיל האוויר האמריקאי
יולי 20, 2021

“זהו צעד קטן לאדם, קפיצה גדולה לאנושות”

זה היום להביט למעלה אל הירח, ללמוד עליו ולהעריך אותו ואת האנושות שעשתה צעדים כל כך משמעותיים מאז שנוצרה. היום חוגגים בכדור הארץ את יום הירח
יולי 14, 2021

היום חוגגים את יום המק אנד צ’יז

היום חוגגים את יום המק אנד צ’יז ארוחה טובה של מקרוני עם גבינה ה“מק אנד צ’יז”, היא מנה שמכילה מקרוני מבושל ורוטב גבינה, בדרך כלל מגבינת צ’דר - טעיםםם

עשו מנוי למגזין 'גבעתיים פלוס', הישארו מעודכנים

אל תחמיצו, עכשיו ללא תשלום!
אוגוסט 10, 2021

רמת גן פלוס 83

עשו מנוי למגזין 'רמת גן פלוס', הישארו מעודכנים

אל תחמיצו, עכשיו ללא תשלום!
עוד כתבות
כתבות השער

“כל אחד רוצה לדעת מאיפה הוא בא”

“כל אחד רוצה לדעת מאיפה הוא בא” ראיון עם הקולנוענית נועה דולברג שיצאה לחפש את אמה הביולוגית ד”ר נגה רוזנפרבצילום: גרגורי ירין שיתוף ב whatsapp שיתוף ב email שיתוף ב facebook שיתוף ב twitter אירית

קראו עוד»
כתבות השער

החיים כסרט

החיים כסרט ויוה ליברטי-פונטרמולי רוקמת עלילות רומנטיות נעמי לבנון-קשתצילום: איציק רובין שיתוף ב whatsapp שיתוף ב email שיתוף ב facebook שיתוף ב twitter כבר מגיל צעיר אהבה לשבת על החוף במשך שעות ולדמיין עצמה חוצה

קראו עוד»
חופש ופנאי

מחפשים פעילות במהלך החגים? ריכזנו את האטרקציות והטיולים הכי-הכי

שיתוף ב whatsapp שיתוף ב email שיתוף ב facebook שיתוף ב twitter האטרקציות בסוכות – טיולים, פעילויות, אירועים מחפשים פעילות לחגים? אספנו עבורכם את ההמלצות הכי-הכי אל תפספסו הכתבות האהובות חזרה Shape Shape המגזינים ספטמבר

קראו עוד»
המומחית ענבר לב

חלוקת נכסיי העזבון

לא פעם מגיעים למשרדי מקרים בהם יורשים מכוח צוואה או מכוח צו ירושה (מקום בו אין צוואה), מסתכסכים בנוגע לחלוקת נכסי העיזבון. אִילוּסְטְרַצְיָה במאמר זה אשתף אתכם במס’ שאלות שעולות במקרים אלו והתשובות עליהן: שני

קראו עוד»
חופש ופנאי

פסטיבל הסרטים הבינלאומי בחיפה ה-37 מתקיים בין התאריכים 19-28.9.2021​

פסטיבל הסרטים הבינלאומי בחיפה ה-37 מתקיים בין התאריכים 19-28.9.2021 שיתוף ב whatsapp שיתוף ב email שיתוף ב facebook שיתוף ב twitter פסטיבל הסרטים הבינלאומי חיפהה-37 מתקיים במסגרת הנחיות התו ירוק כפי שיהיו בתוקף במועד קיום

קראו עוד»
כתבות השער

הפתעות מתוקות שתוכלו לשלוח באהבה וגם להזמין לעצמכם לראש השנה. חג שמח!

הפתעות מתוקות שתוכלו לשלוח באהבה וגם להזמין לעצמכם לראש השנה. חג שמח! דבש, הכל דבש קולקציית ראש השנה של ביסקוטי שהכינה השפית רוסלנה יונה כוללת עוגת דבש מסורתית בשילובים מפתיעים ומרעננים, עוגיות, מאפים ברוח החג

קראו עוד»
מגזינים

גבעתיים פלוס מגזין 84

גולת הכותרת של הקיץ הזה הייתה האולימפיאדה בטוקיו בחסות הקורונה, ללא קהל ביציעים אבל עם הישגים מרשימים מאי פעם לספורט הישראלי וגם לספורטאים שלנו בגבעתיים וברמת גן. הלב מתפוצץ מגאווה!
בגיליון זה אנחנו פותחים במסורת חדשה שבה נחשוף בפניכם את 30 הצעירים המבטיחים מגבעתיים ורמת גן שלא עברו את גיל 30 . כאלו שמשפיעים ומעצבים את המציאות בה אנחנו חיים וכאלו שגם צפויים לעשות זאת בעתיד בכל התחומים: ספורט, אמנות, חינוך, בידור, בטחון, פוליטיקה, עיתונות, יזמות, הייטק, פיננסים, ממשל, עיצוב וכו’

קראו עוד»
כתבות השער

אני נוסעת בעקבות פסלי

מדור זרקאור “אני נוסעת בעקבות פסלי” האמנית אירית ביבר משלבת בפסליה שמחת חיים ודמיון עשיר ד”ר נגה רוזנפרב אירית ביבר לבית גרוסמן נולדה בארץ וגדלה בשכונת נווה צה”ל בתל אביב כבת לאב איש צבא קבע

קראו עוד»
המומחית רוית סיני

הצצה ראשונה לאסיפת דיירים טיפוסית

הצצה ראשונה לאסיפת דיירים טיפוסית עורכת הדין רוית סיני אייל, הוא הבעלים של דירת 70 מ”ר בבית משותף טיפוסי ישן (משנות השישים) הכולל 7 דיירים.  הוא פנה אלי בבקשה לעזור לדיירי הבית המשותף בו הוא

קראו עוד»
Shape
Shape

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!


רחוב ז'בוטינסקי 7 (מגדל משה אביב) קומה 53.

טלפון : 03-5188886 |  פקס : 03-5188887 | מייל : office@dineymishpaha.co.il

 www.dineymishpaha.co.il/


 

דילוג לתוכן