01/07/2025
01/07/2025
יום שלישי, 01 ביולי 2025
החיים הטובים

מעצמת יין?
יצוא היין מישראל הכפיל עצמו בעשור האחרון

שתפו:

יקבי כרמל, צילום: איל קרן

לקראת ראש השנה תשפ"ב פרסם מכון היצוא את נתוני ייצוא היין מישראל.

יצוא היין בשנת 2020 עמד על 49.5 מיליון דולר. ירידה של כ-4% בלבד  בהשוואה לשנת 2019. וגבוה בכ-5% מסך היצוא שנרשם בשנת 2018.

בפילוח גאוגרפי ניתן לראות כי כ-65% מיצוא היין מופנה למדינות צפון אמריקה (ארה"ב וקנדה) ואחריהן מדינות האיחוד האירופי (22%) ובראשן – צרפת. היצוא לצרפת הסתכם בשנת 2020 בכ-5 מיליון דולר (10% מהיצוא). ביבשת אירופה, בריטניה ופולין הן המדינות הבולטות ליצוא יין מחוץ לאיחוד האירופי. יצוא היין לפולין, נמצא בצמיחה זו השנה החמישית ברציפות, בשנת 2015 היצוא לפולין עמד על כ-650 אלף דולר ובשנת 2020 הסתכם בכ-1.5 מיליון דולר. יפן, הינה שותפת הסחר העיקרית ביצוא לאסיה (כמחצית מיצוא היין לאסיה).

צרפת, יצואנית היין הגדולה בעולם, ייצאה ב-2020 כמעט 30% משוק היין ייצוא היין העולמי, כ-10 מיליארד דולר.

2. איטליה עם 7.2 מיליארד דולר

3. ספרד 3.1 מיליארד דולר

פורטוגל (מקום 9) עם ייצוא של כמעט  מיליארד דולר ואפילו אוסטריה (מקום 15) עם ייצוא של 220 מיליון דולר.

בקיצור יש לאן לגדול!

המגזינים

עשו מנוי למגזין 'גבעתיים פלוס', בכל גיליון כתבות וטורים מעניינים ומעמיקים

אל תחמיצו, עכשיו ללא תשלום!

עשו מנוי למגזין 'רמת גן פלוס', בכל גיליון כתבות וטורים מעניינים ומעמיקים

אל תחמיצו, עכשיו ללא תשלום!
מתפנקים

11/27/2020

חגיגת בריושים

חגיגת בריושים ליאה דביר פיצחה את הסוד לסופגנייה המושלמת שעשויה מבצק בריוש ואפויה בתנור וכך אפשר ליהנות בלי נקיפות מצפון. למי שעדיין מעדיף את הסופגניה בגירסה המקובלת ניתן להזמין אצלה גם סופגניות מטוגנות. בתוך בצק […]
11/23/2021

חגיגה בין כוכבים – טורי שוקולד

חג החנוכה כבר מעבר לפינה והשנה בחרנו עבורכם את כל הקולקצייה – סופגניות יצירתיות ודונטאס שמנמנות, עוגת בריושים עשירה וטארט סנט הונורה עם סופגניות קטנטנות, קרואסונים מלאי כל טוב ושוקולדים עשירים… בקיצור, תהיו מוכנים כי החג הכי משמין בשנה הגיע!חג טעים ושמח!
12/12/2020

מהודו באהבה! נוּלה מבשלת אוכל הודי נועז, צבעוני ושמח

מהודו באהבה נוּלה מבשלת אוכל הודי נועז, צבעוני ושמח מור מילר או נוּלה בשבילכם אוהבת את המטבח כבר מילדות ומבשלת מגיל 8. לאורך השנים היא למדה טכניקות בישול מסורתיות ועכשוויות מטיולים וחוויות בארץ ובעולם וצברה […]
11/22/2021

ענבר גפן תאפה עבורכם מגש של דונטאס טעימים ויפהפיים

חג החנוכה כבר מעבר לפינה והשנה בחרנו עבורכם את כל הקולקצייה – סופגניות יצירתיות ודונטאס שמנמנות, עוגת בריושים עשירה וטארט סנט הונורה עם סופגניות קטנטנות, קרואסונים מלאי כל טוב ושוקולדים עשירים… בקיצור, תהיו מוכנים כי החג הכי משמין בשנה הגיע!חג טעים ושמח!
12/28/2020

צ׳אפובורגר – הפצצה החדשה בעולם ההמבורגרים

צ׳אפובורגר – הפצצה החדשה בעולם ההמבורגרים חורף וגם סגר, ולכן כולנו תקועים בבית. כמה שמחנו לגלות שיש המבורגר חדש בעיר ולא סתם המבורגר אלא כזה שמכין השף ג'לאל סלאם (טוטו, חדר אוכל) במטבח הרפאים של […]
09/06/2020

פרלינים בעבודת יד – טעמים מעולם אחר

אמיליה שוקולד – האקדמיה הישראלית לשוקולד רונן אפללו הוא שוקולטייר ישראלי עטור זכיות בינלאומיות שהפרלינים שלו הם הדבר הכי קרוב לשלמות שאפשר לתאר. כל פרלין טעמו כטעם גן עדן, נימוח, מתמוסס בפה ומשאיר טעם של […]
11/27/2020

חגיגת מרקמים

חגיגת מרקמים מיכל מ"מיי סוויטי", קונדיטורית בוגרת בית-ספר "בישולים" יצרה קולקציית סופגניות מהממת, מענגת וטעימה והיא זוכה אצלינו בפרס הבצק המצטיין! הבצק של הסופגניות הוא רך, קליל ואוורירי כאילו לא פגש שמן מימיו, הגודל שלהן […]
10/30/2020

העוגיות הצבעוניות שגונבות את ההצגה

העוגיות הצבעוניות של ויולט ומיכל יגרמו לכולם לחייך לפני ארבע שנים בסטודיו קטן בכפר סבא הקימו ויולט ומיכל בוטיק המתמחה בעוגיות רויאל אייסינג. העסק נולד מתוך אהבה לעולמות האפיה, היצירה והרצון לחבור לאירועים הקטנים המשמחים […]

נשמח לשמוע מה שיש לך להגיד לנו

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!

דילוג לתוכן