

השלב הרביעי – ביצוע הערכה לשווי הנכס
מה הנתונים של הדירה? מה היתרונות והחסרונות שלה? מה המצב כרגע בשוק בדירות דומות? ממליץ לבדוק ברשות המיסים מחירים של עסקאות דומות באיזור, ולעשות מחקר מעמיק: מה כיווני האוויר של הדירה? האם הדירה פונה לחזית או לעורף? האם יש ממד ומרפסת שמש? השלב הזה קריטי וישפיע על מהלך מכירת הדירה בהצלחה.
השלב החמישי –פרסום ושיווק הדירה
גם כאן חשוב להשקיע ולצלם את הדירה ברמה כמה שיותר מקצועית: לצלם את כל החללים בצורה נכונה, ועדיף לא לעשות את זה עם הטלפון הנייד. המטרה היא להראות את הדירה ברמה שמשקפת כמה שיותר את המציאות. חבל לבזבז זמן יקר שלכם עם לקוחות שלא קיבלו מושג מדויק מה הנכס שאתם מציעים.
חשוב בפרסום לתת את כל המידע על הדירה: קרובה לתחבורה ציבורית? יש מוסדות חינוך באיזור? האם הדירה עברה שיפוץ? וכמובן להיות פנויים וזמינים לקבל טלפונים של מתעניינים. אגב, אני ממליץ לפרסם בשני ערוצי שיווק ולא מעבר לכך, על מנת לא לשדר לחץ למכור. פרסום מסיבי לא משדר יסודיות וחשיפה אלא מתפרש על ידי הקונים כלחץ למכור.
השלב השישי – סינון קונים בטלפון ובביקור בדירה
"אתה רציני"? זאת שאלה שלא כדאי לשאול בטלפון.הדרך העיקרית לסנן קונים להמלצתי היא לנקוט בגישה הפתוחה, לשאול בעדינות, כאשר המטרה היא להגיע למצב שמראים את הדירה.
כשמגיעים אליכם לראות את הדירה, ההמלצה שלי היא לא לומר לאנשים ש"זה המטבח" כשהם מגיעים, זה ברור. כדאי לתת לאנשים לראות בעצם ולציין בפניהם מה שלא נראה בעיניים. מה שופץ? מה השתנה? אגב, כדאי להראות את הדירה באור יום אם יש בה אור יום טוב, לדוגמא.
השלב השביעי – ביצוע משא ומתן
איך יודעים שההצעה אמיתית ואפשר להתקדם למו"מ רציני? תשאלו את כל השאלות: מה פעימות התשלום? מתי זמן פינוי אידיאלי מבחינת הקונים?מצד אחד הגעתם עד הלום, מצד שני, העיסקה יכלה להתפוצץ עכשיו. חשוב להוריד את הדברים לקרקע ולסגור הכל.
עסקת נדלן מושלמת בעיניי היא זו שטובה לכל הצדדים, למוכר ולקונה כאחד, רק כך היא יכולה להתקיים.
שתהיה לכולנו שנה אזרחית טובה מלאה בשגשוג והגשמת החלומות הנדל"ניים!
אדם גורל הופך עסקאות נדל"ן מורכבות לפשוטות, נעימות ומשתלמות. חבר הנהלת לשכת מתווכי הנדל"ן גוש דן,
נייד: 054-7512516
כל האמור לעיל אינו מהווה תחליף ליעוץ פרטני ומלא ו/או ייעוץ מקצועי פרטני ומלא ו/או המלצה לנקיטת פעולה כלשהי.
טור המומחה של אדם גורל התפרסם במגזינים 'גבעתיים פלוס' ו'רמת גן פלוס'

היזמים סרב לשלם למארגן הדיירים שכ"ט משום שאינו מחזיק רישיון תיווך. ביהמ"ש קיבל את התביעה וקבע כי יש לקיים את ההתחייבות ולשלם למארגן 2% מסך הכנסות הפרויקט ב-3 פעימות

הבניין ברחוב לואי מרשל 11 נפגע מטיל איראני. שיתוף פעולה בין עיריית תל אביב, מס רכוש והגורמים המקצועיים הוביל לאישור הריסה חריג בתוך יומיים

בשלב זה, אושרו רק עבודות ראשוניות בעקבות המחלוקות המקצועיות ארוכות השנים סביב סוגיית הניקוז באזור האיילון

כפר "כישורית" בצפון ממשיך לייצר סבונים, נרות ושמנים טבעיים בעבודת יד של בוגרים עם צרכים מיוחדים, גם בתוך תקופה כלכלית מאתגרת

אין ספק שלא כל בניין מגורים חייב לכלול בריכת שחייה. אולם במגדלים גדולים ובמתחמי מגורים מודרניים, ראוי שהאפשרות הזו תהיה חלק בלתי נפרד משולחן התכנון

בית המשפט לעניינים מינהליים בתל אביב קבע כי יש לבחון את מהות העסקה בפועל ולא את הגדרתה

יותר מ-150 רקדניות ורקדנים השתתפו במופע "מכורה שלי", שהוקדש לרוח הישראלית ולפסקול שליווה דורות שלמים

עיריית גבעתיים וארגוני הקהילה יקיימו במהלך החודש שורה של אירועים. אור-לי ניב, מ"מ וסגנית ראש העירייה ומחזיקת תיק הקהילה הגאה: "חודש הגאווה הוא הזדמנות חשובה להזכיר שלכל אחת ואחד יש מקום בעיר שלנו"

המצפור ברחוב המרי, מהתצפיות המרשימות בגוש דן, נסגר זמנית בעקבות עבודות להקמת מאגר מים חדש. בסיומם צפוי לקום במקום מצפור משודרג עם גינה, שבילי הליכה, ורחבת תצפית

בנימוקי הזכייה הודגש החיבור בין מסורת ושורשים לבין חדשנות ויצירתיות, לצד טיפוח תלמידים בעלי מעורבות חברתית ותחושת אחריות לקהילה.

המתחם ממוקם ברחובות קריניצי 21-25 ונחלת יוסף 2-8, בלב העיר רמת גן. 87 דירות יהרסו ובמקומם יבנו כ-300 יח"ד

עמותת קהילתיים פועלת בתחומי התרבות, הקהילה, הפנאי והחינוך המשלים. רחל תחליף בתפקידה את מייסד העמותה והמנכ"ל העמותה היוצא, שרון אבן טוב

לאחר שנים של חסמים תכנוניים, הושלמו תנאי ההפקדה של שתי תוכניות התחדשות: השכונות הדרומיות ושכונת "רבין מערב"
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!


