12/08/2026
12/08/2026
יום רביעי, 12 באוגוסט 2026
מתגלגלים

דובדבן יפני

פרימיום במידות אקסטרה לארג'

נהיגת מבחן במאזדה CX90 

כתב וצילם: ירון הולנדר

יולי 2024

 

שתפו:

כביש 721 העולה לבית אורן, הוא הכביש אליו כיוונתי הפעם. כביש זה הידוע בזכות פיתוליו הסמוכים, וזכור מהשריפה הגדולה בכרמל, הוא מדד בוחן לכל רכב שרוצים לבחון את גמישות המנוע שלו, וצריך להתפלל ולקוות כי בזמן הזה יהיה הכביש ריק מתנועה, או אלו שיסעו לפנינו ילחצו בגז, על מנת שנוכל להביא את הרכב למלוא הפגנת ביצועיו.

הנוסעים שבאו איתי פחות אוהבים את הניסיונות שלי להמריא קצת יותר מהמקובל, אבל כך או כך לא הצלחתי לחוש בחוסר אוויר או נמרצות כלשהי.

נהפוך הוא, המנוע החזק ושימוש תכוף בשיפטרים (אוף, שמישהו כבר ימציא לזה מילה מדויקת בעברית), שמאחורי ההגה להעלאה והורדת הילוכים באופן ידני, מאפשרים למנוע הזה לקחת כל עליה בקלילות.

תיסע הרבה, אומר לי רפאל שמוסר לי את מאזדה CX90, שהגיע בצבע סגול יין עמוק (המופיע במפרט תחת השם "ארטיזן אדום"), שעוצר נשימה לכל מי שפוגש אותו לראשונה.

הצבע הזה הוא רק התחלה של מסע גילוי גדול.

גדול כמו הרכב שיכול להוביל שישה, שבעה, ואפילו שמונה נוסעים (תלוי בקונפיגורציה פנימית).

ולא רק הרכב גדול.

גם המנוע.

גדול.

וחזק.

"המאזדה CX90 לא תהיה בחירה טבעית כנראה של מי שצריך יותר מושבים מרכב סטנדרטי, אבל, זה שצריך ויכול להרשות לעצמו, ידע כי יקבל תמורה מצוינת עבור כספו. עוצמה, טכנולוגיה, אמינות, נוחות בטיחות ואפילו הנאה רבה..."

השפיץ של השפיץ

זה המנוע הכי חזק שמאזדה מייצרים, ממשיך ומספר רפאל, ואכן 3.3 ליטרים המתחלקים לשישה צילינדרים זקוקים מן הסתם גם לחלל גדול בפני עצמו, וכך מוצא את עצמו זה הנחשף לדגם לראשונה, עומד לפני חרטום גדול ובולט, האמור להכיל את כל מה שמנוע מסוג זה זקוק לו.

דגם CX90 שהועמד לרשותי לסופשבוע ארוך הוא זה שעומד כיום בראש קצה תשעת דגמי המותג הנמכרים בישראל, ורמת הגימור SIGNATURE היא הבכירה מתוך ארבע.

כלומר, זה השפיץ של השפיץ, ועל כן זהו מעמד מחייב.

ובתור זה שעומד בקצה גם מחירו נושק לארבע מאות אלף שקלים, ומי שרגיל לראות במאזדה רכב "עממי", כפי שהמותג הוביל את שוק הרכב הישראלי שנים לא מעטות, עשוי להיות מופתע.

ארבעת הדגמים חולקים את אותו מנוע, כאשר ברמת הכניסה המנוע מוחלש ומנפק "רק" 284 סוסים, אך בכל הדגמים ההנעה היא קבועה לכל ארבעת הגלגלים, מידות הרכב קבועות, וסידור המושבים משתנה כאמור, כאשר ברמת הראשונה ייסעו 8 נוסעים וככל שמחיר הרכב עולה כך מתמעטים המושבים.

יציאה להרפתקאות

תמורה הולמת מתחילה באלגנטיות של חלל הנוסעים.

פה מקבל את פני הבאים ריח עור, בין אם זה במושבי עור נאפה בגוון חום בהיר. ובין אם בהגה, בדלתות, וסביב הדשבורד אשר מגיעים מצופים בסוג של זמש נעים, אף הוא בגוון בהיר של חום.

במרכז הדשבורד שוכב מסך מולטימדיה מלבני שכל הפעולות להפעלתו נעשות באמצעות כפתור גדול עגול בין המושבים, ואנו שרגילים כבר ללחוץ על המסך פה ושם צריכים לאמץ הרגל חדש, שלא תמיד הוא ידידותי ומהיר כמו נגיעה על מסך, האמת חייבת להיאמר, כי לאחר יומיים – שלושה כבר שלטתי בהגיון העומד מאחורי התפעול הזה, ולצערי האנדרואיד אוטו מחייב שימוש בכבל פיזי (C TYPE), בעוד שבעלי האייפונים נהנים יותר מחיבור אלחוטי.

לחיצה על מתג ההתנעה מעירה מנוע שנשמע אחרת, או אולי אלו אנו שכבר מתרגלים איכשהו לשקט של המנועים החשמליים המקיפים אותנו, הסטה של ידית ההילוכים הקצרה הצידה, ולמטה, ואפשר לצאת אל הכבישים וההרפתקאות.

לרכב שלושה מצבי נהיגה (רגיל, ספורט ו-OFFROAD), ולא חשתי בשינויים קיצוניים ביניהם.

"תמורה הולמת מתחילה באלגנטיות של חלל הנוסעים. פה מקבל את פני הבאים ריח עור, בין אם זה במושבי עור נאפה בגוון חום בהיר. ובין אם בהגה, בדלתות, וסביב הדשבורד אשר מגיעים מצופים בסוג של זמש נעים, אף הוא בגוון בהיר של חום"

תמורה מצוינת

כמו בכל רכב, ובגדולים זה תמיד יהיה "יותר", צריך כמה דקות של נסיעה איטית להסתגל לתנועה ולכל מה שלא מוכר.

כפי שהומלץ לי על מנת לרדת לסודותיו של הענק החלטתי לטייל כמה שיותר וכך הגענו  (גם) למרומי הכרמל בכביש שעושה נעים.

והיה לנו נעים.

מאד.

כל סוף השבוע.

וככה אסכם את המבחן הארוך שנמתח על פני כ-670 ק"מ, ואני מקווה כי עמדתי בציפיותיו של זה שביקש שאסע הרבה.

המאזדה CX90 לא תהיה בחירה טבעית כנראה של מי שצריך יותר מושבים מרכב סטנדרטי, אבל, זה שצריך ויכול להרשות לעצמו, ידע כי יקבל תמורה מצוינת עבור כספו.

עוצמה, טכנולוגיה, אמינות, נוחות בטיחות ואפילו הנאה רבה יגמדו את העובדה כי זהו רכב צמא במיוחד, ויש לו סמל של מאזדה בחזית.

ואולי זו דווקא ההפתעה, שמאזדה יכולה לשחק במגרש הפרמיום מבלי למצמץ.

והכי חשוב, קחו את הצבע הנכון. כי לשלמות יש מחיר, ותמורה נאה.

מבחן הדרך

מאזדה CX90

רמת גימור SIGNATURE

מנוע בנזין 3.3 ל' eSKYACTIV

6 צילינדרים.

8 הילוכים.

345 כ"ס.

מומנט 51 קג"מ.

צריכת דלק (במבחן) 9.6 ק"מ/ל'.

מחיר (לפני אגרה 3,693 ש"ח) 399,000 ₪.

קיימים גם דגמים נוספים, החל מרמת גימור 'טורינג' אך עם פחות כוח, מנוע ה-284 כ"ס, החל מ-320,000 ₪ (לפני אגרה 3,693 ש"ח)

בארה"ב מוצע גם דגם היברידי CX90 PHEV 

לאתר היצרן, הקליקו כאן

……………………………………

הכתבה התפרסמה גם במגזינים 'גבעתיים פלוס' ו'רמת גן פלוס' מס' 121

יש לכם שאלות או הבהרות לכותב ירון הולנדר? הקליקו כאן לשליחת דואר אלקטרוני

הכותב, ירון הולנדר, הוא בעל הבלוג ‘החיים שלך דבש’

מתגלגלים

הכי מעניין !

כתבות וטורים מלאי עניין ורלבנטיות

המגזינים
אל תחמיצו, עכשיו ללא תשלום!

עשו מנוי למגזין 'גבעתיים פלוס',

בכל גיליון כתבות וטורים מעניינים ומעמיקים

עשו מנוי למגזין 'רמת גן פלוס',

הישארו מעודכנים
אל תחמיצו, עכשיו ללא תשלום!
אל תפספסו הכתבות האהובות
Shape
Shape
אולי יעניין אותך
כתבות השער
כתבות השער

ממראות יבשת ממוקפת, מסעה של חגית אדלר ללב של רואנדה

"ברואנדה יש רוב מוחלט לנשים בממשלה, למעלה מ-80% הן נשים-שרות המקדמות אג'נדה נשית מובהקת שבראשה קידום הביטחון הנשי במדינה […] הצלחתן של הנשים בתחומים הפוליטיים, הכלכליים והחברתיים נתפסת ברואנדה כאסטרטגיה התורמת לקידומה הלאומי, החברתי והכלכלי של המדינה"

קראו עוד »
Shape
Shape

המדריך להזמנות

08/13/2020

הג’ונגל הגיע העירה

ג’ירפה חוויות אורבניות ב”ג’ירפה חוויות אורבניות” הבינו שאם אי אפשר להביא את המטיילים לשוק, השוק יכול להגיע אליהם הביתה. הם ילקטו עבורכם חבילה משמחת מכ-30 ספקים שונים המייצרים מכל טוב הארץ, יסדרו בתוך ארגז עץ
02/16/2021

הסטארט אפ של העוגיות

הסטארט אפ של העוגיות נייטקוקי, night cookie, היא חברה משפחתית של ארבעה אחים שהוקמה ב-2017 ומנוהלת כסטארט אפ. הם היו הראשונים שהשכילו להבין שיש ביקוש למשלוחים מתוקים של עוגיות חמות והיום הם חולשים על אימפריה.
01/04/2022

מוצ'ה עושים אוכל איטלקי באהבה

במוצ'ה עושים אוכל איטלקי באהבה בר פנזור האהבה שלנו לאוכל איטלקי הביאה אותנו ביום חורפי מעונן להזמין את מנות הרחוב החדשות של מוצ'ה. אחרי הצצה בתפריט, המשימה הושלמה, ההזמנה בוצעה ומהר מאוד הגיע השליח עם
11/27/2020

חגיגה מתוחכמת

חגיגה מתוחכמת שגיב מלול הוא שף קונדיטור שפתח פטיסרי וקרא לה על שם בתו ליאן. הסופגניות שלו מעולות וזכו אצלינו לצל"ש, כאלה שענו על כל הציפיות! גודל אידיאלי, בצק אוורירי כמו ענן, מפוצצות במילוי מתוחכם
09/13/2022

הכירו את ה-Upper Market חווית אוכל רחוב אורבנית

הכירו את ה- Upper Marketחווית אוכל רחוב אורבנית בר פנזור ביום חמישי בצהרי היום, לאחר שהרעב הכריע אותנו, החלטנו לצאת לאכול במתחם האוכל החדש של גבעתיים במגדל השחר. אין לתאר את ההפתעה שחווינו – חלל
12/24/2020

קוקטיילים טעימים לחגיגה ביתית מושלמת

קוקטיילים טעימים לחגיגה ביתית מושלמת עם האלכימאי יהיה לכם ערב קסום ונפלא ההכנות שלנו לסילבסטר בעיצומן! חו״ל לא כל כך היה השנה, גם לא מסיבות או ברי קוקטיילים, אבל החלטנו שעל חגיגות השנה האזרחית החדשה
10/19/2022

המקרונים של התאומות הם קפיצה לפריז

המקרונים של התאומות הם קפיצה לפריז קארן ודבורה הן אחיות תאומות שהגיעו לכאן היישר מפריז (צרפת). הן אוטודידקטיות, מקרונים הם התשוקה שלהן. הן פתחו את החנות שלהן "טווינסקייקס" לפני 6 שנים, הן מציעות מקרונים פרווה

כתוב את הכותרת כאן

מצטרפים למגזין מעורר מחשבה ומהנה

מנוי בהטבה ללא תשלום למגזין 'גבעתיים פלוס'

מנוי בהטבה ללא תשלום למגזין 'רמת גן פלוס'

נשמח לשמוע מה שיש לך להגיד לנו

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!

דילוג לתוכן