
בחלל הגלריה של מרכז עמיעד ביפו מוצגות יצירות שנושאות את המבקר לעולמות של אסתטיקה מרהיבה ותכנים במנעד רחב. העבודות המוצגות מסמנות מצבים אנושיים ומראות של נופים שנעים בין פיגורטיביות מובהקת עד למחוזות של הפשטה מלאה.
הפסלת אירית ביבר מגבעתיים, תציג בתערוכה כעשרים מפסליה. אירית היא בין האמניות המשתתפות בתערוכה המשתייכות לקבוצה הנקראת "יותר מעשר" שהוקמה לפני כשנה על ידי האמנית אנה הוברמן-לזובסקי. הקבוצה מקיימת מפגשים ושיח אמנותי כשכל אחת מחברותיה מתמקדת בהיבטים סגנוניים משלה. על אף העבודה האינדיבידואלית של כל אחת מהאמניות, נוצר בתערוכה הנוכחית מכלול מעניין ומרשים במיוחד בעל מכנה משותף של נשים יוצרות, ציירות ופסלות, שמזמינות את הצופים ליטול חלק בהוויה המורכבת של הלכי רוח, חוויות ומראות מן הטבע.
חלק גדול מהפסלים מתארים דמויות נשיות העוטות צורות רבות, לעיתים כבבואה של היומיום, של התנהגות האדם על רבדיה הרבים, ולעיתים כמוליכי תחושות, מאוויים או ביקורת על עוולות וחוסר צדק. הפסלים מייצגים מגוון רחב מאוד של טכניקות וסגנונות. פסלים רבים יצוקים מברונזה ומתחקים אחר מגמות עתיקות או קלאסיות בעוד אחרים עשויים מחומרים מודרניים-פולימריים, מתאפיינים בצבעוניות עשירה ומשדרים קלילות.
הציורים מתארים לרוב נופי טבע של הרים, יערות, ים או אזורים אורבניים שיש ביכולתם להתפרש מטאפורית כנופים פנימיים. בחלק מהציורים ניתן למצוא שפה מוצקה ומקצועית של ריאליזם בלתי מתפשר ובאחרים בולטות דמויות צבעוניות בעלות נגיעות גרוטסקיות כשחלק נוסף מן היצירות נעות לעבר אקספרסיוניזם חופשי ודינמי.
תחושות הטלטלה והסערה שאנו עוברים בימים קשים אלה, מקבלות אף הן ביטוי בתערוכה, בעבודות שיכולות להתפרש כביטוי לפורענות, או בעבודות אחרות שדווקא פותחות אפשרות של תקווה לעתיד טוב יותר. בין המשתתפות בתערוכה ניתן למצוא את עבודותיה של ציפי אהל, שנכדה אלון נחטף לעזה בשבעה באוקטובר. מי ייתן ונגיע לימים טובים.
ציירות: אורלי שלם, אתי אסא, נאוה פורת, פרח כהן, ציפי אהל. פסלות: אירית גרוסמן ביבר, אנה הוברמן לזובסקי, אלישבע צבר, אפרת פוייר, דבורה חצור, חסיה גיבלי, מינה האס, רחל פרנק
פתיחה חגיגית : יום שישי 6.9.2024 בשעה 12:00
אוצרת התערוכה :אורית לוטרינגר
מרכז עמיעד , יפו
רח' עמיעד 12 תל אביב-יפו
שעות ביקור בתערוכה :
א'-ה' 11:00-21:00
שישי : 10:00-15:00
שבת : 11:00-22:00
נעילה: 29.9.2024
כתבות השער של המגזינים 'גבעתיים פלוס' ו'רמת גן פלוס'. סיפורים מעניינים ומרגשים עם תושבי האזור
תוכלו להתעדכן בסיפורים אישיים שכיף לקרוא, המשפיעים והמשפיעות לטובה, מדריכי אופנה ואוכל, גמלאים ושורדי השואה, רכילות וצרכנות, בנקאות ומסחר, יחסים ומשפחה, אקטואליה מקומית וספורט ועוד.
"השכונה החדשה, הסמוכה לצומת מסובים, תקרא בשם: רמת צדק. כל רחובות השכונה ישאו שמות של נשות ואנשי משפט"
איה כהן אבישר קשרה את הסיפור שכתבה בעשיה של אור-לי, במשפחה המיוחדת שלהם, בנסיבות נפילתו של עומרי וזכתה בפרס הראשון בתחרות, ארבעה כרטיסים לפסטיבל הסרטים בקאן, 'הכל כלול'.
ב- PASITO בית של פלמנקו, מיכל ברט מלמדת פלמנקו עם כל הלב והנשמה – ילדות, נשים וגברים מביעים ויוצרים ומתנועעים לא רק דרך הצעדים והקצב"
כמעט בכל עיר ובכל בית קפה מתכנס מעין פרלמנט המורכב אנשים שיש להם דעה על כל מה שקורה כאן
שחר טביב (45) מנכ"ל קניון עזריאלי גבעתיים, מביא איתו לכל תפקיד "שחר של יום חדש", מגדיר יעדים ומשיג אותם ● מתגורר ברמת גן, נשוי לאנה ואב לשלושה
הזמרת והיוצרת טל גירטלר משיקה את "שתיים"
הסינגל החמישי מתוך אלבומה החדש ובו היא חוברת לשיתוף פעולה ייחודי עם המפיק והמלחין גל פדה
שברולט קולורדו נבנה במטרה ברורה. לנצח כל מכשול שאינו נמצא בכביש, כאשר בדרך לשם הנהג, ומי שאתו לא יסבלו, אך מרגע שירדו מהאספלט תתחיל חגיגה שלא תיעצר, אלא רק אם יגמר הדלק באופן בלתי מתוכנן.
נטע ריבקין – הישראלית הראשונה שזכתה במדליה באליפות העולם להתעמלות אמנותית והאשה שהשתתפה בשלוש אולימפיאדות
תקופת משבר מדיני-כלכלי ברור שגם שוק הנדל"ן מושפע והקושי לבצע עסקאות עולה. בצל אי-הוודאות, התועלות של המתווך בולטות
בגבעת קוזלובסקי, ברחוב המרי, נמצאת
הנקודה היפה ביותר של העיר גבעתיים –
תצפית מרהיבה הפונה למערב, המאפשרת
צפייה פנורמית מרשימה של העיר תל
אביב
סדרת אייפון 16 המשודרגת כוללת ארבעה דגמים והפתעה: המחירים נמוכים מההשקות הקודמות בישראל. וזו בדיוק הסיבה שערכנו השוואת מחירים
רוסלה רומנית, סחינה מרוקאית, בסל ולוביה טוניסאית ואושפלאו קווקזי – סדרה חורפית של תבשילי קדירה מקיבוץ הגלויות של המטבח הישראלי תכניס חום ונחמה אליכם הביתה
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!