01/06/2025
01/06/2025
יום ראשון, 01 ביוני 2025

"אני חשוף לפיתויים בפיצוציה כל היום, אבל למזלי יש את אברהמסון"

שולי ליניאדו מרמת גן עבר שני ניתוחים לטיפול בהשמנת יתר ללא הועיל:  "ירדתי במשקל מהר יותר בשלושת חודשים הראשונים שלאחר הגמילה מסוכרים ופחמימות ממכרות במכון אברהמסון. 15 אנשים עם דחף בלתי נשלט לפחמימות נגמלו בעקבותיי וכולם מצליחים לרדת יפה במשקל"

שתפו:

לשולי ליניאדו, 54, נשוי ואב לשלושה, בעל פיצוציית "לגעת באושר" מרמת גן, יש היסטוריה של ניתוחים לטיפול בהשמנת יתר חולנית. לפני 13 שנים, כששקל 148 קילוגרמים, עבר ניתוח טבעת והשיל 60 קילוגרמים ממשקלו. לפני 6 שנים, על רקע סיבוכים מהניתוח, עלה 42 קילוגרמים במשקלו ועבר ניתוח חוזר. תוצאות הניתוח השפיעו לטובה קרוב ל-5 שנים, אבל לפני שנה, שולי חזר שוב למגמת עליה במשקל.

"כשהייתי ילד, החברים קראו לי שולי השמן, או שפנו אליי תמיד בשם 'יא שמן'. מאז ניסיתי להעלים את הכינוי הזה מחיי, אבל זה לא פשוט ואני תמיד בהתמודדות. אני חי מאז ומתמיד לצד פיתויים בפיצוציה המשפחתית שקיימת מאז 1947. כדור שלישי לניהול הפיצוציה, כבר בגיל 8 התחלתי לעבוד בה,  וגיליתי שיש לי חולשה, בעיקר, לחטיפים כמו בייגלה וללחמים, לצד סוג של רעב תמידי".

"אחרי הניתוח השני לטיפול בהשמנת יתר לא יכולתי לשתות מים. המים נדמו לי כמו חומצה וכתחליף שתיתי בירות, בניגוד להנחיות המנתח. זו הייתה הדרך שלי גם להרוות את צמאוני וגם להתמלא. שתיתי לפחות 6-7 בירות ביום עם כל ארוחה, ובגלל הבירות עליתי שוב במשקל. כשהגעתי ל-94.5 קילוגרמים, חששתי מאוד שאאלץ להזדקק לניתוח שלישי. והבעיה היא שהניתוח הוא לא במוח! מהר מאוד חיפשתי פתרון נוסף שיעזור לי לרדת במשקל בצורה טובה".

"פניתי לאברהמסון כי שמעתי על הרבה אנשים שהצליחו איתם  וגם כי רציתי ללכת על בטוח עם גוף שיש לו ותק וניסיון. ליום הגמילה הגעתי עם אשתי לימור. החלטנו לעבור יחד גמילה באברהמסון, למרות שהמצב שלה הרבה יותר טוב משלי. היא בסך הכל רצתה להפחית 10 קילוגרמים במשקל".

" מיד אחרי הטיפול הלכנו למאפיה, ופתאום קלטתי שלא מתחשק לי: הפתיע אותי מאוד שהיד  שלי לא נשלחה מאליה למאפים בכלל. כשחזרנו הביתה הסתכלתי על חצי הבירה שהשארתי במקרר ולא הייתי מסוגל לראות אותה. הרגשתי דחייה ברמה שזה נראה לי אבסורד. לא יכולתי אפילו לגעת בבקבוק הצונן. אגב, אותו בקבוק בירה עדיין נמצא במקרר, כדי להזכיר לי שזה לא בשבילי".

 

"בזכות הגמילה מסוכרים ומפחמימות ממכרות, השתנתה התפיסה שלי והפסקתי להתעסק באוכל. במקום לחם מקמח לבן אני נהנה מלחם כוסמין מלא ומפריכיות כוסמת ואני בכלל לא נוגע במתוק. מטיפול לטיפול באברהמסון אני מתחזק יותר. אין איבוד שליטה כמו שהיה לפני הטיפול והכמויות שאני אוכל הולכות ומצטמצמות. אם בתחילה אכלתי כריך שלם, ירדתי המשך לחצי כרך והיום אני אוכל רבע כריך".

"בשלושה חודשים הראשונים שלאחר הטיפול ירדתי במשקל מהר יותר מאשר לאחר הניתוח. זה היה מטורף! גם אשתי הפחיתה מהר מאוד את המשקל העודף, וקיבלה מוטיבציה לשמור על כושר. היום אני שנה אחרי הגמילה, אני שוקל 86 קילוגרמים. בעקבותיי 15 איש עם דחף בלתי נשלט לפחמימות נגמלו מהדחף באברהמסון וכולם מצליחים לרדת יפה במשקל. לאחותי הקטנה קנינו מתנת יום הולדת  גמילה באברהמסון, וגם היא ירדה באופן מוצלח במשקל"

כדי להימנע מצריכת מוגברת של פחמימות וסוכרים ממכרים, 6 המלצות מעשיות מצוות התמיכה של מכון אברהמסון לאכילה מאוזנת ובריאה בימים החורף הקרים:

1. מה כדאי להכניס הביתה במקום סוכר ופחמימות ריקות?

הנה רשימה חלקית: עוף, דגים, טונה, בשרים, ביצים, מוצרי חלב, טופו, ירקות ופירות, קטניות כמו: חומוס, עדשים, שעועית, אפונה, פול, שעועית, פולי סויה. דגנים כמו: קינואה, כוסמת, שיבולת שועל, גריסים, אורז מלא, טחינה, שקדים, אגוזים, גרעינים, זרעי פשתן ושומשום ועוד.

2. בחירה נבונה

סוכר מסתתר בהרבה מוצרים מעובדים כמו רסק עגבניות, מרקים מוכנים, פסטרמה, שניצל מעובד וממרחים. קראו את רשימת הרכיבים המופיעים בסדר יורד על פי כמות. כלומר, המרכיב שכמותו גדולה ביותר יופיע ראשון, והמרכיב שכמותו הקטנה ביותר יופיע אחרון. מלבד זאת, נסו לקנות בסופר כשאתם לא רעבים. באופן זה תחסכו מעצמכם פיתויים.

3. רעבים או צמאים?

מים, כמו סיבים וחלבונים משפיעים על תחושת השובע. פתיחה של ארוחה עם שתיית מים תסייע בוויסות כמות המזון שצורכים. מומלץ לשתות כ-12 כוסות מים, ולהקפיד לשתות כוס מים כחצי שעה לפני ארוחה.

4. רוצים משהו מתוק?

יש שפע של מזונות, מאכלים וקינוחים מתוקים, לא מעובדים, נטולי פחמימות ממכרות, לדוגמא: פירות, דבש, סילאן, אגוזים, חמוציות ללא סוכר, אגבה, עוגיות שיבולת שועל ואגוזים, עוגת גבינה ללא סוכר, ועוד.

5. אל תצאו רעבים מהבית!

יוצאים מהבית? הקפידו לאכול לפני מזונות משביעים ובריאים – דגים, קטניות, עוף, יוגורט. בכל מצב מומלץ להצטייד בחטיפים בריאים. לא בכל מקום תמצאו מאכלים שיתאימו להרגלים שבחרתם לאמץ.

6. לא להתייאש!

גם אם נהניתם מחתיכת עוגה, זה לא המקום להלקאה עצמית. זכרו שזה הטבע האנושי. אל תוותרו לעצמכם והפסיקו לשנן את הביטוי "ממחר דיאטה". המשיכו כאילו לא קרה דבר בדרך להצלחה!

מכון אברהמסון מוביל בגמילה מעישון ובגמילה מסוכר ופחמימות ממכרות, ומעניק שירותים בפריסה ארצית ב-10 מרכזי טיפול.  סניף גבעתיים נמצא בכתובת שינקין 9ב'. לתיאום חייגו למוקד הארצי בטלפון 9933*

תוכן שיווקי

אולי יעניין אותך
02/28/2022

שמעתם וקראתם שיש טיפות עיניים במקום משקפיים, האם זה מתאים לכם?

מנהל המזון והתרופות האמריקאי – FDA אישר לשיווק טיפות המכווצות את האישון על ידי שיתוק השריר ה"ציליארי" לזמן מוגבל של עד כעשר שעות ומתקנות זמנית את היכולת לבצע אקומודציה, מיקוד של העדשה התוך עינית לקרוב. […]
08/08/2021

רוצים לראות יותר טוב מ-6/6?

קיראו עד הסוף! בדיקת עיניים על ידי האופטומטריסט הכי מקצועי בעולם ללא המכשור הכי מתקדם שקיים לא תניב תוצאה והתאמה מושלמת לשמירה על בריאות עיניכם. חברות מובילות בתחום הראייה, עדשות ומכשור רפואי בעולם ביצעו מחקרים […]
05/04/2022

הכיף שלהם המומחיות שלנו KidsBest

כיצד הפכה חברת הקוסמטיקה והאיפור איל מקיאג' של אורן ושירן הולצמן מגבעתיים ליוניקורן, כלומר למותג האונליין הגדול ביותר בארה"ב בתחום הביוטי בשווי העולה על מיליארד דולר
המגזינים

עשו מנוי למגזין 'גבעתיים פלוס',

בכל גיליון כתבות וטורים מעניינים ומעמיקים
אל תחמיצו, עכשיו ללא תשלום!

עשו מנוי למגזין 'רמת גן פלוס',

הישארו מעודכנים
אל תחמיצו, עכשיו ללא תשלום!
אל תפספסו
חדשות העיר גבעתיים פלוס

שנה שלישית ברציפות: גבעתיים במקום הראשון במדד הגאווה הארצי

חדשות העיר גבעתיים פלוס צוות עיריית גבעתיים מקבל את אות הנשיא שנה שלישית ברציפות: גבעתיים במקום הראשון במדד הגאווה הארצי מדד הגאווה מפורסם מדי שנה על ידי האגודה למען הלהט"ב מערכת Gplus שתפו עיריית גבעתיים

קראו עוד»
Shape
Shape
הכתבות האהובות
04/10/2025

מכס השיפוט לכס הספרות

לימור מרגולין-יחידי היא שופטת בדימוס, סופרת, מחזאית ודוקטורנטית לאנתרופולוגיה ● זוכת פרס ע"ש יצחק רבין למחקרי שלום, פיוס ושיתופי פעולה בין יהודים-ערבים ● נבחרה לפרויקט "מאה שנים, מאה נשים"
07/06/2019

מאמין בנתינה

איציק רובין עוסק בהתנדבות בכל שעות היממה, בקרוב הוא ימונה בפעם השנייה לנשיא "ליונס גור אריה", הוא מוכר בגבעתיים בזכות המצלמה איתה הוא מקפיד לתעד ארועים ובזכות המעורבות הקהילתית המופלאה שלו
Shape
Shape

המדריך להזמנות

11/18/2020

"טומי רול בר" במרכז רמת גן

מסע בין טורטיות מהודקות להמבורגרים עסיסיים באנו בגלל הטורטיות נחזור בשביל ההמבורגר אני תמיד מחפשת מנות חדשות ומעניינות למשפחה או לאירוח חברים לארוחה מקורית וכמה שמחתי לגלות את "טומי רול בר" – בעיקר כעת כשהקורונה […]
10/19/2022

המקרונים של התאומות הם קפיצה לפריז

המקרונים של התאומות הם קפיצה לפריז קארן ודבורה הן אחיות תאומות שהגיעו לכאן היישר מפריז (צרפת). הן אוטודידקטיות, מקרונים הם התשוקה שלהן. הן פתחו את החנות שלהן "טווינסקייקס" לפני 6 שנים, הן מציעות מקרונים פרווה […]
02/22/2021

קרם ברולה ומלבי נפגשים בקומבינציה

קרם ברולה ומלבי נפגשים בקומבינציה גלידוניות הסושי הנהדרות של מיה העולם מתחלק לשניים – אלה שאוהבים סושי ואלה שלא. אבל גם אם אתם שייכים לקבוצה השנייה, אני ממש ממליצה לכם לשכוח את כל מה שאתם […]
09/30/2020

מארזים לאפייה ביתית

קונדיטוריה פוּני‏ אפיה בטעם של פעם הכל התחיל בשנת 1922, כאשר אברהם פוּני‏, בן למשפחת אופים פולנית, עלה ארצה יחד עם אשתו פרומה. השניים התיישבו ביפו, ולא חשבו פעמיים לפני הגשמת החזון הציוני האישי שלהם […]
01/11/2021

ללושה – אפייה ביתית מדוייקת

לטעום. להתרגש. ליהנות. 'ללושה' – אפייה ביתית מדוייקת אם אתם משוגעים על עוגיות שוקולד צ׳יפס, עוגיות קריספיות עם תוספות מושחתות כמו כדור פררו רושה, קוביות קינדר, עוגיות לוטוס, מרשמלו קטנים או בייגלע מצופה שוקולד, אז […]
01/01/2022

השוקולד הוא אמנות, ביטוי ויצירה

השוקולד הוא אמנות, ביטוי ויצירה בר פנזור מלי פרשקר היא הבעלים של "קרייבס" והיא מייצרת שוקולדים משמחים ומרגשים. היא הגיעה לעולם השוקולד מעולם הקונדיטוריה ועיצוב העוגות. לאחר שעשתה קורס שוקולד ב"אסטלה", החלה בייצור פרליני אספרסו […]
07/11/2021

מוכנים לפחמימה הכי לוהטת בעיר?!

האהבה של אלעד לבצקים נולדה כבר לפני שני עשורים. במהלך השנים הוא עבד בקונדיטוריה הכיר חומרי גלם רבים ולמד טכניקות וחידושים - כך נולד הברעצל של עדי ואלעד
12/12/2020

מהודו באהבה! נוּלה מבשלת אוכל הודי נועז, צבעוני ושמח

מהודו באהבה נוּלה מבשלת אוכל הודי נועז, צבעוני ושמח מור מילר או נוּלה בשבילכם אוהבת את המטבח כבר מילדות ומבשלת מגיל 8. לאורך השנים היא למדה טכניקות בישול מסורתיות ועכשוויות מטיולים וחוויות בארץ ובעולם וצברה […]

נשמח לשמוע מה שיש לך להגיד לנו

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!

דילוג לתוכן