15/09/2026
15/09/2026
יום שלישי, 15 בספטמבר 2026

מה ייתן לכם יותר עצמאות?

זה לא סוד שעליית מחירי הדירות מקשה על ציבור גדול בישראל. המחירים עולים, המשכורת לא עולה בהתאם, ופה מתחילה התלבטות מוכרת: מגורים או השקעה? 

שתפו

נניח שיש לנו סכום כסף ששמנו בצד, האם נשקיע בו לדירת מגורים עבורכם, או כדירה להשקעה?

דירה למגורים – חלום שמתגשם

אז אם אתם שואלים את עצמכם האם להשקיע בדירה למגורים, חשוב לקחת בחשבון שרוב הסיכויים שהעלויות תהיינה יקרות יותר מדירה להשקעה. מדוע? כי אנחנו יותר מעורבים רגשית. זה יותר חשוב לנו, זה הבית שלנו, החלום שלנו, וברוב המקרים אנחנו לא מתפשרים, לא על הבית. דירה למגורים דורשת מאיתנו לבחון את הסביבה שנגור בה, לבדוק את הדירה בציציות, כי זה הרי בשבילנו ולא בשביל מישהו אחר. כאשר אנחנו בוחנים עסקה מבחינה פיננסית, יש סיכוי כי נסכים לשלם יותר על דירה למגורים, אך לא על דירה להשקעה. הגיוני, נכון?

אז מה כ"כ אטרקטיבי בדירה להשקעה?

שאלה מצוינת! מסתבר שבמקרים רבים, לבחור במסלול של דירה להשקעה ייתן לנו יותר שקט במובנים רבים, מאשר דירה למגורים. חשוב לציין שוב, התקופה היא של עליית מחירים, יוקר המחייה גבוה, זוגות צעירים רבים מתלבטים האם ללכת על דירה למגורים או השקעה, הם מחפשים נכס למגורים במחיר שיכולים לעמוד בו, בצער רב לא מוצאים, אז מה עדיף? 

בהחלט כדאי לבחור בנכס להשקעה, ולו רק על מנת לעלות על רכבת הנדל"ן השואטת בקצב. ככל שהמחירים עולים, הכסף לא מאבד מערכו. בשנה האחרונה ישנן דירות אשר עלו בעשרות אחוזים במחיר, חבל לא להרוויח מזה.

אז מה הפאנץ'?

הפאנץ' הוא שאם אתם מחפשים דירה למגורים כבר הרבה זמן ולא מצאתם בתקציב שהגדרתם, עדיף לקנות דירה להשקעה, על מנת לשמור על הכסף שימשיך להניב ולא יאבד מערכו. אולי גם כדאי לבחור דירה להשקעה באותו איזור בו חיפשתם דירה למגורים, ולו רק כאמור, לעלות על הרכבת. דירה להשקעה תחזיר לכם חלק מהמשכנתא ותשאיר אתכם בתוך המשחק. אם יש התחדשות עירונית גם זה מצוין עבורכם, אולי תוכלו לגור שם? אולי שטח הדירה יגדל בעקבות ההתחדשות העירונית?

אם אתם נמצאים בסיטואציה דומה, ואינכם בטוחים מה לקנות, מה ייתן לכם עצמאות גדולה יותר, מוזמנים ליצור קשר ונשמח לייעץ.

בהזדמנות זו, נבחרת הנדל"ן מאחלת לכולכם חג עצמאות שמח, ושתמיד נדע לבחור את הבחירות שיעניקו לנו מקסימום עצמאות בחיינו.

אדם גורל מתמחה בהפיכת עסקאות נדל"ן מורכבות לפשוטות, נעימות ומשתלמות.  חבר הנהלת לשכת מתווכי הנדל"ן גוש דן, 

נייד: 054-7512516

כל האמור לעיל אינו מהווה תחליף ליעוץ פרטני ומלא ו/או ייעוץ מקצועי פרטני ומלא ו/או המלצה לנקיטת פעולה כלשהי.

טור המומחה של אדם גורל התפרסם במגזינים 'גבעתיים פלוס' ו'רמת גן פלוס'

כתבות נוספות של המומחה
המגזינים

עשו מנוי למגזין 'גבעתיים פלוס',

בכל גיליון כתבות וטורים מעניינים ומעמיקים
אל תחמיצו, עכשיו ללא תשלום!

עשו מנוי למגזין 'רמת גן פלוס',

הישארו מעודכנים
אל תחמיצו, עכשיו ללא תשלום!
אל תפספסו הכתבות האהובות
התחדשות עירונית

כצנלסון ובן גוריון: בין נס פרטי להתחדשות אורבנית

כצנלסון ובן גוריון: בין נס פרטי להתחדשות אורבנית מצומת שבו כמעט איבדה את חייה ועד למוקד העתידי של המטרו וההתחדשות העירונית: הסיפור האישי שמחבר בין זיכרונות, בטיחות והעתיד של אחד הצירים המרכזיים בגבעתיים נטע עדני

קראו עוד»
מגזין רמת גן פלוס

מגזין רמת גן פלוס 147

מגזין רמת גן פלוס 147 גרסת הדפדוף האינטראקטיבית הקליקו על המודעות שבמגזין למידע רלבנטי נוסף המגזינים ספריית המגזינים עשו מנוי למגזין 'גבעתיים פלוס', בכל גיליון כתבות וטורים מעניינים ומעמיקים אל תחמיצו, עכשיו ללא תשלום! עשו

קראו עוד»
מגזין גבעתיים פלוס

מגזין גבעתיים פלוס 147

בגיליון חגיגי זה אנו מביטים קדימה אל שנת תשפ"ז. בראיון חג מיוחד, מסכם ראש עיריית גבעתיים, רן קוניק, שנה סוערת ומפרט את התוכניות, האתגרים וההשקעה חסרת התקדים בתשתיות, בחינוך ובתרבות. לצד זה, נצלול לכתבה מקיפה על מערכת החינוך העירונית המתחדשת, ונעצור להתבונן בצומת המרכזי של כצנלסון ובן גוריון – מפגש בין התחדשות אורבנית למורשת היסטורית המחברת בין גבעתיים לרמת גן.
את הקסם של העיר נגלה בסיור בין הגינות הירוקות המסתתרות בין רחובות העיר, שם צומחת קהילתיות אמיתית. ולסיום, כדי לפתוח את השנה בטעם מתוק, הכנו עבורכם סקירה מיוחדת של קולקציות עוגות החג והקינוחים המובילים.
מאחלת לכולנו שנת לימודים מוצלחת ושנה טובה ומתוקה,

קראו עוד»
Shape
Shape

נשמח לשמוע מה שיש לך להגיד לנו

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!

דילוג לתוכן