
פריחה מרהיבה צבעה השנה את המדבר באמצע המלחמה
המדבר נצבע בשלל צבעים בעקבות הגשם המשמעותי שירד באזור

בשבוע שעבר התקיים במרכז המצוינות בגבעתיים שלב תחרות הגמר העירוני של אולימפיאדת המתמטיקה – קנגורו ישראל לתלמידי שכבת ה' מכלל בתי הספר היסודיים בעיר. האולימפיאדה הינה בהובלת מינהל החינוך, הנוער והצעירים – מחלקת החינוך היסודי, בשיתוף גב' שלומית זליכה הממונה המחוזית של תחום המתמטיקה במשרד החינוך ופרופ' מארק אפלבאום מארגון "קנגורו ישראל".
"קנגורו" הינה תכנית בינלאומית במתמטיקה שאחד מעקרונותיה הוא להנגיש את תחום המתמטיקה ולקדם את החשיבה המתמטיקה בקרב תלמידים ותלמידות. במסגרת המיזם, מתקיים אחת לשנה שעשועון בקרב 100 מדינות ברחבי העולם ומשתתפים בו מידי שנה כ-6.5 מיליון תלמידים בגילאי 7 – 16 . המטרה העיקרית של התכנית היא לטפח חשיבה מתמטית באמצעות חידות ודרך כך לחולל שינוי בתפיסות התלמידים כלפי מקצוע מתמטיקה ולהנגישו כתחום מאתגר ומהנה. שינויים אלה מסייעים בשיפור הישגי התלמידים בלימודי המתמטיקה בבתי הספר.
התכנית פועלת בישראל זו השנה העשירית והשתתפו בה עד כה יותר מ – 200,000 תלמידים בלמעלה מ-1,300 בתי הספר. השתתפות בשעשועון מתאימה לכל התלמידים המעוניינים בכך, ולא מכוונת רק לתלמידים מצטיינים. מיזם "קנגורו ישראל" מועבר בבתי הספר בחסות של המכללה האקדמית לחינוך ע"ש קיי (מלכ"ר), בשיתוף של הפיקוח על מקצוע המתמטיקה במשרד החינוך, והתקיים השנה לראשונה בעיר גבעתיים במיזם כלל-עירוני.
לשלב הגמר העירוני הגיעו נבחרות שכללו את 5 התלמידים והתלמידות מכל בתי הספר היסודיים שזכו בציון הגבוה ביותר בנתוני השימוש ביישומון "קנגורו ישראל" לתלמידי שכבת ה'. התלמידים הונחו על ידי רכזי ורכזות המתמטיקה של בתי הספר היסודיים בעיר.
הנבחנים והנבחנות התבקשו להשיב תוך שעה ורבע על מבחן בכתב שכלל 100 שאלות רב-ברירתיות. במהלך ההפסקה התכבדו התלמידים והתלמידות בפיצות והועברה להם ולהוריהם הרצאה בנושא חשיבה מתמטית על ידי פרופ' מארק אפלבאום מנכ"ל קנגורו ישראל.
הפרסים הוענקו לזוכים בטקס חגיגי במעמד מנכ"ל העירייה עו"ד יורם פומרנץ, ראש מינהל החינוך הנוער והצעירים אורית גור-כהן, הממונה המחוזית על מקצוע המתמטיקה שלומית זליכה ומנהל מחלקת החינוך היסודי במינהל החינוך אורי מלכין.
במקום הראשון זכה איתי וינטורה מביה"ס גורדון, במקום השני זכה ארטיום גוסקוב מביה"ס שמעוני ובמקום השלישי זכה אריאל בראון מביה"ס כנצנלסון.
בית הספר שזכה בניקוד הגבוה ביותר בשקלול הציונים של חמשת תלמידי ותלמידות הנבחרת הוא בית ספר גורדון.

המדבר נצבע בשלל צבעים בעקבות הגשם המשמעותי שירד באזור

בטקס בבית ווהלין בגבעתיים יוענקו אותות הוקרה לפעילי המחתרת של תנועות הנוער הציוניות בהונגריה, שהצילו יהודים במהלך השואה

מדובר על שמרטפיות לילדי עובדים חיוניים במספר מוקדים ברחבי הארץ, ובראשם קן בורכוב גבעתיים

האלוף שי קלפר, מפקד פיקוד העורף, ביקר במרכז ההפעלה העירוני של גבעתיים

מה אם הדירה שחיפשתם חודשים נמצאת בעיר שאפילו לא חשבתם עליה?

המלחמה הממושכת, הריבית הגבוהה והמחסור החריף בידיים עובדות יצרו חוסר יציבות עמוק.


שוק הנדל"ן הוא זירה סוערת, שילוב של סכומי עתק, חוסר ודאות ואמוציות. כדי להבטיח את הצלחת העסקה שלכם, חשוב לבחור באיש מקצוע בעל סטנדרטים גבוהים של ידע, אתיקה ואחריות – מתווך חבר לשכה הוא הסטנדרט הגבוה ביותר

האלוף שי קלפר, מפקד פיקוד העורף, ביקר במרכז ההפעלה העירוני של גבעתיים

בכל בתי הספר בעיר עומדים לרשותכם מרחבים מוגנים ממוזגים, מרווחים ובטוחים, ממ״ד לכל דבר ועניין

מסיבת פורים במקלט הבניין. עמית, תמר ומיה החליטו שגם אזעקות ומלחמה לא מבטלים את שמחת פורים

המלונית בגבעתיים לחולי סרטן: גם בזמן מלחמה, חולי סרטן רבים מהצפון והדרום נאלצים לנסוע שעות בפקקים לטיפולי בבתי חולים במרכז הארץ

רגע לפני פרוץ מלחמת "שאגת הארי" באיראן, התקיים בפארק גבעתיים אירוע ה"פורידוג" לפורים

סיכום פעילות 'יעד' בשנת 2025: עשייה, פיתוח ושיפור איכות החיים

אימוץ חטיבת השיריון 188 ע"י גבעתיים החל ביוזמתו של רוני שטרן ז"ל, ומתקיים מזה מספר שנים

"הפיכת בסיס השלישות לשכונה אזרחית היא במידה רבה סגירת מעגל עבורי. 'בית זה לא רק מקום, זו תחושה', ואני מאמינה שהתחושה בשכונה ובסביבתה תהפוך מעתה ממגוננת וסגורה למזמינה וצומחת"

אלדד לבני (49) אחד המייסדים של 'טורק' התחיל את דרכו בתכנות בסיסי בילדותו, המשיך דרך שירות טכני בחיל האוויר והיום הוא ה-CINO של החברה ● מתגורר ברמת גן, נשוי לנטע-לי ואב לעומר (11) ועידו (9)

נורית ואורי חשבו שהם מכוסים מכל כיוון, אבל אחרי עשור של זוגיות מאושרת התגלה החור השחור: למה הסכם ממון לא באמת קובע מי יירש אתכם

אחרי כמעט שמונה עשורים מאז הוקמה, אחרי שהוכרזה כמבנה לשימור ואחרי שלפני כשמונה שנים ננעלה וננטשה – הבריכה המיתולוגית מתעוררת לחיים

30 מצטיינים בפעילות התנדבותית קיבלו תעודות הוקרה בטקס מרגש

30 מצטיינים בפעילות התנדבותית קיבלו תעודות הוקרה בטקס מרגש

קבלו את נבחרת החלומות של אזני ההמן, מהקלאסיקה ועד לחידושים המפתיעים. הצטרפו למסע בין בצקים פריכים ומילויים טרנדיים כי משנכנס אדר מרבין באכילת אוזני המן

זכויות הבנייה כבר אינן קבועות מראש: כל פרויקט נבחן לפי מדיניות עירונית, צפיפות וכדאיות כלכלית?
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!


