30/05/2026
30/05/2026
שבת, 30 במאי 2026

לטל דרורי יש ניצוץ בעיניים

שירתם ביחידה קרבית ואתם רוצים לעסוק בטכנולוגיה? טל דרורי הקים את עמותת 'יזמות קרבית' בדיוק בשבילכם

ד"ר נגה רוזנפרב

צילום: איציק רובין

שתפו:

טל (24) נולד בתל אביב וגדל ברמת גן להוריו רחל ואלי, אח בכור לגל בת ה-22, שלומדת משחק בבית צבי ועוד תכבוש את העולם… ולעידו "שעוקף את כולנו בסיבוב".

הוא סיים את תיכון בליך במגמת רובוטיקה-פיזיקה והתגייס לצה"ל – תחילה, לקורס טיס, ואחר כך עשה מעבר מהיר ליחידת אגוז שם שירת כלוחם ומפקד במבצע צוק איתן. "אני מחשיב גם את צה"ל לאחד מבתי הספר הכי חשובים שלמדתי בהם" הוא מוסיף.

כיום הוא סטודנט לתואר ראשון במתמטיקה ומדעי המחשב באוניברסיטת תל אביב ובשעות הפנאי שלו הוא מנגן על פסנתר, גיטרה ולאחרונה התחיל ללמוד לנגן גם על כינור. "אני מאוד אוהב מוסיקה – אני כותב, בעיקר סיפורים וקטעים קצרים וגם כמה שירים" הוא אומר בחיוך.

כיצד ומדוע יזמת את עמותת 'יזמות קרבית' מלכתחילה?

"'יזמות קרבית' באה לעולם בעקבות שני אירועים שקרו בסמוך אחד לשני. הראשון הוא שחבר טוב שלי מהצוות – ג'ואי, שהיה עולה חדש, לא הבין בדיוק את מקומו באזרחות כשהשתחרר. אחרי הרבה קשיים ושירות קרבי משמעותי ג'ואי חזר לקנדה לבית הוריו.

האירוע השני היה כנס של 8200 שאליו הגעתי דרך הדלת האחורית. שם הבנתי את הכוח של קהילה ושל נטוורקינג. הכנס עסק ביזמות והרגשתי שדווקא בתור לוחם יש לי המון דברים לתת בעולם הזה, גם אם לא הגעתי מיחידה טכנולוגית. הרגשתי שהמעטפת התומכת הזאת לשנים הראשונות באזרחות, בתחומי העולם החדש, חסרה.

כשהוספתי לכך את העובדה שהמוטיבציה לשירות קרבי הולכת וקטנה בשנים האחרונות, במיוחד לאור הסיבה שאנשים חושבים כאינדיבידואלים – על הערך האישי שהם יכולים לצאת איתו מהצבא, הדרך להקמת הקהילה הייתה קצרה מאוד. 'יזמות קרבית' החלה כארגון שמטרתו לחבר את הלוחמים המשוחררים לעולם היזמות וההייטק. לימים, אחרי שלמדנו להכיר טוב יותר את קהל היעד ואת הבעיות – מטרות הארגון השתנו."

"הכנס של 8200 עסק ביזמות והרגשתי שדווקא בתור לוחם יש לי המון דברים לתת בעולם הזה, גם אם לא הגעתי מיחידה טכנולוגית"

באילו קשיים נתקלתם בדרך?

"אחרי הכנס של 8200 יצאתי לחודשיים של מחקר. נפגשתי עם כל מיני אנשים מעניינים והתחלתי לייצר לעצמי, את רשת הקשרים האישית שלי, שהייתה נחוצה להרמת הפרויקט. בסיום המחקר הקמנו את הקהילה, שהיום מונה כ-2300 חברים והולכת וגדלה מיום ליום. כמו כל מיזם טוב, הצוות שלי ואני נתקלנו בהמון שאלות ואתגרים שגרמו לנו לעשות שינוי כיוון. שינינו את מטרות הארגון והתחלנו להתמקד במתן שווי שוק ללוחם המשוחרר בעולם החדש. החלטנו לתקוף את הבעיה מכל הכיוונים שלה. מתחושת המסוגלות הפנימית דרך הקניית כישורים מתאימים ועד הכרה חיצונית של חברות וארגונים בערכו של לוחם כעובד חרוץ ומיוחד. עם שינוי הכיוון הזה גם רשמנו את יזמות קרבית כעמותה.

חלק מהקשיים נבעו משינוי הכיוון הזה ומההבנה שהשגת המטרה שלנו כרוכה בעשייה רבה. הצוות שהתחלתי איתו את הפרויקט פרש כמעט כולו ונשארנו רק שניים מתוך ארבעה. כשחידדנו את מטרות הפרויקט, הצלחנו לגדול תוך חודשיים ל-9 מתנדבים ויצאנו לדרך עם כמה פרויקטים מדהימים שרצים עכשיו או שנמצאים בשלבי פיתוח מתקדמים.

קושי נוסף שחוויתי, ועדיין אני חווה… הם השילוב בין היותי סטודנט לתואר די תובעני, לעבודה שלי כמנהל מוצר ג'וניור בחברת investing.com וכמובן לניהול העמותה. כמו כן, להקים מיזם בפעם הראשונה, ועוד ללא מטרות רווח, זה בהחלט אתגר מרתק שאני נהנה להתמודד איתו."

ספר על ההישגים של 'יזמות קרבית'

'יזמות קרבית' מעניקה ללוחמים המשוחררים ערך נוסף בכל שלב בחיים האזרחיים ומתרכזת בעיקר ב-5-6 השנים הראשונות באזרחות. בין הפעילויות שלנו: כנס המשתחררים שלנו שמגיע עד הבסיסים כדי 'לגרד את קליפות המוח שהתקשו' ולחשוף את הלוחמים לעולם החדש, סדנת frontlife kickstater שלנו – סדנה בת שלושה ימים שעוסקת בבניית הסיפור האישי והכרה ביכולות שלנו, ברכישת מיומנויות שרלוונטיות לעולם החדש. הסדנה כוללת גם ביקור ב-6 חברות מתעשיות שונות ביום אחד על מנת לשמוע על מגוון התחומים 'השווים' שקיימים היום בשוק העבודה ישירות מהאנשים שעושים אותן.

בנוסף, אנחנו מנהלים 2 ארגוני סטודנטים – באוניברסיטת תל אביב ובמכללת עזריאלי (בקרוב מתרחבים גם לבאר שבע). לארגונים האלה אנחנו מגיעים עם תכנים משלימים (שלא לומדים במסגרת התואר) לשם העשרה והכנה לעולם שמחוץ לאוניברסיטה ולשוק העבודה. יש לנו מערך קריירה מעולה שעוזר במציאת עבודה, פודקאסטים שבדיוק סיימנו להקליט ועוד מעט נוציא את הפרק הראשון, תוכנית מנטורים שיוצאת לפועל באמצע יוני, מיטאפים אחת לרבעון בנושאים שונים ותוכן מקורי בקבוצת הפייסבוק שלנו, שכבר ממש מהווה מיני אקוסיסטם פנימי.

ההישגים שלנו מגוונים ובשבילי כולם מדהימים. החל מהשתתפות של 80 אנשים בכל מיט אפ שעשינו עד כה ועד להודעה שקיבלתי באישון לילה ממנהלת הקהילה שלי אילנה – שבזכות הקבוצה שלנו, חייל בודד מצא את העבודה הראשונה שלו בסטארט אפ, עבודה שהצהיר כי לא היה משיג בלעדינו. מבחינתי, ההישג הכי גדול שלנו זה שאנחנו לא שוכחים את המטרות שלנו ועושים את כל מה שאנחנו עושים בשביל זה – להוקיר תודה ללוחמים שלנו ולהראות לכולם כמה אנחנו שווים כלוחמים ומה הערך שאנחנו מביאים איתנו.

"להקים מיזם בפעם הראשונה, ועוד ללא מטרות רווח, זה בהחלט אתגר מרתק שאני נהנה להתמודד איתו."

מהן לפי דעתך תכונות האופי החשובות ליזם?

"אחת התכונות הכי חשובות בעיניי היא חוסן אישיותי. העולם הזה מלא בכל כך הרבה תהפוכות וכל כך הרבה קשיים וירידות, שבלי זה הסיכויים להצלחה נמוכים מאוד. חשוב תמיד בכל ירידה להיות חזקים, להרים את הראש ולהיזכר במטרה, עד שהירידה עוברת וחוזרים לעליה. בלי חוסן אישיותי אצל המייסדים, בלי היכולת לעבוד קשה בלי לראות תוצאות ישירות, בלי היכולת לבלוע צפרדעים, המיזם פשוט לא יחזיק הרבה זמן ויפול. כי ירידות יגיעו, והרבה מהן.

תכונה נוספת היא היכולת לגרום לאנשים להבין מה אתה עושה ולהתאהב בך וברעיון. הכוונה היא לדעת לנסח בבהירות ובדיוק מה אתה רוצה לעשות, ושיהיה לך את הניצוץ הזה בעיניים שיגרום לאנשים להרגיש שאתה עושה משהו גדול שהם רוצים להיות חלק בו. בין אם זה כשותפים, משקיעים, תורמים או לקוחות.

ועוד אחת אחרונה: לדעת לבחור את השותפים שלך. זו תורה שלמה, אבל בעיני הכי חשוב שכל אחד יביא ערך לשולחן ויהיה עם כישורים שמשלימים את שאר השותפים. אין שום ערך בשלושה שותפים שמביאים בדיוק את אותם הכישורים. צוות צריך להיות מגוון, וכמובן שתהיה כימיה בין חברי הצוות."

מי היה המנטור שלך או המודל לחיקוי?

"המנטורית שלי הייתה ועדיין, חברת הועד המנהל שלי בעמותה, מיכל צרפתי אפרת. משקיעה פרטית (אנג'לית) ואסטרטגית יוצאת מגדר הרגיל, עם כוח דחיפה שאין כמוהו. למדתי ממנה המון ועדיין לומד בכל יום מחדש."

במה אתה הכי גאה?

"אני הכי מתגאה באופן אישי בצוות שלי. איכשהו קיבצתי סביבי 8 אנשים מדהימים שיכולים לעשות כל מה שהם רוצים בעולם ובחרו להתנדב בארגון שלי. 8 אלופים אמיתיים שבלעדיהם כלום לא היה זז בעמותה הזו. לבנות צוות כזה חזק, ועוד של מתנדבים, זה ההישג הכי גדול שלי!"

 5 עובדות על טל

  1. שיר שאתה הכי אוהב? כרגע, אני שומע בלופים: If you see her say hello – Bob Dylan

  2. איזה מאכל אתה הכי אוהב לאכול? חומוס, פעם בשבוע בגדר חובה

  3. עם מי היית רוצה לאכול ארוחה של פעם בחיים? פרידריך ניטשה

  4. דמות משפיעה בחיים? אמא שלי

  5. מקום בעולם שהיית רוצה לנסוע/לטוס אליו לחופשה? אלסקה

אל תפספסו הכתבות האהובות
חדשות העיר גבעתיים פלוס

העלאת המודעות לאלרגיות וצליאק: "שינוי קטן עבורך – הבדל גדול עבורם"

חדשות העיר גבעתיים פלוס הדמיה להמחשה בלבד העלאת המודעות לאלרגיות וצליאק: "שינוי קטן עבורך – הבדל גדול עבורם"   במסגרת חודש המודעות לאלרגיות וצליאק מושם דגש על מחוות יומיומיות פשוטות שעשויות להשפיע באופן משמעותי על

קראו עוד»
Shape
Shape
המגזינים

עשו מנוי למגזין 'גבעתיים פלוס',

בכל גיליון כתבות וטורים מעניינים ומעמיקים
אל תחמיצו, עכשיו ללא תשלום!

עשו מנוי למגזין 'רמת גן פלוס',

הישארו מעודכנים
אל תחמיצו, עכשיו ללא תשלום!
אל תפספסו הכתבות האהובות
כתבות השער

פסיפס של גאווה

עשר המשואות של גבעתיים ורמת גן
לרגל יום העצמאות, בחרנו להעניק עשר משואות לנשים וגברים מעוררי השראה שמדליקים אור בלב הערים שלנו.

בין אם הם תושבי האזור ובין אם עשייתם היומיומית היא שהופכת את גבעתיים ורמת גן למקום טוב יותר – הם הפנים היפות של הקהילה שלנו, ומזכירים לנו שיש לנו על מי לסמוך.

קראו עוד »
כתבות השער

גלי בהרב-מיארה היא אחת מהפנים היפות של הקהילה שלנו בגבעתיים ורמת גן

עשר המשואות של גבעתיים ורמת גן
לרגל יום העצמאות, בחרנו להעניק עשר משואות לנשים וגברים מעוררי השראה שמדליקים אור בלב הערים שלנו.

בין אם הם תושבי האזור ובין אם עשייתם היומיומית היא שהופכת את גבעתיים ורמת גן למקום טוב יותר – הם הפנים היפות של הקהילה שלנו, ומזכירים לנו שיש לנו על מי לסמוך.

קראו עוד »
Shape
Shape
אולי יעניין אותך
אולם המשפט

שיעור לחיים על כבוד ועצמאות

כשחברותיה של צאלה, שטיפלו בהוריהן המבוגרים, אמרו לה עד כמה היא בת-מזל, צאלה התמלאה בגאווה והזכירה להן את המוטו שאמה נהגה לשנן באוזניה בכל הזדמנות, עוד מאז שהייתה ילדה קטנה: "לעולם אל תהיי תלויה באף אחד"

קראו עוד »

המדריך להזמנות

01/20/2021

אם אי אפשר ללכת לנגב חומוס אצל חיים נביא את החומוס של חיים הביתה

אם אי אפשר ללכת לנגב חומוס אצל חיים נביא את החומוס של חיים הביתה בשביל להכין חומוס טוב, משביע ובריא צריך מתכון מעולה ואהבה לאוכל, ואת שני אלה מצליח חיים לשלב במטבח שלו כבר למעלה
09/25/2021

חלומות הופכים למציאות

חלומות הופכים למציאות בחנות של הולה בגבעתיים תוכלו לקנות את כל אביזרי המסיבה והאירוח שתוכלו לחלום עליהם: גימיקים וזוהרים, קישוטים, בלונים יפהפיים, כלים חד פעמיים מרהיבים, כלי הגשה, ממתקים, דפים אכילים, מוצרי אפייה, מתנות לאורחים,
10/30/2020

ורד אופה עוגיות טעימות ויוהן מייצר את החותכנים

יצירה על עוגייה פעילות מושלמת לכל אירוע הכל התחיל מזה שחברות של ורד ביסרור ביקשו ממנה שתכין לבנות שלהן עוגיות לקישוט ליום ההולדת. ההתלהבות והביקוש היו גדולים וזה מה שהביא אותה ליצור מארזי עוגיות חמאה
12/28/2020

צ׳אפובורגר – הפצצה החדשה בעולם ההמבורגרים

צ׳אפובורגר – הפצצה החדשה בעולם ההמבורגרים חורף וגם סגר, ולכן כולנו תקועים בבית. כמה שמחנו לגלות שיש המבורגר חדש בעיר ולא סתם המבורגר אלא כזה שמכין השף ג'לאל סלאם (טוטו, חדר אוכל) במטבח הרפאים של
08/06/2020

מאיה בארץ הפלאות – אוכל אמריקאי מושחת

השפית מאיה בלום תשלח אליכם אוכל אמריקאי מושחת השנה האחרונה הכניסה לחיינו את הקורונה ואיתה את הפחמימות המושחתות, והפעם שפית רמת-גנית שתשלח לכם אוכל אמריקאי מושחת עד הבית כמו רבים מאיתנו גם מאיה בלום (30)
11/23/2021

חגיגה בין כוכבים – טורי שוקולד

חג החנוכה כבר מעבר לפינה והשנה בחרנו עבורכם את כל הקולקצייה – סופגניות יצירתיות ודונטאס שמנמנות, עוגת בריושים עשירה וטארט סנט הונורה עם סופגניות קטנטנות, קרואסונים מלאי כל טוב ושוקולדים עשירים… בקיצור, תהיו מוכנים כי החג הכי משמין בשנה הגיע!חג טעים ושמח!
02/08/2021

ראמן משובח לאלו שמתגעגעים ליפן

'תום תום ראמן' געגועים ליפן בר פנזור שיתוף ב facebook שיתוף ב twitter שיתוף ב email שיתוף ב whatsapp שני ביקורים ממושכים ביפן הפכו גם אותי למעריצה וחובבת אוכל ותרבות יפנית. אז דמיינו לכם כמה

מצטרפים למגזין מעורר מחשבה ומהנה

מנוי בהטבה ללא תשלום למגזין 'גבעתיים פלוס'

מנוי בהטבה ללא תשלום למגזין 'רמת גן פלוס'

נשמח לשמוע מה שיש לך להגיד לנו

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!

דילוג לתוכן