צילום: ליה נהיר
הולי קראק פאי
ממכר כמו סם, מושחת וטעים בטירוף
גילוי נאות: אני מכורה לעוגה האמריקאית הזו וזה לא מפתיע כי מדובר באחת העוגות הכי שוות שיש. קראק פאי כשמה כן היא – עוגה ממכרת שהפכה לחביבת הקהל וגם לחביבת השפים. במקור היא נקראה just pie על שם פשטות המרכיבים שבה. כאשר הפאי נטעם לראשונה בארה"ב, אמר אחד הטבחים שהיה במקורו אוסטרלי "הפאי הזה הוא כמו קראק! זה קראק פאי!" וכך קיבל הקראק פאי את שמו.
קראק פאי מורכב מקלתית העשויה משיבולת שועל עם חמאה ובתוכה מלית עשירה של סוכר, חמאה וביצים. לאחר האפייה מקבל הפאי מעטה בגוון זהוב משגע ומפתה במיוחד. אפשר להגיש אותו עם קרם פרש, גלידת וניל או קצפת, אבל הוא בהחלט טעים גם בפני עצמו.
הקראק פאי של רון ועדן הוא מושחת וטעים בטירוף – מתוק, נימוח, חמאתי ועשיר. לא יכולתי להפסיק ליישר וליישר וליישר… האיזון הדק בין המרכיבים של הפאי, היחסים העדינים ואופן האפייה הם אלה אשר יוצרים את הטעם הממכר.
רון מהצפון ועדן מירושלים הכירו בצבא והפכו לחברים טובים, כמו אחים שמבלים הרבה יחד. בגלל המרחק הגיאוגרפי ביניהם הם נהגו להיפגש פעם בשבוע ולאכול במסעדה טובה וכך הכירו את מה שהם מכינים היום. הם למדו והתמחו רק בקראק פאי עד שהביאו אותו לדרגה של שלמות!
אנחנו התמכרנו ואם גם לכם מתחשק לאכול קראק פאי מעולה תזמינו לכם. פרט לפאי הם מכינים קראק מאפינס וקראק פאי בתוספת פיסטוק, אותם הבטחנו שנטעם בפעם הבאה.
Holy Crack Pie, הזמנות:
holy_crack_pie
Holy-crack-pie
»» »» »» »» »» »» »»
12/25/2023
ליטל אזולאי היא קונדיטורית שהחליטה להתחיל לאפות בביתה חלות משגעות, עוגיות ועוגות טעימות. היא עושה רק דברים שהיא אוהבת ושטעימים לה
10/22/2022
הקונדיטורית נורית ציטאט בעלת קונדיטוריה הצרפתית בניחוח יפן – לוקחת את “טריט או טריק” כמה צעדים קדימה עם נבחרת מתוקים מפחידה וייחודית
10/19/2022
המקרונים של התאומות הם קפיצה לפריז קארן ודבורה הן אחיות תאומות שהגיעו לכאן היישר מפריז (צרפת). הן אוטודידקטיות, מקרונים הם התשוקה שלהן. הן פתחו את החנות שלהן "טווינסקייקס" לפני 6 שנים, הן מציעות מקרונים פרווה […]
09/13/2022
הכירו את ה- Upper Marketחווית אוכל רחוב אורבנית בר פנזור ביום חמישי בצהרי היום, לאחר שהרעב הכריע אותנו, החלטנו לצאת לאכול במתחם האוכל החדש של גבעתיים במגדל השחר. אין לתאר את ההפתעה שחווינו – חלל […]
01/07/2022
המתנה המושלמת בעיצוב אישי – להיט שמשגע את הרשתות החברתיות! אם אתם צריכים מתנה מיוחדת או רוצים להנציח את הכלב האהוב שלכם הגעתם למקום הנכון! בסטודיו נורמן יעצבו עבורכם מגוון רחב של מוצרים בהתאמה אישית […]
01/04/2022
במוצ'ה עושים אוכל איטלקי באהבה בר פנזור האהבה שלנו לאוכל איטלקי הביאה אותנו ביום חורפי מעונן להזמין את מנות הרחוב החדשות של מוצ'ה. אחרי הצצה בתפריט, המשימה הושלמה, ההזמנה בוצעה ומהר מאוד הגיע השליח עם […]
01/01/2022
שרית ענוים לקחה את הקינוח האוסטרלי הקלאסי – ה'למינגטון' והפכה אותו לישראלי למהדרין
01/01/2022
השוקולד הוא אמנות, ביטוי ויצירה בר פנזור מלי פרשקר היא הבעלים של "קרייבס" והיא מייצרת שוקולדים משמחים ומרגשים. היא הגיעה לעולם השוקולד מעולם הקונדיטוריה ועיצוב העוגות. לאחר שעשתה קורס שוקולד ב"אסטלה", החלה בייצור פרליני אספרסו […]
12/26/2021
חג החנוכה כבר מעבר לפינה והשנה בחרנו עבורכם את כל הקולקצייה – סופגניות יצירתיות ודונטאס שמנמנות, עוגת בריושים עשירה וטארט סנט הונורה עם סופגניות קטנטנות, קרואסונים מלאי כל טוב ושוקולדים עשירים… בקיצור, תהיו מוכנים כי החג הכי משמין בשנה הגיע!
חג טעים ושמח!
12/05/2021
חג החנוכה כבר מעבר לפינה והשנה בחרנו עבורכם את כל הקולקצייה – סופגניות יצירתיות ודונטאס שמנמנות, עוגת בריושים עשירה וטארט סנט הונורה עם סופגניות קטנטנות, קרואסונים מלאי כל טוב ושוקולדים עשירים… בקיצור, תהיו מוכנים כי החג הכי משמין בשנה הגיע!
חג טעים ושמח!
למעבר למגזינים:
ל‘גבעתיים פלוס’, הקליקו כאן
ל‘רמת גן פלוס’, הקליקו כאן