

בדצמבר 2022 הגישו שבעה בעלי רכבי שברולט סילברדו בקשה לאישור תובענה ייצוגית לבית המשפט המחוזי בלוד. התביעה הוגשה נגד חברת יוניברסל מוטורס ישראל בע"מ (UMI), יבואנית שברולט בישראל, ונגד יצרנית הרכב האמריקאית General Motors (GM).
התביעה עסקה בטענה לקיומה של תקלה סדרתית במערכת האוריאה, המותקנת ברכבי דיזל של שברולט. מערכת זו, שנועדה להפחית את זיהום האוויר, התגלתה כמועדת לתקלות חוזרות אשר מחייבות החלפה יקרה של מיכל האוריאה כולו. התובעים טענו כי עלות התיקונים הגבוהה והפגיעה המתמשכת בפעילות הרכב גרמו לחלק מבעלי הרכבים לנתק כליל את מערכת האוריאה, מה שהוביל להגברת זיהום האוויר.
השבוע אושר על ידי בית המשפט המחוזי בלוד הסדר פשרה בין הצדדים, שבו הוסכם כי יבואנית שברולט תעניק בישראל הרחבת אחריות משמעותית למערכת האוריאה, בדומה לזו שניתנה בארה"ב, עבור רכבי סילברדו משנת המודל 2016. הרחבת האחריות תכסה את תיקוני מערכת האוריאה למשך תקופה של עד 10 שנים או עד 193,000 ק"מ, לפי המוקדם מביניהם.
בנוסף, ההסדר מעניק החזר כספי בסך של עד 4,846 ש"ח לבעלי רכבים אשר כבר שילמו מכיסם על תיקונים אלו. יבואנית שברולט התחייבה לבצע דיוור ישיר ומפורט לבעלי הרכבים הרלוונטיים, לפרסם את תנאי האחריות באתר האינטרנט שלה ולהנחות את כל מרכזי השירות מטעמה לבצע את התיקונים במסגרת ההסדר ללא תשלום.
עוד נקבע בהסדר הפשרה, כי מהנדס הרכב דוד נמרי ימונה כמפקח טכני מטעם הצדדים, ותפקידו יהיה להכריע בכל מחלוקת שתתעורר לגבי זכאותם של בעלי הרכבים להחזר או לתיקון.
כמו כן, עד ינואר 2027 התחייבו החברות להגיש לבית המשפט דו"ח סופי על יישום ההסדר בפועל.
השופט אבי פורג מבית המשפט המחוזי בלוד, שאישר השבוע את ההסדר ונתן לו תוקף של פסק דין קבע כי ההסדר שהושג בין הצדדים ראוי, הוגן ומעניק מענה הולם לצרכני הרכבים בישראל.

האמנית עדנה שגב מחברת בין עבר, הווה ויצירה בסטודיו בגבעתיים

זכויות הבנייה כבר אינן קבועות מראש: כל פרויקט נבחן לפי מדיניות עירונית, צפיפות וכדאיות כלכלית?

אלדד לבני (49) אחד המייסדים של 'טורק' התחיל את דרכו בתכנות בסיסי בילדותו, המשיך דרך שירות טכני בחיל האוויר והיום הוא ה-CINO של החברה ● מתגורר ברמת גן, נשוי לנטע-לי ואב לעומר (11) ועידו (9)

דמיינו עולם עתידני שבו הטכנולוגיה המוכרת לנו מעולם לא נוצרה: מה היה קורה אילו לא היו ממציאים את האינטרנט?

הסכם התקשרות עם עו״ד דיירים בהתחדשות עירונית
מה חייבים לבדוק לפני שחותמים?

זכויות הבנייה כבר אינן קבועות מראש: כל פרויקט נבחן לפי מדיניות עירונית, צפיפות וכדאיות כלכלית?

"הפיכת בסיס השלישות לשכונה אזרחית היא במידה רבה סגירת מעגל עבורי. 'בית זה לא רק מקום, זו תחושה', ואני מאמינה שהתחושה בשכונה ובסביבתה תהפוך מעתה ממגוננת וסגורה למזמינה וצומחת"
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!


