
איך המחשבים למדו לקרוא אותנו בלי שנשים לב
בינה מלאכותית – ובעיקר התחום שנקרא למידת מכונה נטמע בשגרת היום-יום שלנו
המוזיאון מציע סיורים ייחודיים במהלך כל ימות השנה העוסקים בתכנים העולים מסיפורה ההיסטורי רב-הרבדים ומן ההווה המרתק ורב ההשראה שירושלים מזמנת.
מבין הסיורים שיתקיימו במהלך חודשי החורף: מוסלמים בעיר העתיקה בעבר ובהווה, סיפורו של הרובע הארמני וביקור במוזיאון הארמני, האחים הפרנציסקנים: שומרי ארץ הקודש, תולדות האנגליקנים בעיר הקודש, בונז'ור ירושלים – "מגרש" הצרפתים, לגלות את אוגוסטה ויקטוריה, הר הבית – מבט מקרוב, הנני כאן – סיור בעקבות שיריו של יורם גאון, טעימה היסטורית – סיור בעקבות החמין בלב השכונות החרדיות לקראת השבת
הר הבית, שבמרכזו כיפת הסלע ומסגד אלאקצא, הוא הסמל הבולט והמובהק ביותר של קו הרקיע של ירושלים. המתחם המלבני שגודלו כ-150,000 מטר מרובע מהווה שישית מגודלה של העיר העתיקה של ירושלים. כיום נמצאים במתחם מבנים ארכיטקטוניים מהיפים והמרהיבים בעולם ‒ כיפת הסלע המוזהבת ואבן השתייה שמסביבה היא בנויה, ובחלקו הדרומי מסגד אלאקצא. בשגרת החולין של המקום אפשר לראות המונים המתייחדים לתפילה בטקסים חגיגיים, קבוצות תיירים מן העולם כולו ואף את ילדי הרובע המוסלמי שמשחקים כדורגל ברחבי המתחם המקודש. אך מעבר למראות יומיומיים אלה מדובר בסמל רב-משמעות ובמקום המקודש המרכזי והחשוב ביותר בהקשר המזרח תיכוני, הן דתי הן פוליטי.
ההשתתפות בלבוש צנוע, ללא ג'ינסים צמודים, ללא מחשופים, ללא ביגוד עם כיתוב צבאי / פוליטי.
נשים – עם שרוולים ארוכים, חולצה עד הצוואר (ללא מחשוף), חצאית ארוכה / מכנס ארוך.
גברים – שרוולים עד המרפק, מכנסיים עד הקרסול. ניתן לבוא בסנדלים.
המשטרה אוסרת על הכנסת חפצי קודש יהודיים (ניתן לאחסן בארון לשמירת חפצים ללא אחריות המוזיאון / המשטרה).
מדריך – עפרה רגב מחיר למשתתף – 90 ₪
יום שלישי 17.1.2023 I 10:15-07:15
יום רביעי 22.2.2023 I 10:15-07:15
יום שלישי 14.3.2023 I 10:15-07:15
המתחם הגרמני באוגוסטה ויקטוריה הוא הגדול ביותר שנבנה בירושלים בתקופת חדירת המעצמות והוא צופה על העיר כולה. מי הייתה אוגוסטה? מה קרה בביקור של צ'רצ'יל? ומה השתנה בעקבות רעידת האדמה? בסיור נגלה את הר הזיתים מזווית אחרת, נבקר בכנסייה המרשימה ונעפיל לראש המגדל לתצפית ששווה את הטיפוס.
מדריך – ענבל שמעון מחיר למשתתף – 70 ₪ (כולל תצפית מראש המגדל)
יום שישי 17.2.2023 I סיור ראשון 09:00 – 10:30 סיור שני 11:00 –12:30
יום שישי 3.3.2023 I סיור ראשון 09:00 – 10:30 סיור שני 11:00 –12:30
מבעד לפסיפס: סיפורו של הרובע הארמני
הרובע הארמני, אחד מארבעת הרובעים בעיר העתיקה, נחשב לקטן שבהם. הארמנים החיים ברובע זה משמרים היסטוריה ייחודית של אחד העמים הראשונים שהתנצרו. כבר בראשית התקופה הביזנטית החלו להופיע ארמנים בירושלים והייתה להם אחיזה בשטח והשפעה גדולה על העיר לאורך כל תולדותיה.
נצא למסע קצר בעקבות הארמנים אל מתחם כנסיית המושיע בה מוצגים יצירות של קרמיקה ארמנית ואנדרטה לזכר חללי 'לגיון המזרח". נברר מהו חצ'קר בכנסיית יעקב הקדוש. וגולת הכותרת – המוזיאון להיסטוריה של הארמנים ולמאורעות רצח העם שפקד אותם בעת החדשה. במרכזו של המוזיאון – פסיפס הציפורים המדהים.
מדריך: דב נוטקביץ מחיר למשתתף: 110 ₪ (כולל כניסה למוזיאון הארמני)
יום שישי 27.1.2023 I 09:00 – 12:00
יום שישי 24.2.2023 I 09:00 – 12:00
סיור בעקבות שיריו של יהורם גאון. יהורם גאון נולד ב-1939 בירושלים, בן זקונים למשפחה ספרדית. יהורם גאון זמר ושחקן ישראלי, מגיש טלוויזיה ורדיו, זוכה פרס ישראל על תרומתו לזמר העברי, ויקיר ירושלים, הינו אחד האמנים המוערכים והאהובים ביותר בארץ. בעיני רבים נחשב גאון לזמר הלאומי של ישראל. מאחוריו מאות שירים שהפכו לנכס צאן ברזל ועשרות אלבומים. נהלך בין שכונות וסמטאות בירושלים, ממשכנות שאננים עד לנחלת שבעה, אל המקומות הקסומים עליהם שר יהורם גאון את השירים ' לך ירושלים', 'בשערייך ירושלים', 'השר משה מונטיפיורי' שירי לאדינו ואחרים.
מדריכה: אסתר סעד, מחיר למשתתף: 90 ₪
שישי 3.2, בשעה 9:00-12:00
שישי 3.3, בשעה 9:00-12:00
האחים הפרנציסקנים פעילים בארץ הקודש למעלה מ-800 שנה, וממלאים תפקיד מיוחד, כשומרי המקומות הקדושים מטעם הכנסייה הקתולית. נצא לסיור בו נכיר את דמותו של פרנציסקוס הקדוש מאסיזי, את מסדר "האחים הקטנים" שהוא ייסד ואת ה"קוסטודיה טרה סנקטה", הפועלת בארץ הקודש ובסביבתה. במהלך הסיור נבקר באכסניית "קאזה נובה", אותה מפעילים הפרנציסקנים עבור הצליינים. נסייר ברחבי מנזר סן סלבדור בהדרכת נזיר פרנציסקני, שיגלה בפנינו את צפונות המקום.
ההשתתפות בלבוש צנוע לגברים ולנשים – מכנסיים ארוכים, חולצות עם שרוול. ללא כלי נשק.
מדריך: איילת אורפז מחיר למשתתף – 90 ₪
יום שישי 3.2.2023 I 09:00 – 12:00
יום שישי 2.3.2023 I 09:00 – 12:00
לאורך ההיסטוריה התיישבו בירושלים מוסלמים ממקומות שונים בעולם, לעיתים הם שמרו על מוצאם ולפעמים הם נטמעו בתוך האוכלוסייה הערבית מוסלמית המקומית. לכל קהילה היסטוריה מרתקת משלה ואתרים ייחודיים.– נדבר על מוגרבים, אפריקאים, צופים, צוענים, הודים ועוד. בין האתרים: התכיה במעלות המדרשה, רחוב הגיא, רחוב באב ח'טה, צלאחייה, שער הפרחים, שכונת סעדיה ועוד.
ההשתתפות בלבוש צנוע.
מדריכה: עפרה רגב מחיר למשתתף: 90 ₪
יום חמישי 19.1.2023 I שעה 9:00-12:00
יום רביעי 8.2.2023 I שעה 9:00-12:00
נצא לסיור בעקבות החמין בלב השכונות החרדיות בזמן ההכנות לקראת השבת. דרך הפשקווילים, קופות הצדקה והבגדים הייחודיים נתוודע לאורח החיים וההשקפה החרדית על גווניה ונחשף להתרחשות השבועית סביב החמין – הצ'ולנט. נספר על השתלשלות החמין לאורך ההיסטוריה, ועל הכנתו בעדות השונות. נטעם חמין וקיגל וניכנס למאפייה מקומית.
מדריכה: שמחה בלנגס, מחיר למשתתף – 115 ₪ כולל טעימות
חמישי 26.1, בשעה 19:00-22:00
חמישי 16.2, בשעה 19:00-22:00
חדירת המעצמות לארץ ישראל וירושלים במאה ה-19 הגיעו גם נוצרים אנגלים אל העיר והקימו בה את הכנסייה הפרוטסטנטית הראשונה במזרח התיכון.
נלך בעקבות האנגליקנים ממתחם כנסיית המשיח אל בית הקברות בהר ציון ונשמע על: מעשים ואתגרים, חרמות ומומרים, סימנים לעין מבינה וחיי העיר המשתנה.
מדריך – ניר אורטל מחיר למשתתף – 70 ₪
יום שישי 20.1.2023 I סיור ראשון 09:00 – 10:30 סיור שני 11:00 –12:30
יום שישי 10.2.2023 I סיור ראשון 09:00 – 10:30 סיור שני 11:00 –12:30
במאה ה-19 בסמוך לחומות העיר העתיקה הוקמו על ידי הצרפתים הקתולים מספר מבנים שיצרו מעין מתחם ייחודי להם. כדי להקל על כניסתם של העולים פרצו בשנת 1899 את החומה וקבעו בה את "השער החדש".
כולם מכירים את מגרש הרוסים, אבל בירושלים קיים גם "מגרש" צרפתי. נבקר במתחם הנוטרדאם ובמוזיאון המפתיע שבתוכו על "הבד מטורינו", נצפה על בית החולים סנט לואי ועל הכנסייה של ונסאן דה פול.
מדריך – דב נוטקביץ מחיר למשתתף – 70 ₪ (כולל תצפית מנוטרדאם)
יום שישי 3.2.2023 I סיור ראשון 09:00 – 10:30 סיור שני 11:00 –12:30
יום שישי 10.3.2023 I סיור ראשון 09:00 – 10:30 סיור שני 11:00 –12:30
בינה מלאכותית – ובעיקר התחום שנקרא למידת מכונה נטמע בשגרת היום-יום שלנו
"הסוד הקטן של הכדורסל הישראלי: כשיענקלה רוזן שיתף פעולה עם אריק איינשטיין בהפועל תל אביב לפני שהפך לאגדה"
10 המקומות המומלצים ביותר בניו יורק שאסור לפספס:
סדרת אייפון 16 המשודרגת כוללת ארבעה דגמים והפתעה: המחירים נמוכים מההשקות הקודמות בישראל. וזו בדיוק הסיבה שערכנו השוואת מחירים
החורף כבר כאן. קר, חשוך וגשום וזה הזמן להתאים את התפריט המשפחתי למזג האויר. כששמעתי שרשת קצביות הבוטיק 'מרינדו' יצאה בסדרה של קדירות בשר החלטתי שאני חייבת לנסות והזמנתי סיר משפחתי.
רוסלה רומנית, סחינה מרוקאית, בסל ולוביה טוניסאית ואושפלאו קווקזי – סדרה חורפית של תבשילי קדירה מקיבוץ הגלויות של המטבח הישראלי תכניס חום ונחמה אליכם הביתה
הרשתות החברתיות משנות את מחירי הנדל"ן.
האם דירות 'פוטוגניות' נמכרות מהר יותר ומדוע יזמים משקיעים בלובי מעוצב?
שיחה עם טפסר משנה אבי קורדובה, מפקד כבאות והצלה בגבעתיים ורמת גן, החושף את האתגרים, ההכנות והמחויבות של לוחמי האש
בעקבות המצב שמביא לדחיות במועדי הבחינות קוראים מנהלי בתי הספר והמורים לבטל כליל את בחינות הבגרות שנותרו, ולהמיר אותן בציוני ההגשה הפנימיים, שיחשבו כציון הסופי.
הלינה במקלטים הציבוריים אפשרית
כחלק מההיערכות לשעות הלילה, ולרווחת התושבים המתקשים להתנייד אל המקלט הקרוב
עיריית גבעתיים פותחת שמרטפיה לילדי וילדות העובדים החיוניים על מנת למצוא פתרונות להורים שבשירות הביטחון והרפואה
במקום שהרכבת תהיה תת קרקעית ותוכל ליסוע מהר ובאין מפריע, חופרים בשביל שהרכבים יסעו בתת קרקע
המופע התקיים השנה במסגרת שבוע הוקרה ייעודי למשרתי ומשרתות המילואים ובני משפחותיהם – תושבי העיר.
הקמת התחנה החדשה תשפר את יציבות ואמינות מערכת החשמל באזור גבעתיים, דרום רמת גן ומזרח תל אביב
KGM (סאנגיונג לשעבר) מחדש את השיווק בישראל של דגם ה-Torres. מנוע 1.5 טורבו עם מומנט של 28.5 קג"מ והספק מרבי של 163 כ"ס
המסגרות בהן ישתלבו בני הנוער ממוקמות בכל רחבי הארץ וביניהן ניתן למצוא את 'בני המושבים', 'הנוער העובד והלומד', 'אחריי', 'מעשה' ועוד
בוחרים ב'דאונסייזינג: למכור את הבית הגדול ולעבור לדירה קומפקטית, נגישה ומעוצבת
רק כ-60% מוסדות החינוך בישראל מוגנים באופן מלא כיום. גבעתיים הפכה לעיר הראשונה והיחידה בישראל שהשלימה הגנה מלאה ותקנית על כלל מוסדות החינוך
שיכון 'קופת חולים' בגבעתיים הוא אחת השכונות הייחודיות בגבעתיים, המספרת את סיפורה של 'עיר הפועלים'. שכונה היא 'קיבוץ בעיר'
ניסן, אשר כזכור נמצא כאן לא מעט זמן, ומגיע ממשפחה טובה ומכובדת, וארץ שיצא מוניטין מצוין לתוצריה, לא זוכה כאן לעדנה מתפרצת.
סדרת כתבות שתחשוף את הסודות, הסוגיות והפרטים הנסתרים בהצעות ובהסכמים
גבעתיים במקום הראשון במדד הגאווה הארצי המפורסם מדי שנה על ידי האגודה למען הלהט"ב
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!