

אחרי עשור של תכנון וקידום, אושרה ע״י הוועדה המחוזית התכנית להקמת איזור התעסוקה/משרדים ומסחר החדש של גבעתיים, במתחם מרכז המלאכה בכורזין.
הוועדה המחוזית תל אביב החליטה לתת תוקף לתוכנית מתחם "כורזין" בגבעתיים. התוכנית נועדה להסב את אזור התעשייה והמלאכה כורזין הוותיק בעיר, למתחם תעסוקה ומסחר מעורב שימושים במגדלים של עד 45 קומות, הכולל כ-1,100 יחידות דיור קטנות, ולהוסיף התוכנית מוסיפה כ-90 אלף מ"ר לשטחי התעסוקה והמסחר המאושרים במתחם.
התכונית במתחם כבר אושרה בשנת 2017, אך לאחר התנגדויות בהם של עיריית גבעתיים, נדונה שוב ובמסגרת כך בוטלה היום באופן סופי המנהרה התת קרקעית שהייתה בתכנון.
התוכנית החדשה והמעודכנת שאושרה, מוסיפה לשטחי התעסוקה המאושרים במתחם כ-90 אלף מ"ר עבור תעסוקה ומסחר, בהתבסס על הקו הסגול של הרכבת הקלה, העתיד לעבור בדרך אלוף שדה. כמו כן, התוכנית מכפילה את השטח המאושר למגורים במתחם לכדי 70 אלף מ"ר הכוללים 1,100 יחידות דיור בבינוי של עד 45 קומות.
שילוב המגורים נועד לייצר עירוב שימושים ומתחם פעיל בכל שעות היממה. בהתאם, קבעה הוועדה כי כל יחידות הדיור במתחם תהיינה יחידות דיור קטנות בשטח של 45 מ"ר בממוצע, מחציתן להשכרה לצמיתות. הגדלת ההיצע בתוכנית הנו של יחידות דיור קטנות, וכן של יחידות דיור המיועדות להשכרה בלבד. כמו כן, מאפשרת התוכנית הקמת דיור מוגן.
לאחר שמיעת ההתנגדויות לתוכנית ובשיתוף פעולה עם עיריית גבעתיים, הוחלט בוועדה המחוזית, לבטל את המנהרה התת קרקעית שתוכננה להיבנות תחת המתחם, על מנת להסיר חסמי מימוש כפי שעלו בהתנגדויות וכן על מנת לאפשר "מרחב הליכתי ללא פורטלים". כמו כן, ביטול המנהרה מאפשר את שימור שדרת הפיקוסים הוותיקים בעיר.
מושיק גולדשטיין, המשנה לראש עיריית גבעתיים: "16 שנים ארוכות שאני מלווה את הפרויקט הזה שטמן בחובו אין ספור אתגרים ותלאות אבל בסוף הצלחנו! הפרויקט יזניק את הכנסות העירייה וייצור מרכז עסקים חדשני בדרום העיר – מה שיחייה את האזור לאורך כל שעות היממה"
רן קוניק, ראש עיריית גבעתיים: "זו בשורה משמחת וחשובה לעיר גבעתיים, מדובר בעתיד הכלכלי של העיר, בתכנית שמייצרת שטחים רבים למסחר ותעסוקה ובעירוב שימושים. התכנית תאפשר יצירת מקומות עבודה משמעותיים וחדשים בעיר לטובת חיזוקה כעיר ברת קיימא, מה שגם יפחית את יציאת תושבינו לעבודה מחוץ לעיר, יפחית שימוש ברכב פרטי, פקקים ותנועה בבקרים ובערבים. בימים אלו נבנה הקו הסגול של הרכבת הקלה שעובר על ציר אלוף שדה הסמוך למתחם כורזין."


אופטיקה בריל קידס מציעים חוויית ראייה צבעונית, מקצועית ומותאמת במיוחד לילדים ובני נוער

צילום: גור סלע ואדי מוסררה: עבר הירקון – עתיד ירוק ואדי מוסררה הוא שמו הקודם של נחל איילון. הוא היה שם נרדף להצפות חוזרות ונשנות בימי גשם נטע עדני 12/12/2025 בעבורי קו 63 של דן

אנדרטה אחת ועשרות סיפורי חיים. בלב גן רבקה, ניצבת אנדרטה לזכר בני ובנות גבעתיים, שנפלו בכל מערכות ישראל

אופטיקה בריל קידס מציעים חוויית ראייה צבעונית, מקצועית ומותאמת במיוחד לילדים ובני נוער

המנטליות השתנתה, אחרי הקורונה והמלחמה, יותר ויותר אנשים שואלים את עצמם מה באמת חשוב להם

העתיד של ההתחדשות העירונית: בין ביורוקרטיה לצורך ביטחוני וחברתי.
2026 היא השנה שעשויה להפוך לנקודת מפנה

בוקר אחד, הגעתי ליום נוסף בקמפוס של אונ' בר-אילן ובגלל עבודות הרק״ל נסגר השער הראשי. לא ידעתי אז, שדווקא העיקוף הזה יוביל אותי לגילוי אחר. ד"ר סוס טבע את הביטוי: "אם יוצאים, מגיעים למקומות נפלאים". נכנסתי משער דרומי ובכיכר הראשונה עמד מולי בניין עם מבנה אבן המזכיר אוניברסיטאות בני מאות שנים – עיצוב כה שונה

שדרוג תשתיות החינוך בגבעתיים באמצעות הזרוע הביצועית, חברת יעד, עם בשורה לתושבי מתחם "גבעתיים סיטי" והשכונות הסמוכות לו

נוער, ספורט ומה שביניהם: מבנה חדיש לפעילות ספורט והעצמה בבית הספר שמעוני

נעמי לבנון-קשת היא משוררת ועיתונאית, שספר שיריה האחרון, "שורשים מתארכים באוויר", זכה להדים חיוביים כמי שיוצר עולם חדש מתוך חורבן

הקסם שמאחורי המילים. כיצד כבשו הסופרת מאירה ברנע גולדברג ו'כראמל' את לבבות הקוראים

אז מה באמת עומד מאחורי דירוגי הבטיחות, ואיך תדעו איזה רכב מתאים לכם ביותר?

שוק הנדל"ן הוא זירה סוערת, שילוב של סכומי עתק, חוסר ודאות ואמוציות. כדי להבטיח את הצלחת העסקה שלכם, חשוב לבחור באיש מקצוע בעל סטנדרטים גבוהים של ידע, אתיקה ואחריות – מתווך חבר לשכה הוא הסטנדרט הגבוה ביותר

החג הכי משמין בשנה הגיע וזה הזמן לסקר הסופגניות ששוות את הקלוריות! שיהיה חג טעים!

שיר במתנה לשנה החדשה
משוררי גבעתיים ורמת גן מעניקים את הדבר היקר ביותר שיש להם
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!


