
'יעד' – הזרוע המבצעת של העירייה שמעצבת את פני גבעתיים
סיכום פעילות 'יעד' בשנת 2025: עשייה, פיתוח ושיפור איכות החיים
המוזיאון מציע סיורים ייחודיים במהלך כל ימות השנה העוסקים בתכנים העולים מסיפורה ההיסטורי רב-הרבדים ומן ההווה המרתק ורב ההשראה שירושלים מזמנת.
מבין הסיורים שיתקיימו במהלך חודשי החורף: מוסלמים בעיר העתיקה בעבר ובהווה, סיפורו של הרובע הארמני וביקור במוזיאון הארמני, האחים הפרנציסקנים: שומרי ארץ הקודש, תולדות האנגליקנים בעיר הקודש, בונז'ור ירושלים – "מגרש" הצרפתים, לגלות את אוגוסטה ויקטוריה, הר הבית – מבט מקרוב, הנני כאן – סיור בעקבות שיריו של יורם גאון, טעימה היסטורית – סיור בעקבות החמין בלב השכונות החרדיות לקראת השבת

הר הבית, שבמרכזו כיפת הסלע ומסגד אלאקצא, הוא הסמל הבולט והמובהק ביותר של קו הרקיע של ירושלים. המתחם המלבני שגודלו כ-150,000 מטר מרובע מהווה שישית מגודלה של העיר העתיקה של ירושלים. כיום נמצאים במתחם מבנים ארכיטקטוניים מהיפים והמרהיבים בעולם ‒ כיפת הסלע המוזהבת ואבן השתייה שמסביבה היא בנויה, ובחלקו הדרומי מסגד אלאקצא. בשגרת החולין של המקום אפשר לראות המונים המתייחדים לתפילה בטקסים חגיגיים, קבוצות תיירים מן העולם כולו ואף את ילדי הרובע המוסלמי שמשחקים כדורגל ברחבי המתחם המקודש. אך מעבר למראות יומיומיים אלה מדובר בסמל רב-משמעות ובמקום המקודש המרכזי והחשוב ביותר בהקשר המזרח תיכוני, הן דתי הן פוליטי.
ההשתתפות בלבוש צנוע, ללא ג'ינסים צמודים, ללא מחשופים, ללא ביגוד עם כיתוב צבאי / פוליטי.
נשים – עם שרוולים ארוכים, חולצה עד הצוואר (ללא מחשוף), חצאית ארוכה / מכנס ארוך.
גברים – שרוולים עד המרפק, מכנסיים עד הקרסול. ניתן לבוא בסנדלים.
המשטרה אוסרת על הכנסת חפצי קודש יהודיים (ניתן לאחסן בארון לשמירת חפצים ללא אחריות המוזיאון / המשטרה).
מדריך – עפרה רגב מחיר למשתתף – 90 ₪
יום שלישי 17.1.2023 I 10:15-07:15
יום רביעי 22.2.2023 I 10:15-07:15
יום שלישי 14.3.2023 I 10:15-07:15

המתחם הגרמני באוגוסטה ויקטוריה הוא הגדול ביותר שנבנה בירושלים בתקופת חדירת המעצמות והוא צופה על העיר כולה. מי הייתה אוגוסטה? מה קרה בביקור של צ'רצ'יל? ומה השתנה בעקבות רעידת האדמה? בסיור נגלה את הר הזיתים מזווית אחרת, נבקר בכנסייה המרשימה ונעפיל לראש המגדל לתצפית ששווה את הטיפוס.
מדריך – ענבל שמעון מחיר למשתתף – 70 ₪ (כולל תצפית מראש המגדל)
יום שישי 17.2.2023 I סיור ראשון 09:00 – 10:30 סיור שני 11:00 –12:30
יום שישי 3.3.2023 I סיור ראשון 09:00 – 10:30 סיור שני 11:00 –12:30

מבעד לפסיפס: סיפורו של הרובע הארמני
הרובע הארמני, אחד מארבעת הרובעים בעיר העתיקה, נחשב לקטן שבהם. הארמנים החיים ברובע זה משמרים היסטוריה ייחודית של אחד העמים הראשונים שהתנצרו. כבר בראשית התקופה הביזנטית החלו להופיע ארמנים בירושלים והייתה להם אחיזה בשטח והשפעה גדולה על העיר לאורך כל תולדותיה.
נצא למסע קצר בעקבות הארמנים אל מתחם כנסיית המושיע בה מוצגים יצירות של קרמיקה ארמנית ואנדרטה לזכר חללי 'לגיון המזרח". נברר מהו חצ'קר בכנסיית יעקב הקדוש. וגולת הכותרת – המוזיאון להיסטוריה של הארמנים ולמאורעות רצח העם שפקד אותם בעת החדשה. במרכזו של המוזיאון – פסיפס הציפורים המדהים.
מדריך: דב נוטקביץ מחיר למשתתף: 110 ₪ (כולל כניסה למוזיאון הארמני)
יום שישי 27.1.2023 I 09:00 – 12:00
יום שישי 24.2.2023 I 09:00 – 12:00

סיור בעקבות שיריו של יהורם גאון. יהורם גאון נולד ב-1939 בירושלים, בן זקונים למשפחה ספרדית. יהורם גאון זמר ושחקן ישראלי, מגיש טלוויזיה ורדיו, זוכה פרס ישראל על תרומתו לזמר העברי, ויקיר ירושלים, הינו אחד האמנים המוערכים והאהובים ביותר בארץ. בעיני רבים נחשב גאון לזמר הלאומי של ישראל. מאחוריו מאות שירים שהפכו לנכס צאן ברזל ועשרות אלבומים. נהלך בין שכונות וסמטאות בירושלים, ממשכנות שאננים עד לנחלת שבעה, אל המקומות הקסומים עליהם שר יהורם גאון את השירים ' לך ירושלים', 'בשערייך ירושלים', 'השר משה מונטיפיורי' שירי לאדינו ואחרים.
מדריכה: אסתר סעד, מחיר למשתתף: 90 ₪
שישי 3.2, בשעה 9:00-12:00
שישי 3.3, בשעה 9:00-12:00

האחים הפרנציסקנים פעילים בארץ הקודש למעלה מ-800 שנה, וממלאים תפקיד מיוחד, כשומרי המקומות הקדושים מטעם הכנסייה הקתולית. נצא לסיור בו נכיר את דמותו של פרנציסקוס הקדוש מאסיזי, את מסדר "האחים הקטנים" שהוא ייסד ואת ה"קוסטודיה טרה סנקטה", הפועלת בארץ הקודש ובסביבתה. במהלך הסיור נבקר באכסניית "קאזה נובה", אותה מפעילים הפרנציסקנים עבור הצליינים. נסייר ברחבי מנזר סן סלבדור בהדרכת נזיר פרנציסקני, שיגלה בפנינו את צפונות המקום.
ההשתתפות בלבוש צנוע לגברים ולנשים – מכנסיים ארוכים, חולצות עם שרוול. ללא כלי נשק.
מדריך: איילת אורפז מחיר למשתתף – 90 ₪
יום שישי 3.2.2023 I 09:00 – 12:00
יום שישי 2.3.2023 I 09:00 – 12:00

לאורך ההיסטוריה התיישבו בירושלים מוסלמים ממקומות שונים בעולם, לעיתים הם שמרו על מוצאם ולפעמים הם נטמעו בתוך האוכלוסייה הערבית מוסלמית המקומית. לכל קהילה היסטוריה מרתקת משלה ואתרים ייחודיים.– נדבר על מוגרבים, אפריקאים, צופים, צוענים, הודים ועוד. בין האתרים: התכיה במעלות המדרשה, רחוב הגיא, רחוב באב ח'טה, צלאחייה, שער הפרחים, שכונת סעדיה ועוד.
ההשתתפות בלבוש צנוע.
מדריכה: עפרה רגב מחיר למשתתף: 90 ₪
יום חמישי 19.1.2023 I שעה 9:00-12:00
יום רביעי 8.2.2023 I שעה 9:00-12:00

נצא לסיור בעקבות החמין בלב השכונות החרדיות בזמן ההכנות לקראת השבת. דרך הפשקווילים, קופות הצדקה והבגדים הייחודיים נתוודע לאורח החיים וההשקפה החרדית על גווניה ונחשף להתרחשות השבועית סביב החמין – הצ'ולנט. נספר על השתלשלות החמין לאורך ההיסטוריה, ועל הכנתו בעדות השונות. נטעם חמין וקיגל וניכנס למאפייה מקומית.
מדריכה: שמחה בלנגס, מחיר למשתתף – 115 ₪ כולל טעימות
חמישי 26.1, בשעה 19:00-22:00
חמישי 16.2, בשעה 19:00-22:00

חדירת המעצמות לארץ ישראל וירושלים במאה ה-19 הגיעו גם נוצרים אנגלים אל העיר והקימו בה את הכנסייה הפרוטסטנטית הראשונה במזרח התיכון.
נלך בעקבות האנגליקנים ממתחם כנסיית המשיח אל בית הקברות בהר ציון ונשמע על: מעשים ואתגרים, חרמות ומומרים, סימנים לעין מבינה וחיי העיר המשתנה.
מדריך – ניר אורטל מחיר למשתתף – 70 ₪
יום שישי 20.1.2023 I סיור ראשון 09:00 – 10:30 סיור שני 11:00 –12:30
יום שישי 10.2.2023 I סיור ראשון 09:00 – 10:30 סיור שני 11:00 –12:30

במאה ה-19 בסמוך לחומות העיר העתיקה הוקמו על ידי הצרפתים הקתולים מספר מבנים שיצרו מעין מתחם ייחודי להם. כדי להקל על כניסתם של העולים פרצו בשנת 1899 את החומה וקבעו בה את "השער החדש".
כולם מכירים את מגרש הרוסים, אבל בירושלים קיים גם "מגרש" צרפתי. נבקר במתחם הנוטרדאם ובמוזיאון המפתיע שבתוכו על "הבד מטורינו", נצפה על בית החולים סנט לואי ועל הכנסייה של ונסאן דה פול.
מדריך – דב נוטקביץ מחיר למשתתף – 70 ₪ (כולל תצפית מנוטרדאם)
יום שישי 3.2.2023 I סיור ראשון 09:00 – 10:30 סיור שני 11:00 –12:30
יום שישי 10.3.2023 I סיור ראשון 09:00 – 10:30 סיור שני 11:00 –12:30

סיכום פעילות 'יעד' בשנת 2025: עשייה, פיתוח ושיפור איכות החיים

אלדד לבני (49) אחד המייסדים של 'טורק' התחיל את דרכו בתכנות בסיסי בילדותו, המשיך דרך שירות טכני בחיל האוויר והיום הוא ה-CINO של החברה ● מתגורר ברמת גן, נשוי לנטע-לי ואב לעומר (11) ועידו (9)

אחרי כמעט שמונה עשורים מאז הוקמה, אחרי שהוכרזה כמבנה לשימור ואחרי שלפני כשמונה שנים ננעלה וננטשה – הבריכה המיתולוגית מתעוררת לחיים

קבלו את נבחרת החלומות של אזני ההמן, מהקלאסיקה ועד לחידושים המפתיעים. הצטרפו למסע בין בצקים פריכים ומילויים טרנדיים כי משנכנס אדר מרבין באכילת אוזני המן

מה אם הדירה שחיפשתם חודשים נמצאת בעיר שאפילו לא חשבתם עליה?

המלחמה הממושכת, הריבית הגבוהה והמחסור החריף בידיים עובדות יצרו חוסר יציבות עמוק.


שוק הנדל"ן הוא זירה סוערת, שילוב של סכומי עתק, חוסר ודאות ואמוציות. כדי להבטיח את הצלחת העסקה שלכם, חשוב לבחור באיש מקצוע בעל סטנדרטים גבוהים של ידע, אתיקה ואחריות – מתווך חבר לשכה הוא הסטנדרט הגבוה ביותר

המדבר נצבע בשלל צבעים בעקבות הגשם המשמעותי שירד באזור

בטקס בבית ווהלין בגבעתיים יוענקו אותות הוקרה לפעילי המחתרת של תנועות הנוער הציוניות בהונגריה, שהצילו יהודים במהלך השואה

מדובר על שמרטפיות לילדי עובדים חיוניים במספר מוקדים ברחבי הארץ, ובראשם קן בורכוב גבעתיים

האלוף שי קלפר, מפקד פיקוד העורף, ביקר במרכז ההפעלה העירוני של גבעתיים

האלוף שי קלפר, מפקד פיקוד העורף, ביקר במרכז ההפעלה העירוני של גבעתיים

בכל בתי הספר בעיר עומדים לרשותכם מרחבים מוגנים ממוזגים, מרווחים ובטוחים, ממ״ד לכל דבר ועניין

מסיבת פורים במקלט הבניין. עמית, תמר ומיה החליטו שגם אזעקות ומלחמה לא מבטלים את שמחת פורים

המלונית בגבעתיים לחולי סרטן: גם בזמן מלחמה, חולי סרטן רבים מהצפון והדרום נאלצים לנסוע שעות בפקקים לטיפולי בבתי חולים במרכז הארץ

רגע לפני פרוץ מלחמת "שאגת הארי" באיראן, התקיים בפארק גבעתיים אירוע ה"פורידוג" לפורים

אימוץ חטיבת השיריון 188 ע"י גבעתיים החל ביוזמתו של רוני שטרן ז"ל, ומתקיים מזה מספר שנים

"הפיכת בסיס השלישות לשכונה אזרחית היא במידה רבה סגירת מעגל עבורי. 'בית זה לא רק מקום, זו תחושה', ואני מאמינה שהתחושה בשכונה ובסביבתה תהפוך מעתה ממגוננת וסגורה למזמינה וצומחת"

נורית ואורי חשבו שהם מכוסים מכל כיוון, אבל אחרי עשור של זוגיות מאושרת התגלה החור השחור: למה הסכם ממון לא באמת קובע מי יירש אתכם

30 מצטיינים בפעילות התנדבותית קיבלו תעודות הוקרה בטקס מרגש

30 מצטיינים בפעילות התנדבותית קיבלו תעודות הוקרה בטקס מרגש

זכויות הבנייה כבר אינן קבועות מראש: כל פרויקט נבחן לפי מדיניות עירונית, צפיפות וכדאיות כלכלית?
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!


