

במדינות שונות בעולם כבר החלו להערך לגביית מס נסיעה מבעלי רכבים חשמליים. מס הנסיעה בא לפצות את הכנסות המדינה על העובדה שרכבים חשמליים משתמשים בכבישים אולם אינם צורכים דלק שמוטל עליו מיסוי כבד. בישראל מדובר על הכנסות לקופת המדינה ממיסים על הדלק בשווי של מעל ל-20 מיליארד ש"ח בשנה.
בדיוני התקציב שנערכו בשנה האחרונה, נשמט הסעיף שעסק בתחילת הגבייה מרכבים חשמליים של מס הנסיעה. בשלב הזה, דובר על גביית 15 אגורות לכל קילומטר שהרכב החשמלי נסע (300₪ בחודש לרכב הנוסע 2,000 ק"מ בחודש) ושיגבו מדי שנה כחלק מתהליך הרישוי השנתי לרכב.
במשרד האוצר קיוו לסגור את הבור שנוצר בהכנסות המדינה כתוצאה מהשימוש ברכבים החשמליים כבר מ-2026. למזלם של הנהגים, הפוליטיקאים מנסים לדחות כעת החלטות לא פופולריות שירגיזו את הציבור, מעדיפים בשלב זה שלא לקדם את המטלה. עכשיו החשש הוא שהמלחמה והגירעון שנוצר בעקבותיה יהיו תירוץ טוב וזרז להטלת המס.

עמרי בן ארי בונה את דור העתיד של טניס השולחן בגבעתיים

הדירה החדשה היא רק חלק מהסיפור: האותיות הקטנות בהסכם עלולות להגביל אתכם במשך שנים, לייקר את העסקה ואף למנוע מכם למכור את הדירה כשתזדקקו לכך

הריבית השתנתה, החיים השתנו וגם המשכנתה שלכם אולי כבר לא מתאימה. לפני שממשיכים לשלם כרגיל, כדאי לעצור ולבדוק כמה באמת עולה לכם המשכנתה לאורך השנים.

האשליה של ידועים בציבור:
רק אחרי 15 שנים ביחד הם גילו שכל אחד מהם חי במציאות אחרת

הדירה החדשה היא רק חלק מהסיפור: האותיות הקטנות בהסכם עלולות להגביל אתכם במשך שנים, לייקר את העסקה ואף למנוע מכם למכור את הדירה כשתזדקקו לכך

"קהילה זקוקה לשייכות וגבולות גיאוגרפיים המעצבים את המרחב, אך לא את תושביו. התחדשות אמיתית מתרחשת, כשאנחנו מצליחים להפוך את זירות הבנייה והצפיפות למרחב חי, נושם ומלכד. המרחב צריך לשרת את הציבור ולא להתאים את התושבים לתכנון"

"צוואה היא לא רק מסמך משפטי ואנשים אינם מורישים רק כסף או דירה. הם מורישים גם סיפור, תחושה ומסר אחרון ליקיריהם ואהובי ליבם"
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!


