14/12/2024
14/12/2024
שבת, 14 בדצמבר 2024
מרצדס GLS – האח הגדול, והגדול מכולם
08/04/2020
רוני סומק – מורה. משורר. אמן.
08/07/2020
מרצדס GLS – האח הגדול, והגדול מכולם
08/04/2020
רוני סומק – מורה. משורר. אמן.
08/07/2020

השפית מאיה בלום תשלח אליכם אוכל אמריקאי מושחת

השנה האחרונה הכניסה לחיינו את הקורונה ואיתה את הפחמימות המושחתות,

והפעם שפית רמת-גנית שתשלח לכם אוכל אמריקאי מושחת עד הבית

כמו רבים מאיתנו גם מאיה בלום (30) נאלצה לעצור ולעשות שינויים בעסק שלה "מאורת הארנב" (the rabbit hole experience) – מיזם שעוסק באוכל כאמנות ומצאה את עצמה מובטלת ומבואסת. השפית הצעירה בוגרת בית הספר "קורדון בלו" בלונדון שניהלה כבר מטבחים והיתה בעלת עסק במקסיקו, בחרה לחזור לפשטות כדי להכניס כסף לחשבון הבנק.

"תמיד כשחוזרים לפשטות חוזרים לילדות" אומרת מאיה "הבנתי שזה יהיה הדבר הכי נכון. זה זול זה נגיש וזה טעים בטירוף! אז יצרתי את yo mama. הלוגו הוא הפיטבול רד נוז שלי. נראה לי נכון לשים אותו כייצוג של שמנמנות כי אין משהו שהכלב הזה לא ניסה לאכול" היא מחייכת.

לחם תירס – מנה מנחמת ומפנקת

איך הגעת להכין ולמכור דווקא אוכל אמריקאי דרומי ומושחת?

"תקופה ארוכה בילדותי העברתי באזור שיקגו בארצות הברית. הרבה מהזיכרונות שלי הם של אוכל מהתקופה ההיא כמו 'מאק אנד צ'יז', ו'קיי אף סי' זה הזיכרון הקולינרי הראשון שלי – כנראה שזו גם הסיבה שקוראים לזה אוכל נחמה. מעבר לטיגון והטעמים של האומאמי, זה באמת מרגיע את הראש. אם כבר פחמימות אז עד הסוף!

אוכל דרומי מאופיין בעיקר בשימוש בתירס, תיבלון נכון וטיגונים. הבנתי שיש המון המבורגריות בארץ ויש בהחלט אוכל שחיתות, אבל בנישה הזו של אוכל נשמה שמספק את הנפש – יש חוסר. האוכל הוא פשוט כביכול, אבל לכל מנה יש את הטוויסט שלי."

מאיה החלה ליצור מביתה ברמת גן קולקצייה אמריקאית גרגרנית שאותה היא מספקת בטייק אווי ובמשלוח עד הבית בהזמנה מראש.

ה"האש פאפיז" הפריכים הממכרים העשויים גבינת צ'דר

אז מה הזמנו?

פתחנו בריבועי לחם תירס נימוחים עשויים מתירס טרי, שהוגשו עם חמאת תבלינים משגעת ושמנת חמוצה (30 ₪) – קמח תירס הופך כל מנה למנחמת ומפנקת יותר והתמוגגנו מלחם התירס בכל ביס.

המשכנו למנת הדגל של "יו מאמא" – כנפיים שזופות, ועסיסיות, מצופות בבלילה פריכה ותערובת תבלינים דרומיים סודית (35/60 ₪). לצד הכנפיים הונחה על הצלחת מנת "מאק אנד ציז" עם גבינת צ'דר אמיתית קרמית ומשגעת (35 ₪).

בין לבין נשנשנו את כדורי ה"האש פאפיז" הפריכים והממכרים, עשויים גבינת צ'דר, תרד בצל מטוגן ותירס (30 ₪).

וכמו שצריך בארוחה כזו, קינחנו בפרוסת קראק פאי עשירה, זהובה וטעימה בטירוף – עוגה עם בסיס שיבולת שועל, מילוי קרמלי מתוק ושמנת חמוצה (30 ₪).

כנפיים שזופות, עסיסיות, מצופות בתערובת תבלינים דרומיים סודית

תעשו לעצמכם טובה ותזמינו גם את המשקאות הנפלאים המגיעים בכוסות ומדבקת ה-Drink me כיאה לחובבי לואיס קרול. אנחנו נהנינו מקוקטייל נפלא של אבטיח טרי, ליים וג'ין (25 ₪) ומחליטת תה לואיזה קר (10 ₪).

yo mama אפשר להזמין בפייסבוק או בווטסאפ/נייד: 052-4380323

 052-4380323 

 Maya Bloom

  מיה בלום

»» »» »» »» »» »» »»

 

12/25/2023

ממלכת המאפים של ליטל

ליטל אזולאי היא קונדיטורית שהחליטה להתחיל לאפות בביתה חלות משגעות, עוגיות ועוגות טעימות. היא עושה רק דברים שהיא אוהבת ושטעימים לה
10/19/2022

המקרונים של התאומות הם קפיצה לפריז

המקרונים של התאומות הם קפיצה לפריז קארן ודבורה הן אחיות תאומות שהגיעו לכאן היישר מפריז (צרפת). הן אוטודידקטיות, מקרונים הם התשוקה שלהן. הן פתחו את החנות שלהן "טווינסקייקס" לפני 6 שנים, הן מציעות מקרונים פרווה […]
09/13/2022

הכירו את ה-Upper Market חווית אוכל רחוב אורבנית

הכירו את ה- Upper Marketחווית אוכל רחוב אורבנית בר פנזור ביום חמישי בצהרי היום, לאחר שהרעב הכריע אותנו, החלטנו לצאת לאכול במתחם האוכל החדש של גבעתיים במגדל השחר. אין לתאר את ההפתעה שחווינו – חלל […]
01/07/2022

המתנה המושלמת בעיצוב אישי – להיט שמשגע את הרשתות החברתיות!

המתנה המושלמת בעיצוב אישי – להיט שמשגע את הרשתות החברתיות! אם אתם צריכים מתנה מיוחדת או רוצים להנציח את הכלב האהוב שלכם הגעתם למקום הנכון! בסטודיו נורמן יעצבו עבורכם מגוון רחב של מוצרים בהתאמה אישית […]
01/04/2022

מוצ'ה עושים אוכל איטלקי באהבה

במוצ'ה עושים אוכל איטלקי באהבה בר פנזור האהבה שלנו לאוכל איטלקי הביאה אותנו ביום חורפי מעונן להזמין את מנות הרחוב החדשות של מוצ'ה. אחרי הצצה בתפריט, המשימה הושלמה, ההזמנה בוצעה ומהר מאוד הגיע השליח עם […]
01/01/2022

השוקולד הוא אמנות, ביטוי ויצירה

השוקולד הוא אמנות, ביטוי ויצירה בר פנזור מלי פרשקר היא הבעלים של "קרייבס" והיא מייצרת שוקולדים משמחים ומרגשים. היא הגיעה לעולם השוקולד מעולם הקונדיטוריה ועיצוב העוגות. לאחר שעשתה קורס שוקולד ב"אסטלה", החלה בייצור פרליני אספרסו […]
12/26/2021

קולקציית המתוקים של בית המאפה "עומר בייקרי"

חג החנוכה כבר מעבר לפינה והשנה בחרנו עבורכם את כל הקולקצייה – סופגניות יצירתיות ודונטאס שמנמנות, עוגת בריושים עשירה וטארט סנט הונורה עם סופגניות קטנטנות, קרואסונים מלאי כל טוב ושוקולדים עשירים… בקיצור, תהיו מוכנים כי החג הכי משמין בשנה הגיע!חג טעים ושמח!
12/05/2021

Gallato Patisserie – חגיגה פריזאית

חג החנוכה כבר מעבר לפינה והשנה בחרנו עבורכם את כל הקולקצייה – סופגניות יצירתיות ודונטאס שמנמנות, עוגת בריושים עשירה וטארט סנט הונורה עם סופגניות קטנטנות, קרואסונים מלאי כל טוב ושוקולדים עשירים… בקיצור, תהיו מוכנים כי החג הכי משמין בשנה הגיע!חג טעים ושמח!


למעבר למגזינים:

ל‘גבעתיים פלוס’הקליקו כאן

ל‘רמת גן פלוס’, הקליקו כאן 

נשמח לשמוע מה שיש לך להגיד לנו

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!

דילוג לתוכן