
אור יהודה: חלום ההתחדשות מתנגש בקיר הכלכלי
מחירי הדירות בשכונות המרכזיות יורדים, היזמים מגבירים את מבצעי המכירות, ותוכנית ההתחדשות הענקית בדרום העיר מתמודדת עם קשיים כלכליים ואינה עומדת ברף הרווחיות
יום הזיכרון לחללי צה"ל ונפגעי פעולות האיבה
לקראת יום הזיכרון ולראשונה בגבעתיים, תתקיים במרכזים הקהילתיים חלוקת נרות לזכרם של חללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה תושבי העיר. ניתן להגיע למרכזים הקהילתיים בית ראשונים, שדה בוקר, שז"ר ומרכז השחר בין התאריכים 7.5 – 9.5 בין השעות 19:00-9:00. בנוסף, ערכות הכוללות נר זיכרון, אבן וטוש ודגל ישראל יחולקו בין התאריכים 13.5-9.5 בטרקלין מרכז הצעירים במגדל השחר.
העצרת המרכזית לציון יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל תתקיים ביום ראשון ה-12.5 בפארק גבעתיים. בניגוד לשנים קודמות בהן התקיימה העצרת בגן הזיכרון, השנה, על רקע מלחמת "חרבות ברזל" הוחלט לקיים את העצרת בפארק גבעתיים, מתוך רצון לאפשר למספר רב של תושבים להגיע ולהתייחד עם זיכרון החללים. האירוע ילווה בקטעי שירה של הזמרת נועם קליינשטיין ושל להקת "נעורי גבעתיים", לצד קטעי קריאה של משה בקר. הכניסה חופשית, החל מהשעה 18:30. הטקס ילווה בתמלול שפת הסימנים וכתוביות ויועבר בשידור חי בפייסבוק של עיריית גבעתיים.
בית יד לבנים יהיה פתוח להתייחדות בערב יום הזיכרון ה-12.5 בין השעות 17:30 – 22:00.
במהלך ערב יום הזיכרון יפתח מתחם 'נוער זוכר' ב- BASE שברחוב רביבים 1. המתחם יכלול קיר פתקים לחטופים, קיר גרפיטי והכנת צמידים צהובים.
ביום הזיכרון (13.5) יתקיים טקס זיכרון באתר ההנצחה הגושי תל השומר בשעה 07:30. לאחר מכן, בשעה 10:00 יתקיים טקס אזכרה והתייחדות עם חללי המחתרות בבית העלמין נחלת יצחק. בשעה 11:00, לאחר הצפירה, יתקיימו טקסים בבתי העלמין הצבאיים ובמוסדות החינוך בעיר.
יום העצמאות ה-76
אירועי יום העצמאות הותאמו השנה לאווירה הציבורית ויצוינו במתכונת סמלית בהתאם לאירועי השעה. האירוע המרכזי של ערב יום העצמאות צומצם משמעותית ועבר מכיכר ווהלין לפארק גבעתיים. במהלך הערב (יום שני, ה-13.5) יתקיימו מופעים של הזמר קובי אפללו, מופע לילדים של משה דץ והכבשה שושנה, וכן מופעים של להקות "נעורי גבעתיים" ולהקות המחול הייצוגיות. הכניסה למתחם הפארק החל משעה 19:30. ההופעות יחלו בשעה 20:30.
ביום העצמאות (יום שלישי, 14.5), הרשות הארצית לכיבוי והצלה תקיים פעילות חווייתית לילדים ומשפחות עם לוחמי האש בתחנת הכיבוי ברח' המעיין 38 בין השעות 10:00 – 14:00.
במוצאי עצמאות (יום שלישי, 14.5) תתקיים בשעה 20:00 הרקדה בהנחיית פנינה קליין במתחם הגלגיליות ליד גן רבקה. הכניסה לאירועים חופשית.
מתכונתם של אירועי יום העצמאות השתנתה מהותית השנה. האירוע המרכזי עבר כאמור לפארק גבעתיים, אירוע שירה בציבור שהתקיים בעבר בבית ראשונים בוטל וגם הטנקים והמשוריינים שהוצבו בעבר בפארק לא יתארחו השנה בגבעתיים.

מחירי הדירות בשכונות המרכזיות יורדים, היזמים מגבירים את מבצעי המכירות, ותוכנית ההתחדשות הענקית בדרום העיר מתמודדת עם קשיים כלכליים ואינה עומדת ברף הרווחיות

האירועים המרכזיים בשבוע הקרוב בגבעתיים, ימים ראשון עד שבת

התוכנית משתרעת על כ-12.9 דונם וכוללת בניית שלושה מבנים בני 16 קומות ובהם 214 דירות. השינויים נועדו להתאים את הוראות התכנון לקראת הוצאת היתרי בנייה, ללא תוספת זכויות בנייה או שינוי בגובה המבנים

מערך כבאות והצלה קיים תרגיל רחב היקף במגדל הגבוה בישראל, המתנשא לגובה של 320 מטר וכולל 78 קומות. בתרגיל השתתפו כוחות כיבוי, משטרה, מד״א, פיקוד העורף ועיריית גבעתיים

ועדת הערר דחתה את ערר עיריית רמת גן והותירה על כנה החלטה שאפשרה הקמת שלושה מפלסי מרתף בפרויקט תמ״א 38, למרות שהתוכנית המקומית הישנה התירה קומה אחת בלבד. במקביל, הופחת חיוב היטל ההשבחה מ-210 אלף ש"ל ל-5,300 ש"ח בלבד

המטרו מבטיח לשנות את פני גוש דן הצפוף, אבל מי ישלם את המחיר? דוח מבקר המדינה חושף פערים של מיליארדי שקלים ומצביע על כך שמתווה המימון הכולל של הפרויקט טרם סוכם בממשלה. השאלה המרכזית: האם המדינה ערוכה לממן ולהוציאו לפועל?

תוכנית ההתחדשות העירונית, גב/693, במתחם המשתרע על פני כ-16.8 דונם כוללת מגדלי מגורים, מסחר ותעסוקה והרחבת גן הזיכרון

המציאות הביטחונית בישראל הפכה את הממ"ד מאמצעי מיגון רצוי לצורך חיוני בבניינים משותפים. כמה דיירים צריכים להסכים להוספת ממ"דים, מהן זכויות המתנגדים והאם הצורך הביטחוני גובר על זכויות הקניין?

רשת ספרי היד השנייה החברתית סיפור חוזר חוגגת יום הולדת לאורך חודש נובמבר עם מבצעים: כל ספר ב-10 ש"ח בלבד ברכישת שלושה ספרים ומעלה. גם באתר הרשת מצטרפים לחגיגה עם 25% הנחה על כל הספרים

שוק המשכנתאות הפך למורכב ותחרותי, והביקוש ליועצים פרטיים נמצא במגמת עלייה. לפי הערכות, אלפי יועצים פועלים בישראל, אך התחום עדיין אינו מחייב רישיון ממשלתי

הועדת ביטלה דרישת היטל השבחה בסך 15 אלף שקל שהטילה עיריית רמת השרון על בעלי דירות בעקבות תכנית המרפסות

הפרויקט ברחוב האמוראים 11-13 יוצא לדרך, ויכלול שני בנייני בוטיק בני שמונה קומות ובהם 68 דירות חדשות. מחירי הדירות בפרויקט מתחילים ב-4.12 מיליון ש"ח

במסגרת שבוע הדמוקרטיה בגבעתיים התקיים מפגש ראשון מסוגו בנושא "פוליטיקה במרחב האמנותי", בהשתתפות תלמידות ותלמידים

ועדת הערר החזירה לבחינה מחדש את שומת היטל ההשבחה. ההחלטה עוסקת גם בפטור ממ"דים, בהשפעת תמ"א 38 על שווי הקרקע ובמשמעות תקן 21 סוגיות שעשויות להשפיע על פרויקטים נוספים של התחדשות עירונית

כיצד ייתכן שדווקא במחוז המוביל בהתחדשות עירונית נרשם שיעור הדירות הלא ממוגנות הגבוה בישראל, ומה הקשר לעיכובים בתכנון ובפיתוח התשתיות?

ביום רביעי הקרוב, 4/11, החל מהשעה 10:00 ועד לשעה 12:00, יערך תרגיל של מערך כבאות והצלה במגדל ביונד בגבעתיים, הבניין המאוכלס הגבוה בישראל

תוכנית רובע 3 בת"א קובעת את זכויות הבנייה למבנים חדשים ולבניינים קיימים, מאפשרת תוספות קומות, הרחבת דירות והקמת מרפסות תוך שמירה על המרקם העירוני והאדריכלי הייחודי של מרכז העיר

עיריית רמת גן מציעה למכירה מגרש בשטח של כ-1,096 מ"ר במתחם סוקולוב-הסביון, עם מחיר מינימום של 90 מיליון שקל

הפועל נפגע ממנוף שקרס באתר הבנייה, ומותו נקבע במקום. המנוף, תוצרת טורקיה נאסר לשימוש בישראל ב-2025
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!


