
הם אהבו את הבן, אבל לא את אשתו.
"צוואה היא לא רק מסמך משפטי ואנשים אינם מורישים רק כסף או דירה. הם מורישים גם סיפור, תחושה ומסר אחרון ליקיריהם ואהובי ליבם"

עידו ונטע החליטו שהם לא רוצים להתחתן. לא דרך הרבנות, ולא בכלל. הם כן רצו מסיבה חגיגית עם המשפחה והחברים, נטע לבשה שמלה לבנה ועידו חולצה מחויטת, והם הזמינו את כל מי שהם אוהבים לחגוג איתם ואפילו ענדו זה לזו טבעות, אבל בלי חופה ובלי שבירת כוס.
החיים עצמם
גם במהלך החיים עצמם, עידו ונטע הקפידו להמשיך לשמור על החופש והעצמאות שלהם, ממש כפי שהיה לפני כן. הם התנהלו באמצעות שני חשבונות בנק נפרדים וחילקו ביניהם את תשלום ההוצאות בכל פעם כפי שרצו.
כשעידו קיבל הצעת עבודה בארה"ב, והתאומות שנולדו להם עדיין לא היו בנות חצי שנה אפילו, נטע התפטרה מהעבודה והם עשו "רילוקיישן" לחמש שנים, במהלכן נטע לא עבדה כלל. לאחר מכן, כששבו לארץ, נטע מצאה עבודה שאפשרה לה להיות אם נוכחת ומעורבת, גם אם היא הרגישה שהשכר לא מתגמל כפי שהיא הייתה רוצה ושהעבודה לא באמת מעניינת אותה.
אחרי 15 שנים של זוגיות עידו ונטע החליטו להיפרד. שניהם הגיעו למסקנה שהם רוצים זוגיות טובה ומספקת יותר בשביל עצמם, והם החליטו להיפרד הכי טוב שרק אפשר ופנו במשותף לגישור.
ידועים בציבור
כבר בפגישת הגישור הראשונה, התגלו פערים עצומים בין עידו לנטע, כאשר עידו אמר שכל מה שהם צריכים לדבר עליו זה הבנות שממילא כבר די גדולות, ואילו נטע שאלה בפליאה: ומה לגבי כל הרכוש שלנו? עידו השיב לנטע מופתע בדיוק כמוה: על איזה רכוש את מדברת? אין לנו שום רכוש משותף, הכל ניהלנו תמיד בנפרד, בדיוק כפי שרצינו שיהיה.
מבחינה משפטית, עידו ונטע הם ידועים בציבור. בניגוד לבני זוג נשואים, לגביהם קובע החוק ברירת מחדל שכל מה שנצבר החל מיום הנישואין הוא רכוש משותף לשניהם, אצל בני זוג ידועים בציבור אין תמיד תשובה פשוטה לשאלה האם יש ביניהם שיתוף רכושי, וגם אם כן ממתי השיתוף ומהו הרכוש המשותף.
בתי המשפט בוחנים שורה ארוכה של נסיבות כדי להבין האם בני הזוג התכוונו לשתף זה את זו ברכוש שנצבר במהלך הקשר, בהן אופן ההתנהלות הכלכלית, משך הקשר, קיומם של ילדים משותפים ופרמטרים נוספים. הבחינה נעשית בדרך כלל בדיעבד בעת הפרידה, בשלב בו כל אחד מבני הזוג מתבצר בעמדה שלו והמרחק בין שני הקצוות הוא רב, כמו במקרה של עידו ונטע.
"נטע שאלה בפליאה: ומה לגבי כל הרכוש שלנו? עידו השיב לנטע מופתע בדיוק כמוה: על איזה רכוש את מדברת? אין לנו שום רכוש משותף, הכל ניהלנו תמיד בנפרד…"
לדעתו של עידו, לא היה שום רכוש משותף לחלק ביניהם, ואילו לדעתה של נטע כל הכספים שנצברו בחשבונות הבנק הנפרדים ובחסכונות, וכן כל הפנסיות, קרנות ההשתלמות וקופות הגמל שנצברו היו רכוש משותף ששייך לשניהם, גם אם רשומים רק על שם אחד מהם.
נטע שהתקשתה לשמוע את דבריו של עידו חזרה ואמרה: ברור שלא הייתי מתפשרת על מקום העבודה שלי ומרוויחה חצי מעידו במשך שנים ארוכות לטובת גידול הבנות שלנו, אם לא הייתי חושבת שכל מה שעידו מרוויח שייך גם לי! אבל גם עידו היה בטוח שהוא צודק ושאם הם היו רוצים שהכספים שלהם יהיו משותפים, הם הרי היו פותחים חשבון בנק משותף.
הפתרון
זוגות צעירים רבים לא תמיד מבינים את המשמעויות המשפטיות והמשמעויות הכלכליות של ההחלטה האם להינשא או לא להינשא. מעבר לכך, זוגות רבים לא יודעים שלא משנה מה תהיה הבחירה שלהם, הפתרון הוא פשוט למדי, בתנאי שעושים אותו בזמן – הסכם ממון.
בהסכם ממון בני זוג יכולים לקבוע ולהגדיר בעצמם את הכללים למערכת היחסים הרכושית ביניהם. בין אם בני הזוג מחליטים לשתף את הרכוש שנצבר במהלך הקשר הזוגי ובין אם הם מחליטים שלא, חשוב ומשמעותי ביותר שהדברים יהיו ברורים וידועים מראש ושההחלטה תתקבל כאשר בני הזוג בוחנים את הדברים מנקודת מבט משותפת, גם כדי למנוע מחלוקות וסכסוכים משפטיים עתידיים וגם כדי שבני הזוג יוכלו לקבל החלטות ובחירות מושכלות במהלך הקשר הזוגי עצמו.
כשעידו ונטע בנו את חייהם המשותפים, הם דיברו על ילדים, על מגורים ועל העתיד. הם מעולם לא עצרו לשאול את עצמם מה יקרה אם יום אחד הם ייפרדו. לפעמים הסכם ממון לא נועד להגן על בני זוג זה מפני זה.
לפעמים הוא פשוט נועד לוודא ששני בני הזוג מבינים את המציאות באותו האופן.
• התוכן נועד להעשרה וידע כללי בלבד, ואינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי
• התמונות להמחשה בלבד
עו"ד אפרת אמסטר מומחית בתחום המעמד האישי ודיני הירושה, התנגדויות לצוואות, ניהול עזבונות והסכמים בין יורשים. שותפה מנהלת במשרד בוטיק מוביל בתחום המשפחה והירושה עו״ד יריב-אמסטר
יש לכם עוד שאלות, צרו קשר ישירות עם אפרת:
טור המומחית של עו"ד אפרת אמסטר התפרסם גם במגזינים 'גבעתיים פלוס' ו'רמת גן פלוס' מס' 143
הקליקו כאן למאמרים נוספים של הכותבת
תגיות: גירושין, הסכמי גירושין, הסכמי ממון, חלוקת רכוש, משמורת, מזונות, אלימות במשפחה, ירושה וצוואות, עריכת צוואות, התנגדויות לצוואות, ניהול עיזבונות, סכסוכי ירושה בין אחים, איתור צוואות, מעמד אישי, ידועים בציבור, אימוץ, אפוטרופסות, נישואים אזרחיים, גישור, גישור משפחתי לעריכת הסכמות במהירות ,ישוב סכסוכים משפחתי, גישור אונליין

"צוואה היא לא רק מסמך משפטי ואנשים אינם מורישים רק כסף או דירה. הם מורישים גם סיפור, תחושה ומסר אחרון ליקיריהם ואהובי ליבם"

האם הייתם מסכנים מיליון שקלים רק כדי להימנע משיחה מביכה עם בן או בת הזוג?

רוב ההורים בטוחים שהתשובה מובנת מאליה, עד שהם מגלים שהיא לא כתובה בשום מקום

כשחברותיה של צאלה, שטיפלו בהוריהן המבוגרים, אמרו לה עד כמה היא בת-מזל, צאלה התמלאה בגאווה והזכירה להן את המוטו שאמה נהגה לשנן באוזניה בכל הזדמנות, עוד מאז שהייתה ילדה קטנה: "לעולם אל תהיי תלויה באף אחד"

הגבול הדק בין אהבה, אחריות ושליטה: המקרה שמטלטל את דיני הצוואות

נורית ואורי חשבו שהם מכוסים מכל כיוון, אבל אחרי עשור של זוגיות מאושרת התגלה החור השחור: למה הסכם ממון לא באמת קובע מי יירש אתכם

"אבא היה אחד האנשים הכי מסודרים שהכרת, פשוט לא מסתדר לי שאבא היה כותב צוואה על נייר סתמי", היא אמרה

טקסי חתונה אינטימיים במצפה הכוכבים, בבית טייבר, בגלריה העירונית ובאתרים ייחודיים נוספים ברחבי העיר. גבעתיים משיקה רשמית את מיזם "חתונה בעירייה"

בית משפט השלום בתל אביב דחה תביעה נגד דיירים ברח עולי הגרדום בתל אביב שסירבו לחתום על הסכם תמ”א 38 עם יזם, וחייב את החברה התובעת בהוצאות מוגדלות

תוכנית ברחוב צביה לובטקין מבקשת להגדיל את מספר הדירות מ-96 ל-240, מחירי הדירות וערכי הקרקע הנמוכים יחסית באזור משפיעים על מודל הכדאיות של הפרויקט

במסגרת הפרויקט בראשל"צ בשכונת רמז הוותיקה ייהרסו ארבעה בניינים במקומם ייבנה פרויקט חדש עם 81 יחידות דיור

גבעתיים זכתה בציון המושלם: 6 מתוך 6 – בזכות תחבורה ציבורית, מסחר, תרבות, פנאי וספורט הפועלים בשבת

11,165 תלמידות ותלמידים יפתחו את שנת הלימודים תשפ"ז בגבעתיים. גבעתיים היא הרשות היחידה בגוש דן שזכתה בפרס החינוך הארצי של משרד החינוך לשנת תשפ"ו

עיריית רמת גן יוצאת לראשונה מזה שנים למכירת מגרש בבעלותה במתחם הבורסה. על הקרקע, המשתרעת על כ־800 מ"ר ברחוב היצירה, פועל כיום חניון

החלטת הממונה על פניות דיירים ברשות הממשלתית להתחדשות עירונית עוסקת בפערים בין דירות התמורה בשני בניינים במתחם ברחוב לוי אשכול. נקבע כי הבדל של שתי קומות והיעדר נוף מהווים שינוי שאינו זניח, וכי היה על היזם ליידע את בעלי הדירות באופן ברור ומפורש

האירועים המרכזיים בשבוע הקרוב בגבעתיים, ימים ראשון עד שבת

24 דירות ישנות בשכונת בבלי מפנות את מקומן לכ-56 דירות חדשות בשני בניינים בני 8 קומות

הערבויות, מנגנוני ההגנה, חלוקת ההוצאות וסמכויות נציגות הדיירים הם שיקבעו אם פרויקט ההתחדשות יהפוך להזדמנות גדולה, או לסיכון יקר. כך תדעו מה חייב להופיע בהסכם לפני שחותמים

כ-70% מבעלי הזכויות כבר חתמו: המתחם משתרע על כ־4.6 דונם וכולל כיום 73 דירות ושבע חנויות. התוכנית צפויה לכלול לפחות 175 דירות, לצד שטחי מסחר

הבניין הישן ברחוב קריניצי 53, שנבנה בשנות ה־50 וכלל 12 דירות, נהרס. במקומו צפוי להיבנות בניין בן תשע קומות ובו 28 דירות

לנדו, שכיהן בשנתיים האחרונות כסגן מנהל בית הספר ולפני כן כחבר בצוות החינוכי, יכהן כמנהל בית הספר במהלך שנת השבתון של דן שגיב

בעלי דירות בנכסים שנפגעו מטילים ונמצאים במתחמים שהוכרזו לשיקום יוכלו לקבל את השומות שערך השמאי הממשלתי הראשי, ולבחור בחלופת ה-Buyout – קבלת תמורה כספית עבור זכויותיהם, במקום להמתין להקמת דירה חדשה במסגרת פרויקט השיקום.
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!


