12/07/2025
12/07/2025
שבת, 12 ביולי 2025
זרקאור

מיכל ברט

כבשה את העולם

הילה כהן

צילום: אמנון חורי

19 בדצמבר 2024

שתפו:

מיכל ברט, אמנית הפלמנקו הישראלית ותושבת גבעתיים זכתה בפרס Most Creative בפסטיבל סרטי המחול בדאלאס ובפרס Best Dance Short Film בפסטיבל הבינלאומי בקפריסין. "עם
הגישה החדשנית שלה לריקוד מסך, ברט מטשטשת את הגבולות בין ריקוד לקולנוע, ודוחפת את האמנות של פלמנקו לגבהים חדשים של הבעה ועומק קונספטואלי", נכתב על היצירה במגזין בלוס אנג'לס (LAMag) הזכיות הן עבור ' IN ' וידאו-דאנס פרי יצירתה שנעשה בשיתוף פעולה עם הרקדן והכוריאוגרף הספרדי ישראל גלבן והצלם אמנון חורי. הוידאו-דאנס הוזמן להשתתף ב-13 פסטיבלים ברחבי העולם, ביניהם ארה"ב, ספרד, אוסטרליה וצרפת. היצירה עוסקת בבידוד ובשגרה בין קירות הממ"ד – מציגה אישה הכלואה בין ארבעה קירות, במצב של בידוד ובדידות בעת שהייה ממושכת בחלל קטן היא חושפת את הצופה למסע פיזי ומנטאלי אל מעמקי ההיסגרות ועוסקת בהישרדות ובדרכי ההתמודדות עם המצבים הקשים האלו – המלאים בחוסר ודאות ובטלטלה כואבת בין ייאוש ותקווה.

ב- PASITO בית של פלמנקו, אני מלמדת עם כל הלב והנשמה – ילדות, נשים וגברים מביעים ויוצרים ומתנועעים לא רק דרך הצעדים והקצב"

בית של פלמנקו PASITO

ברט החלה את דרכה בעולם המחול בגיל 5 בבלט קלאסי ומודרני, זכתה בתחרות פלמנקו יוקרתית ובמלגה ללימודים בספרד, שם שהתה שש שנים. ב-13  השנים האחרונות היא יוצרת ומלמדת פלמנקו בסטודיו PASITO שהקימה בשכונת פלורנטין בתל אביב. "שם אני מלמדת עם כל הלב והנשמה – ילדות, נשים וגברים מביעים ויוצרים ומתנועעים לא רק דרך הצעדים והקצב" היא מספרת. ברט, יוצרת כוריאוגרפית, נחשבת לבכירת רקדניות הפלמנקו בישראל ומשתפת פעולה עם רקדנים מוזיקאים ויוצרים בעלי שם עולמי, תזמורות והפקות אופרה. שבע הפקות המקור שיצרה זכו להכרה והצלחה רבה ולקחו חלק בפסטיבלים בארץ ובחו"ל. "הדור הבא של הפלמנקו גדל אצלי – לא רק בסטודיו, אלא גם בבית – נגה, נטע וגיל רקדו איתי בתוך הבטן וממשיכים גם עכשיו. לכולם אהבה גדולה למוזיקה וריקוד וחוש הקצב שלהם מפותח מאד. נגה (8) ונטע (6) כבר רוקדות כמה שנים בקבוצת הילדות בסטודיו וגיל (2) רוקע בבית ומבקש כלזמן את הגיטרה" היא מספרת בחיוך. 

המגזינים

עשו מנוי למגזין 'גבעתיים פלוס',

בכל גיליון כתבות וטורים מעניינים ומעמיקים
אל תחמיצו, עכשיו ללא תשלום!

עשו מנוי למגזין 'רמת גן פלוס',

הישארו מעודכנים
אל תחמיצו, עכשיו ללא תשלום!
אל תפספסו הכתבות האהובות
Shape
Shape
אולי יעניין אותך
כתבות השער
יזמות ושווק נדל"ן // נטע עדני

בין בלנקנזה לעצמאות – לזכרה של ראומה ויצמן לבית שוורץ

בין בלנקנזה לעצמאות  לזכרה של ראומה ויצמן לבית שוורץ נטע עדני 5/5/2025 לא בכל יום נפטרת דמות, שהחזיקה בעדינות ובנחישות את חוטי הזהות הישראלית שלנו. בכתיבת הטור הזה, בעיצומם של ימי שואה ותקומה, רגע לפני

קראו עוד »
זרקאור

"פשוט תהיה אתה."

בשעה 06:29 בבוקר ה-7 באוקטובר 2023, התעורר בסיס זיקים בדרום הארץ לבוקר שהפך במהרה לאחד הקשים בתולדות המדינה. סמ"ר עומרי ניב פיירשטין לא יכול היה לדעת ששעות אלו יהיו האחרונות בחייו, וגם הרגעים בהם יהפוך לגיבור שהציל חיים רבים

קראו עוד »
Shape
Shape

המדריך להזמנות

02/08/2021

איטליה על קצה המזלג

פסטה דלה קזה פסטה טריה של השף משה בראל מתמחה בייצור פסטה טריה על פי מסורת איטלקית רבת שנים. במפעל המשפחתי המיוחד מיוצרים מדי יום פסטה קצרה וארוכה, רביולי במילויים שונים, ניוקי, רטבים ועוד המון
10/21/2020

פטיסרי צרפתי בגבעתיים

עוגיות בסגנון צרפתי  'קייקס אנד מור' להזמין מגבעתיים ולהרגיש בפריז אין לתאר את העונג שהרגשנו כשהגיע אלינו המארז המתוק של "קייקס אנד מור" . כשפתחנו את מכסה הקופסא שהייתה מלאה במאפים ועוגיות בעבודת יד, מסודרים
10/18/2020

לאכול טוב וגם לעשות טוב

'באזז'  דיינר אמריקאי בגבעתיים כמה חיכינו ליום הזה שבו יפתח בגבעתיים דיינר אמריקאי אמיתי, כזה שמגיש אוכל טוב ומושחת וכמה שמחנו ששמענו על "באזז"! הזמנו משלוח לשני רעבים והוא הגיע במהירות (זה בגבעתיים, זוכרים?). המבורגר
09/03/2020

לתת ביס ולהרגיש באיטליה

לתת ביס ולהרגיש באיטליה נועה חיים ודניאל צור תושבי גבעתיים הקימו את פסטה פיצ’י – פופ אפ של פסטות טריות מדהימות עם רטבים נהדרים בר פנזור שפית קונדיטורית נועה חיים (אלנה, L28 ) והשף דניאל
11/27/2020

חגיגה מתוחכמת

חגיגה מתוחכמת שגיב מלול הוא שף קונדיטור שפתח פטיסרי וקרא לה על שם בתו ליאן. הסופגניות שלו מעולות וזכו אצלינו לצל"ש, כאלה שענו על כל הציפיות! גודל אידיאלי, בצק אוורירי כמו ענן, מפוצצות במילוי מתוחכם
04/08/2021

סושי 'סואשי' – יצירות אמנות

סושי. זה לא מה שחשבתם! ב'סואשי' כל מגש הוא מיוחד, יצירת אמנות לשמה איך אני אוהבת סושי! הדגים הנאים הטריים, האורז המתקתק, המליחות של האצה, הירקות החתוכים דק – ארוחה טעימה, קלילה ומתוחכמת. מה יכול

מצטרפים למגזין מעורר מחשבה ומהנה

מנוי בהטבה ללא תשלום למגזין 'גבעתיים פלוס'

מנוי בהטבה ללא תשלום למגזין 'רמת גן פלוס'

נשמח לשמוע מה שיש לך להגיד לנו

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!

דילוג לתוכן