26/07/2024
26/07/2024
יום שישי, 26 ביולי 2024

"100% מרווחי הדיינר האמריקאי 'באזז' חוזרים לתושבים לתרומה"

ד"ר נגה רוזנפרב
צילום: איציק רובין

נפתלי וקס וגל באומן

אם אתם אוהבים לאכול המבורגר עסיסי המוכנס לתוך לחמניה טרייה ומלווה בצ'יפסים פריכים, אתם מוכרחים לעצור לארוחה ב'באזז'. ואם אתם דווקא מאוהבי הבראנץ' ומתחשק לכם לפתוח את הבוקר בבופה עשיר וטעים, זה המקום הנכון בשבילכם. אוכלים טוב, עושים טוב.

פרט לארוחות נפלאות שאפשר לאכול במקום או להזמין הבייתה, בכל פעם שתאכלו או תזמינו תחשבו על זה שכל הרווחים של המקום מיועדים להשקעה בפרויקטים חברתיים! כן כן, אתם קוראים נכון! 100% מרווחי המסעדה מיועדים לתרומה לפרוייקטים או לתושבי העיר.

אוכלים טוב, עושים טוב.. ונהנים

"הייתי מראשוני יזמי הטכנולוגיה בארץ אשר הקימו חברת הזנק, אולי ממש הראשון. באתי מארצות הברית ב-1981 והקמתי חברה טכנולוגית... אני, כיזם, עשיתי סכום מסוים של כסף, ואז אמרתי לעצמי שעכשיו הגיע תורי לתרום לחברה שבה אני חי"

ממיזם למיזם

עברו כמעט 40 שנה מאז שנפתלי וקס עשה את האקזיט הראשון שלו. "הייתי מראשוני יזמי הטכנולוגיה בארץ אשר הקימו חברת הזנק, אולי ממש הראשון" הוא מספר "באתי מארצות הברית ב-1981 והקמתי חברה טכנולוגית. עשר שנים לאחר מכן עשינו הנפקה בניו יורק. אני, כיזם, עשיתי סכום מסוים של כסף, ואז אמרתי לעצמי שעכשיו הגיע תורי לתרום לחברה שבה אני חי."

לאחר תקופה שבה מימן לנערים חוגים לפיתוח אישי, הקים נפתלי את מקצ"ב – מרכז העצמה לנערים, שהוא מועדון נוער הממוקם במרכז הקהילתי בשדה בוקר בגבעתיים. המקום פועל כ-20 שנה ומתופעל ע"י חברת חלוצה פרויקטים חברתיים בע"מ שהיא חברה שייסד נפתלי ושרווחיה הולכים אך ורק לתרומות חברתיות. ביניהם גם המיזם הגבעתיימי – הדיינר האמריקאי 'באזז' שנפתח בעיר ברח' ויצמן 51, בשנת 2020, ממש לפני הקורונה, אשר כאמור כל רווחיו מיועדים למיזמים חברתיים בגבעתיים.

"אנחנו שואפים שהמסעדה תהיה רווחית כדי שתוכל לתרום למיזמים חברתיים ולכן היא פתוחה לישיבה, לטייק אוויי ומשלוחים. הוספנו בימי ששי ושבת ארוחות בראנץ' מפנקות על בסיס בופה חופשי. בנוסף, בני הנוער והגמלאים זוכים להנחה של 25% מהתפריט במספר מועדים במשך השבוע"

ממיזם למיזם

עברו כמעט 40 שנה מאז שנפתלי וקס עשה את האקזיט הראשון שלו. "הייתי מראשוני יזמי הטכנולוגיה בארץ אשר הקימו חברת הזנק, אולי ממש הראשון" הוא מספר "באתי מארצות הברית ב-1981 והקמתי חברה טכנולוגית. עשר שנים לאחר מכן עשינו הנפקה בניו יורק. אני, כיזם, עשיתי סכום מסוים של כסף, ואז אמרתי לעצמי שעכשיו הגיע תורי לתרום לחברה שבה אני חי."

לאחר תקופה שבה מימן לנערים חוגים לפיתוח אישי, הקים נפתלי את מקצ"ב – מרכז העצמה לנערים, שהוא מועדון נוער הממוקם במרכז הקהילתי בשדה בוקר בגבעתיים. המקום פועל כ-20 שנה ומתופעל ע"י חברת חלוצה פרויקטים חברתיים בע"מ שהיא חברה שייסד נפתלי ושרווחיה הולכים אך ורק לתרומות חברתיות. ביניהם גם המיזם הגבעתיימי – הדיינר האמריקאי 'באזז' שנפתח בעיר ברח' ויצמן 51, בשנת 2020, ממש לפני הקורונה, אשר כאמור כל רווחיו מיועדים למיזמים חברתיים בגבעתיים.

מה התכניות לעתיד?

"אנחנו שואפים שהמסעדה תהיה רווחית כדי שתוכל לתרום למיזמים חברתיים ולכן היא פתוחה לישיבה, לטייק אוויי ומשלוחים (למרות שוולט ותן ביס נוגסים בהכנסות) . כמו כן, הוספנו בימי ששי ושבת ארוחות בראנץ' מפנקות על בסיס בופה חופשי. בנוסף, בני הנוער והגמלאים זוכים להנחה של 25% מהתפריט במספר מועדים במשך השבוע. "החלום של נפתלי הוא שבעתיד גם יינתנו ארוחות צהרים בחינם לנזקקים" מסבירה גל.

אז מה בעצם אוכלים בדיינר אמריקני בלב גבעתיים?

קולקציית ההמבורגרים בתפריט מכובדת מאוד וכוללת פרט לגרסת בייסיק, עוד 6 גרסאות מפנקות כולל טבעונית. בנוסף ל-10 תוספות אחרות שאפשר להלביש על הקציצה בלי קשר. מלבדם, יש פתיחים נפלאים, שלל מנות עיקריות, כריכים מעולים, סלטים, מנות ילדים ואפילו כיבוד להולכים על ארבע.

 הכתבה התפרסמה במגזינים 'גבעתיים פלוס' ו'רמת גן פלוס'

המגזינים

עשו מנוי למגזין 'גבעתיים פלוס', והישארו מעודכנים

אל תחמיצו, עכשיו ללא תשלום!

עשו מנוי למגזין 'רמת גן פלוס', והישארו מעודכנים

אל תחמיצו, עכשיו ללא תשלום!

אל תפספסו הכתבות האהובות
כתבות השער

"גבעתיים כובשת את לבבות הישראלים"

דרור דבאח הוא מנכ"ל 'יעד' החברה לפיתוח גבעתיים המסכם בימים אלו חמש שנות כהונה ● מהנדס אזרחי ובעל תואר שני במנהל עסקים הרואה בעשייה הציבורית שליחות ● נשוי ואב לשלושה, מתגורר ביבנה

קראו עוד»
החיים הטובים

איזה קיץ לוהט

הגיע הקיץ, חם כל כך בחוץ ומצב הרוח ירוד. אספתי עבורכם מספר מנות חדשות שיספקו לכם רגעים טעימים במיוחד,
בר פנזור

קראו עוד»
כתבות השער

איך סיפור נולד?

איך הפכו כל הרעיונות של 22 תלמידי כתה ה' במרכז המחוננים והמצטיינים סחל"ב בגבעתיים לספר אחד משותף ומרתק 'אסקייפ – התעלומה במבנה הקסום'

קראו עוד»
Shape
Shape
אולי יעניין אותך
יזמות ושווק נדל"ן // נטע עדני

צבי בצל הגבעה

"בית הספירלה מוקף במרפסות ללא קירוי וכל הדירות פונות לחצר פנימית. ומולו מבנה נוסף בתכנונו, בית דובינר, הקרוי כאמור בפי כל 'בית המשושים'.[…] הוא תוכנן ללא חלל מדרגות. קהילה בתוך מבנה או מבנה לקהילה"

קראו עוד »
המומחים

צבי בצל הגבעה

"בית הספירלה מוקף במרפסות ללא קירוי וכל הדירות פונות לחצר פנימית. ומולו מבנה נוסף בתכנונו, בית דובינר, הקרוי כאמור בפי כל 'בית המשושים'.[…] הוא תוכנן ללא חלל מדרגות. קהילה בתוך מבנה או מבנה לקהילה"

קראו עוד »

האם הכל כלול? חלק 2

הסיסמה הנפוצה בהתחדשות עירונית היא שהבעלים אינם משלמים דבר והכל הוא על חשבון היזם – זה כמובן תלוי בסעיפים הקטנים של ההסכם המשפטי שיחתם לבסוף מול היזם.

קראו עוד »

האם הכל כלול? חלק 1

הסיסמה הנפוצה בהתחדשות עירונית היא שהבעלים אינם משלמים דבר והכל הוא על חשבון היזם – זה כמובן תלוי בסעיפים הקטנים של ההסכם המשפטי שיחתם לבסוף מול היזם.

קראו עוד »
Shape
Shape

נשמח לשמוע מה שיש לך להגיד לנו

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!

דילוג לתוכן